Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα! θέλω να κάνω upgrade την μνήμη RAM του υπολογιστή αλλά δεν μπορώ να σιγουρευτώ αν το στικακι που θα παραγγείλω είναι συμβατό. Το πρόβλημα είναι στα Mhz.Η κάρτα που θέλω να αγοράσω είναι στα 800Mhz (http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.553074) και εγώ δεν είμαι σίγουρος στα πόσα Mhz είναι οι κάρτες που έχω ήδη.Είχα την εντύπωση ότι είναι το ίδιο μοντέλο ακριβώς αλλά οι διαφορές σε Voltage και τα Mhz που δείχνει στο Speccy με μπέρδεψαν λίγο.

Έβαλα μία εικόνα από το Speccy στις επισυνάψεις, στο Slot 2 είναι ακριβώς τα ίδια χαρακτηριστικά.

Με λίγα λόγια,θέλω να μου πείτε αν η κάρτα στο παραπάνω σύνδεσμο είναι συμβατή με αυτές που φαίνονται στην εικόνα.

Ευχαριστώ. :-D

post-241820-0-76647400-1341347532_thumb.png

Δημοσ.

καλημέρα

Από το slot1, που διαβάζεται, βλέπω ότι τα στικάκια που έχεις πρέπει να είναι ίδιο με αυτό που θες να πάρεις ...

Μην σε μπερδεύει που γράφει max bandwidth PC2 6400 (400 Mhz) και ram frequency 408,1 Mhz γιατί οι μνήμες είναι ddr=double data rate και άρα 400χ2=800 Μhz. Γιαυτό αναγράφει στο part number CL 4-4-4DDR2-800, ότι ακριβώς και αυτή που θες να αγοράσεις.

Και το voltage εντάξει είναι. Οι περισσότερες μητρικές ό,τι μνήμη και να βάλεις τις παίζουν στο auto στα 400x2=800 Mhz/1.8v. 'Οταν την βάλεις, θα παίξει και αυτή στα 1.8v., 5-5-5. Αν θες διαφορετικές ρυθμίσεις (4-4-4) πρέπει να μπεις στο bios, να ανεβάσεις το voltage στα 1.9-2,0v. και να κάνεις εσύ τις ρυθμίσεις.

Ελπίζω να βοήθησα

φιλικά

Νίκος

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ααα...Μάλιστα.Ευχαριστώ για την απάντηση σίγουρα βοήθησε όσο έπρεπε!

Και επί τη ευκαιρία κάτι άλλο,αν αλλάξω τις ρυθμίσεις από τα Bios όπως είπες παραπάνω θα κερδίσω τίποτα στις επιδόσεις?

Edit: Άκυρη αυτή η ερώτηση, ευχαριστώ για την απάντηση στην προηγούμενη, κλείστε το θέμα αν θέλετε. ^^

Επεξ/σία από Two-Times-Evil

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...