Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Χε.. όχι δεν είναι λάθος ενότητα.

Έχει ασχοληθεί κανείς με την Eiffel; Αξίζει να επενδύσει κανείς πάνω της; Να κάτσει να την μάθει, να ασχοληθεί εν γένει;

Εάν ναι, γιατί; Εάν όχι, γιατί;

Δημοσ.

Δεν έχω προσωπική εμπειρία, αλλά:

http://stackoverflow.com/questions/43713/what-do-you-think-about-the-eiffel-programming-language

Ακούγεται πειστικό:

If you're a programming practitioner, my advice is to digest Eiffel's distinctive features (query/command separation, DbC) and move on. The language's niche is too small to have any chance of affecting your career and, unlike other niche languages, it's too heavy to be used in one-off scripts and home projects. The ideas behind Eiffel are more useful than Eiffel.
Δημοσ.

Thnx για την απάντηση.

Το ίδιο, νομίζω, ισχύει και για άλλες γλώσσες, π.χ. SmallTalk. Όμως, είναι άλλο το να κάτσεις να φτιάξεις κάτι μικρό και άλλο το να επενδύσεις πάνω της, να συμμετάσχεις στα GNU (aborted κάποια) projects που είναι με Eiffel και εν γένει να μάθεις τις ιδιαιτερότητες της γλώσσας.

Αυτό θέλω να μάθω...

Έχει χρησιμοποιήσει κανείς Eiffel πουθενά; Κάποιος που να ασχολείται με μηχανογράφηση και μηχανοργάνωση π.χ.;

Δημοσ.

Να επενδύσεις. Αυτό και μόνο.

Έχω δει κάτι ωραίες ιδέες, π.χ. document pool, υλοποιημένες με Eiffel και αναρωτιέμαι εάν σε enterprise περιβάλλον για μηχανοργάνωση θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί ή χρησιμοποιείται η Eiffel.

Είτε σκέτη, είτε σαν μέρος ενός μεγαλύτερου project.

Δημοσ.

Οι "περίεργες" γλώσσες (είμαι οπαδός της prolog) είναι σα να μαθαίνεις μια πολεμική τέχνη: σε κάνουν καλύτερο προγραμματιστή, διευρύνουν το πεδίο σου και σίγουρα σε βγάζουν από το comfort zone σου (που εν γένει είναι καλό για την ανάπτυξή σου).

Βέβαια, όπως και οι πολεμικές τέχνες, είναι μάλλον άχρηστες όταν οι άλλοι πολεμούν με σφαίρες και πυραύλους.

Δημοσ.

Οι "περίεργες" γλώσσες (είμαι οπαδός της prolog) είναι σα να μαθαίνεις μια πολεμική τέχνη: σε κάνουν καλύτερο προγραμματιστή, διευρύνουν το πεδίο σου και σίγουρα σε βγάζουν από το comfort zone σου (που εν γένει είναι καλό για την ανάπτυξή σου).

Βέβαια, όπως και οι πολεμικές τέχνες, είναι μάλλον άχρηστες όταν οι άλλοι πολεμούν με σφαίρες και πυραύλους.

Χμ.. αρκετά καλή παρομοίωση! Thnx!

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...