KAKADI Δημοσ. 3 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 3 Ιουλίου 2012 Λοιπον εχω σχετικα ενα διλλημα που με βασανιζει εδω και καμποσες μερες και ειπα να θεσω το θεμα εδω μηπως μεσω της βοηθειας σας βρω καποια ακρη μιας και απο macbook δεν εχω ιδιαιτερη εμπειρια.. Τα παιξε ο πυργος στο σπιτι και εχω μεινει μονο με ενα Toshiba Qosmio 2ετιας.. Ευκαιρια ομως εψαχνα να το πασαρω στους δικους μου που χρησιμοποιουσαν τον πυργο για να παω σε mac.. Γενικα ασχολουμαι με επεξεργασια full hd video..Αλλαγη format, ενσωματωση υποτιτλων, αλλαγη αναλυσης και συνθεση πολλων σε ενα κλπ κλπ.. Gaming απο λιγο εως καθολου.. Μονο FM 2012, και κανα fps αλλα απο 2ετια και πισω μιας και εχω κονσολα για gaming.. Κατα τα αλλα φυσιολογικη ιντερνετ χρηση και ταινιες κλασσικα.. Μεχρι τωρα λοιπον εκανα τις επεξεργασιες μου στο Qosmio. Ολα μια χαρα αν και σε καποιες φασεις εφτανε σε επιπεδα θερμοκρασιας ανω των 80 βαθμων.. 90 ηταν το περισσοτερο και θυμαμαι ειχα τρομαξει και τοτε ηταν που πηρα και την αποφαση με την πρωτη ευκαιρια να παρω κατι αλλο.. Ειμαι λοιπον πλεον αναμεσα στα καινουρια μοντελα της Apple καθως δεν εχω ιδιαιτερη εμπειρια και απο φιλους εχω κα8οδηγηθει προς μια τετοια λυση.. Καλα εννοειται πως μου αρεσουν τρελα κ ολας.. Το θεμα ειναι πιο θ< με καλυψει απολυτα στις συνηθειες μου ετσι ωστε να μη χασω περιττα χρηματα και εχω σπασει το κεφαλι μου πανω σε αυτο.. Κοιταω απ τη βασικη εκδοση του macbook pro 13" εως τη βασικη macbook pro 15" retina (ολα τα μοντελα που βγαινουν τωρα μεσα του 2012).. Η αληθεια ειναι πως με ελκυουν λιγο παραπανω τα 13αρια λογω φορητοτητας αλλα οχι σε σημειο να μη μπορω να κανω τη δουλεια μου οπως θελω.. Αν ομως με καλυπτουν μια χαρα δε θελω να δωσω κερατιατικα για τα 15αρια.. Το budget λοιπον ειναι maximum 2400 αλλα με προοπτικη να γλυτωσω και τιποτα αν με καλυπτει καποια μικροτερη λυση. Με δεδομενο οτι οτι παραγγειλω θα το παραγγειλω τις επομενες 1-2-3 μερες πραγματικα θελω τη βοηθεια σας γιατι αφενος δεν ξερω απο mac και αφετερου εχω καψει εγκεφαλο ακουγοντας φιλους και πωλητες που ισως δεν εχουν ιδεα κ ολας.. Πραγματικα οποιον με βοηθησει τον ευχαριστω προκαταβολικα..
atheatos Δημοσ. 3 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 3 Ιουλίου 2012 http://www.bestdeals.gr/index.php?target=products&product_id=33343
KAKADI Δημοσ. 3 Ιουλίου 2012 Μέλος Δημοσ. 3 Ιουλίου 2012 http://www.bestdeals.gr/index.php?target=products&product_id=33343 Σε Ευχαριστω αφανταστα για την αμεση απαντηση φιλε μου αλλα δυστυχως αν πρεπει να κανω μια επιλογη θα επιλεξω laptop μιας και μετακινουμαι λογω δουλειας συνεχεια και εκτος ελλαδας πολλες φορες.. Συγγνωμη που δεν το διευκρινησα κ ολας.. Με φοβιζεις βεβαια λιγο γτ αυτο πρεπει να ειναι η επαγγελματικη σειρα.. Πραγμα που σημαινει πως με τα laptop θα τα βρω σκουρα?? Λεω γω τωρα!! Να προσθεσω βεβαια πως δε με νοιζει η ζεστη αυτη καθε αυτη του laptop οταν βρισκεται σε φουλ φορτο.. Με νοιαζει η θερμοκρασια του επεξεργαστη.. Συμφωνα με την επαγωγη θερμοκρασιας του αλουμινιου στα mac σκεφτηκα να το αναφερω μιας και αποτελει προτερημα εστω και αν αυτα ζεσταινονται καθως ετσι αποβαλλουν την ζεστη!
atheatos Δημοσ. 3 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 3 Ιουλίου 2012 Σε Ευχαριστω αφανταστα για την αμεση απαντηση φιλε μου αλλα δυστυχως αν πρεπει να κανω μια επιλογη θα επιλεξω laptop μιας και μετακινουμαι λογω δουλειας συνεχεια και εκτος ελλαδας πολλες φορες.. Συγγνωμη που δεν το διευκρινησα κ ολας.. Με φοβιζεις βεβαια λιγο γτ αυτο πρεπει να ειναι η επαγγελματικη σειρα.. Πραγμα που σημαινει πως με τα laptop θα τα βρω σκουρα?? Λεω γω τωρα!! οχι απλα δεν καταλαβα οτι δεν θελεις tower.... http://www.bestdeals.gr/index.php?target=products&product_id=35103 τερμα τα διλημματα
KAKADI Δημοσ. 3 Ιουλίου 2012 Μέλος Δημοσ. 3 Ιουλίου 2012 οχι απλα δεν καταλαβα οτι δεν θελεις tower.... http://www.bestdeals.gr/index.php?target=products&product_id=35103 τερμα τα διλημματα Ωραια σε ευχαριστω πολυ.. Με δεδομενο ομως πως αν γινεται θα θελα να μειωσω το κοστος πιστευεις πως το απλο 15αρι χωρις τη retina ή τα 13αρια θα μου πεσουν λιγα για τη συγκεκριμενη δουλεια που τα θελω? Εννοειται πως αν δε μπορω να βασιστω σε αυτα θα παω στη retina και τερμα.. Σε ευχαριστω για την αμεση ανταποκριση..
fylatos Δημοσ. 3 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 3 Ιουλίου 2012 Ωραια σε ευχαριστω πολυ.. Με δεδομενο ομως πως αν γινεται θα θελα να μειωσω το κοστος πιστευεις πως το απλο 15αρι χωρις τη retina ή τα 13αρια θα μου πεσουν λιγα για τη συγκεκριμενη δουλεια που τα θελω? Εννοειται πως αν δε μπορω να βασιστω σε αυτα θα παω στη retina και τερμα.. Σε ευχαριστω για την αμεση ανταποκριση.. Να προτεινω να μην παρεις 13 λογω χαμηλων αποδοσεων σε σχεση με τα αλλα; Επισης, υποψιν οτι το Retina δεν τρεχει τις εφαρμογες σε Full αναλυση. Ειμαι εδω και 15 χρονια χρηστης και λατρης των μακ αλλα επειδη το θες για δουλεια και δεν μπορεις ουτε ραμ ουτε σκληρο να αλλαξεις μηπως να εβλεπες το 17 Xps της Dell /το 15αρι με Full hd Οθονη και να παρεις και μια Ips 24αρα για το σπιτι και να σου μεινουν και πανω κατω χιλια ευρω; Επισης απο εφαρμογες καλυπτεσαι η θα πρεπει να βαλεις Windows=Δωρο αδωρο. Εμεις σε εκδοτικο ειμαστε και τα λατρευουμε αλλα υπαρχουν και ολα τα προγραμματα. http://www.msystems.gr/index.php?category=1138&product=13991 TOYMPANO Sent from my MotoA953 using Insomnia
KAKADI Δημοσ. 3 Ιουλίου 2012 Μέλος Δημοσ. 3 Ιουλίου 2012 Να προτεινω να μην παρεις 13 λογω χαμηλων αποδοσεων σε σχεση με τα αλλα; Επισης, υποψιν οτι το Retina δεν τρεχει τις εφαρμογες σε Full αναλυση. Ειμαι εδω και 15 χρονια χρηστης και λατρης των μακ αλλα επειδη το θες για δουλεια και δεν μπορεις ουτε ραμ ουτε σκληρο να αλλαξεις μηπως να εβλεπες το 17 Xps της Dell /το 15αρι με Full hd Οθονη και να παρεις και μια Ips 24αρα για το σπιτι και να σου μεινουν και πανω κατω χιλια ευρω; Επισης απο εφαρμογες καλυπτεσαι η θα πρεπει να βαλεις Windows=Δωρο αδωρο. Εμεις σε εκδοτικο ειμαστε και τα λατρευουμε αλλα υπαρχουν και ολα τα προγραμματα. http://www.msystems.gr/index.php?category=1138&product=13991 TOYMPANO Sent from my MotoA953 using Insomnia Λοιπον για τα Dell δεν εχω να πω κατι κακο.. Ισα ισα που εχουν πολυ καλο ονομα. Το κολλημα μου βασιζεται στα windows. Γινεται να τα αποφυγω? Θελω να δοκιμασω και την αλλη πλατφορμα εφοσον μπορω να κανω τη δουλεια μου.. Μη ξεχνας πως υπαρχει και το 15αρι χωρις τη retina το οποιο κοστιζει και 400 ευρω κατω.. ΑΠο προγραμματα λιγο πολυ εχω βρει καποια που θα κανω τη δουλεια μου .. Βεβαια ψαχνοντας πας στη πολη ε? Κοιτα το πολυ πολυ αν απ τις γνωμες εδω καταληξω οτι καλο χρυσο το macbook αλλα κανει μονο για ιντερνετ, ταινιες αλλα απο πιο απιτητικα τασκ αλλα λογια να αγαπιομαστε τοτε θα παω σε windows παλι.Σε μια τετοια περιπτωση ναι τα Dell αποτελουν καλη επιλογη. Πιστευω παντως πως αυτο με τη retina δεν εχει καποιο προβλημα με αυτα που ακουω. Το θεμα για μενα υπαρχει στο τι γινεται με το απλο 15αρι και με τα 13αρια που οπως προ-ειπα μου αρεσουν λογω φορητοτητας.
fylatos Δημοσ. 3 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 3 Ιουλίου 2012 Λοιπον για τα Dell δεν εχω να πω κατι κακο.. Ισα ισα που εχουν πολυ καλο ονομα. Το κολλημα μου βασιζεται στα windows. Γινεται να τα αποφυγω? Θελω να δοκιμασω και την αλλη πλατφορμα εφοσον μπορω να κανω τη δουλεια μου.. Μη ξεχνας πως υπαρχει και το 15αρι χωρις τη retina το οποιο κοστιζει και 400 ευρω κατω.. ΑΠο προγραμματα λιγο πολυ εχω βρει καποια που θα κανω τη δουλεια μου .. Βεβαια ψαχνοντας πας στη πολη ε? Κοιτα το πολυ πολυ αν απ τις γνωμες εδω καταληξω οτι καλο χρυσο το macbook αλλα κανει μονο για ιντερνετ' date=' ταινιες αλλα απο πιο απιτητικα τασκ αλλα λογια να αγαπιομαστε τοτε θα παω σε windows παλι.Σε μια τετοια περιπτωση ναι τα Dell αποτελουν καλη επιλογη. Πιστευω παντως πως αυτο με τη retina δεν εχει καποιο προβλημα με αυτα που ακουω. Το θεμα για μενα υπαρχει στο τι γινεται με το απλο 15αρι και με τα 13αρια που οπως προ-ειπα μου αρεσουν λογω φορητοτητας.[/quote'] Εγω στην επιχειρηση δουλευω μονο μακ,οποτε δεν σου ειπα οτι ειναι για το ιντερνετ. Αλλα εμεις κανουμε αλλη δουλεια. Αν βρηκες τι προγραμματα θα δουλεψεις παρε το 15αρι αλλα οχι το Retina Γιατι επιμενω ουτε την ραμ ουτε τον σκληρο μπορεις να αλλαξεις. Απλα να εισαι 100% σιγουρος οτι εχεις τα προγραμματα. Sent from my MotoA953 using Insomnia
KAKADI Δημοσ. 3 Ιουλίου 2012 Μέλος Δημοσ. 3 Ιουλίου 2012 Εγω στην επιχειρηση δουλευω μονο μακ,οποτε δεν σου ειπα οτι ειναι για το ιντερνετ. Αλλα εμεις κανουμε αλλη δουλεια. Αν βρηκες τι προγραμματα θα δουλεψεις παρε το 15αρι αλλα οχι το Retina Γιατι επιμενω ουτε την ραμ ουτε τον σκληρο μπορεις να αλλαξεις. Απλα να εισαι 100% σιγουρος οτι εχεις τα προγραμματα. Sent from my MotoA953 using Insomnia Κοιτα απ τα προγραμματα μερικα τα εχω βρει αλλα και γενικα δεν εχω θεμα στην αναγκη θα τα αγορασω απ το αππστορε..Δε πιστευω τα mac να μην εχουν προγραμματα για επεξεργασια βιντεο.. Και κατι τελευταιο για να μη σε ζαλιζω.. Πιστευεις οτι το δυνατο 13αρι θα μου κανει δουλεια? Μιλαμε για διπυρηνο i7, 8gb μνημη και την intel 4000 vga.. Anyway σε ευχαριστω για το χρονο σου. Να σαι καλα!
panos2000gr Δημοσ. 3 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 3 Ιουλίου 2012 Πιστευεις οτι το δυνατο 13αρι θα μου κανει δουλεια? Μιλαμε για διπυρηνο i7, 8gb μνημη και την intel 4000 vga.. Anyway σε ευχαριστω για το χρονο σου. Να σαι καλα! Υπόψη ότι η ανάλυση στο 13αρι είναι στα 1280χ800. Πάντως εφόσον χρειάζεσαι την επεξεργαστική ισχύ, θεωρώ ότι είναι καλύτερα να πας σε τετραπύρηνο i7, οπότε αναγκαστικά σε MBP 15". Μην σε ανησυχεί τόσο η φορητότητα καθώς είναι ιδιαίτερα λεπτά και βολικά για μεταφορά ακόμη και τα μοντέλα με το προηγούμενο form factor. Νομίζω ότι όλα τα MBP 15" 2011-2012 (με ή χωρίς retina) θα σε καλύψουν απόλυτα για τις ανάγκες που το θέλεις. Με λίγο ψάξιμο θα βρεις αρκετές ευκαιρίες στην παρούσα φάση. Ένα πλεονέκτημα που έχουν τα μοντέλα χωρίς retina είναι ότι δέχονται 2ο HDD/SSD με την βοήθεια ενός optibay.
andypolitis Δημοσ. 3 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 3 Ιουλίου 2012 Φίλε μου από μένα retina χωρίς δεύτερη σκέψη.Από που να ξεκινήσω...Οθόνη??(Από άλλο πλανήτη).Στιβαρότητα και ποιότητα κατασκευής άψογη.Γραφικά και επεξεργαστή ότι πιο τελευταίο.Ram??Επέκαταση μέχρι 12gb.Αυτονομία??(καλύτερη από το απλό το macbook pro).Λες για φορητότητα,θα σου πω μόνο ότι ενώ είναι 15 είναι ελαφρύτερο και λεπτότερο από το 13.Να μην πω για τον ssd.Το ξέρω το πόσο είναι μεγάλο και στην εποχή μας "τσούζει" αλλά από την στιγμή που είσαι αποφασισμένος να τα σκάσεις να πάρεις αυτό που θέλεις πραγματικά και ας δώσεις και παραπάνω γιατί μετά αν το μετανιώσεις είναι χειρότερο. Ασχολείσαι και με επεξεργασία full hd video οπότε το γλυκό δένει άψογα. Έχω 4 laptop στο σπίτι και μέσα σε αυτά και ένα macbook pro 13(το προηγούμενο).Η διαφορά που θα δεις μόλις πας σε mac θα είναι πολύ μεγάλη(εννοώ προς το καλύτερο)όποιο και να επιλέξεις από τα δύο(trackpad ποιότητα κατασκευής κτλ). Ελπίζω να βοήθησα
fylatos Δημοσ. 3 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 3 Ιουλίου 2012 Φίλε μου από μένα retina χωρίς δεύτερη σκέψη.Από που να ξεκινήσω...Οθόνη??(Από άλλο πλανήτη).Στιβαρότητα και ποιότητα κατασκευής άψογη.Γραφικά και επεξεργαστή ότι πιο τελευταίο.Ram??Επέκαταση μέχρι 12gb.Αυτονομία??(καλύτερη από το απλό το macbook pro).Λες για φορητότητα' date='θα σου πω μόνο ότι ενώ είναι 15 είναι ελαφρύτερο και λεπτότερο από το 13.Να μην πω για τον ssd.Το ξέρω το πόσο είναι μεγάλο και στην εποχή μας "τσούζει" αλλά από την στιγμή που είσαι αποφασισμένος να τα σκάσεις να πάρεις αυτό που θέλεις πραγματικά και ας δώσεις και παραπάνω γιατί μετά αν το μετανιώσεις είναι χειρότερο.Ασχολείσαι και με επεξεργασία full hd video οπότε το γλυκό δένει άψογα. Έχω 4 laptop στο σπίτι και μέσα σε αυτά και ένα macbook pro 13(το προηγούμενο).Η διαφορά που θα δεις μόλις πας σε mac θα είναι πολύ μεγάλη(εννοώ προς το καλύτερο)όποιο και να επιλέξεις από τα δύο(trackpad ποιότητα κατασκευής κτλ). Ελπίζω να βοήθησα [/quote'] ΔΕΝ ειναι επεκτασιμη η ραμ, με οσο το παρεις με τοσο μενεις. Εχεις δει ποσο κανει; Καλυτερα να παρει το 15 για ολα οσα ειπε ο παραπανω. Sent from my MotoA953 using Insomnia
andypolitis Δημοσ. 3 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 3 Ιουλίου 2012 ΔΕΝ ειναι επεκτασιμη η ραμ, με οσο το παρεις με τοσο μενεις. Εχεις δει ποσο κανει; Καλυτερα να παρει το 15 για ολα οσα ειπε ο παραπανω. Sent from my MotoA953 using Insomnia Για την ram είναι σίγουρο??Αν είναι έτσι ίσως θα ήταν καλύτερα το έπερνε με 12gb από την αρχή για μεγαλύτερη αντοχή στον χρόνο.
KAKADI Δημοσ. 4 Ιουλίου 2012 Μέλος Δημοσ. 4 Ιουλίου 2012 Για την ram είναι σίγουρο??Αν είναι έτσι ίσως θα ήταν καλύτερα το έπερνε με 12gb από την αρχή για μεγαλύτερη αντοχή στον χρόνο. μπα με μια τετοια απιλογη φθανουμε στα 3 χιλιαρικακια.. Ειπαμε μη το χεσουμε κ ολας.. Λοιπον μαλλον θα παω για το 15αρι το απλο.. Σας ευχαριστω ολους για τις απαντησεις σας..
mpasketpro Δημοσ. 4 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 4 Ιουλίου 2012 Οχι οτι ασχολουμαι με τα Mac αλλα 1500 ευρω macbook τι να το κανω; Παιρνω ενα Ultrabook με 1300~ και ειμαι κομπλε!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα