Chris_Megalopoli Δημοσ. 4 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 4 Ιουλίου 2012 Έχω έναν εξωτερικό σκληρό δίσκο 'Iomega 1TB'.Ο υπολογιστής τον δίσκο τον έβλεπε κανονικά.Χτες όμως όταν άνοιξα το PC στην εξερεύνηση δεν τον έβρησκα πουθενά μόνο στην ασφαλή κατάργηση και στην διαχείρηση δίσκων όπου διπλα του δεν έγραφε τίποτα.Κάπου διάβασα ότι αλλάζοντάς του γράμμα τότε το πρόβλημα λύνεται αλλά έτσι χάνονται τα αρχεία εγώ όμως δεν θέλω να τα χάσω. Τι κάνώ; Υ.Γ.:Εχω windows 7
washcloud Δημοσ. 4 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 4 Ιουλίου 2012 Αν με δεξί κλικ σου δίνει τη δυνατότητα να του δώσεις γράμμα, καν' το. Δεν χάνονται αρχεία με αλλαγή (δώσιμο, εν προκειμένω) γράμματος.
Chris_Megalopoli Δημοσ. 4 Ιουλίου 2012 Μέλος Δημοσ. 4 Ιουλίου 2012 Εβαλα ένα γράμα στον δίσκο όμως μου ζήτησε να κάνω διαμόρφοση και ΕΣΒΗΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΧΡΕΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΙΣΚΟ πώς είναι δυνατόν να έσβησε τάσα αρχεία μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα που κράτησε η διαμόρφοση πως μπορώ να πάρω τα αρχεία μου πίσω. ΠΑΙΔΙΑ SOS ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΔΙΣΚΟ ΕΊΧΑ ΠΟΛΥ ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΑΡΧΕΙΑ
washcloud Δημοσ. 4 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 4 Ιουλίου 2012 Ποιός σου είπε να κάνεις "διαμόρφωση" βρε παληκάρι.....; Τεσπα, τα αρχεία ευτυχώς δεν χάνονται τόσο εύκολα, καθώς δεν σβύνονται όπως εσύ νομίζεις ότι έγινε. Αυτό που σβύστηκε είναι, ας πούμε, μια καταγραφή τους σε κάποιο μητρώο. Έγιναν...αόρατα, κατά κάποιον τρόπο. (...αυτό που έκανες με τη "διαμόρφωση"="φορμάτ, είναι ότι έσβυσες το "διαμέρισμα"="partition" του δίσκου, και όχι τα ίδια τα αρχεία. Για την ακρίβεια, το αντικατέστησες με τη δημιουργία άλλου.) Όμως : 1) Μη ΓΡΑΨΕΙΣ κάτι, το παραμικρό, πάνω σε αυτόν τον "φαινομενικά άδειο δίσκο" (...ο λόγος είναι ότι ενώ τα αρχεία υπάρχουν γραμμένα στον δίσκο, ο χώρος που καταλαμβάνουν έχει πλέον οριστεί ως "ελεύθερος προς γράψιμο". Οπότε, ό,τι γράψεις στον συγκεκριμένο δίσκο από 'δω και πέρα, θα γράφεται ΠΑΝΩ στα "κρυμμένα" σου αρχεία, με συνέπεια ΟΝΤΩΣ να χαθούν δια παντός. 2) Διάβασε εδώ : http://www.insomnia....ry/page__st__30 τις οδηγίες της NBestgirl και λίγο παρακάτω από το ποστ της θα βρεις ένα δικό μου με τις φωτογραφίες που είχε ανεβάσει αλλά δεν φαίνονται πλέον (στο δικό της). Η διαδικασία που θα κάνεις είναι στην ουσία ανάκτηση του partition που έσβυσες (υπάρχει αντίγραφό του, "αόρατο" κάπου μέσα στον δίσκο, και η δουλειά του ρπογράμματος Test Disk είναι ακριβώς να το βρίσκει και να το ανακτά, ώστε να διορθωθεί το ΛΑΘΟΣ που έκανες να "διαμορφώσεις" τον δίσκο...). 3) Επαναλαμβάνω : τα αρχεία σου είναι (...αν δεν πρόλαβες να κάνεις τίποτα χειρότερο από τη στιγμή της διαμόρφωσης μέχρι τώρα...) στη θέση τους, και δεν κινδυνεύουν από ΤΙΠΟΤΑ,,,παρά μόνον από...εσένα και πιθανές λάθος σου κινήσεις. Αλλιώς, μια ζωή ακόμη εκεί θα είναι. ΟΠΟΤΕ, ΨΥΧΡΑΙΜΙΑ, για να μην κάνεις κα'να μοιραίο λάθος, και θα τα ανακτήσεις. Κι αν για κάποιον λόγο δεν γίνει κάτι με το Test Disk, υπάρχουν και άλλα προγράμματα που κάνουν άλλου είδους ανάκτηση. Ψυχραιμία, μην κάνεις άλλη βλακεία, και ακολούθα οδηγίες, για να πάνε όλα καλά.
Chris_Megalopoli Δημοσ. 4 Ιουλίου 2012 Μέλος Δημοσ. 4 Ιουλίου 2012 οκ σε ευχαριστώ ευτυχώς δεν έχω γράψει τπτ στον δίσκο!θα σε ενημερώσω για την πορεία της διαδικασίας
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα