alexzzz Δημοσ. 4 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 4 Ιουλίου 2012 Ποσό που διαθέτουμε: ~500€ (χωρίς τις οθόνες βλ. παρακάτω) Χρήση υπολογιστή: webdesigning, ελαφριά χρήση γραφίστικης, internet, ταινίες, παιχνίδια τύπου fm- elder scrolls online (μόλις βγει) και κάνα τύπου mass effect/skyrim σε καμία περίπτωση όμως σε full γραφικά. Ειδικά προγράμματα που θα χρησιμοποιήσουμε: photoshop (ελαφριά χρήση), corel (ελαφριά χρήση) Αν στη σύνθεση χρειαζόμαστε οθόνη? Αν όχι ποια οθόνη έχουμε και αν σκεφτόμαστε να αγοράσουμε μελλοντικά μια άλλη: χρειαζόμαστε 2x 24" για dual monitor. όχι ips λόγο κόστους, μάλλον θα πάμε σε φθηνή λύση Αν στη σύνθεση χρειαζόμαστε και πληκτρολόγιο,ηχεία,ποντίκι: Ναι, χρειαζόμαστε. Μου έχει κάνει κλικ (σαν ms fanboy που είμαι) το Wireless Comfort Desktop 5000 Τοποθεσία στην οποία βρισκόμαστε ( για την επιλογή κατάλληλου καταστήματος): Στην τελευταία τρύπα του ζουρνά aka Καβάλα... και από το διάστημα παραγγέλνουμε αρκεί να κόβουν τιμολόγιο Αν τα κομμάτια που θέλουμε να αγοράσουμε θέλουμε να είναι απο ένα κατάστημα ή επιθυμούμε την αγορά απο διαφορετικά καταστήματα: Και από διαφορετικά Αν επιθυμούμε να συναρμολογηθεί το σύστημα στο κατάστημα(στην περίπτωση που δεν γνωρίζουμε πως να το συναρμολογήσουμε) ή το σύστημα θα στηθεί απο τον ενδιαφερόμενο: θα το στήσω εγώ με τα επιδέξια χεράκια μου Αν επιθυμούμε λειτουργικό σύστημα και πιο: Μάλλον θα χρειαστούμε και αυθεντικό λειτουργικό, windows 7 x64 edtition otitheleiaseinai, αλλά είναι εκτός του budget που ανέφερα πιο πάνω. Δυστυχώς "πρέπει" να πάρω μηχάνημα, αν και ο ηρωικός q6600 την παλεύει ακόμα στο σπίτι. Θέλουμε το μηχάνημα να είναι όσο το δυνατόν πιο αθόρυβο και δεν έχω ιδιαίτερο γκαϊλε με τις επιδόσεις. Από χτες έχω διαβάσει άπειρα topic και δεν έχω καταλήξει τι θέλω. Από την μία λέω να πάω σε i5 ivy bridge για την διάρκεια στον χρόνο, από την άλλη δεν ξέρω και τι γίνεται με τους fx. Σίγουρα θα πάμε σε 8gb ram να βρίσκεται και μάλλον θα ξηλώσω τον ssd από τον dekstop στο σπίτι για να μην ανέβει και άλλο το κόστος. Είναι ένας intel δεν θυμάμαι μοντέλα κτλ γιατί δεν τον είχα πληρώσει. Από δίσκους έχουμε ακόμα αρκετούς 2tb που μπορούν να μπουν ως αποθήκη αλλά μάλλον θα μπει μόνο ο ένας. Κουτί θα χρειαστώ ένα καινούριο midi λόγο γραφείου και δεν θα γίνει ποτέ o/c το μηχάνημα. Όλα τα παραπάνω είναι υπό συζήτηση αν υπάρχει κάτι αξιόλογο (πχ αν ο ssd μου δεν τα πάει καλά με το καινούριο μηχάνημα ανεβάζουμε το budget)... απλά δεν θέλω υπερβολές (πχ κάρτα γραφικών) που θα ανεβάσουν το κόστος και θα είναι ψιλό άχρηστες. Ευχαριστώ
alexzzz Δημοσ. 4 Ιουλίου 2012 Μέλος Δημοσ. 4 Ιουλίου 2012 Τι έγινε ρε παιδιά; Δεν έχετε κάτι να προτείνεται ή είναι πολύ μεγάλο το κείμενο και βαριόσαστε να το διαβάσετε;
pano Δημοσ. 4 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 4 Ιουλίου 2012 Φοβόμαστε μη σου προτείνουμε κάτι σκάρτο και πάμε μόνιμα για μπανάκι,άσε που στο παρόν θέμα δεν μπορούμε να μαλώσουμε με την άνεσή μας Το λοιπόν στο θέμα μας,ορίστε από μένα μια πρόταση Επεξεργαστής http://www.plaisio.gr/Computers/Hardware/CPU/Intel-Core-i5-3450-s-1155-3-1-GHz-3-MB-BX80637I53450.htm 180,00 € Σύνολο 500 ευρώ περίπου χωρίς τα μεταφορικά από το visionstudio.
stm00192 Δημοσ. 4 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 4 Ιουλίου 2012 Και μια ενναλακτική σε amd για τον βιαστικό μοδερατορα!!!
alexzzz Δημοσ. 4 Ιουλίου 2012 Μέλος Δημοσ. 4 Ιουλίου 2012 "αιτιολογία μπαν: τον άκουσα τον κερατά και το μηχάνημα είναι για τα λιοντάρια" σε ευχαριστώ pano... με την σειρά fx της amd τι παίζει; Αν δεν έχεις απαιτήσεις (όπως εγώ) δεν προτείνονται; ότι βγήκαν πιο μάπα από τις προσδοκίες το κατάλαβα αλλά δεν λένε καθόλου; Και μια ενναλακτική σε amd για τον βιαστικό μοδερατορα!!! και πάνω που έκανα παράπονα
Δεινόσαυρος Δημοσ. 4 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 4 Ιουλίου 2012 +1 στην σύνθεση του pano. Mια χαρά "λένε" οι fx αλλά εφόσον μπορείς να πας σε i5, πας.
alexzzz Δημοσ. 4 Ιουλίου 2012 Μέλος Δημοσ. 4 Ιουλίου 2012 Ωραία... ερώτηση τώρα σχετικο-άσχετη... επειδή για gpu το σκέφτομαι (δεν ξέρω αν θα έχω χρόνο/χώρο να παίζω) με αυτήν την mobo μπορώ να συνδέσω 2x 24" οθόνες σε full ανάλυση 1920x1080 ;
Δεινόσαυρος Δημοσ. 4 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 4 Ιουλίου 2012 Nαι, μπορείς. Η μητρική βγάζει vga, dvi και hdmi. Ανάλογα με το τι εισόδους έχουν οι οθόνες βλέπεις τις συνδέσεις.
Thanos1972 Δημοσ. 4 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 4 Ιουλίου 2012 Εγω παλι θα εβαζα ενα +1 στην συνθεση του stm λογω επιλογης τροφοδοτικου.
pano Δημοσ. 5 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 5 Ιουλίου 2012 με την σειρά fx της amd τι παίζει; Αν δεν έχεις απαιτήσεις (όπως εγώ) δεν προτείνονται; ότι βγήκαν πιο μάπα από τις προσδοκίες το κατάλαβα αλλά δεν λένε καθόλου; Μια χαρά είναι οι fx,αλλά στην περίπτωσή σου,άμα τα βάλεις κάτω θα δεις ότι βγαίνει μία η άλλη, και ιδίως αν δεν θέλεις κάρτα γραφικών προς το παρόν που αναφέρεις παρακάτω. Ωραία... ερώτηση τώρα σχετικο-άσχετη... επειδή για gpu το σκέφτομαι (δεν ξέρω αν θα έχω χρόνο/χώρο να παίζω) με αυτήν την mobo μπορώ να συνδέσω 2x 24" οθόνες σε full ανάλυση 1920x1080 ; Ναι μπορείς ,αλλά επειδή η συγκεκριμένη έχει μόνο μια μια ψηφιακή έξοδο(dvi) και είναι κρίμα(για μένα) την άλλη οθόνη να την συνδέσεις σε vga,καλό είναι να δεις κάποια που έχει και hdmi π.χ http://www.visionstudio.gr/prodinfo.asp?id=29401&cat=3&sub=369&pmanuf=undefined&sort=3&step=undefined Υ.Γ Επειδή όπως είπες δεν έχεις ιδιαίτερες απαιτήσεις,αν θέλεις να κόψεις λεφτά μπορείς να δεις και την περίπτωση του sFM1 π.χ http://www.visionstudio.gr/prodinfo.asp?id=25298&cat=3&sub=375&pmanuf=undefined&sort=3&step=undefined και http://www.visionstudio.gr/prodinfo.asp?id=25419&cat=2&sub=376&pmanuf=undefined&sort=3&step=undefined
Ntinaras Δημοσ. 5 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 5 Ιουλίου 2012 για οθονες θα λεγα να τρεξεις να προλαβεις τη προσφορα του eshop Με τις 2 LG ips Πανελ στα 140 η καθεμια
alexzzz Δημοσ. 6 Ιουλίου 2012 Μέλος Δημοσ. 6 Ιουλίου 2012 για οθονες θα λεγα να τρεξεις να προλαβεις τη προσφορα του eshop Με τις 2 LG ips Πανελ στα 140 η καθεμια Μόλις μου ήρθε και μένα το email. Μέχρι το απόγευμα πρέπει να κάνω παραγγελία
Tsokrat Δημοσ. 6 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 6 Ιουλίου 2012 Τωρα που ειδα και την LG που είπε ο φίλος και επειδή ψάχνομαι για οθόνη ποια είναι καλύτερη ρε παιδιά? LG IPS226V-PN 21.5' ή αυτή SAMSUNG S22B350H 22'' LED
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα