Super Moderators Snoob Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2013 Super Moderators Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2013 To ΑΙ σε επίπεδο συμμαχιών (δε μιλάω για κινήσεις στρατών στο χάρτη) το βρίσκω σαφώς βελτιωμένο σε σχέση με προηγούμενες απόπειρες. Επιτέλους, δηλαδή, το με ποιον είσαι σύμμαχος και με ποιον κάνεις συμφωνίες φαίνεται να έχει μια αισθητή επίδραση στο παιχνίδι. Έχω δώσει αρκετά -και σχετικά αναλυτικά- παραδείγματα με την Ήπειρο, η οποία έχει μία από τις χειρότερες αφετηρίες στο παιχνίδι. Αν έχω ένα παράπονο μέχρι στιγμής, είναι ότι κάποιες φορές οι συμμαχίες δεν κινούνται αρκετά επιθετικά. Στο τωρινό παιχνίδι, λ.χ. (το οποίο έχω βάλει στον πάγο λόγω δουλειάς) ενώ οι Ρωμαίοι με βλέπουν ότι κυριαρχώ στον Ελλαδικό χώρο (οι Μακεδόνες μας άφησαν χρόνους, όχι από εμένα, τους αποτελείωσαν οι Θράκες -ενώ νωρίτερα είχα φάει τους Σπαρτιάτες και τους Αθηναίους) εκείνη τη ρημάδα τη λεγεώνα στο Βρινδήσιο δεν την πέρασαν απέναντι. Βολικό μεν για μένα, αλλά θα το πληρώσουν πέντε-δέκα γύρους αργότερα, αν συνεχίσουν να κωλυσιεργούν. Βέβαια, ο αντίλογος είναι ότι εφόσον εγώ στηρίζω έμμεσα τους Ετρούσκους από τη θάλασσα, και ο πόλεμος δεν έχει πάει καλά για τους Ρωμαίους (σε προηγούμενα παιχνίδια είχαν εξαφανίσει τους Ετρούσκους από την ηπειρωτική Ιταλία πολύ νωρίς) είναι λογικό οι Ρωμαίοι να επιδιώξουν να ξεμπερδέψουν με τον κοντινότερο εχθρό πρώτα, πριν κοιτάξουν πέρα από το Ιόνιο τι γίνεται. Συνολικά, όμως, εγώ βλέπω επιτέλους κίνηση: τα ΑΙ factions μόλις με δουν να δυναμώνω, κοιτάζουν να επωφεληθούν. Αν με κρίνουν αδύναμο, δεν έχουν πρόβλημα να με φτύσουν. Με ανταμείβουν όταν τους βοηθάω (ανοίγοντας νέα μέτωπα σε δικούς τους πολέμους) και ενοχλούνται όταν κάνω συμφωνίες με (ακόμη και εν δυνάμει) εχθρούς τους: χαρακτηριστικό παράδειγμα οι Συρρακούσες και η Καρχηδόνα, που τώρα κοιτάζουν ποιος θα με εξασφαλίσει για σύμμαχο, ενώ έξι γύρους πριν με κοίταζαν που κονταροχτυπιόμουν με τους Σπαρτιάτες και ούτε να ασχοληθούν... Ε, αυτά τα πράγματα, είναι θετικά, όπως και να το κάνουμε. Προφανώς και δεν μπορεί η ΑΙ να φερθεί όπως ένας άνθρωπος και προφανώς δεν μπορεί εύκολα να καταλάβει ο υπολογιστής πως, όταν τάζω στους Καρχηδόνιους να κηρρύξω τον πόλεμο στους Ίβηρες (που αν τους δω θα είναι 50 γύρους μετά...) δε σημαίνει πως πρόκειται να δουν πρακτική βοήθεια από εμένα, αλλά παρόλα αυτά βελτιώνονται οι μεταξύ μας σχέσεις (αν και ίσως να υπήρχε τρόπος να παραμετροποιηθεί η θετική επίδραση που έχει η κύρηξη πολέμου ανάλογα με τη γεωγραφική θέση των εμπλεκομένων) αλλά υπάρχει αισθητή βελτίωση. Στο Shogun, λόγου χάρη, είχα φτύσει αίμα να βγάλω άκρη με τη διπλωματία και στον ένα γύρο μου έλεγαν "σύμμαχέ μας" και στον άλλο σφύριζαν αδιάφορα. Τουλάχιστον τώρα, ξέρω πως στο βορρά έχω πιστούς συμμάχους στην Ιλλυρία (έστω για την ώρα και όσο βλέπουν τους στρατούς μου να κόβουν βόλτες στα νότια σύνορά τους). Τώρα, αν αργότερα δυναμώσουν τόσο που λιμπιστούν μεζεδάκι από τα εδάφη μου, μπράβο τους και αυτό είναι θετικό. Όχι να φτάσουμε να διαμαρτυρόμαστε επειδή σε ένα παιχνίδι με τίτλο Ολοκληρωτικός Πόλεμος ξεσπούν "υπερβολικά" συχνά... πόλεμοι 2
Daemonos Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2013 Θα κάνω come back και θα ποστάρω την εξέλιξη στο δικό μου κόσμο, με screenshots, δώστε nicks να σας κάνω add να κανονίσουμε και κανένα battle με skype κτλ, ακόμα και coo op με ψήνει πολύ! Ανακοίνωση για το επόμενο dlc έχουμε?
comfuzio Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2013 Εγώ είμαι με το ίδιο όνομα στο steam και στο skype και το ψήνω για co-op (παρακαλώ όχι από θείους, παππούδες, γιαγιάδες κτλ δεν έχω όρεξη να βάζω cracks σε original παιχνίδι και δεν θέλω ούτε hamachi και σία) μέσω φυσικά steam
comfuzio Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2013 Νέο beta 3 (v4) patch http://forums.totalwar.com/showthread.php/95274-Patch-3-Beta-now-available-updated-25-09?p=829243&viewfull=1#post829243 και ενώ δεν έχει βγει ακόμα final patch 3 λένε για beta 4....
Super Moderators Snoob Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2013 Super Moderators Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2013 Γνωρίζει κάποιος ποιο είναι το changelist για αυτό το beta patch; Προκειμένου να δω αν βελτιώθηκε κάτι, πρέπει να έχω μια εικόνα του τι επιχείρησαν να βελτιώσουν ώστε να εστιάσω την προσοχή μου εκεί.
Bilbo1 Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2013 το λεει στο παραπανω Link The list of fixes brought with by the latest hotfix for patch 3 BETA:• Players and AI were unable to siege a city with a port, with a land army while the port was blockaded by a navy in an earlier Patch 3 BETA build. This is now fixed.• Fix for a crash while loading into ambush battles from the Campaign map, where the player had AI reinforcements (reinforcements are no longer aloud in ambush battles). This crash was introduced in an earlier Patch 3 BETA build, and is now fixed.• Fix for a pathfinding crash in battles, which was introduced in an earlier Patch 3 BETA build.
Super Moderators Snoob Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2013 Super Moderators Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2013 Το πρώτο κάπου το είχα διαβάσει σε αυτό το νήμα (δε μου είχε τύχει). Ωραίο και το allowed που έγινε aloud 1
Daemonos Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2013 κάντε Steam name Vendetta skype name Kanakousakisg
comfuzio Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2013 κάντε Steam name Vendetta skype name Kanakousakisg Παίξαμε λίγο σήμερα, ωραίο είναι το MP Campaign αν και οι Iceni που πήρα δεν ήταν του στυλ μου και αρχίσαμε νέο. 1
Giorgos3924 Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2013 Αν δεν το έχουμε αγορασμένο δεν μπορούμε να κάνουμε update από steam;
Daemonos Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2013 Αν δεν το έχουμε αγορασμένο δεν μπορούμε να κάνουμε update από steam; Όχι Παίξαμε λίγο σήμερα, ωραίο είναι το MP Campaign αν και οι Iceni που πήρα δεν ήταν του στυλ μου και αρχίσαμε νέο. Τέλειο το co op! Το βρίσκω πολύ πιο ενδιαφέρον απο το single, αλλα έχω και εξαιρετικό partner 1
Merdock Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2013 Τέλειο το co op! Το βρίσκω πολύ πιο ενδιαφέρον απο το single, αλλα έχω και εξαιρετικό partner Ισχύει. Εγώ και αυτό και το Shogun 2 και το Empire τα έπαιξα σχεδόν αποκλειστικά multi campaign με ένα καλό μου φίλο που γενικά παίζουμε τα πάντα co-op.Δε συγκρίνεται με το single player,σου φαίνεται πολύ βαρετό αν έχεις δοκιμάσει το multi.
Grey Warden Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2013 Αδέρφια, η Σπάρτη έπεσε. Κατέλαβα και την Αθήνα και πολιορκώ τη Λάρισα ώστε να εξαλείψω κάθε αθηναϊκή γη. Δυστυχώς έχασα την Πέλλα από τους Ardiaei αλλά ετοιμάζομαι για ανακατάληψη αφού εξουδετερώσω και την τελευταία στρατιά Δαλματών από τις 2 που προσπάθησαν να εισβάλλουν στην Θράκη. Πλέον είμαι πεπεισμένος οτι λόγω του mod μάλλον υπάρχει bug και με βλέπουν ως κάτι σαν slaves. Σε κάθε turn μου κυρρήτουν πόλεμο 1 ή και 2 έθνη! Πλέον το συνήθισα και εκπαιδεύομαι στις πιο δύσκολες συνθήκες. Ευτυχώς τα οικονομικά μου την παλεύουν και μπορώ να συντηρήσω στρατό αρκετό ώστε να αμύνομαι αποτελεσματικά απέναντι στους Nabatea στο νότο, να κερδίζω κατα κράτος τους Σίρακες στο βορρά και να αμύνομαι απέναντι στην Sagartia στην Ανατολή ταυτόχρονα με τις επιχειρήσεις στη βαλκανική χερσόνησσο. Τουλάχιστον στην Αφρική οι Ρόδιοι κάνουν πάρτυ και με τόσο φιλικές σχέσεις που έχουμε αποκλείεται να μου κάνουν πόλεμο. Επόμενος στόχος η εξάλειψη των Ardiaei και των Τριβαλλών από τη βαλκανική χερσόνησσο. Οι δεύτεροι έχουν καταλάβει την Αιθιοπία (!) αλλά δεν μπορώ να φτάσω τόσο μακριά και δεν με απασχολούν ως απειλή από εκεί. 1
comfuzio Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2013 Πρέπει να έχει κάποιο θέμα το beta 3 v4 patch γιατί στο νέο campaign που άρχισα μετά το turn 90 μου έχουν κάνει war ΟΛΟΙ... Πέραν από τους σύμμαχους μου όλος ο υπόλοιπος χάρτης είναι κόκκινος! Διαβάζοντας στο official forum του Rome II όλοι οι χρήστες λένε ότι το AI δεν κάνει φουλ στρατό...εγώ πάλι βλέπω πως ΟΛΟΙ έχουν από 2 ή και περισσότερους στρατούς πλήρης και οι μονάδες τους balanced. Και αυτό το πράγμα που το γεμίζει με slingers το ΑΙ και τα βάζει και μπροστά δεν μπορώ να το καταλάβω....
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα