Millennium Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2014 Total War: Rome 2 modding is a go with the release of the Assembly Kit 2
Apoll Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2014 Το παιχνίδι φτιάχνει, σωπάτε. Θα συμφωνήσω. Όσοι έχουν 1.81 patch και ξεκινήσουν νέο παιχνίδι, θα δουν αρκετά ενδιαφέροντα πράγματα στο legendary. Αποβάσεις με high quality στρατιώτες, οι δύο Καρχιδόνιες χώρες (Nova Carthago & Carthage) να καθαρίζουν την δυτική Αφρική και την Ισπανία. Που μέχρι τώρα οι Αφρικάνοι τους εξαφάνιζαν στον 5-10 γύρο συνέχεια. Ήπειρο να καταπίνει την μισή Ιταλία, αλλά δεν άντεξε ενάντια στην Σπάρτη που έχει πάρει αμπάριζα πλέον, Ήπειρο, Μακεδονία, Θράκη και κατεβαίνει προς Μικρά Ασία. Μία Αθήνα που αφού κατέλαβε Κρήτη και Ρόδο, κάνει ντου στην Μικρά Ασία από θάλασσα. Και άλλα πολλά ευτράπελα, που συνήθως δεν συνέβαιναν πιο πριν. 2
comfuzio Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2014 Ναι κάνει με το νέο patch αυτοκρατορίες που δεν έκανε πριν αλλά η Ρώμη πάντα χάνει όταν δεν την έχει ο χρήστης... Το θέμα τώρα είναι ότι πχ μετά το turn 80 που κάποιες δυνάμεις έχουν γίνει μεγάλες αυτοκρατορίες ότι χάνουν τις πόλεις τους από rebels ή ξαναβγαίνουν οι προκάτοχοι των πόλεων! Και εκεί που βλέπω στο δικό μου το campaign με τους Iceni ο σύμμαχος μου Suebi που έχει 15 πόλεις, τώρα είναι στις 2 και όλες οι άλλες έχουν πάει σε άλλους συμμάχους/rebels/προκατόχους. Σίγουρα είναι στον σωστό δρόμο αλλά δεν έχει ιδέα από διαχείριση το AI για να κρατήσει τα κεκτημένα.
Apoll Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2014 Σε legendary τα κεκτημένα είναι πολύ δύσκολο να τα κρατήσεις και ως παίκτης. Επίσης μην ξεχνάς αν δεν εξαφανίσεις ολοκληρωτικά τον στρατό κάποιου, μπορεί να σου έρθει. Στο παιχνίδι που παίζω, Αίγυπτος - Αθήνα - Σπάρτη είναι συμμαχία. Όπως και όλες οι ανατολικές Σατραπίες των Σελευκιδών (εγώ). Κνωσσός και Ρόδος, γύρισαν πίσω από το πουθενά, μιας και είχαν τον στρατό τους έξω από την Αθήνα όταν αυτή κατέβηκε στα νησιά και τα πήρε χωρίς μάχη. Πήγαν οι Αθηναίοι στην Μικρά Ασία και πήραν πίσω τις περιοχές τους οι άλλοι. Πάντως την μεγαλύτερη καταστροφή στο παιχνίδι μου την έχει κάνει η Αίγυπτος. Που μαζί με την Καρχιδόνα και την Ήπειρο ήταν οι πρώτες χώρες που τους έτρωγαν οι Αφρικάνοι μέχρι το προηγούμενο patch. Φώτο από Σπάρτη (ναι έχει φτάσει κεντρικά Βαλκάνια και Ιταλία αν δείτε το άσπρο από το fog of war) Φώτο από Αίγυπτο (μεγάλη ζημιά ο τύπος).
comfuzio Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2014 Ναι το ξέρω για το αν έχει στρατό ότι μπορεί να τα πάρει πίσω αλλά εγώ λέω για πόλη που την έχει πάρει το AI από το 10 turn και στο 80φεύγα turn αρχίζει να καταρρέει εσωτερικά. Νομίζω ότι γίνεται γιατί το AI βάζει μεγάλη φορολογία παρόλο που δεν του χρειάζεται το tax collection. Γενικά το AI κλέβει, δεν παίζει όπως εμείς για να έχουμε έσοδα, του δίνει το παιχνίδι κάποια standar λεφτά, οπότε πρέπει να φτιάξουν λίγο και την φορολογία του AI για να μην χάνει ότι κατακτά από λιμοκτονία/rebels κτλ. Εδώ και λίγες μέρες έχω αρχίσει Legendary με την Μακεδονία για το total war achievment με 1 και μόνο mod, το no agents. Αλλά και γενικά το παιχνίδι δεν έπρεπε να δίνει τόσους πολλούς agents. Γίνεται unplayable με όλα αυτά τα Poison/arson κτλ 1
Apoll Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2014 Θα συμφωνήσω απόλυτα. Στο παραπάνω παιχνίδι έχω agents από 5 διαφορετικές εχθρικές χώρες όλους να βαράνε μαζί τον ίδιο γύρο στο ίδιο σημείο. Δεν παίζω με mod, αλλά θα το δοκιμάσω αυτό που έχεις. 1
Apoll Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2014 Εκεί που απέτυχα τρεις φορές με τους Σελευκίδες, είπα να παίξω Ρώμη. Δεν τους είχα ακουμπήσει από τον Σεπτέμβριο, γιατί ήταν εύκολη χώρα και σχεδόν γρήγορα είχα καθαρίσει το 1/4 του δυτικού χάρτη. (σε legendary) Νέο παιχνίδι, legendary. Turn 2, κύρηξη πολέμου από Καρχιδόνα κάνωντας ντου με 2 full stack στον γύρο 5, και άλλο ενάμιση στον γύρο 10. Turn 15, χωρίς να έχω κάνει κάτι, παρά να αμύνομαι ενάντια σε Καρχιδόνα (κυνηγούσα ένα stack πάνω κάτω την Ιταλία) και να φτιάχνω την δεύτερη λεγεώνα και οικονομία, Μακεδονία, Σπάρτη, Αθήνα, Ήπειρος, Συρακούσες κάνουν ντου με 2 full stack o καθένας. Έχωντας στείλει ένα καράβι για να ανοίξω εμπόριο με ανατολή, Σελευκίδες (και Σατραπίες), Ρόδος, Κνωσός, Πέργαμος κύρηξαν πόλεμο αμέσως τον επόμενο γύρο. Turn 25 που έκλεισα χτες βράδυ, έχω καθαρίσει τις δύο βόρειες πόλεις, συμμαζεύοντας την Ρώμη ως ολόκληρη επαρχία, αλλά μέχρι εκεί. 3 λεγεώνες δεν προλαβαίνουν να πολεμήσουν και να αναπληρώσουν απώλειες από τους εισβολείς. Έχωντας δώσει τις πιο εντυπωσιακές μάχες ποτέ στο παιχνίδι ενάντια στο AI, outnumbered 2-3 προς 1 με αρκετές μάχες να απομακρύνομαι από το πεδίο της μάχης με τάξη, για να μην χάσω τον στρατό από σίγουρη ήττα. Πρώτη φορά χρειάστηκε να χρησιμοποιώ τις abilities των μονάδων και του στραγηγού τόσο πολύ προσπαθώντας να επιρρεάσω την μάχη. Μέχρι τώρα έκανα ντου και γινώνταν σχεδόν "auto-resolve". Για campaign map ούτε λόγος. Η μεγάλη σφαγή. Και ο στρατός μου είναι Hastati, Principes, Triarii και γενικά μονάδες στρατόπεδου 2. Οι Μακεδόνες και Καρχιδόνιοι κατεβάζουν elite units από στρατόπεδο 3-4. Οι Σπαρτιάτες με τεράστιες φάλαγγες και οι Αθηναίοι με Thorax που είναι ισότιμοι των δικών μου. Όποιος λέει ότι το παιχνίδι δεν έχει βελτιωθεί, μάλλον έχει κάποιο πρόβλημα με αυτό. Btw δεν χρησιμοποιώ mod. 1
Apoll Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2014 Ουγκ. Το έχασα το campaign. Πλάκωσαν οι Aridei, και οι Συρακούσιοι που τους επανέφεραν οι Μακεδόνες, και δεν έμεινε κολυμπιθρόξυλο. Τελική μάχη 3 λεγεώνες με 50 αναβαθμισμένους λεγεωνάριους (30 Βετεράνοι, 20 απλοί) και 10 velates ενάντια σε 3 stack Aridei εκ τον οποίον τα δύο τρίτα Ιλλύριοι οπλίτες λοιπά ήταν ακόντια και ιππικό, 1 stack Σηρακούσιοι (10 οπλίτες, 5 Tarantine, 5 πελταστές) και 2 stack Μακεδόνες (6 ελέφαντες!!!, 18 φάλαγγες, 8 ιππικό, 8 πελταστές). Έχασα 5600 στρατιώτες, και σκότωσα 12500. Αυτό που μου την έσπασε είναι ότι οι Aridei με μία πόλη κατέβασαν 80 μονάδες οι οποίοι μάλιστα ήταν και από στρατόπεδο 2. Και εγώ με τόσες επαρχίες, χωρίς πολλές απώλειες (μιάμιση λεγεώνα) δεν μπορούσα να κρατήσω πάνω από 3 λεγεώνες στρατό και είχα αναπτύξει την οικονομία όσο δεν πέρνει.
Super Moderators Snoob Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2014 Super Moderators Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2014 Για μένα αυτή είναι η βασική -συνεχιζόμενη- αδυναμία του παιχνιδιού, οι τεράστιες στρατιές που δεν δικαιολογούνται από τις αντίστοιχες υποδομές. Είχα κάτι "ανένταχτους" στο βορρά μου, οι οποίοι κάποια στιγμή, παρότι νωρίτερα είχαμε εμπόριο, "στράβωσαν" και άρχισαν τις επιθέσεις. Είπα να πάω αμυντικά, μία φορά, δύο φορές, την τρίτη λέω "πίσω και σας έφαγα". Και τους έφαγα. Και μπαίνω στην πόλη τους, και είναι κατσικοχώρι, χωρίς υποδομές, χωρίς τίποτε. Πού έβρισκαν τα λεφτά; Τρέχα-γύρευε. Δεν έχω πρόβλημα με τη δυσκολία (και τώρα σαν να κάνουν περισσότερες συμμαχίες, ή έτσι μου φαίνεται) αλλά να έχει και μια λογική από πίσω. Αν το έφτιαχναν αυτό, αντί να τρελαίνεται η AI στα bonus, θα ήταν το κάτι άλλο. Πάντως,αν το Rome II είναι για 76% (που λέει το metacritic), το Empire δεν είναι με καμία δύναμη για 90%. Και αυτή η σφαλιάρα, μετά τους αδικαιολόγητους επαίνους του παρελθόντος, δηλαδή, στην (ενίοτε αδικαιολόγητη) σκληρή κριτική, ίσως να είναι το μεγαλύτερο δώρο για τους φίλους της σειράς.
comfuzio Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2014 Με το Radius Mod υπάρχει μια ισορροπία με τους στρατούς. Ανάλογα με το Level του στρατού/στρατηγού σου επιτρέπει να έχεις και ανάλογες μονάδες, πχ για αρχή 1 Στρατηγός με 7 μονάδες μέσα, στο επόμενο Level 9 μονάδες κτλ. πράγμα που μου φαίνεται καλό. Με μερικά Mods το παιχνίδι γίνεται πολύ ωραίο. Ενδεικτικά μερικά Mods που βρήκα ότι είναι καλά: -Add Historic Buildings at Beginning (Χαζό να ξεκινάει το παιχνίδι χωρίς την Ακρόπολη που τότε είναι περίπου 250 ετών!) -Food Balancing (από τον ίδιο Developer για να μην έχεις Attrition λόγο των μεγάλων κτηρίων) -Corinthian Greek Helmets (Μου αρέσουν πάρα πολύ αυτά τα κράνη και για κάποιο λόγο δεν είχε πολλά το παιχνίδι) -Limited Agents ή No Agents at all (Προφανείς οι λόγοι....) -Radius Total War Mod (Γενική βελτίωση σε όλο το παιχνίδι αλλά δεν το τρέχω σε όλα μου τα Campaign) Έχω και μερικά άλλα για βελτίωση του αίματος και των χρωμάτων αλλά δεν είναι και τόσο σημαντικά όσο τα από πάνω.
Apoll Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2014 Για αίμα έχω την DLC Το no agents θέλω να δοκιμάσω μιας και γίνεται χαμός. Από εκεί και μετά δεν με απασχολεί η δυσκολία και τόσο. Δικό μου το λάθος που έστειλα το καράβι, όπως κάνω π.χ. με την Αίγυπτο και οι μισοί κάνουν εμπόριο με την μία.
gleft Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2014 ρε παιδια, να κανω μια ερωτηση, οσον αφορα το co-op campaign. παιζω με ενα φιλο, ειμαστε στο ιδιο δικτυο και δεν μπορουμε να κανουμε LAN παιχνιδι. online παιζουμε κανονικα, αλλα τι παιζει και δε μπορουμε να στησουμε το λαν;
comfuzio Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2014 Για αίμα έχω την DLC Και εγώ το έχω το DLC αλλά το mod βελτιώνει το DLC και αν δεν έχεις το DLC νομίζω δεν παίζει... @gleft είστε κανονικά σε δίκτυο; ίδιο subnet και workgroup? με τον daemonios κάναμε "lan" over internet με το tunngle και έπαιζε αλλά με πολύ lag σε σχέση με τους steam servers. Τώρα σε local δίκτυο δεν το έχω δοκιμάσει αλλά φαντάζομαι ότι αν είναι όλα κομπλέ στο lan σας (workgroup, subnet, static ip και firewalls) θα σας παίξει χωρίς το lag που είχαμε εμείς. 1
comfuzio Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2014 Beta patch 9 http://forums.totalwar.com/showthread.php/119310-Patch-9-BETA-Now-Available! Changelog http://wiki.totalwar.com/w/Total_War_ROME_II:_Patch_9 Αν όντως λειτουργούν όλα όσα λένε ότι κάνανε τότε το παιχνίδι είναι στον σωστό δρόμο μετά από καιρό! Ελπίζω να μην είναι το τελευταίο patch αυτό(589MB btw) και να συνεχίσουν να το διορθώνουν/βελτιώνουν. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα