Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

γεια σσς παιδια θα ηθελα να ρωτησω κατι.με ενδιαφερει να βαλω καμερα στο εξοχικο μου και να το παρακολουθω μεσω ιντερνετ.το θεμα ειναι πως επειδη ειναι εκτος οικισμου δεν υπαρχει καποια κερεια εκει κοντα η καποιο dslam καποιου παροχου.το σπιτι εχει ομως τηλεφωνο.μπορω μεσω οτε να βαλω ιντερνετ στο σπιτι και να πληρωνω ενα παγιο και να κανω τη δουλεια μου με την καμερα?θα χρειαστω μονο ρουτερ η και καποιο pc για να ειναι μονιμα ανοιχτο συνδεδεμενο με την καμερα?εμενα με ενδιαφερει να εχω εκει μια λειτουργικη καμερα και πατωντας μια ip να βλεπω το σπιτι.παρακαλω οποιος γνωριζει ασ πει μια γνωμη. ευχαριστω

Δημοσ.

γεια σσς παιδια θα ηθελα να ρωτησω κατι.με ενδιαφερει να βαλω καμερα στο εξοχικο μου και να το παρακολουθω μεσω ιντερνετ.το θεμα ειναι πως επειδη ειναι εκτος οικισμου δεν υπαρχει καποια κερεια εκει κοντα η καποιο dslam καποιου παροχου.το σπιτι εχει ομως τηλεφωνο.μπορω μεσω οτε να βαλω ιντερνετ στο σπιτι και να πληρωνω ενα παγιο και να κανω τη δουλεια μου με την καμερα?θα χρειαστω μονο ρουτερ η και καποιο pc για να ειναι μονιμα ανοιχτο συνδεδεμενο με την καμερα?εμενα με ενδιαφερει να εχω εκει μια λειτουργικη καμερα και πατωντας μια ip να βλεπω το σπιτι.παρακαλω οποιος γνωριζει ασ πει μια γνωμη. ευχαριστω

Χωρίς adsl απλά το ξεχνάς εκτός κι αν θες να πληρώνεις τα κέρατά σου στον ΟΤΕ. Η καλύτερη λύση θα ήταν mobile internet εφόσον πιάνεις σήμα 3g στην περιοχή σου - το κόστος είναι υψηλότερο από adsl αλλά καμία σχέση με dialup.

Δημοσ.

Όταν λές να βάλω internet μέσω OTE εννοείς PSTN ? γιατί στην αρχή λες ότι δεν έχει dslam κάποιου παρόχου ενώ στη συνέχεια ότι μπορείς να βάλεις internet από τον ΟΤΕ. Με 3G δεν είμαι σίγουρος οτι θα κάνεις δουλειά γιατί έχει αρκετά μεγάλο LAG (καθυστέρηση)και δεν νομίζω να μείνεις ευχαριστημένος.

Δημοσ.

βασικα με ενδιαφερει να βαλω isdn ωστε να εχω και τηλεφωνο ταυτοχρονα.το θεμα ειναι πως οταν παω με laptop δεν βρισκω ουτε ενα ασυρματο δικτυο.να το ρωτησω αλλιως λοιπον.επειδη το σπιτι ειναι εκτος οικισμου και σχεδιου(εξοχικο) μπορω να βαλω ιντερνετ με καποιον παροχο?.πληρωνοντας ενα παγιο?τηλεφωνο υπαρχει στο σπιτι..και αν γινει αυτο για να βαλω ip καμερα μετα τι χρειαζεται ωστε να το παρακολουθω απο αθηνα?(το σπιτι ειναι στο βραχατι κορινθιας ψηλα καμια 100 μετρα πανω απο τη νεα εθνικη οδο κορινθου-πατρων.)

το ξερω για συνδεση με σημα 3G αλλα φοβαμαι και νομιζω πως το κοστος ανεβαινει πολυ.

Ευχαριστω!

Δημοσ.

βασικα με ενδιαφερει να βαλω isdn ωστε να εχω και τηλεφωνο ταυτοχρονα.το θεμα ειναι πως οταν παω με laptop δεν βρισκω ουτε ενα ασυρματο δικτυο.να το ρωτησω αλλιως λοιπον.επειδη το σπιτι ειναι εκτος οικισμου και σχεδιου(εξοχικο) μπορω να βαλω ιντερνετ με καποιον παροχο?.πληρωνοντας ενα παγιο?τηλεφωνο υπαρχει στο σπιτι..και αν γινει αυτο για να βαλω ip καμερα μετα τι χρειαζεται ωστε να το παρακολουθω απο αθηνα?(το σπιτι ειναι στο βραχατι κορινθιας ψηλα καμια 100 μετρα πανω απο τη νεα εθνικη οδο κορινθου-πατρων.)

το ξερω για συνδεση με σημα 3G αλλα φοβαμαι και νομιζω πως το κοστος ανεβαινει πολυ.

Ευχαριστω!

Εφόσον έχεις ήδη τηλέφωνο στο σπίτι (σταθερό έτσι?), μιλάς με τον πάροχο για σύνδεση adsl. Η isdn δε σου χρειάζεται εφόσον δεν πας σε dialup. Αν δεν υποστηρίζεται το adsl στην περιοχή σου, η μόνη λύση για να κρατήσεις το κόστος σε ανεκτό επίπεδο είναι το ασύρματο internet από εταιρεία κινητής τηλεφωνίας.

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

α.οτι εχεις τηλεφωνο δεν σημαινει οτι μπορεις να εχεις και adsl οποτε πρεπει να ρωτησεις τον οτε για αρχη.

β.μην βαλεις Isdn η pstn οχι καμερα δεν θα δεις αλλα ουτε εικονα σκετη.

γ.αν παρεις Ip camera οχι δεν χρειαζεται να εχεις Pc.απλα θα ειναι πιο ευκολο αν δεν θες να εχεις dyndns να ζητησεις static.την πληρωνεις λιγο πιο ακριβα.

δ.αν δεν εχεις internet Μετα πας σε 3g αν πιανει.η ταχυτητα ειναι ικανοποιητικη το εχω δοκιμασει.απλα επειδη θα χρειαστει να κανεις port forward για την καμερα θα πρεπει να παρεις συνδεση η οποια ειναι για καμερες να στο πω απλα και εχει διαφορετικο apn.αλλιως δεν θα παιξουν.

Δημοσ.

α.οτι εχεις τηλεφωνο δεν σημαινει οτι μπορεις να εχεις και adsl οποτε πρεπει να ρωτησεις τον οτε για αρχη.

β.μην βαλεις Isdn η pstn οχι καμερα δεν θα δεις αλλα ουτε εικονα σκετη.

γ.αν παρεις Ip camera οχι δεν χρειαζεται να εχεις Pc.απλα θα ειναι πιο ευκολο αν δεν θες να εχεις dyndns να ζητησεις static.την πληρωνεις λιγο πιο ακριβα.

--->τι ειναι το dyndns? και τι εννοεις να ζητησει static?

δ.αν δεν εχεις internet Μετα πας σε 3g αν πιανει.η ταχυτητα ειναι ικανοποιητικη το εχω δοκιμασει.απλα επειδη θα χρειαστει να κανεις port forward για την καμερα θα πρεπει να παρεις συνδεση η οποια ειναι για καμερες να στο πω απλα και εχει διαφορετικο apn.αλλιως δεν θα παιξουν.

---> port forward θα χρειαστει και για το γ. που προτεινεις?

Δημοσ.

βλεπω το quote που εκανες αλλα δεν γραφεις κατι αλλο

ηταν εσωτερικα :P

Δημοσ.

ηταν εσωτερικα

kai static να παρει ναι θελει Port forward υποχρεωτικα.

β.οταν θες να μπεις στις καμερες πρεπει να γραφεις την Ip που εχει το ρουτερ εκεινη την στιγμη.αν η ip ειναι dynamic σημαινει οτι αλλαζει.οποτε η παιρνεις static για να μην αλλαζει ποτε η φτιαχνεις ενα account sto dyndns που κατα καποιο τροπο με απλα λογια αντιστοιχιζεις την Ip σου σε καποιο ονομα.πχ poulinos.dyndns.org ..

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...