Προς το περιεχόμενο

OS X Mountain Lion στα $19.99 Η γνωμη σας για την τιμή και αυτά που προσφέρει

aerocool

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Ακομα υπαρχει το προβλημα που πατας shot down και περιμενεις 5 λεπτα και ταυτοχρονα σε ρωταει αν πρεπει να κλεισει το mail, safari, κλπ.

Με σκοτωνει.

Θελω να παταω shut down και επι τοπου να φευγω απο το σπιτι.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 161
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

απο το λιγο που εχω δει μεχρι τωρα το ML ειναι ενα αρκετα ευχρηστο λειτουργικο για οποιον εχει βαθυα στην καθημερινοτητα του την χρηση iphone-ipad. Εμενα πχ μου αρεσει πολυ.

βεβαια σε απαντηση παλιοτερης απαντησης μου, τα 4 γιγα ειναι λιγα μνημης, θελει 8..

Μήπως γνωρίζεται αν έχει λυθεί το πρόβλημα που είχαν τα lion με την inactive memory; Συγκεκριμένα η ελεύθερη ραμ φτάνει τα 5-10 mb και το λειτουργικό δεν απελευθερώνει ή αργεί πολύ να απελευθερώσει από την inactive ram με αποτέλεσμα να το σύστημα να σέρνεται. Έχω 8Gb και πάλι δεν με φτάνουν..

Παιδιά κάθε μηχάνημα κ κάθε λειτουργικό δεν κατασκευάζεται για την υποκειμενική μας ανάγκη του καθενός ξεχωριστά αλλά για τον μέσο όρο των χρηστών που απευθύνεται..

Φίλε μου πολύ φοβάμαι ότι αν έχεις τόσα πολλά προγράμματα ανοιχτά συγχρόνως ώστε να μην σου φτάνουν τα 8 πρέπει να αναβαθμίσεις... Εγώ στην όλη μου πορεία με το osx δεν έχω ξεπεράσει τα 4 ποτέ.

Μα δεν χρησιμοποιώ πολλά προγράμματα εκτός αν 2 tabs στον firefox, το word και δύο αρχεία pdf θεωρούνται πολλά . Όπως είπα πριν, το πρόβλημα μου με τα lion είναι ότι δεν αδειάζει η inactive μνήμη όταν απαιτείται. Όταν κλείσεις ένα πρόγραμμα τα δεδομένα μένουν στην inactive με σκοπό αν το ανοίξεις πάλι αργότερα να φορτώσει πιο γρήγορα. Αν χρειαστεί την μνήμη κάποιο άλλο πρόγραμμα κανονικά διαγράφονται τα δεδομένα για να δεσμευτούν από την νέα εφαρμογή. Εμένα αυτό δε συμβαίνει και είδα ότι ακόμα και 8gb δεν φτάνουν εκτός αν σκοπεύω να κάνω συχνά restart.

Εκανα και εγω την αναβαθμιση και μπορώ να πω με βεβαιότητα πως η εμπειρία computing στα mountain lion είναι ποιο γρήγορη σε σχέση με τον προκάτοχο τους..

Ακόμα δεν έχω προλάβει να δω την επικοινωνία ML με ipad/iphone αλλά υπάρχει πολύς καιρός ακόμα...

Είμαι με 4GB Ram και με φυσιολογική χρήση έχω ελεύθερα τα 1.5gb...

Είναι κατά την γνώμη μου must have η αναβάθμιση και για όσους έμειναν στα SL...

Νιώθω οτι το μηχανάκι μου ξανάνιωσε κατά κάποιο τρόπο..

+1 και από μένα και εις ανώτερα πολύ καλες εντυπώσεις για αρχη... :)

**Θυμίζω ότι τα πρώτα σχόλια των Lion ήταν άκρως αρνητικά όχι μόνο εδώ άλλα σε όλο το διαδίκτυο..

Τώρα όμως;;; ;)

Μα δεν χρησιμοποιώ πολλά προγράμματα εκτός αν 2 tabs στον firefox, το word και δύο αρχεία pdf θεωρούνται πολλά . Όπως είπα πριν, το πρόβλημα μου με τα lion είναι ότι δεν αδειάζει η inactive μνήμη όταν απαιτείται. Όταν κλείσεις ένα πρόγραμμα τα δεδομένα μένουν στην inactive με σκοπό αν το ανοίξεις πάλι αργότερα να φορτώσει πιο γρήγορα. Αν χρειαστεί την μνήμη κάποιο άλλο πρόγραμμα κανονικά διαγράφονται τα δεδομένα για να δεσμευτούν από την νέα εφαρμογή. Εμένα αυτό δε συμβαίνει και είδα ότι ακόμα και 8gb δεν φτάνουν εκτός αν σκοπεύω να κάνω συχνά restart.

Φίλε μου μήπως το μηχανάκι σου θέλει μια καλη καθαρή εγκατάσταση ? Πραγματικά να εξαντλεί 8 GB μνήμης με αυτά που μου έχεις σημειώσει ακούγεται εξωπραγματικό στα αυτιά μου.. Ανέβασε μας ένα τέτοιο όταν μπορείς..

post-227308-0-17166200-1344270386_thumb.jpg

Ενδιαφέρομαι για μετάβαση από SL -> ML. Αν το έκανε κανένας θα ήθελα μερικά σχόλια - εντυπώσεις.

Το σκέφτομαι για τη μετάβαση γιατί μέχρι στιγμής το SL είναι σπαθί και σταθερότατο και όλα λειτουργούν ρολόι και δε θα ήθελα να πέσουν οι επιδόσεις του. Είναι που είναι 3+ ετών (mbp 15 mid 2009 αλλά με 8gb ram) μην το ζορίσω παραπάνω αν είναι να μη δω διαφορά.

Άλλωστε οι δουλειές για το γραφείο είναι απλές και ζορίζεται μόνο στο σπίτι από προγράμματα / παιχνίδια κτλ.

Να σημειώσω ότι στο γραφείο παίζει αρκετά και συνεργασία με iphone.

Να σημειώσω ότι δε θα ήθελα να πέσει πολύ η αυτονομία. Και εκεί είμαι πολύ ευχαριστημένος, ειδικά ύστερα από 3 χρόνια δυνατής καθημερινής χρήσης.

@Tablet. εσύ είχες SL και πήγες ML;

Σαν το SL δεν θα βρεις,κάτι κερδίζεις κάτι χάνεις σε κάθε περίπτωση.. ποιο μηχάνημα έχεις με πόση μνήμη ?

Το γράφω πιο πάνω, mbp 15άρι mid 2009 / 8gb ram. Αυτό ρωτάω, τι θα κερδίσω τι θα χάσω; :P

Φιλικά πάντα!

Χονδρικά όπως καταλαβαίνεις πάντα θα χάσεις την βολή σου κ την σπιρτάδα σου.. θα κερδίσεις τα καινούρια μπλιμπλικια και θα βελτιώσεις κατά πολύ τα γραφικά σου.. Επίσης δεν ξέρω αν το sl υποστηρίζει τον Safari 6 και τον εχεις ήδη αλλα ειναι ο καλυτερος (χωρίς extns ακόμα) safari ever..

Γνώμη μου,αφού περίμενες τόσο καιρό με sl περίμενε ακόμα λίγο..

Το γράφω πιο πάνω' date=' mbp 15άρι mid 2009 / 8gb ram. Αυτό ρωτάω, τι θα κερδίσω τι θα χάσω; :P

Φιλικά πάντα![/quote']

Προσωπική μου άποψη είναι να προχώρησεις στην αναβάθμιση..Πιστεύω πως η μετάβαση σου θα είναι πιο ομαλή στο καινούργιο λογισμικό, μιας και δεν πέρσες απο lion..

Στο λέω εγώ που έβαλα lion πριν απο 2 μήνες...μέχρι τότε sl...Προχωρά άφοβα...

*ο safari όντως τα σπάει ο καλύτερος ever με πολυ καλή διαχείριση μνήμης......

Sent from my iPad using Insomnia

Το γράφω πιο πάνω' date=' mbp 15άρι mid 2009 / 8gb ram. Αυτό ρωτάω, τι θα κερδίσω τι θα χάσω; :P

Φιλικά πάντα![/quote']

Θα χάσεις 16 ευρω. Αυτο το μόνο σίγουρο.

Sent from my iPad using Insomnia

Κάτι τελευταίο, αν θυμάμαι καλά, δεν επηρεάζονται τα αρχεία / προγράμματα του υπολογιστή από το upgrade, έτσι δεν είναι; Δηλαδή απλά εγκαθιστώ το ML και τα υπόλοιπα θα είναι όπως τα άφησα (εκτός από τα μη συμβατά προγράμματα αν υπάρχουν, φαντάζομαι).

Σε κάθε περίπτωση, θα έχω και Time Machine ακριβώς πριν το upgrade (αν το αποφασίσω) ώστε να μπορώ να τα βρω.

Επίσης, θα μπορώ με Time Machine να γυρίσω σε SL αν δε μου αρέσει το ML ή όχι;

Οι επαφές, οι σημειώσεις στο ical, τα στοιχεία για το email, bookmarks κτλ θα μπουν αυτόματα ή πρέπει να κάνω κάτι;

Δε θυμάμαι καθόλου τι είχα κάνει από L -> SL. Μάλλον τίποτα και όλα είχαν γίνει αυτόματα ή ήταν πολύ αρχή τότε και δεν είχα τίποτα το σημαντικό και δε με έννοιαζε κιόλας!

Ευχαριστώ!

Γεια παιδια παρακολουθησα λιγο την συζητηση σας... το λοιπον εγω εχω macbook pro 2008 late core 2 duo 8ram/128ssd(μπηκε προσφατα)

Ειχα LION... δεν εμεινα και τοσο ευχαριστιμενος.. κολουσε το σαφαρι κτλ κτλ τα ξερετε...

Τωρα λοιπον με mountain lion το μηχανημα πηρε ΑΝΑΣΑ... κιριολεκτικα... ειναι πιο γρηγορο(και οχι επειδη εβαλα τον σκληρο γτ το ειχα δοκιμασει και με τον παλιο).. νιωθω οτι ειναι σαν καινουργιο...

Καλο θα ηταν παιδια (γνωμη μου παντα..) εαν θελετε να κανετε αναβαθμηση απο οποιοδηποτε λογισμικο που ειχατε πριν σε λογισμικο mountain lion να το κανετε με διαδικασια CLEAN INSTALL...

Σχετικα με το time machine πιο πανω... ισως να γινεται.. δεν βαζω και το χερι μου στην φωτια... σχετικα με τις επαφες ημερολογιο κτλ κτλ αυτο ξερεις λειτουργει με το icloud εγω εκανα το καθαρο install στον ssd δισκο στο icloud εβαλα τα στοιχεια μου (email-pass-οτι ζηταει δηλαδη) και τα φορτωσε με την μια...

αλλα παιδια γνωμη μου ειναι...ΚΑΘΑΡΟ INSTALL.. :) Μην το φοβαστε οσοι εχετε lion σιγουρα ειναι καλυτερο... και οσοι εχετε SNOW LEOPARD Με 8 μνημη... φυσικα να πατε σε mountain.. αυτα... cu..

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...