Προς το περιεχόμενο

Total War: Rome II

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

δεν ειναι κατι σπουδαιο

πολυ πραγμα εννοεις πολλα mobs?

γενικα οι οπλιτες ειναι λιγο σκατα στο να σκοτωνουν

τα units τους καλα ειναι, προσωπικα μου φαινονται απο τα πιο βαρετα factions

• Απαντ. 1,4k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Είδα το live stream τους στο twitch και είδα πολλά πράγματα που μου άρεσαν για το WoS. Αλλά κλασσικά δεν αλλάξανε το κράτημα της ασπίδας στους οπλίτες...και όπως είπαν στην αρχή που έδειξαν τον Σωκράτη, φάνηκε η ρόγα του (l.o.l.) και είπαν ότι έχουν κάνει render 300(!) ρόγες(!)....1 render κανονικού κρατήματος ασπίδας δεν μπορούσαν να κάνουν;;;;;; 

Στο official forum τους λένε για limitations της μηχανής του παιχνιδιού στα animations...άμα βγάζανε τις ρόγες(!) όλες πλην 2-3 δεν θα έλυνε αυτό το πρόβλημα;;; 

Κατά τα άλλα 12TPY και θα έχει συχνά πυκνά events πχ Ολυμπιακούς αγώνες,

τα μεταγωγικά πλοία δεν μπορούνε να κάνουν ram παρά μόνο τα πολεμικά,

νέο tech tree που της Αθήνας έμοιαζαν οι εικόνες με εικόνες από αμφορείς κτλ.

Η τακτική που εμένα μου άρεσε, να παίρνω πρώτα την πρωτεύουσα και μετά τις μικρές πόλεις (όπου αυτό ήταν εφικτό) θα έχει αρνητικές επιπτώσεις με τις φυλές που έχουν τις μικρές πόλεις, με λίγα λόγια πρώτα θα πρέπει να παίρνουμε τις μικρές πόλεις και μετά τις μεγάλες.

Όποιος πάρει τους Δελφούς θα έχει αρνητικές επιπτώσεις επεκτατισμού και τέλος όταν με το καλό μεγαλώσουμε ή μεγαλώσει το AI πολύ οι Πέρσες θα ξεκινάνε πόλεμο και είπαν στο stream ότι δεν θα είναι παθητικό το Περσικό AI αλλά θα το δούμε στην Ελλάδα...δεν το πιστεύω ότι μπορεί να γίνει αυτό αλλά whatever. Οι Πέρσες δεν θα κάνουν πόλεμο γενικά σε κανέναν στην αρχή (αν κατάλαβα καλά) αλλά αν τους κάνουμε εμείς από turn 1 θα μπούνε γερά...

Τεσπά λίγες μέρες μείνανε, όποιος το θέλει το Nuuvem το δίνει 4,81 Ευρώ, πιο κάτω δεν νομίζω να το δείτε ούτε σε steam sales!

• Like 1
  • Super Moderators
Δημοσ.

Για τους Δελφούς είναι λογικό το malus, ήταν ιερός τόπος και υπήρχε συνασπισμός για την προστασία του με σκοπό να παραμείνει ανεξάρτητη περιοχή. Φυσικά στην πορεία άλλαζε χέρια λόγω συμμαχιών, ξέσπασαν πόλεμοι για τον έλεγχό τους κτλ. Καλή ιδέα είναι.

Και οι Ολυμπιακοί, φυσικά, με την εκεχειρία κτλ. είναι ενδιαφέρων μηχανισμός να πρέπει να υπολογίζεις τις εκστρατείες σου ξέροντας ότι κάποια στιγμή αναγκαστικά θα διακόψεις.

Την απειλή της Περσίας δεν είμαι σίγουρος πώς θα την αποδώσουν, κυρίως γιατί στο χάρτη δεν υπάρχει το γεωγραφικό βάθος που καθιστούσε για τους Έλληνες πριν τον Αλέξανδρο αδύνατη μια εισβολή.

Αν είχε και νότια Ιταλία θα ήταν έπος, αλλά και έτσι νομίζω θα δούμε ενδιαφέροντα πράγματα.

Γενικά, με μόνη εξαίρεση το πρώτο Shogun που και η αρχική εκστρατεία είχε ιστορική βάση (κατάκτηση-ενοποίηση όλης της Ιαπωνίας) έβρισκα ότι τα expansion campaigns ήταν πιο ρεαλιστικά και κατ΄επέκταση ενδιαφέροντα από το "κατέκτησε όλη την Ευρώπη ξεκινώντας από την Αρμενία", λ.χ.

• Like 2
Δημοσ.

nice, ωραιες πληροφοριες (δεν ειδα το live stream)

στο επερχομενο steam sales ειναι σιγουρο οτι δε θα το δουμε ουτε 10% off

σε σχεση με την ιταλια τωρα που αναφερει ο Snoob, νομιζω θα ηταν λιγο εκτος παιχνιδιου, δηλαδη θα ηταν παρα πολυ μακρυα και αποκομενη απο την ελλαδα νομιζω, εκτος εαν υπηρχε καποιος μηχανισμος fast travel (οπως νομιζω στο medieval 2 που πηγαινες αμερικη, ισως να υπηρχε και στο empire κατι τετοιο δεν το εχω παιξει)

τελος παντων εαν υπηρχε η σικελια απλα νομιζω θα ηταν ξεχασμενη απο ολους και δεν θα προσεθετε κατι σοβαρο στο game

καπως οπως ειναι η βρετανια στο GC, που οσα campaign και να εχω παιξει δεν εχω δει ουτε τους βρετανους να κανουν εισβολη στην ευρωπη ουτε κανεναν αλλον (mainland ευρωπαιο) να καταλαμβανει εστω και μια βρετανικη πολη

Δημοσ.

Για το γαμώτο νομίζω έπρεπε να την έχει την Σικελία!
Τους το είπα στο chat του stream ότι είναι σαν να παίζουν τον Ρωμαίο και την Ιουλιέτα χωρίς τον Ρωμαίο...

Στην ουσία οι Αθηναίοι αυτοκτόνησαν στην Σικελία...έπαιξε μεγάλο ρόλο στον πόλεμο και θα έπρεπε να την βάζανε, τώρα αν θα ήταν απλά decor είναι άλλη ιστορία! 

Δημοσ.

δεν ειναι κατι σπουδαιο

πολυ πραγμα εννοεις πολλα mobs?

γενικα οι οπλιτες ειναι λιγο σκατα στο να σκοτωνουν

τα units τους καλα ειναι, προσωπικα μου φαινονται απο τα πιο βαρετα factions

so far σκοτωνουν μια χαρα μιας και ειμαι στο νορμαλ και σχετικα στην αρχη. Εχω κατακτησει την Αθηνα παρολο που το ΑΙ ελεγε να κανω φιλια μαζι τους. Δεν ειχα λεφτα απο τα edict γιατι πολυ απλα δεν μπορουσα να κανω edict λογω του οτι δεν ηταν ολη η περιοχη δικια μου, δηλαδη αθηνα και κρητη. Τωρα πρεπει να κατακτησω την κρητη αλλα εχουν αρκετα δυνατο στρατο. Νομιζω πως και με πλοια να παω οι οπλιτες μου θα την φανε. Επισης, νομιζω οι hoplitai εχουν πολυ καλο defense.

Δημοσ.

Κοίτα, σαν Σπάρτη παίρνεις την Αθήνα όσο πιο γρήγορα μπορείς! Μέχρι να πάρεις την Αθήνα κάνεις έρευνα για το workshop και κάνεις στην Αθήνα ένα για να βγάλεις Balistae, εγώ βάζω 3 σε κάθε στρατό που κάνω. 

Πολύ απλά δεν το κουνάω χωρίς Balistae! 
Εμένα μου έκατσε τώρα που παίζω με την Σπάρτη καλά το ότι η Μακεδονία μου ζήτησε να μπω στην μάχη με την Αθήνα και πήρα καλό μπόνους με την Ήπειρο!

Και έχω όλη την νότια Ελλάδα, συμμαχία + εμπόριο με Μακεδονία, Ήπειρο.

Έπειτα πήγα Αίγυπτο που με θέλανε οι Αιγύπτιοι να τους βοηθήσω κόντρα στον Σέλευκο και έτσι έχω όλη την Αίγυπτο δικιά μου.

Με ναούς του Ποσειδώνα παντού και εμπορικά λιμάνια βγάζω 10.000 ανά γύρα και έχω 4 20άρηδες στρατούς και 2 20άρηδες στόλους. Τα σύνορα μου από βορά είναι ασφαλείς, από ανατολή η Πέργαμος πάντα είναι φιλική και παίρνει τα παράλια της μ.α. και δυτικά πάνω που έλεγα να επιτεθώ στους Ρωμαίους μου δώσανε military, trade και πρόσβαση για να τους βοηθήσω κόντρα στους Nervii οπότε απέκτησα και την Italia έχοντας τους Ρωμαίους σύμμαχους και προστάτες! 

Επόμενος στόχος Καρχηδόνα και Αντιόχεια! Θα ήθελα να έκανα ειρήνη στους Αιγύπτιους και τους Σέλευκους αλλά αφού δεν μπορώ ο Σέλευκος θα πρέπει να πέσει!

Γενικά πρώτη φορά που μου πάει έτσι campaign! Πάντα έπαιζα επεκτατικά και κατέληγα να έχω τον μισό χάρτη. Τώρα απλά βοηθάω όποιον ζητήσει και αν κάτι είναι επικερδές πχ Αίγυπτος & Ιταλία τα κρατάω για μένα. Κάνω και client states γύρο μου οπότε δύσκολα κάποιος να φτάσει στα εδάφη μου

Δημοσ.

Ευχαριστήθηκα MP Campaign σήμερα με τον Daemonos!! Εγώ Μακεδόνες και εκείνος Ρωμαίους. Συνδυαστικός στρατός απλά ασταμάτητος! 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Πότε θα παίξουμε mp μάχες (3χ3 ή και 4χ4) να γίνει χαμός;   :-D

Επεξ/σία από miike
Δημοσ.

Ωραία θα ήταν να είχε MP Campaign ως 4 άτομα αλλά να μπορούν οι υπόλοιποι όταν παίζει ο ένας παίχτης να κάνουν πράγματα, πχ διπλωματία γιατί θα παίρνει το κάθε turn 30 λεπτά +!

Δημοσ.

Ψάχνοντας στο νετ βρήκα 2 mods που θα δοκιμάσω σήμερα για να μου λύσουν το πρόβλημα με τους slingers.

1ο mod Link.png Site: Better AI Recruitment  

2o mod Link.png Site: Realistic Skirmisher Ammo + Siege Artillery Mod

Το 1ο κάνει το AI να έχει πιο πολύ mele infantry παρά αυτό που είναι τώρα 7-8 spearmen και 10 slingers.

Το 2ο κάνει balance όλα τα range units έτσι όπως θα έπρεπε να είναι! Slingers απόσταση + χαμηλό accuracy/damage, Javelinman μικρότερη απόσταση/λιγότερα πυρομαχικά + μεγαλύτερο damage και τέλος Archers στην μέση.

Να δω τώρα αν οι Slingers(2-3 ντε όχι 1) νικάν τους καταφράκτες!

• Super Moderators
Δημοσ.

Χριστούγεννα θα το πρωτοδώ, γιατί είναι και αυτό το Σ/Κ κλεισμένο λόγω δουλειάς, αλλά δείχνει καλό.

Πάντοτε ήταν πιο "δεμένα" τα DLC, πιο λογικά και εφικτά σενάρια και το συγκεκριμένο έχει και ιδιαίτερο ενδιαφέρον για μας. Από κόντρα θα πάω με τους Αθηναίους, να δω αν γίνεται να αντισταθώ στο πεζικό της Σπάρτης.

Στο βάθος, βέβαια, περιμένω -και ελπίζω- να βγει καλός ο Αττίλας, για να πιάσω τους Βυζαντινούς.

• Like 2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...