Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 57
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

μπα με μια τετοια απιλογη φθανουμε στα 3 χιλιαρικακια.. Ειπαμε μη το χεσουμε κ ολας.. Λοιπον μαλλον θα παω για το 15αρι το απλο.. Σας ευχαριστω ολους για τις απαντησεις σας..

Λοιπον ακυρο οτι εγραψα πριν πηγα και τα ειδα απο κοντα.. Ειχαν φερει το 13αρι το καινουριο και ηταν απιστευτα γρηγορο..

Εκλεισα το 13αρι με το διπυρηνο i7 και 8gb ram στα 1699..

Το μεγεθος ειναι το ιδανικο της φορητοτητας και οταν το χρησιμοποιω για desktop θα το συνδεω στην 23αρα που εχω..Μια χαρα δηλαδη.

Απο επεξεργαστικη ισχυ σε συγκριση με το Qosmio i5, 6gb ram και 1gb καρτα γραφικων που εκανα τη δουλεια μου μεχρι τωρα ο πωλητης που εχει το αμεσως προηγουμενο με διαβεβαιωσε πως θα δω τεραστια διαφορα..

Το πολυ πολυ μεσα στο φθινοπωρο που 8α βγουν και τα mountain lion θα του αλλαξω και το σκληρο να του βαλω εναν SSD πανω να πηγαινει ταπα..

Οποτε πηρα αυτο που με ελκυε περισσοτερο το 13αρι και εσωσα περισσοτερα χρηματα τα οποια μπορει να τα δωσω για εναν ssd..

Καλη αγορα μου φαινεται..

Θα σας πω εντυπωσεις μολις το παραλαβω την παρασκευη. :P

Δημοσ.

1700€ για μηχανημα με ενα χρονο εγγυηση, αναλυση οθονης 1280x800 ,αργο hdd και βαρυ(το βαρυτερο 13αρι της αγορας) ειναι παρα πολλα λεφτα.

Ειδικα αν αναλογιστει καποιος οτι το macbook air ειναι φθηνοτερο, πολυ ελαφρυτερο, γρηγοροτερο στην πλειονοτητα των εργασιων και με οθονη με υψηλοτερη αναλυση που μπορεις να κανεις παραγωγικα την δουλεια σου..

Δημοσ.

1700€ για μηχανημα με ενα χρονο εγγυηση, αναλυση οθονης 1280x800 ,αργο hdd και βαρυ(το βαρυτερο 13αρι της αγορας) ειναι παρα πολλα λεφτα.

Ειδικα αν αναλογιστει καποιος οτι το macbook air ειναι φθηνοτερο, πολυ ελαφρυτερο, γρηγοροτερο στην πλειονοτητα των εργασιων και με οθονη με υψηλοτερη αναλυση που μπορεις να κανεις παραγωγικα την δουλεια σου..

http://www.macrumors.com/2012/06/18/benchmarks-for-new-13-inch-macbook-pro-beat-macbook-air-previous-macbook-pro-by-10-15/

Δε θα το ελεγα συμφωνα με αυτο το λινκ..

Το πιο γρηγορο 13αρι ειναι το Macbook pro..

Εσυ αυτο που ειπες που το βασιζεις για το Air?

Ασε που με τον επεξεργαστη που εχει θα πιω 3 καφεδες μεχρι να κανει την επεξεργασια που θελω, ισως να μην την κανει κ ολας και λογικο γτ δεν προοριζεται για τετοια χρηση.. Και ειναι και 300 ευρω πιο ακριβο και με 4gb λιγοτερη ram..

Δημοσ.

Το Air είναι πράγματι πιο γρήγορο στην πλειονότητα των εργασιών από το 13'' MBP λόγω του ότι έχει SSD αντί HDD .. Φυσικά αν σκοπεύεις να αλλάξεις τον HDD του και να βάλεις ένα SSD εξίσου καλό με τον Samsung 830 που έχουν τα νέα Air τότε θα έχεις καλύτερα αποτελέσματα όμως το κόστος πλέον θα πλησιάζει ένα base Retina ..

Γι'αυτό και εγώ θεωρώ ότι είναι λάθος αγορά το 13'' MBP .. Ή δώσε λιγότερα και πάρε ένα Air, ή δώσε κάτι παραπάνω και πάρε ένα base Retina ..

Δημοσ.

Το Air είναι πράγματι πιο γρήγορο στην πλειονότητα των εργασιών από το 13'' MBP λόγω του ότι έχει SSD αντί HDD .. Φυσικά αν σκοπεύεις να αλλάξεις τον HDD του και να βάλεις ένα SSD εξίσου καλό με τον Samsung 830 που έχουν τα νέα Air τότε θα έχεις καλύτερα αποτελέσματα όμως το κόστος πλέον θα πλησιάζει ένα base Retina ..

Γι'αυτό και εγώ θεωρώ ότι είναι λάθος αγορά το 13'' MBP .. Ή δώσε λιγότερα και πάρε ένα Air, ή δώσε κάτι παραπάνω και πάρε ένα base Retina ..

"The latest MacBook Pros offer a nice increase in performance over the previous MacBook Pros. Both the Core i5 and the Core i7 Mid 2012 13-inch MacBook Pros are over 10% faster than the equivalent Late 2011 13-inch MacBook Pros. Some of the increase is from higher processor speeds, while some of the increase is from the improved Ivy Bridge processor architecture.

The latest MacBook Pros also offer a nice increase in performance over the latest MacBook Airs. The Core i5 13-inch MacBook Pro is 10% faster than the Core i5 13-inch MacBook Air, while the Core i7 13-inch MacBook Pro is 15% faster (and $100 cheaper) than the Core i7 13-inch MacBook Air."

Στο λινκ που παρεθεσα στη τελευταια παραγραφο οτι η εκδοση του Pro που παραγγειλα ειναι 15% πιο γρηγορη απο το Air που εχει 300 ευρω πανω..

Να το ξαναπω γτ μαλλον δε το καταλαβατε.. Δε με νοιαζει το ποσο γρηγορα θα ανοιγει το μηχανημα.. Με νοιαζει η επεξεργαστικη ισχυς γτ αυτη θα μου δωσει αποτελεσματα οσον αφορα την επεξεργασια full hd video..

Οσα site εχω δει μεχρι τωρα βγαζουν νικητη στα 13αρια το pro των 1699 ευρω και οχι το Air των 1964 ευρω...

Ειδικα οταν προκειται να χρησιμοποιηθει το μηχανημα για κυριος υπολογιστης τοτε ολοι μιλαγανε για το pro..

Ενω το Air εμπαινε στη συζητηση μονο οταν υπηρχε ας πουμε και καποιος imac απο πισω να βγαζει τη βρωμοδουλεια!!

Δημοσ.

Εκλεισα το 13αρι με το διπυρηνο i7 και 8gb ram στα 1699..

Καλορίζικο φίλε.

O μόνος μου ενδοιασμός είναι ότι κοντά σε αυτά τα χρήματα θα μπορούσες να αγοράσεις το MBP 15" του 2012 με quadcore i7 και την NVDIA GT650. Εκεί ξεφεύγουμε αρκετά από άποψη επεξεργαστικής ισχύς, ενω στην κάρτα γραφικών η διαφορά είναι χαοτική. Ειδικότερα αν η αγορά γίνει από ebay ίσως το έβρισκες ακόμη και κάτω από τα 1700.

Στα MBP 13" από την άλλη, η γνώμη μου είναι ότι είναι καλύτερα να μένουμε στα base models καθώς όλοι οι επεξεργαστές είναι dual core (είτε i5 είτε i7). Το γεγονός ότι το 13αρι παρέμεινε στα 1280χ800 και το παλιο form-factor "φωνάζει" ότι πάει για κατάργηση ή αντικατάσταση πολύ σύντομα.

Ίσως ήταν καλύτερα αυτή την περίοδο να πας σε ένα MBP 13" late 2011 στα 1050-1100 ευρώ από ελληνικά καταστήματα, ενώ για ελαφρώς μεταχειρισμένα (2μηνου-3μήνου) οι τιμές στις αγγελίες παίζουν στα 850 ευρώ.

Δημοσ.

Καλορίζικο φίλε.

O μόνος μου ενδοιασμός είναι ότι κοντά σε αυτά τα χρήματα θα μπορούσες να αγοράσεις το MBP 15" του 2012 με quadcore i7 και την NVDIA GT650. Εκεί ξεφεύγουμε αρκετά από άποψη επεξεργαστικής ισχύς, ενω στην κάρτα γραφικών η διαφορά είναι χαοτική. Ειδικότερα αν η αγορά γίνει από ebay ίσως το έβρισκες ακόμη και κάτω από τα 1700.

Στα MBP 13" από την άλλη, η γνώμη μου είναι ότι είναι καλύτερα να μένουμε στα base models καθώς όλοι οι επεξεργαστές είναι dual core (είτε i5 είτε i7). Το γεγονός ότι το 13αρι παρέμεινε στα 1280χ800 και το παλιο form-factor "φωνάζει" ότι πάει για κατάργηση ή αντικατάσταση πολύ σύντομα.

Ίσως ήταν καλύτερα αυτή την περίοδο να πας σε ένα MBP 13" late 2011 στα 1050-1100 ευρώ από ελληνικά καταστήματα, ενώ για ελαφρώς μεταχειρισμένα (2μηνου-3μήνου) οι τιμές στις αγγελίες παίζουν στα 850 ευρώ.

Εχω την εντυπωση οτι ενα δικιο το χεις!

Βεβαια προκειται για ενα laptop που αν πανε καλα τα πραγματα θα το κρατησω 2-3 χρονια .. Και εννοειται πως μετα δε θα το πουλησω αλλα θα μεινει στο σπιτι με εμενα να παιρνω κατι αλλο..

Απλα το σκεπτικο μου ηταν να παω στη πιο ακριβη εκδοση καθως εχει περισσοτερη μνημη και πιο δυνατο επεξεργαστη.

Για να πω και την αμαρτια μου το 13αρι μου αρεσε περισσοτερο απ το 15αρι επειδη ηταν πιο μαζεμενο.. Εχω την εντυπωση πως δεν εκανα κακη επιλογη αλλα ναι ισως μπορουσα να κανω λιγο περισσοτερη οικονομια..

Και στο Qosmio που χρησιμοποιω τωρα η αναλυση ειναι 1300 κατι επι 780.. Αλλα μιλαμε για μικρες οθονες οποτε δε με χαλασε.. Αυτο που με νοιαζει ειναι η ποιοτητα των χρωματων περισσοτερο.

Δημοσ.

Για να πω και την αμαρτια μου το 13αρι μου αρεσε περισσοτερο απ το 15αρι επειδη ηταν πιο μαζεμενο..

Αισθητικά πάντα το μικρότερο είναι και ομορφότερο. Το 15αρι όμως είναι πιο ολοκληρωμένο και ειδικά όταν πρόκειται να χρησιμοποιηθεί ως κύριος υπολογιστής. Επίσης από άποψη αυτονομίας είναι στα ίδια επίπεδα με το 13αρι και θα έλεγα ότι δεν χάνει πολύ από την φορητότητα του καθώς έιναι το ίδιο λεπτό (φυσικά βαρύτερο κατά 500γρ).

Και στο Qosmio που χρησιμοποιω τωρα η αναλυση ειναι 1300 κατι επι 780.. Αλλα μιλαμε για μικρες οθονες οποτε δε με χαλασε.. Αυτο που με νοιαζει ειναι η ποιοτητα των χρωματων περισσοτερο.

Στην πιστότητα των χρωμάτων θα μείνεις πολύ ευχαριστημένος. Στον τομέα αυτό το display του MBP 13 είναι αρκετά καλύτερο από το αντίστοιχο του Air.

Δημοσ.

Αισθητικά πάντα το μικρότερο είναι και ομορφότερο. Το 15αρι όμως είναι πιο ολοκληρωμένο και ειδικά όταν πρόκειται να χρησιμοποιηθεί ως κύριος υπολογιστής. Επίσης από άποψη αυτονομίας είναι στα ίδια επίπεδα με το 13αρι και θα έλεγα ότι δεν χάνει πολύ από την φορητότητα του καθώς έιναι το ίδιο λεπτό (φυσικά βαρύτερο κατά 500γρ).

Κοιτα με δεδομενο οτι εχω μονιτορ tv στο σπιτι ετσι ωστε να συνδεω πανω το macbook και να κανω πιο ευκολα τη δουλεια μου ειναι κατι που μου αρεσε σαν σκεψη και με οδηγησε στο 13αρι..

Γτ εχω και τη φορητοτητα ανετα να το χρησιμοποιησω ανετα και εκτοσ σπιτιου λογω μεγεθους ενδεχομενα λιγο πιο ευκολα απ το 15αρι..

Τελος παντων το κακο εγινε τωρα μιας και το χω παραγγειλει και βιαζομαι να το πιασω στα χερια μου.. Αυριο αυριο οποτε αναμενατε εντυπωσεις. Οι οποιες θα ειναι καλες γτ ειμαι ενθουσιασμενος !!

Δημοσ.

Λοιπον παιδια εγινε το εξης κουλο.. Με πηρε το πλαισιο που ειχα παραγγειλει το macbook pro 13 των 1699 ευρω και μου παν πως καταλαθος μου εφεραν το macbook air 13" των 1699 ευρω με 4gb ram, 256 ssd και i5 1,80 ghz..

Του ειπα πως θελω να το σκεφτω λιγο και παραλληλα να με ειδοποιησει οταν μπορεσει για το ποτε θα ερθει το Pro 13..

τι λετε για το Air? Θα μπορεσω καθολου να κανω επεξεργασια full hd video ή να περιμενω το pro??

Υποψην οτι το θελω για main υπολογιστη!!

Παιδια ειναι επειγον και ελπιζω να παρω απαντησεις μονο απο χρηστες mac που εχουν δουλεψει και με Air..

Ευχαριστω προκαταβολικα!! :P

Δημοσ.
Λοιπον παιδια εγινε το εξης κουλο.. Με πηρε το πλαισιο που ειχα παραγγειλει το macbook pro 13 των 1699 ευρω και μου παν πως καταλαθος μου εφεραν το macbook air των 1699 ευρω με 4gb ram' date=' 256 ssd και i5 1,80 ghz..

Του ειπα πως θελω να το σκεφτω λιγο και παραλληλα να με ειδοποιησει οταν μπορεσει για το ποτε θα ερθει το Pro 13..

τι λετε για το Air? Θα μπορεσω καθολου να κανω επεξεργασια full hd video ή να περιμενω το pro??

Υποψην οτι το θελω για main υπολογιστη!!

Παιδια ειναι επειγον και ελπιζω να παρω απαντησεις μονο απο χρηστες mac που εχουν δουλεψει και με Air..

Ευχαριστω προκαταβολικα!! :P[/quote']

Αφου θα τον δουλέψεις περισσότερο ως σταθερό περίμενε καλύτερα το pro. Και ρίξε μια ματια στην προηγούμενης γενιάς mbp γιατι με αυτα τα λεφτα παίρνεις και 15" http://www.bestdeals.gr/index.php?target=products&product_id=34600

Sent from my iPad using Insomnia

Δημοσ.

Αφου θα τον δουλέψεις περισσότερο ως σταθερό περίμενε καλύτερα το pro. Και ρίξε μια ματια στην προηγούμενης γενιάς mbp γιατι με αυτα τα λεφτα παίρνεις και 15" http://www.bestdeals.gr/index.php?target=products&product_id=34600

Κοιτα με νοιαζει και λιγο το θεμα της φορητοτητας..

Κατι αλλο να σε ρωτησω.. Πιστευεις πως με την επεξεργασια βιντεο θα με απογοητευσει το Air? Σε ρωταω γιατι ουσιαστικα αλλη βαρια εργασια δε κανω.. Μετα κλασσικα βλεπω τεινιες, μουσικη, ιντερνετ..

Αυτο κανω στο βασικο pc μου και τωρα που ειναι ενα toshiba qosmio 15" 2 ετων των 1600 τοτε που τον πηρα..

Και επειδη δε θελω να παω σε κατι περσινο πιστευεις οτι το Air θα με καλυψει? Με δεδομενο οτι και το pro 13 διπυρηνο φοραει αλλα δεν εχει SSD..

Δημοσ.

Κοιτα με νοιαζει και λιγο το θεμα της φορητοτητας..

Κατι αλλο να σε ρωτησω.. Πιστευεις πως με την επεξεργασια βιντεο θα με απογοητευσει το Air? Σε ρωταω γιατι ουσιαστικα αλλη βαρια εργασια δε κανω.. Μετα κλασσικα βλεπω τεινιες' date=' μουσικη, ιντερνετ..

Αυτο κανω στο βασικο pc μου και τωρα που ειναι ενα toshiba qosmio 15" 2 ετων των 1600 τοτε που τον πηρα..

Και επειδη δε θελω να παω σε κατι περσινο πιστευεις οτι το Air θα με καλυψει? Με δεδομενο οτι και το pro 13 διπυρηνο φοραει αλλα δεν εχει SSD..[/quote']

Μιλάμε για μηχανήματα που δεν έχουν δοκιμαστεί αρκετα στην πράξη ώστε να σου πώ με σιγουριά. Αλλα απο τα ως τώρα benchmarks δείχνει ότι ο ivy bridge είναι καλύτερος . Μεταξύ air και pro σίγουρα καλύτερο είναι το pro απο πλευράς επιδόσεων. Είναι κρίμα να πας σε χαμηλότερες επιδόσεις μόνο και μόνο για να έχεις την άνεση του air. Σε καλύπτει ακόμα και το 15" mbp που σου παρέθεσα, αλλα απο ότι καταλαβα έχεις ενθουσιάστει τόσο με τα καινούργια που δεν βλέπεις την ώρα να τα πάρεις. Σου συνιστώ υπομονή,το pro που επελεξες θα σε ανταμείψει στο μέλλον όπου μια αναβάθμιση με ssd θα κάνει το air σκόνη....

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...