Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Λοιπον παιδια εγινε το εξης κουλο.. Με πηρε το πλαισιο που ειχα παραγγειλει το macbook pro 13 των 1699 ευρω και μου παν πως καταλαθος μου εφεραν το macbook air 13" των 1699 ευρω με 4gb ram' date=' 256 ssd και i5 1,80 ghz..

Του ειπα πως θελω να το σκεφτω λιγο και παραλληλα να με ειδοποιησει οταν μπορεσει για το ποτε θα ερθει το Pro 13..

τι λετε για το Air? Θα μπορεσω καθολου να κανω επεξεργασια full hd video ή να περιμενω το pro??

Υποψην οτι το θελω για main υπολογιστη!!

Παιδια ειναι επειγον και ελπιζω να παρω απαντησεις μονο απο χρηστες mac που εχουν δουλεψει και με Air..

Ευχαριστω προκαταβολικα!! :P[/quote']

Το συγκεκριμένο μοντελο air που σου εφεραν καλο ειναι να το απορριψεις γιατι εχει μονο 4gb ram που δεν αναβαθμιζεται.

Κατα τα αλλα, μια χαρα θα μπορεις να κανεις επεξεργασια video κ στο air.

Γενικοτερα, αν σε ενδιαφερει η φορητοτητα πας στο air με 8gb ram που ειναι ταχυτατο κ εχει κ ssd κ ερχεται περιπου στα 1400€. Εχει κ οθονη με μεγαλυτερη αναλυση ωστε να εισαι πιο παραγωγικος οταν εισαι on the go, μιας κ σε ενδιαφερει η φορητοτητα οπως ειπες.

Αν δεν σε ενδιαφερει η φορητοτητα, αλλα θελεις επιδοσεις, τοτε πας για το mbp 15, που ενω ειναι μολις 25% βαρυτερο απο το mbp 13 που θελεις και γυρω στο 20% πιο ακριβο, ειναι πανω απο 50% πιο γρηγορο.

Αντιθετα το mbp 13 σε σχεση με το air ειναι 53% βαρυτερο για 25% περιπου καλυτερες επιδοσεις σε μετατροπες video κ πιο αργο στις υπολοιπες εργασιες. Επισης ειναι πιο ακριβο κ με οθονη χαμηλοτερης αναλυσης που θα επρεπε να σε απασχολει αν θελεις να εισαι παραγωγικος.

--------------

Τελος, εχε υποψην σου οτι επειδη τα windows εκμεταλευονται πολυ καλυτερα το hardware, οι μετατροπες video που θελεις να κανεις θα γινονται πολυ- πολυ πιο γρηγορα σε windows, ακομα κ με ενα mac μηχανημα.

• Απαντ. 57
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Καλημερα παιδες και ευχαριστω πολυ για τις συμβουλες σας..

Λοιπον απο χτες εχω στην κατοχη μου το Macbook Air 13 8gb ram..

Πρωτη εντυπωση..Ειναι σαν πραγματικα να του χουν βαλει νευτι.. Μιλαμε για boot σε λιγοτερο απο 4-5 δευτερα...

Το μονο θεμα ειναι οτι δε μπορω να γραψω στους εξωτερικους μου λογω ntfs αλλα βρηκα ενα προγραμμα της paragon δοκιμαστικο και κανω δουλεια.. Θα το αγορασω να τελειωνει το θεμα..

Και παλι ευχαριστω να στ καλα!!

Δημοσ.

Καλημερα παιδες και ευχαριστω πολυ για τις συμβουλες σας..

Λοιπον απο χτες εχω στην κατοχη μου το Macbook Air 13 8gb ram..

Πρωτη εντυπωση..Ειναι σαν πραγματικα να του χουν βαλει νευτι.. Μιλαμε για boot σε λιγοτερο απο 4-5 δευτερα...

Το μονο θεμα ειναι οτι δε μπορω να γραψω στους εξωτερικους μου λογω ntfs αλλα βρηκα ενα προγραμμα της paragon δοκιμαστικο και κανω δουλεια.. Θα το αγορασω να τελειωνει το θεμα..

Και παλι ευχαριστω να στ καλα!!

Καλοριζικο!!

Γενικα ασχολουμαι με επεξεργασια full hd video..Αλλαγη format, ενσωματωση υποτιτλων, αλλαγη αναλυσης και συνθεση πολλων σε ενα κλπ κλπ..

Επειδη ειχες γραψει οτι σε ενδιαφερει το transcoding κλπ και για αυτο σκεφτοσουν για το τετραπυρηνο 15αρι mbp, δες παρακατω πως μπορεις χρησιμοποιωντας την καρτα γραφικων να εχεις πολυ καλυτερες επιδοσεις απο οτι αν χρησιμοποιουσες ακομα και τον τετραπυρηνο επεξεργαστη ενος mbp 15".

Τελος, εχε υποψην σου οτι επειδη τα windows εκμεταλευονται πολυ καλυτερα το hardware, οι μετατροπες video που θελεις να κανεις θα γινονται πολυ- πολυ πιο γρηγορα σε windows, ακομα κ με ενα mac μηχανημα.

Οι επεξεργαστες της intel εχουν μια τεχνολογια που ονομαζεται quick sync και βοηθαει στις ταχυτατες μετατροπες video.

Δυστυχως μεχρι στιγμης μονο στα windows μπορεις να το εκμεταλλευτεις για ταχυτατη μετατροπη video.

Δες εδω πληροφοριες για το quick sync:

http://en.wikipedia.org/wiki/Intel_Quick_Sync_Video

Τωρα για να καταλαβεις τι ειδους αυξηση επιδοσεων μπορεις να εχεις αν χρησιμοποιησεις windows κ προγραμμα που υποστηριζει το quick sync για τις μετατροπες video, δες το παρακατω review στο anandtech:

http://www.anandtech.com/show/5772/mobile-ivy-bridge-and-asus-n56vm-preview/5

Στο παρακατω πινακα που ειναι απο το review και δειχνει ποση ωρα(σε sec, αρα το μικροτερο ειναι το καλυτερο/ταχυτερο) πηρε η μετατροπη ενος video αναλογα αν χρησιμοποιηθηκε ή οχι το quick sync, θα δεις οτι με το quick sync μπορεις να εχεις 5 φορες ταχυτερη μετατροπη απο οτι αν ειχες εναν τετραπυρηνο οπως του mbp 15" και 10 φορες ταχυτερη μετατροπη απο οτι αν ειχες εναν διπυρηνο επεξεργαστη.

wl29nq.png

Οι διαφορες δεν ειναι της ταξης του 5-10%, αλλα του 500-1000% , ακριβως επειδη τα wιndows εκμεταλλευονται πολυ καλυτερα το hardware, ακομα και αν μιλαμε για mac μηχανημα.

Τελος, οι επιδοσεις του quick sync ειναι ανεξαρτητες απο το ποσο γρηγορος ειναι ο επεξεργαστης ivy bridge: δεν εχει σημασια αν ειναι ενας τετραπυρηνος ή αν ειναι ενς διπυρηνος low voltage:

Something else worth noting is that Intel's Quick Sync performance is completely separate from the CPU side of the equation; it's a fixed function encoder that resides on the GPU section of the die. What that means is that you typically get the same performance whether you have a high-end quad-core CPU or a lower-end dual-core CPU. The latter is where Quick Sync is really useful; you can see in our charts that Quick Sync is a lot faster than quad-core CPU transcoding, but if you have a quad-core CPU you're not really waiting that long for most transcodes. Dual-core processors on the other hand are about half as fast as the quad-core offerings, and the result is that Quick Sync on a dual-core Ivy Bridge processor (nevermind the ULV parts) will be many times faster than CPU-based transcoding.
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Μιλαμε για boot σε λιγοτερο απο 4-5 δευτερα...

Θα δικαιολογησω την υπερβολη λογω της χαρας του καινουργιου. :) Πρόσθεσε όμως 10 επιπλέον δευτερόλεπτα για να είμαστε δίκαιοι και αντικειμενικοι. ;)

Καλορίζικο και πάλι...

Επεξ/σία από panos2000gr
Δημοσ.

Θα δικαιολογησω την υπερβολη λογω της χαρας του καινουργιου. :) Πρόσθεσε όμως 10 επιπλέον δευτερόλεπτα για να είμαστε δίκαιοι και αντικειμενικοι. ;)

Καλορίζικο και πάλι...

Τα στοιχεια μου ειναι στη διαθεση σου οτι ωρα θες να συναντηθουμε να στο δειξω.. Maximum χρονομετρηση ειναι 8 δευτερολεπτα με το ρολοι!! :P

Δημοσ.

Τα στοιχεια μου ειναι στη διαθεση σου οτι ωρα θες να συναντηθουμε να στο δειξω.. Maximum χρονομετρηση ειναι 8 δευτερολεπτα με το ρολοι!! :P

Μάλλον το ρολόι σου δεν μετράει αρκετά σταθερά.

Από το λιγότερο απο 4sec πήγαμε στο maximum 8...και είμαι σίγουρος από τα 8 θα πάμε στα 15-16. :)

Πάντως δεν χρειάζεται να συναντηθούμε...μου αρκεί να ανεβάσεις ένα videάκι με το χρονόμετρο δίπλα στο μηχάνημα. Ούτως ή άλλως αν αυτό που λες αληθεύει θα σπάσεις τα ρεκόρ σε views, καθώς θα διαθέτεις το MACBOOK με το γρηγορότερο boot time στον κόσμο. Ούτε ο διευθύνων σύμβουλος της Apple έχει στην κατοχή του κάτι αντίστοιχο.

Περιμένω με μεγάλη ανυπομονησία λοιπόν, καθώς εγω με πολυ γρηγορότερο μηχάνημα απο το air (mbp quad core 2.3ghz) αλλά και γρηγορότερο SSD (Samsung 830 256gb SSD) δεν έχω καταφέρει να πεσω ακομη κάτω απο τα 15.δευτερολεπτα boot time ;)

Δημοσ.

Μάλλον το ρολόι σου δεν μετράει αρκετά σταθερά.

Από το λιγότερο απο 4sec πήγαμε στο maximum 8...και είμαι σίγουρος από τα 8 θα πάμε στα 15-16. :)

Πάντως δεν χρειάζεται να συναντηθούμε...μου αρκεί να ανεβάσεις ένα videάκι με το χρονόμετρο δίπλα στο μηχάνημα. Ούτως ή άλλως αν αυτό που λες αληθεύει θα σπάσεις τα ρεκόρ σε views, καθώς θα διαθέτεις το MACBOOK με το γρηγορότερο boot time στον κόσμο. Ούτε ο διευθύνων σύμβουλος της Apple έχει στην κατοχή του κάτι αντίστοιχο.

Περιμένω με μεγάλη ανυπομονησία λοιπόν, καθώς εγω με πολυ γρηγορότερο μηχάνημα απο το air (mbp quad core 2.3ghz) αλλά και γρηγορότερο SSD (Samsung 830 256gb SSD) δεν έχω καταφέρει να πεσω ακομη κάτω απο τα 15.δευτερολεπτα boot time ;)

Οκ μολις βρω λιγο γρηγορο δικτυο θα ποσταρω βιντεο...

Να δουμε ειναι τελικα 15 δευτερα?

Μην απογοητευτεις παντως!

Δημοσ.

Οκ μολις βρω λιγο γρηγορο δικτυο θα ποσταρω βιντεο...

Να δουμε ειναι τελικα 15 δευτερα?

Μην απογοητευτεις παντως!

Κάθε άλλο...θα χαρώ παρα πολυ που το γρηγορότερο MacBook στον κόσμο βρίσκεται στην Ελλάδα και θα σπευσω να απόκτησω και εγω ένα. Περιμένω το βιντεακι στο οποίο να φαίνεται το power button, η οθονη και ένα χρονόμετρο απο κινητο. Δεν χρειάζεται και τρελή ταχύτητα για να ανεβασεις ενα τοσο μικρο βιντεακι γιατι όπως λες και εσύ σε λιγότερο απο 4-5 δευτερολεπτα θα έχει μπουταρει. Αναμένω λοιπόν...οποτε μην ξεχαστεις. ;). Είμαι σίγουρος ότι μαζί μου αναμένουν και οι συντάκτες του insomnia για να σηκώσουν αποκλειστικό review απο τον υπολογιστή-θαύμα. :)

Δημοσ.

θΑ ήθελα να το δω και εγώ αυτό το video..Ο χρόνος ξεκινάει με το που εμφανιστεί το μήλο διότι μέχρι τότε τσεκάρει για boot device...

Περιμένουμε...

Δημοσ.

θΑ ήθελα να το δω και εγώ αυτό το video..Ο χρόνος ξεκινάει με το που εμφανιστεί το μήλο διότι μέχρι τότε τσεκάρει για boot device...

Περιμένουμε...

Καινούργιο είναι πάλι αυτό? Θα τρελαθω με αυτά που διαβάζω εδώ μέσα.

Σε ΟΛΑ τα σχετικά τεστ (συγκριτικά και μη) ο χρόνος μετράει από την στιγμή που πατάμε το power button. Δεν μας ενδιαφέρει τι τσεκάρει ο υπολογιστής, τι self test κανει και τι όχι και σίγουρα δεν μετράμε εμείς το boot όπως μας βολεύει.

Boot time σημαίνει πόση ώρα κάνει ο υπολογιστής μας να εκκινήσει από την στιγμή που πατάμε το power button.-

Δημοσ.

Έχεις δίκιο άπλα είχα διαβάσει ένα άκυρο τελικά άρθρο σχετικά με την στιγμή που ξεκινά να μέτρα ο χρόνος άλλα δεν ισχύει..

Περιμένουμε video...:)

Δημοσ.

Και τί ρόλο παίζει ο συνολικός χρόνος εκκίνησης; Συνεχώς restart θα κάνεις;

Βragging rights .. Τι πιο σημαντικό από αυτά ?? :P

Δημοσ.

Και τί ρόλο παίζει ο συνολικός χρόνος εκκίνησης; Συνεχώς restart θα κάνεις;

Η κουβέντα γίνεται περισσότερο γιατί γράφονται ανακρίβειες που ενδεχομένως επηρεάσουν κάποιους στις μελλοντικές αγορές τους.

Από εκεί και πέρα Γιώργο δεν είπαμε ότι το boot time είναι ζήτημα ζωής και θανάτου.

Όπως ζήτημα ζωής και θανάτου δεν είναι αν η μετατροπή ενός video γίνεται σε 5 ή σε 7 λεπτά, αν το τάδε παιγνίδι τρέχει στα 35 ή στα 38 frames, αν το shutdown γίνεται σε 1 δευτερόλεπτο ή σε 10, αν το σκρολάρισμα στο ιντερνετ είναι ομαλό ή όχι, αν το display panel μας είναι IPS κ.ο.κ. Με αυτή την λογική όμως πιθανών να ήμασταν ακόμη στην εποχή των C2D και τους συμβατικούς δίσκους αντί για SSD.

Καλώς ή κακώς σε ένα τεχνολογικό site γράφουμε τις απόψεις μας και η λεπτομέρεια κάνει πολλές φορές την διαφορά. Για την ακρίβεια η λεπτομέρεια είναι αυτή που καθορίζει τις εξελίξεις στην τεχνολογία.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...