yannis27gr Δημοσ. 4 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 4 Ιουλίου 2012 Η δική μου οδοντίατρος μου έριξε με σπρει ξυλοκαίνη για να μουδιάσει το σημείο και δεν ένιωσα ούτε καν το τσίμπημα της βελόνας. Από κει και πέρα φυσικά η επέμβαση ήταν πλήρως ανώδυνη -μιλάμε για σπασμένο δόντι που "χτίστηκε" για να συμπληρωθεί το κομμάτι που έσπασε (καταραμένο αβράμηλο). Μάλιστα επειδή το σπάσιμο ήταν σημαντικό, έβαλε μια βίδα στην άκρη για να κρατήσει ο στόκος (οκ, δεν είναι στόκος αλλά δεν ξέρω τι υλικό ακριβώς είναι). Όλα έμοιαζαν να πηγαν κατ' ευχή έλα όμως που την επόμενη άρχισε να πονάει το από κάτω κάθε που δάγκανα! Ξαναπήγα και μου είπε ότι της είχε ξεφύγει κι είχε κάνει το πάνω δόντι λιιιιιιιιιγο πιο μεγάλο. Το τρόχισε αλλά σκατά, ακόμα πονάω και θα ξαναπαω. Συμπερασμα; Η επέμβαση ήταν ανώδυνη αλλά την πάτησα αλλού κι 1 μήνα τώρα πονάω σχεδόν σε κάθε μπουκιά.
Downloadpercent Δημοσ. 4 Ιουλίου 2012 Μέλος Δημοσ. 4 Ιουλίου 2012 Κάτσε κάτσε κάτσε... μισό. Αυτό το έπαθα πριν 2 μήνες & δε χρειάστηκα εξαγωγή! Μου το τρόχισε και έβαλε κάτι σαν... πηλό? Δε ξέρω τι έβαλε, πάντως το μισό μου δόντι είναι ψεύτικο (πλέον) και δε φαίνεται καθόλου ΜΑ ΚΑΘΟΛΟΥ!! Μπροστά, στη μέση, πάνω, όπως σε σένα! Κι ούτε μου ξανάσπασε. Γιατί να προχωρήσεις σε εξαγωγή? Οι δικοί μου αυτό με συμβουλεύουν, καλύτερα λένε να κάνεις εξαγωγή και μετά θα έχεις το κεφάλι σου ήσυχο, αν το κάνω σαν εσένα όμως δεν ξέρεις σε 1-2 χρόνια... ΥΓ: Δεν έχω πάει ακόμα, αυτές τις μέρες θα πάω να δω τι θα γίνει... ΥΓ: Τι λέτε 900 ευρώ ρε, αμααααν, εγώ μέχρι 300 maximum έχω υπολογίσει για όλη τι διαδικασία(τόσο νόμιζα ότι παίρνουν)..., δεν θα βάλω και χρυσό δόντι...
cthulhucarbide Δημοσ. 4 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 4 Ιουλίου 2012 Κάτσε κάτσε κάτσε... μισό. Αυτό το έπαθα πριν 2 μήνες & δε χρειάστηκα εξαγωγή! Μου το τρόχισε και έβαλε κάτι σαν... πηλό? Δε ξέρω τι έβαλε, πάντως το μισό μου δόντι είναι ψεύτικο (πλέον) και δε φαίνεται καθόλου ΜΑ ΚΑΘΟΛΟΥ!! Μπροστά, στη μέση, πάνω, όπως σε σένα! Κι ούτε μου ξανάσπασε. Γιατί να προχωρήσεις σε εξαγωγή? Ο κοπτήρας σου έσπασε έτσι; Να σου πω, μετά το χτίσιμο αυξύθηκε μήπως το πάχος του δοντιού;
epp Δημοσ. 4 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 4 Ιουλίου 2012 πριν 14 χρονια ειχα πεσει κ εσπασα το μισο μπροστινο δοντι ,κλασσικα μου γεμισε το υπολοιπο που εμεινε οπως ειπαν και οι αλλοι με κατι σαν "πηλο" πριν μερικους μηνες(14 χρονια μετα..) με πιασε εντονος πονος και εκανα απονευρωση αυτο το δοντι κ το διπλανο του , μου ειπαν οι οδοντιατροι οτι λογικα οταν το ειχα σπασει τραυματιστηκε και σιγα-σιγα νεκρωσε με την παροδο των χρονων οποτε εκανα απονευρωση σφραγισμα κλπ ισως στο μελλον να χρειαστει καμια θηκη τιποτε τετοιο αν δω οτι χαλαρωνει - ως ουσιαστικα "νεκρο" δοντι οπως ειναι ολα τα απονευρωμενα δεν το θεωρω τοσο αναγκαιο να βγαλεις το δοντι και να βαλεις εμφυτευμα , και ακριβο ειναι και μεγαλη διαδικασια ειναι ας γεμισουν το κενο και ισως σε καμια 10αρια χρονια χρειαστει καμια απονευρωση
Downloadpercent Δημοσ. 4 Ιουλίου 2012 Μέλος Δημοσ. 4 Ιουλίου 2012 δεν το θεωρω τοσο αναγκαιο να βγαλεις το δοντι και να βαλεις εμφυτευμα , και ακριβο ειναι και μεγαλη διαδικασια ειναιας γεμισουν το κενο και ισως σε καμια 10αρια χρονια χρειαστει καμια απονευρωση Εγώ έχω μια απορία, πως θα το γεμίσω, πως θα κρατήσει αφού πρόκειται για το πάνω δόντι, που θα δέσει ρε παιδί μου...
epp Δημοσ. 4 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 4 Ιουλίου 2012 Εγώ έχω μια απορία, πως θα το γεμίσω, πως θα κρατήσει αφού πρόκειται για το πάνω δόντι, που θα δέσει ρε παιδί μου... δεν πολυκαταλαβα τι εννοεις εμενα ειχε σπασει ο αριστερος κοφτης στην μεση ε απλα με αυτο το υλικο "επλασε" το μισο που ειχε μεινει ωστε να ειναι σαν ολοκληρο δοντι και απλα φαινοταν λιγο πιο ασπρο απο τα κανονικα δοντια
ntg1980 Δημοσ. 5 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 5 Ιουλίου 2012 Οι δικοί μου αυτό με συμβουλεύουν, καλύτερα λένε να κάνεις εξαγωγή και μετά θα έχεις το κεφάλι σου ήσυχο, αν το κάνω σαν εσένα όμως δεν ξέρεις σε 1-2 χρόνια... ΥΓ: Δεν έχω πάει ακόμα, αυτές τις μέρες θα πάω να δω τι θα γίνει... ΥΓ: Τι λέτε 900 ευρώ ρε, αμααααν, εγώ μέχρι 300 maximum έχω υπολογίσει για όλη τι διαδικασία(τόσο νόμιζα ότι παίρνουν)..., δεν θα βάλω και χρυσό δόντι... Tι μπορεί δηλαδή να συμβεί σε 1-2 χρόνια? Το πολύ να ξανασπάσει και ξανακάνεις την ίδια διαδικασία! 50€ θα σου κοστίσει πάλι. Αν ΤΟΤΕ στη τελική σου δημιουργήσει πρόβλημα, απλά... το βγάζεις! Θ'αλλάξει κάτι αν το κάνεις τώρα που ενδεχομένως να τη γλυτώσεις? ή σου περισσεύουν 900€ + ολόκληρη διαδικασία (που δε θα την έλεγα ανώδυνη), για να βγάλεις ένα δόντι που η ρίζα του μπορεί να είναι υγιέστατη? Και είσαι βέβαιος ότι θα πετύχει με την εξαγωγή? Για ξαναδιάβασε αυτό? Κατσε και γραφε. 50 ευρω εξαγωγη (ματζιρης αν την χρεωσει), 100 ως 300 για ακτινογραφιες και χειρουργικο ναρθηκα, 900 για το εμφυτευμα μινιμουμ αν ειναι καλης εταιρειας, 150 ευρω για τη θηκη, 40-60% ποσοστο αισθητικης επιτυχιας. Sent from my MotoA953 using Insomnia Ρώτα πολλούς γιατρούς, όχι μόνο έναν! Μπροστά στο χρήμα... μια χαρά θα στο παρουσιάσει ο ένας (μ@λ@κας) ως ιδανική λύση, για να του στάξεις χιλιάρικο! Ο κοπτήρας σου έσπασε έτσι; Να σου πω, μετά το χτίσιμο αυξύθηκε μήπως το πάχος του δοντιού; Το ένα από τα 2 κεντρικά δόντια που έχουμε μπροστά! Έσπασε στη μέση. Όχι απλά δεν άλλαξε το πάχος, αλλά αν με δεις σήμερα, ακόμη και σχολαστικά να κοιτάξεις, δε μπορείς να καταλάβεις ποιο απ'τα 2 είναι το κανονικό και ποιο το fake! Μου έκανε πολύ καλή δουλειά.
gigisoni Δημοσ. 5 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 5 Ιουλίου 2012 Εγώ έχω μια απορία, πως θα το γεμίσω, πως θα κρατήσει αφού πρόκειται για το πάνω δόντι, που θα δέσει ρε παιδί μου... Άμα πετάξεις στόκο στον τοίχο, πώς θα δέσει; Να στο πω με απλά λόγια. Βάζει υλικό δίπλα στο δόντι που έχει μείνει και αυτό "παγώνει" και κολλάει. Εγώ προσωπικά, όχι με μπροστινό δόντι αλλά με τον πάνω δεξιό τραπεζίτη. Από τις τέσσερις κορυφές που έχει το δόντι, έσπασε και έμεινε μόνο η μία από την εσωτερική πλευρά και αυτή μισή σχεδόν. Αφού όταν γελούσα έβλεπα τρύπα είχε εξαφανιστεί το δόντι. Πήγα προετοιμασμένος για εξαγωγή, τελικά το κατάφερε να το ντύσει και να το κάνει να φαίνεται δόντι. Δύο χρόνια τώρα το έχω.
sphinxgr Δημοσ. 5 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 5 Ιουλίου 2012 Απλά έχε κατα νου πως ορισμένοι γιατροί δεν λειτουργούν βάσει του καλού για τον πελάτη, αλλά του καλού για την τσεπη τους. Λύσεις υπάρχουν να στο χτίσει να σου βάλλει θήκη κλπ τελευταία λύση είναι η εμφύτευση δοντιού
Downloadpercent Δημοσ. 5 Ιουλίου 2012 Μέλος Δημοσ. 5 Ιουλίου 2012 Wow, έχω μείνει έκπληκτος είχα την εντύπωση ότι η εμφύτευση είναι μια καλή λύση και προτιμάται συχνά, αλλά από αυτά που διαβάζω είναι η τελευταία περίπτωση τέσπα θα παω σήμερα να δω πως θα γίνει... (καλή μου τύχη (φοβάμαι) )
The_Judas Δημοσ. 5 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 5 Ιουλίου 2012 Εξαρτάται και από την ζημιά που έχει το δόντι. Αν είναι μικρή προτιμάς ένα απλό "μπάλωμα". Αν όχι, προτιμάς θήκη ή εμφύτευμα. Η θήκη έχει το αρνητικό ότι πρέπει να φαγωθούν και τα 2 γειτονικά δόντια για να στέκεται πάνω τους. Το εμφύτευμα παλιότερα ήταν λίγο επίφοβο γιατί υπήρχε περίπτωση απόρριψης από τον οργανισμό. Σήμερα αυτό το ενδεχόμενο έχει σχεδόν μηδενιστεί.
fylatos Δημοσ. 5 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 5 Ιουλίου 2012 Εξαρτάται και από την ζημιά που έχει το δόντι. Αν είναι μικρή προτιμάς ένα απλό "μπάλωμα".Αν όχι' date=' προτιμάς θήκη ή εμφύτευμα. Η θήκη έχει το αρνητικό ότι πρέπει να φαγωθούν και τα 2 γειτονικά δόντια για να στέκεται πάνω τους. Το εμφύτευμα παλιότερα ήταν λίγο επίφοβο γιατί υπήρχε περίπτωση απόρριψης από τον οργανισμό. Σήμερα αυτό το ενδεχόμενο έχει σχεδόν μηδενιστεί.[/quote'] Η θηκη φυσικα και δεν απαιτει εκτροχισμο των παρακειμενων δοντιων. Ενω το εμφυτευμα στη συγκεκριμενη περιπτωση δεν αντενδεικνυται λογω απορριψης αλλα αισθητικου αποτελεσματος. Θα του τα πει κι ο γιατρος του. Sent from my MotoA953 using Insomnia
Downloadpercent Δημοσ. 6 Ιουλίου 2012 Μέλος Δημοσ. 6 Ιουλίου 2012 πήγα χτες σε μια οδοντίατρο και μου είπε ότι δεν είναι δουλειά οδοντίατρου τα εμφυτεύματα, ότι δεν τα βάζουν αυτοί ε;
sphinxgr Δημοσ. 6 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 6 Ιουλίου 2012 Υπάρχει ειδική ειδικότητα οδοντιατρού που ασχολείται με την αισθητική οδοντιατρική
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα