The_Judas Δημοσ. 8 Ιουλίου 2020 Δημοσ. 8 Ιουλίου 2020 (επεξεργασμένο) Μήπως τα έχεις μπερδέψει; Ποιος δουλεύει στην Ελλάδα σε μικρή ηλικία; Η Ελλάδα είναι η χώρα που συνήθως ξεκινάς να δουλεύεις από τα 30 και μετά και οι περισσότεροι τρώνε από τα έτοιμα. Αντιθέτως στο εξωτερικό είναι σύνηθες να μην πληρώνουν οι γονείς είτε δίδακτρα (αν υπάρχουν) είτε και τα έξοδα της φοιτητικής ζωής. Διάβαζα πρόσφατα για τις πανελλαδικές... "82.159 υποψήφιοι για 77.970 θέσεις". πραγματικά για γέλια το ελληνικό πελατειακό σύστημα. Οποιος έχει λίγη όρεξη μπορεί να πάρει πτυχίο.... το οποίο φυσικά και δεν θα έχει κανένα αντίκρυσμα όταν υπάρχουν 100.000 φοιτητές/χρόνο. Επεξ/σία 8 Ιουλίου 2020 από The_Judas 2 1 1
archer100 Δημοσ. 8 Ιουλίου 2020 Δημοσ. 8 Ιουλίου 2020 15 λεπτά πριν, markoliaz είπε απο ο,τι φενεται δεν ξερεις πως ειναι οι νομοι σε χωρες του εξωτερικου που δεν εχουν καμια σχεση με το Ελλαδισταν...πολυ ανεπτυγμενη παιδεια, εκει τα παιδια μεχρι τα 18 ασχολουνται μονο με την μορφωση τους και το ταλεντο τους και με τιποτα αλλο, δεν εχουν δηλαδη αλλα στο κεφαλι τους, και μετα τους βλεπεις ολους αυτους οταν μεγαλωνουν γινονται κατι στην ζωη της, κατι πετυχημενο, ενω εδω σε εμας οι ανικανοι γονεις, αμορφωτοι οι περισοτεροι, κανουν παιδια, χωρις καν να σκεφτουν το μελλον, απλα τα κανουν, και μετα τα παιδια τους πανε απο 14 χρονων ντελιβεραδες και τελικα αυτα τα παιδια φτανουν μετα 40 ετων και ακομα ειναι ντελιβεραδες, και κανουν και αυτοι παιδια και συνεχιζεται το ακυρο συστημα του αμορφωτου ελληνα. οποτε ναι καλυτερα να μην κανεις ποτε παιδια αν ξερεις οτι εισαι ανικανος να τα μεγαλωσεις τουλαχιστον μεχρι τα 18 τους, γιατι να κανεις? για να λες εχω παιδια και να χερεσαι? για να εχεις οταν γερασεις καποιον να του γινεις βαρος? αυτα μονο σε αυτην την χωρα γινονται....πηγαινε να ζησεις σε ανεπτυγμενες χωρες και να δεις τι κραξιμο θα φας αν πεις αυτο που μου ειπες....το παιδι δεν ειναι παιχνιδι, οπως πολλοι νομιζουν εδω...το παιδι ειναι ψυχη, ειναι ευθηνη τεραστια, εδω δεν μπορουν να παρουν ευθηνη πολλοι για τον εαυτο τους...και θελουν και παιδι??? ΠΡΕΠΕΙ να αλλαξουν οι νομοι εδω γιατι δεν τα βλεπω καλα τα πραγματα...με τετοια μυαλα η χωρα απλα θα βουλιαξει εντελως! να επιτρεπεται να κανει παιδι μονο οποιος εχει τα εφοδια ωστε να το μεγαλωσει μεχρι τα 18 του, αλλιως να ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ δια νομου.. Εχεις ζησει στο εξωτερικο και το λες αυτο; Στην Αγγλια που εζησα, πολλοι εστελναν τα παιδια τους το καλοκαιρι να βοηθουνε σε μαγαζια και αλλου για να ψηθουν και να δουν πως βγαινει το μεροκαματο. Ασχετα απο την οικονομικη κατασταση της οικογενειας. Επισης, στην Ελλαδα ξερω παρα πολλους πετυχημενους, που δουλευαν τα καλοκαιρια απο τα 15 τους σε χειρωνακτικες δουλειες (χωραφια, εργοστασια, κλπ). 2
markoliaz Δημοσ. 8 Ιουλίου 2020 Δημοσ. 8 Ιουλίου 2020 σου ειπα σε ανεπτυγμενες χωρες...η αγγλια δεν ειναι μεσα σε αυτο το πλαισιο! δεν διαφερουν πολλοι απο τους ελληνες στην νοοτροπια, οπως και οι ιταλοι, οπως και οι ισπανοι οπως και ολλανδοι. δες ελβετια, σουηδια, νορβηγια, ακομα και η φιλανδια...μην πω για ιαπωνια....εκει υπαρχει παιδεια και αναπτυξη ειδικα με τους νομους.
Ukforthemoment Δημοσ. 8 Ιουλίου 2020 Δημοσ. 8 Ιουλίου 2020 1 ώρα πριν, markoliaz είπε σου ειπα σε ανεπτυγμενες χωρες...η αγγλια δεν ειναι μεσα σε αυτο το πλαισιο! δεν διαφερουν πολλοι απο τους ελληνες στην νοοτροπια, οπως και οι ιταλοι, οπως και οι ισπανοι οπως και ολλανδοι. δες ελβετια, σουηδια, νορβηγια, ακομα και η φιλανδια...μην πω για ιαπωνια....εκει υπαρχει παιδεια και αναπτυξη ειδικα με τους νομους. Ιαπωνία Directly from the Labor Standards Laws: (Minimum Age) Article 56. An employer shall not employ children until the first 31st of March following their having fully reached the age of 15 years. 2. Notwithstanding the provisions of the preceding paragraph, outside of school hours, children above 13 full years of age maybe employed in occupations in enterprises other than those listed in items 1 through 5 of Annexed Table No. 1, and which involve light labor that is not harmful to the health and welfare of the children, with the permission of the administrative office. The same shall apply to children under 13 full years of age employed in motion picture production and theatrical performance enterprises. http://www.jil.go.jp/english/laborinfo/library/documents/llj_law1-rev.pdf https://jref.com/threads/what-is-the-minimum-age-to-work-in-japan.35252/#post-544701
XronisR Δημοσ. 8 Ιουλίου 2020 Δημοσ. 8 Ιουλίου 2020 14 ώρες πριν, Salvation81 είπε Δηλαδη εσυ που αφηνεις να εννοηθει να κανει ο αλλος παιδι και να το εχει να δουλευει απο τα 12 πχ εισαι πιο σωστος; Όχι δεν συμφωνώ να δουλεύει.Οταν φτάσει 17-18 μπορεί,εάν θέλει φυσικά,να δουλέψει κάπου το καλοκαίρι η κάνα Σ/Κ. @markoliaz τα παιδιά είναι η ευτυχία ενός ζευγαριου και είναι ευλογία από το Θεό.Υπαρχουν ζευγάρια που δίνουν χιλιάδες ευρώ για να κάνουν ένα παιδί. Για αυτά που γράφεις στο κατεβατο δεν θα ήθελα να σχολιάσω κάτι.Το μόνο που ήθελα να σε ρωτήσω είναι ότι δηλαδή εμείς που είμαστε φτωχοί,πρέπει να βγει νόμος που να μας απαγορεύσει να κάνουμε παιδιά με βάση τα οικονομικά μας και τι δουλειά κάνουμε; 1
markoliaz Δημοσ. 10 Ιουλίου 2020 Δημοσ. 10 Ιουλίου 2020 Στις 8/7/2020 στις 2:31 ΜΜ, Ukforthemoment είπε Ιαπωνία Directly from the Labor Standards Laws: (Minimum Age) Article 56. An employer shall not employ children until the first 31st of March following their having fully reached the age of 15 years. 2. Notwithstanding the provisions of the preceding paragraph, outside of school hours, children above 13 full years of age maybe employed in occupations in enterprises other than those listed in items 1 through 5 of Annexed Table No. 1, and which involve light labor that is not harmful to the health and welfare of the children, with the permission of the administrative office. The same shall apply to children under 13 full years of age employed in motion picture production and theatrical performance enterprises. http://www.jil.go.jp/english/laborinfo/library/documents/llj_law1-rev.pdf https://jref.com/threads/what-is-the-minimum-age-to-work-in-japan.35252/#post-544701 ναι εσυ ποσταρε αυτα που διαβαζεις...εγω εχω περασει απο ολες τις χωρες που ανεφερα και τα εχω δει live...παντου υπαρχουν σε καθε χωρα εξαιρεσεις! οπως και στην χωρα μας υπαρχουν γονεις που σκεφτονται και πραττουν διαφορετικα, ετσι και αλλου.
Ukforthemoment Δημοσ. 10 Ιουλίου 2020 Δημοσ. 10 Ιουλίου 2020 1 ώρα πριν, markoliaz είπε ναι εσυ ποσταρε αυτα που διαβαζεις...εγω εχω περασει απο ολες τις χωρες που ανεφερα και τα εχω δει live...παντου υπαρχουν σε καθε χωρα εξαιρεσεις! οπως και στην χωρα μας υπαρχουν γονεις που σκεφτονται και πραττουν διαφορετικα, ετσι και αλλου. Για νομους μιλάς,τον νόμο σου έβαλα.
markoliaz Δημοσ. 10 Ιουλίου 2020 Δημοσ. 10 Ιουλίου 2020 ναι οκ, τελοσπαντων, οποιος καταλαβε τι ηθελα να πω καταλαβε...δεν ειναι ηθικο να δουλευουν τα μικρα παιδια, απο 18 και μετα για εμενα ειναι το καλυτερο, και μεχρι τα 18 τους να εχουν αναπτυξει το ταλεντο τους και την μορφωση τους ωστε να μην χρειαστει ποτε να δουλεψουν σε μια ακυρη δουλεια μονο και μονο για να βιοπωριστουν, αλλα να δουλεουν και να εχουν χρηματα κανωντας αυτο που αγαπανε και τους αρεσει αληθινα!
Ukforthemoment Δημοσ. 11 Ιουλίου 2020 Δημοσ. 11 Ιουλίου 2020 Στις 10/7/2020 στις 10:25 ΠΜ, markoliaz είπε ναι οκ, τελοσπαντων, οποιος καταλαβε τι ηθελα να πω καταλαβε...δεν ειναι ηθικο να δουλευουν τα μικρα παιδια, απο 18 και μετα για εμενα ειναι το καλυτερο, και μεχρι τα 18 τους να εχουν αναπτυξει το ταλεντο τους και την μορφωση τους ωστε να μην χρειαστει ποτε να δουλεψουν σε μια ακυρη δουλεια μονο και μονο για να βιοπωριστουν, αλλα να δουλεουν και να εχουν χρηματα κανωντας αυτο που αγαπανε και τους αρεσει αληθινα! Σε εναν ιδανικό κόσμο ναι.Αλλά δεν υπάρχει τέτοιο πράγμα στην πραγματική ζωή.
Nikospoliths15 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2020 Ρε φίλε να σου πω κάτι είναι μερικά 15χρονα που παρακαλούμε να δουλέψουν με μεράκι και ευχαρίστηση και βλέπεις κάποιους ενήλικες που τα έχουν γραμμενα όλα απλά κάθονται σε έναν καναπέ Στις 8/7/2020 στις 11:03 ΠΜ, The_Judas είπε Μήπως τα έχεις μπερδέψει; Ποιος δουλεύει στην Ελλάδα σε μικρή ηλικία; Η Ελλάδα είναι η χώρα που συνήθως ξεκινάς να δουλεύεις από τα 30 και μετά και οι περισσότεροι τρώνε από τα έτοιμα. Αντιθέτως στο εξωτερικό είναι σύνηθες να μην πληρώνουν οι γονείς είτε δίδακτρα (αν υπάρχουν) είτε και τα έξοδα της φοιτητικής ζωής. Διάβαζα πρόσφατα για τις πανελλαδικές... "82.159 υποψήφιοι για 77.970 θέσεις". πραγματικά για γέλια το ελληνικό πελατειακό σύστημα. Οποιος έχει λίγη όρεξη μπορεί να πάρει πτυχίο.... το οποίο φυσικά και δεν θα έχει κανένα αντίκρυσμα όταν υπάρχουν 100.000 φοιτητές/χρόνο. Να σου πω κάτι τα παιδιά όχι τα παπαλα τα μιξιαρικα σορρυ με καλή έννοια τα κακομαθημένα εννοώ όχι να μην δουλέψουν αλλά εγώ ρε φίλε που έριξα μπετά χωρίς μπετονιέρα και έμαθα αυτή την δουλειά να ρίχνω Χαρμάνια γιατί να μην δουλέψω σε οικοδομή πχ Και να σας πω και κάτι εμενα οι γονείς μου δεν πληρώνουν τα κινητά μου τις μπλούζες μου και τα παπούτσια μου αν θέλω κάτι θα κάνω ξέρω γω λίγο σκάλισμα σε κάτι αγγουριες και ντομάτες που εχουμε λίγο ξεχορταριασμα κ. Α και πιστεύω ότι είναι σωστο δεν με κάνανε τεμπέλη και εμαθα από μικρή ηλικία να δουλεύω για αυτά που θέλω και ότι τπτ δεν είναι έτοιμο στη ζωή δεν είναι ότι εχουμε προβλήματα οικονομικα αλλά εγώ αν θέλω να δουλέψω γιατί να μην το καν να επειδή ειμαι ανήλικος βλακεια 1
Vasileios-gr Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2020 (επεξεργασμένο) Στην Ελλάδα επιτρέπετε η εργασία από τα 15. Το θέμα άνοιξε για να πουμε τι δουλεια μπορει να κάνει. Και όχι για το αν πρέπει να εργάζεται. Εγώ όταν έκανα παιδιά δεν είχα κανένα τρόπο να τα εξασφαλίσω μέχρι τα 18 Ούτε καταθέσεις ούτε εργαζόμουν στον δημόσιο. Αν ήταν έτσι τα πράγματα θα έπρεπε μόνο οι δημόσιοι υπάλληλοι να κάνουν παιδιά για να τα φτάσουν στα 18..... Η ζωή προχωραει και δεν προγραμματίζεται με απόλυτο τρόπο. Επεξ/σία 7 Σεπτεμβρίου 2020 από Vasileios-gr
Επισκέπτης Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2020 (επεξεργασμένο) Όταν γίνονται τέτοια θέματα καλό είναι αυτός που ψάχνει για εργάσια να ξεκαθαρίζει αν έχει δεξιότητες ή ψάχνει για ανειδίκευτη δουλειά. Θεωρητικά μπορείς να κάνεις τα πάντα που κάποιος ανειδίκευτος κάνει, εδώ υπάρχουν τόσοι που δουλεύουν μαύρα. Κάπιοι δεν θα είχαν πρόβλημα να σε πάρουν. Κοίταξε σε εστιάση, μεταφορές ή βοηθός κάπου. Γενικά πάντως σε αυτή την ηλικία καλό είναι να καλιεργήσεις ότι μπορείς γιατί μετά δεν θα προλαβαίνεις πλέον. Επεξ/σία 7 Σεπτεμβρίου 2020 από aizensama24
Προτεινόμενες αναρτήσεις