Super Moderators Snoob Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2013 Super Moderators Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2013 Δε νομίζω πως έχει να κάνει με τις σφεντόνες, απαραίτητα. Έχει να κάνει με το ότι εισέρχεται κανείς σε μια συζήτηση πεπεισμένος πως το παιχνίδι "κλέβει", και όταν του εξηγείς πως υπάρχει ιστορική βάση για όλα αυτά, απλά αρνείται να το δεχτεί. Ξεκινήσαμε από το βεληνεκές: απαντήθηκε (έδωσα και σύνδεσμο, εκτός από τις αναφορές σε ιστορικά φημισμένους σφενδονιστές). Περάσαμε στο τι μπορεί να κάνει ένα "πετραδάκι" απέναντι σε φάλαγγα. Είπαμε για τη Μάχη του Λεχαίου (390 π.Χ.) όπου Αθηναίοι πελταστές νίκησαν Σπαρτιάτες οπλίτες (και δεν ήταν η πρώτη φορά που ψιλοί επικρατούσαν σε βάρος βαριά οπλισμένου πεζικού). Άρα, ιστορικά, μπορούν οι σφεντόνες να προκαλέσουν και απώλειες (οι Σπαρτιάτες είχαν 250 νεκρούς) και να τσακίσουν το ηθικό. Το "testudo" (η "χελώνα") προσέφερε μεν προστασία, αλλά υστερούσε πολύ σε ταχύτητα και ευελιξία. Εκεί, η σημασία των βολών από πελταστές δεν είναι να προκαλέσει απώλειες (που δεν αποκλείεται τελείως) αλλά να "κουμπώσει" τον αντίπαλο, ώστε να τον πλήξει το πεζικό ή το βαρύ ιππικό ή οι έφιπποι τοξότες (συνέβη και αυτό, στη Μάχη των Καρρών, μεταξύ Πάρθων και Ρωμαίων, το 53 π.Χ). Προφανώς το παιχνίδι δεν είναι "ρεαλιστικό". Οι μονάδες αλλάζουν κατεύθυνση πολύ γρήγορα, δεν υπάρχει καθυστέρηση στη μεταφορά των εντολών, δεν υπάρχει ιεραρχία, το μοντέλο καταπόνησης δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα, κτλ., κτλ. Όμως, από αυτό το σημείο, μέχρι να λέμε πως "κλέβει" το παιχνίδι γιατί έχει βάλει μεγαλύτερο βεληνεκές στους σφενδονιστές ή ότι δεν θα έπρεπε να μπορούν να κάνουν τίποτε απέναντι σε φάλαγγες, υπάρχει μεγάλη διαφορά. 2
tak_loyk Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2013 Τελικά για τη "θολούρα" εμένα δε μου απάντησε κανείς
Daemonos Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2013 Τελικά για τη "θολούρα" εμένα δε μου απάντησε κανείς Δώσε κάνα screenshot ρε γίγαντα να το δούμε και εμείς... εγώ δέν παρατηρώ κάτι, το μόνο που έχω παρατηρήσει είναι ότι καμιά φορά όταν κάνω minimise (alt+tab) μου πετάει μήνυμα για color scheme των windows κτλ... φαντάζομαι κάτι τέτοιο γίνεται και για την θολούρα.
tak_loyk Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2013 Μόλις πάω σπίτι θα σηκώσω ένα ss. Εντωμεταξύ με το patch 3 έχει γ@μηθεί στα crash ακόμα και στο 1ο turn νέου campaign εκεί που δεν είχα ποτέ πρόβλημα με crash.
comfuzio Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2013 Από Achievements στο steam πως τα πάτε; είμαι στα 49/102 (48%).
Daemonos Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2013 Comfuzio παιχταρά! Ρε μπορείς να δεις τις τρελές unbalanced μάχες που κερδίσαμε χθες?? να δούμε statistics κτλ? 1
comfuzio Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2013 Νομίζω στο κουμπί κάτω στο κέντρο του faction όταν μπούμε να συνεχίσουμε έχει επιλογή που λέει statistics εκεί μπορούμε να δούμε αναφορές 1
comfuzio Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2013 Ναι και εγώ επειδή δεν ήμουν ο Host δεν μπορώ να το ανοίξω
comfuzio Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2013 Patch 3 final http://forums.totalwar.com/showthread.php/99772-Third-Update-to-Total-War-ROME-II-Now-Live
Alchemist` Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2013 Patch 3 final http://forums.totalwar.com/showthread.php/99772-Third-Update-to-Total-War-ROME-II-Now-Live Hi, i'm the Creative Assembly... I'm helping... *Improved the desktop icon for Total War: ROME II to support multiple resolutions.* 4
comfuzio Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2013 Αν ισχύει αυτό: http://steamcharts.com/app/214950#1m το Rome 2 έχει πολύ πτωτική πορεία
Daemonos Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2013 Αν ισχύει αυτό: http://steamcharts.com/app/214950#1m το Rome 2 έχει πολύ πτωτική πορεία Η έχει μπει στον πάγο μέχρι να βγάλουν καμιά 10αριά patch... Καλημέρα σας!!! Comfuzio, σήμερα θα πάω σπίτι κατά τις 8 ίσως και νωρίτερα... ακόνισε δόρατα, γυάλισε πανοπλίες και ετοιμάσου για νέο campaign Μακεδονία και Αθήνα.... ΑΝ δεν κολλήσει πάλι στο Diplomacy screen (έλεος) ! 1
tak_loyk Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2013 Εγώ ένα θα πω πάντως. @@ simulation το diplomacy και συγκεκριμένα το trading. Είναι απαράδεκτο και εντελώς μη ρεαλιστικό να έχεις 3-4 προϊόντα και ο κάθε ταλαίπωρος με μία πόλη, 0 προϊόντα, 1 στρατό της πλάκας να σου το παίζει ιστορία και να σου ζητάει 3-4Κ για να κάνει εμπόριο μαζί σου. Λαοί που θα μπορούσες με ένα φτέρνισμα να τους εξαφανίσεις από το χάρτη θα έπρεπε να σου κάνουν "φίφες" προκειμένου να ανοίξουν μπίζνα μαζί σου. Με τον τρόπο αυτό σε αναγκάζουν σε arcade προσέγγιση πάντως. Λες ΟΚ, αφού δε δέχεσαι να έχουμε σχέσεις θα πέσω μπουλντόζα πάνω σου και θα έχω έσοδα από την πόλη σου καταλαμβάνοντάς την. Δόξα και τιμή στο "δίκαιο του ισχυρού". 2
comfuzio Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2013 Η έχει μπει στον πάγο μέχρι να βγάλουν καμιά 10αριά patch... Καλημέρα σας!!! Comfuzio, σήμερα θα πάω σπίτι κατά τις 8 ίσως και νωρίτερα... ακόνισε δόρατα, γυάλισε πανοπλίες και ετοιμάσου για νέο campaign Μακεδονία και Αθήνα.... ΑΝ δεν κολλήσει πάλι στο Diplomacy screen (έλεος) ! Ωραία! έχουμε και έναν ακόμη για μάχες στην παρέα μας! Εγώ ένα θα πω πάντως. @@ simulation το diplomacy και συγκεκριμένα το trading. Είναι απαράδεκτο και εντελώς μη ρεαλιστικό να έχεις 3-4 προϊόντα και ο κάθε ταλαίπωρος με μία πόλη, 0 προϊόντα, 1 στρατό της πλάκας να σου το παίζει ιστορία και να σου ζητάει 3-4Κ για να κάνει εμπόριο μαζί σου. Λαοί που θα μπορούσες με ένα φτέρνισμα να τους εξαφανίσεις από το χάρτη θα έπρεπε να σου κάνουν "φίφες" προκειμένου να ανοίξουν μπίζνα μαζί σου. Με τον τρόπο αυτό σε αναγκάζουν σε arcade προσέγγιση πάντως. Λες ΟΚ, αφού δε δέχεσαι να έχουμε σχέσεις θα πέσω μπουλντόζα πάνω σου και θα έχω έσοδα από την πόλη σου καταλαμβάνοντάς την. Δόξα και τιμή στο "δίκαιο του ισχυρού". 3-4k Καλά είναι...όταν φτάσεις να έχεις 1εκ+ σου ζητάνε 100κ!!! όταν είχα φτάσει τα 3εκ μου ζητούσαν 480κ για non-aggression pact ακόμα γελάω με αυτό! Όταν τελείωσα με το campaign και είχα λεφτά για πέταμα είπα δεν δίνω πχ στην Αθήνα να δω τι θα κάνει; και τους έδωσα 480κ και δεν κάνανε ΤΙΠΟΤΑ!!! 2 στρατούς μισούς που είχαν από την αρχή και 2 στόλους επίσης μισούς! 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα