@zouve@ Δημοσ. 4 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 4 Ιουλίου 2012 γεια χαρά, ένα φιλαράκι έχει το εν λόγο φορητό το πρόβλημα είναι ότι σηκώνει τρελές θερμοκρασίες με αποτέλεσμα να σβήνει να σημειώσω ότι χρησιμοποιεί και βάση από κάτω της coolermaster αλλά παρόλα αυτά σβήνει μετά από ένα 2ώρο παιχνιδιού και μάλιστα sims3 να τονίσω ότι το προβλήματα εμφανίστηκε ξανά αυτό το καιρό λόγο καλοκαιριού (του το έκανε και πέρσι αλλά πήρε τη βάση όταν ψιλό χειμώνιασε με αποτέλεσμα να μην είχε προβλήματα όλο το χειμώνα) επειδή για κακή μου τύχη ο εν λόγο φορητός δεν έχει πάνελ που όταν το ξεβιδώσεις βλέπεις από κάτω το ανεμιστηράκι του επεξεργαστή αναγκάστηκα να του κάνω ένα φύσιγμα με πεπιεσμένο αέρα αφού έβγαλε κάποια ποσότητα σκόνης (όχι πολλά πράγματα) όταν το άνοιξα του φόρτωσα το speccy για να παρακολουθώ θερμοκρασίες και του έκανα και ένα stress test γύρω στα 40' με ένα πρόγραμμα από την suita του Hirens δεν του είχα βάλει όμως από κάτω τη βάση της coolermaster για να το εξομοιώσω σε πραγματικές συνθήκες και μέσος όρος της θερμοκρασίας του ήταν γύρω στους 94 βαθμούς μου φαίνεται υπερβολικό πολύ και πάλι μετά το φύσιγμα !!! τι λέτε ? (έχει cpu AMD Turion) εν τω μεταξύ δε ξέρω πόσους βαθμούς βάραγε πριν το καθάρισμα αλλά λογικά πάνω από 100 φαντάζομαι μπήκα στο bios μπας και έχει να πειράξω τα ανεμιστήρια και να δω θερμοκρασίες αλλά δεν είχε τίποτα από αυτά και ρωτάω αν συνεχίσει να το κάνει τι κάνω; το καλύτερο είναι να ανοιχτεί να καθαριστεί το ανεμιστήρι και να μπει καινούργια πάστα αλλά το θέμα είναι ότι χρειάζεται να λυθεί όλο για όλο; έψαξα στο youtube να βρω κάποιο video αλλά τίποτα για αυτό το μοντέλο βρήκα κάποιες οδηγίες εδώ http://tim.id.au/laptops/acer/aspire%205530%205530g.pdf αλλά δε ξέρω τι χρειάζεται να γίνουν από όλα αυτά; αυτός λύνει μέχρι και το πληκτρολόγιο; ξέρει κανείς τι πρέπει να λύσω για να φτάσω στο ανεμιστήρακι του επεξεργαστή;
laptop_man Δημοσ. 4 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 4 Ιουλίου 2012 http://tim.id.au/laptops/acer/aspire%205530%205530g.pdf Πρώτη αναζήτηση στο google,acer 5530g dissassembling. Μετά την 60 σελίδα,είσαι στην 105. Κανα μισαωράκι,πρόσεχε τις καλωδιοταινίες. Καλό κουράγιο.
@zouve@ Δημοσ. 4 Ιουλίου 2012 Μέλος Δημοσ. 4 Ιουλίου 2012 http://tim.id.au/laptops/acer/aspire%205530%205530g.pdf Πρώτη αναζήτηση στο google,acer 5530g dissassembling. Μετά την 60 σελίδα,είσαι στην 105. Κανα μισαωράκι,πρόσεχε τις καλωδιοταινίες. Καλό κουράγιο. τι εννοείς μετά την 60 σελίδα,είσαι στην 105 ;
laptop_man Δημοσ. 4 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 4 Ιουλίου 2012 Το link που σου δίνω αφορά το service manual του εν λόγω laptop,είναι pdf και η αποσυναρμολόγηση αρχίζει μετά την 60η σελίδα (πριν έχει τεχνικά χαρακτηριστικά),εσένα δε σε ενδιαφέρει να δεις πως αποσυναρμολογείται η ψύκτρα και αυτό είναι στη σελίδα 105.
@zouve@ Δημοσ. 4 Ιουλίου 2012 Μέλος Δημοσ. 4 Ιουλίου 2012 Το link που σου δίνω αφορά το service manual του εν λόγω laptop,είναι pdf και η αποσυναρμολόγηση αρχίζει μετά την 60η σελίδα (πριν έχει τεχνικά χαρακτηριστικά),εσένα δε σε ενδιαφέρει να δεις πως αποσυναρμολογείται η ψύκτρα και αυτό είναι στη σελίδα 105. το πρόσεξα αλλά αυτό που θέλω να μάθω είναι για να φτάσω εκεί κάτω πρέπει να κάνω όλα τα παραπάνω ; γιατί αν προσέξεις αυτός έχει βγάλει όλη τη μητρική εγώ δε θέλω να κάνω αυτό ίσα ίσα να μπορώ να λύσω το ανεμιστηράκι να το καθαρίσω με ένα πινέλο και να του αλλάξω τη πάστα του !!! πακέτο τώρα κατάλαβα Removing the Thermal Module 1. See “Removing the Battery Pack” on page 50. 2. See “Removing the LCD Module” on page 70. 3. See “Removing the Upper Cover” on page 72. 4. See “Removing the Main Board” on page 92. 5. Remove the eight securing screws from the Thermal Modules. πρέπει να ακολουθήσω τα παραπάνω !!! αλλά βασικά τώρα που το ξανά κοιτάω αν κάνω μόνο τη σελίδα 50,72 και 105 θα μπορώ να έχω πρόσβαση στο ανεμιστήρα ; δε θέλω να βγάλω τη μητρική!
laptop_man Δημοσ. 4 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 4 Ιουλίου 2012 Μη κάνεις καμια χαζομάρα και βγάλεις με ζόρι τη ψύκτρα,έχει κούφια σωληνάκια που άμα στραβώσουν δεν θα απάγεται η θερμοκρασία,με αποτέλεσμα να κάψεις επεξεργαστή+gpu. Όπως στο λέει το pdf,το λύνεις με προσοχή ΟΛΟ. Μην προσπαθήσεις αλλοιώς.
BEL_3 Δημοσ. 4 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 4 Ιουλίου 2012 ειναι απλα εγκλημα να ανοιξει μη - τεχνικος το laptop . επισης πως προτείνετε σε καποιον (ποσο μαλλον χωρις να εχει σχεση με το επαγγελμα ) να ανοιξει ενα λαπτοπ χωρις να γνωρίζετε αν το λαπτοπ εχει εγγυηση .
laptop_man Δημοσ. 4 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 4 Ιουλίου 2012 Υποθέτω ότι για να φτάσει στη σκέψη να το πασπατέψει μόνος του,πρώτον θα έχει λήξει η εγγύηση και δεύτερον θα έχει αποκτήσει την απαραίτητη εμπειρία να το κάνει. Σου τρώει το ψωμάκι;
@zouve@ Δημοσ. 4 Ιουλίου 2012 Μέλος Δημοσ. 4 Ιουλίου 2012 ο φορητός εννοείται ότι δεν είναι στην εγγύηση έχω αντικαταστήσει αρκετές οθόνες φορητών αλλά μέχρι εκεί (καλά δίσκους, μνήμες δε το συζητώ άπειρους) αλλά μου φαίνεται παράξενο ότι πρέπει να βγει η μητρική ολόκληρη για να γίνει ο καθαρισμός εγώ πάντως πιστεύω πως αν ανοιχτεί μόνο το κάτω καπάκι ολόκληρο θα γίνει δουλειά δε βλέπω το λόγο που πρέπει να βγει ολόκληρη η μητρική
laptop_man Δημοσ. 4 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 4 Ιουλίου 2012 Θα πρέπει να "κάνεις μπάνιο" σε οινόπνευμα τη ψύκτρα,να φύγουν όλα τα υπολείμματα της παλιάς πάστας και ο μόνος τρόπος να μην κάνεις ζημιά είναι να την έχεις στο χέρι.
BEL_3 Δημοσ. 4 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 4 Ιουλίου 2012 Υποθέτω ότι για να φτάσει στη σκέψη να το πασπατέψει μόνος του,πρώτον θα έχει λήξει η εγγύηση και δεύτερον θα έχει αποκτήσει την απαραίτητη εμπειρία να το κάνει. Σου τρώει το ψωμάκι; Οι υποθεσεις απο κατι τυπακους σαν και σενα ειναι που μου δινουν ψωμακι εμενα . επισης να φανταστω εχεις ετοιμασει και μια στοιβα απο λαπτοπ να του δωσεις να τα ανοιγει ωστε να αποκτησει την απαραιτητη εμπειρια Καλυτερα λοιπον να κρατας τις σκεψεις και τις υποθεσεις σου για τον εαυτο σου, εκτος και αν εισαι διαθετημενος να πληρωσεις καθε ζημια που τυχον προκαλεσει ο αρχαριος χρηστης . ο φορητός εννοείται ότι δεν είναι στην εγγύηση έχω αντικαταστήσει αρκετές οθόνες φορητών αλλά μέχρι εκεί (καλά δίσκους, μνήμες δε το συζητώ άπειρους) αλλά μου φαίνεται παράξενο ότι πρέπει να βγει η μητρική ολόκληρη για να γίνει ο καθαρισμός εγώ πάντως πιστεύω πως αν ανοιχτεί μόνο το κάτω καπάκι ολόκληρο θα γίνει δουλειά δε βλέπω το λόγο που πρέπει να βγει ολόκληρη η μητρική υπαρχει περιπτωση να ειναι αναποδα στην πλακετα . Διαφερει απο λαπτοπ σε λαπτοπ . υπαρχει μεγαλη περιπτωση να χρειαστει να βγουν τα παντα Τα acer μηχανηματα ειχαν παντα ενα θεμα με τις θερμοκρασιες, ενα παραπανω το οτι ειναι και amd
laptop_man Δημοσ. 4 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 4 Ιουλίου 2012 Οι υποθεσεις απο κατι τυπακους σαν και σενα ειναι που μου δινουν ψωμακι εμενα .Ωραία.Σύμφωνα με το σκεπτικό σου,για σένα δουλεύω,τι στραβώνεις;επισης να φανταστω εχεις ετοιμασει και μια στοιβα απο λαπτοπ να του δωσεις να τα ανοιγει ωστε να αποκτησει την απαραιτητη εμπειριαΒουλωμένο γράμμα διαβάζεις,έτσι είναι ακριβώς.Καλυτερα λοιπον να κρατας τις σκεψεις και τις υποθεσεις σου για τον εαυτο σου,εκτος και αν εισαι διαθετημενος να πληρωσεις καθε ζημια που τυχον προκαλεσει ο αρχαριος χρηστης .Παρακαλώ,επέτρεψέ μου τη διαχείρηση των σκέψεών μου,εκτός αν μπορείς καθημερινά να μου τροφοδοτείς τις ανησυχίες.Τότε θα μπορούσα να σου τις εκχωρήσω.Επίσης,αν κατάλαβες καλά πήρα τα απαραίτητα εχέγγυα/πιστοποιήσεις για τις ικανότητές του και προχώρησα στην υπόδειξη της εύρεσης του manual,θα μπορούσε και μόνος του,απλά του έδωσα τη κατεύθυνση. Και ερχόμαστε στο δια ταύτα: Εσύ γιατί τα παίρνεις;Μήπως θες να μου κάνεις και μήνυση για διαφυγόντα κέρδη;Να σου βάλω και ιδέεες,αν πας σε δικηγόρο,ίσως καταφέρεις να βγάλεις και μια διαταγή πληρωμής για κάθε γνώμη που μοιράζω απλόχερα... ....και τζάμπα
Roger Δημοσ. 4 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 4 Ιουλίου 2012 Τετοιου ειδους προτροπες και συμβουλες μπορουν να γυρισουν μπουμερανγκ και να ζητησουν τα ρεστα σε οποιον καλοθελητη θελησει να βοηθησει. Μπορει οι καιροι να ειναι πολυ δυσκολοι και να λυπουμαστε ακομα και το πενηνταρικο,ή εστω να μην μπορουμε να το στερηθουμε,μπορουμε ομως πολυ ευκολα να δημιουργησουμε ζημια πολυ περαν του πενηνταρικου. Αν δημιουργησουμε βραχυκυκλωμα χωρις να το καταλαβουμε και καψουμε οτιδηποτε,ποιος θα το επισκευασει μετα,και γιατι να κατσει καποιος να βγαλει τα ματια του χωρις να ξερει καν τι εχει κανει ο προηγουμενος απειρος μαστροχαλαστης? Ο σωστος επαγγελματιας δεν φοβαται κανεναν ιδιωτη να του φαει το ψωμακι ,γιατι οπως πολυ σωστα laptopman σου απαντησε ο bel3,τις περισσοτερες φορες το λαπτοπ στον τεχνικο θα καταληξει(με βιδες που πανε αλλου γι'αλλου και εχουνε περασει τα πλαστικα)
laptop_man Δημοσ. 4 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 4 Ιουλίου 2012 Συνεπώς,να θεσμοθετήσουμε κάποιο παράβολο υπερ αναξιοπαθούντων τεχνικών λόγω κρίσης; Εγώ προσωπικά δεν μασάω και όπου βλέπω αίτηση βοήθειας σε φάση που έχω περάσει,θα τη δίνω.Τζάμπα. Κάπου είχα διαβάσει,μπορεί νάταν και χόαξ,ότι στην Εσπερία αν κάνεις κάποια δουλειά μόνος σου,πρέπει να πληρώσεις ένα είδος ενσήμου στο τοπικό σύλλογο μαστόρων.
Roger Δημοσ. 4 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 4 Ιουλίου 2012 Προφανως δεν εχεις καταλαβει οτι το θεμα ειναι πολυ σοβαρο και δεν χωραει τον παραμικρο χαβαλε τον οποιο κανεις. Οταν λοιπον ο laser εκτυπωτακος σου μια μερα τυπωσει μια μαυρη σελιδα,εγω θα σου βρω το part number της high voltage card που ευθυνεται και μαλιστα θα σου στειλω και link να την αγορασεις μεταχειρισμενη απο το ebay ενα τριανταρι για να μην δωσεις εδω στους κωλοτεχνικους 200-250€ εργασια και ανταλλακτικα.Μασημενη τροφη δηλαδη ,ετοιμη λυση χωρις να σπασεις το κεφαλι σου τι φταιει,το μονο που θα πρεπει να κανεις ειναι να λυσεις τεσσερις βιδες. Η πλακετα πανω εχει το σχημα http://www.google.gr/imgres?q=high+voltage&um=1&hl=el&sa=N&biw=1366&bih=643&tbm=isch&tbnid=zQ3Gky73DeMpiM:&imgrefurl=http://www.neurochrome.com/audio/&docid=jbb7jEETj8W57M&imgurl=http://www.neurochrome.com/audio/wp-content/uploads/2011/08/danger_high_voltage.jpg&w=250&h=251&ei=nKX0T--rHIap4gT7l7GLBw&zoom=1&iact=hc&vpx=1125&vpy=149&dur=25&hovh=200&hovw=200&tx=127&ty=95&sig=105808836803829795429&page=1&tbnh=139&tbnw=139&start=0&ndsp=22&ved=1t:429,r:6,s:0,i:87 και μαλιστα το manual του κατασκευη λεεi ρητα Warning: The voltage can be as high 6000 volts, so can be very dangerous. Only certified technicians should work on laser printers. αλλα ποιος νοιαζεται,σκορδοκαιλα μας.Εγω θα σε βοηθησω γιατι ειμαι καλος Σαμαρειτης και δεν μασαω απο κωλοτεχνικακια. Αν φας και 6000v τι να κανουμε ,ετσι ειναι η ζωη,απο το να σκασεις 250€. Πρεπει να ξερεις πολυ καλα τι προτεινεις γιατι πολυ απλα δεν ξερεις ποιος ειναι ο αλλος στο απεναντι πληκτρολογιο. Διαβαζουν και ανηλικοι. Περι παραβολων και ενσημων,μην σου πω που τα χω γραμμενα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα