Προς το περιεχόμενο

Total War: Rome II

mchls

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Super Moderators

Το έχω γράψει παλιότερα, θα το ξαναγράψω αν και δεν ελπίζω σε ανταπόκριση:

Όταν βλέπετε καταστάσεις που δε σας αρέσουν (κατακερματισμός υλικού, 1st day dlc, κτλ.) η μόνη ελπίδα να αλλάξει κάτι είναι η πλήρης αποχή. Με άλλα λόγια, ούτε πειρατεία. Την πειρατεία οι εταιρίες την αντιλαμβάνονται ως πωλήσεις που τους ξεφεύγουν και θα κοιτάξουν να τις πιάσουν.

Μόνο η αποχή (το καθαρό μποϊκοτάζ) μπορεί σε βάθος χρόνου να δώσει λύση. Ειδικά στην εποχή μας, με τις ασύλληπτες προσφορές σε εξαιρετικούς τίτλους σε σχεδόν διαρκή βάση, τα έξοχα indie, τη δυνατότητα άμεσης στήριξης τίτλων μέσω crowdfunding, είναι κρίμα να μην μπορούμε να επιδείξουμε μια στοιχειώδη αυτοσυγκράτηση.

Όταν βλέπουν οι εταιρίες πως ακόμη και αυτοί που θεωρητικά τους ασκούν κριτική και τους αποδοκιμάζουν τρέχουν σαν τίποτε στερημένα να κατεβάσουν πειρατικό το καινούργιο blockbuster, πολύ απλά θα συνεχίσουν να κάνουν τα ίδια και χειρότερα, γιατί δεν τους ασκείται καμία πίεση: και την πειρατεία σαν σημάδι επιτυχίας την εκλαμβάνουν, και απλά ψάχνουν τρόπους να την "πατάξουν".

Ο "διαμαρτυρόμενος" πειρατής το μόνο που καταφέρνει έτσι είναι να ρίξει νερό στο μύλο αυτής της φαύλης κατάστασης και στην ουσία εξασφαλίζει πως αυτές οι προσεγγίσεις θα συνεχιστούν. 

• Like 6
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 1,4k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συμφωνώ απόλυτα μαζί του Snoob, αν και θα ήθελα ένα thread ή κάποια σελίδα που να συγκεντρώνει τα "έξοχα indie" γιατί δεν προβάλλονται ποτέ στα media κι ούτε έχω το χρόνο να ψάχνω.

• Like 1

Και εγώ αυτής της άποψης είμαι ακριβώς! Η μόνη ουσία είναι να μποϋκοτάρεις. Και από τότε που άρχισα να αγοράζω, ο,τι δε μου αρέσει απλά το αγνοώ.

Απλά λέω ότι με τέτοιες τιμές είναι σαν να προκαλείς τον άλλο να το κατεβάσει σπασμένο. Δηλαδή από τη στιγμή που ξέρεις ότι υπάρχει πειρατεία είναι πολύ δύσκολο να πιστεύεις ότι με τέτοια τιμολογιακή και κυκλοφοριακή (!) πολιτική δεν θα εκτοξευθεί η πειρατεία, ιδίως στους ΑΑΑ τίτλους, και ιδίως στο Rome 2 που το περίμενουμε σαν τρελοί.

• Like 1

Πάντως ξέρω αρκετούς που περιμένουν αυτό το game πως και πως και που θα το πάρουν από την πρώτη μέρα. Οπως και να το κάνουμε το rome θα είναι παιχνιδάρα.

Τώρα η collector αν και πλούσια σε περιεχόμενο τα 150 σχεδόν που ζητάει είναι υπερβολικά.

• Like 2

H τιμη παντως στις 30 λιρες για perorder απο το αμαζον ειναι μια χαρα.Γυρω στα 40 και κατι με το VAT.Σχετικα λογικη πιστευω.

Οχι οτι θα το κανω βεβαια,καθως αν δε διαβασω καποιο feedback απο τους παικτες κυριως ,γουρουνι στο σακι δεν παιρνω  :P

• Like 2

£29.99 στο Amazon, £25.98 στο play.com. 

Και τα δύο έχουν το DLC. Οπότε δεν βλέπω το πρόβλημα. 

Άλλωστε το περίμενα το παιχνίδι εδώ και χρόνια. 

Θα πέσει κάψιμο......

• Like 2

Μακαρι να ειναι αρκετα καλο το game γιατι πολυ ντορο βλεπω και ο νομος gamer - Μερφι θελει την ποιοτητα του παιχνιδιου αντιστροφως αναλογη με το hype  :P

• Like 1

Θα πέσει κάψιμο. Είναι το παιχνίδι του φθινοπώρου. :)

Εν το μεταξύ, είχα κάτι vouchers από την πιστωτική, και μου έκατσε τσάμπα η προ-παραγγελία στο Άμαζον. :)

Αν και με εκνεύρισε η όλη η φάση με τα clans στο shogun 2 που πλήρωνες για να έχεις παραπάνω δε μπορώ παρά να το αγοράσω και αυτό. Είναι Total War! Σίγουρα όμως όχι pre-order εκτός αν δεν αντέξω και θελήσω αυτά τα Ελληνικά factions.........

Fuck it εδώ αγόρασα pre-order Diablo3 & Swtor εκεί θα κολλήσω; :D

Για να μεινουμε και on topic στο θεμα ,θα ηθελα να ακουσω γνωμες στο τι θα θελατε να εχει το καινουργιο RTW.

Προσωπικά:

...............

Κοίταξε εμένα μόνο το campaign map με ενδιαφέρει, τις μάχες τις κάνω στο αυτόματο resolve όλες, οπότε θα'θελα να δώ περισσότερα εκεί.

Βασικά θα ήθελα μεγαλύτερο micro management, κυρίως στον οικονομικό και κοινωνικό τομέα. Όχι κάτι τρελό, αλλά να μπορείς π.χ. να εφαρμόζεις νόμους, πολιτικές κάτι σε φάση των "issues" που είχε το tropico. Ειδικά σε τομείς όπως εμπόριο θα είχε μεγάλο ενδιαφέρον να επηρεάζεις περισσότερο τα πράγματα πέρα από το να φτιάχνεις trade routes και να δίνεις trade rights.

Επίσης θα ήθελα περισσότερο ρεαλισμό στο όλο θέμα, και εδώ θα συμφωνήσω με το walking pace που έχουν οι μονάδες, το οποίο και ανέφερες. Στον αρχαίο κόσμο π.χ. οι έλληνες παίζει να μην είχανε ακούσει καν την ύπαρξη των άγγλων κ.ο.κ. Ο χάρτης θα έπρεπε να είναι πολύ μεγαλύτερος (με περισσότερες πόλεις, περισσότερα factions κτλ) και να μην έχει σαν objectives την κατάκτηση σχεδόν του μισού από αυτόν. Θα μου άρεσε κάτι σε πιο survival φάση. Δηλαδή να σου βάζει ένα χρονικό περιθώριο και να πρέπει απλά να "χτίσεις" ένα αξιόλογο κράτος μέσα στο διάστημα.

Anyway, ωραία κουβέντα έπιασες, αλλά 1) δεν πρόκειται να δούμε κάτι από αυτά και 2) αν αρχίσουμε να αναλύουμε λεπτομέρεις θα γράφουμε ποστ των 2-3 σελίδων ο καθένας και δεν θα βγάλουμε συμπέρασμα ποτέ... Σε πολύ γενικές γραμμές θα ήθελα να δωθεί μεγαλύτερη έμφαση στα σημεία που ανέφερα πάντως.

• Like 1

• Super Moderators

Η ιστορία με την κατάκτηση όλου του χάρτη στη σειρά TW έχει ιστορικές ρίζες: το πρώτο Shogun αναφερόταν στην εποχή που οι διάφορες φατρίες συγκρούστηκαν με αυτόν ακριβώς το στόχο, να ενώσουν τα νησία της Ιαπωνίας κάτω από μία αρχή.

Εκεί, ήταν κάτι το (ιστορικά και γεωγραφικά) εφικτό και λογικό. Δυστυχώς αυτός ο στόχος πέρασε και στους χάρτες των επόμενων παιχνιδιών της σειράς, όπου τόσο ιστορικά όσο και γεωπολιτικά κάτι τέτοιο ήταν ανέφικτο, με αποκορύφωμα τον τραγέλαφο του Empire.

Προσπάθησαν να λύσουν το πρόβλημα προσθέτωντας παραμέτρους για κατάκτηση συγκεκριμένων περιοχών, όμως εκεί το θέμα σκαλώνει πάντοτε στην ανεπαρκή έως αλλοπρόσαλλη ΑΙ σε στρατηγικό επίπεδο, όπου δεν μπορείς να κάνεις σωστές συμμαχίες (ακόμη θυμάμαι την τραγική αποτυχία των κρατών-δορυφόρων στα πρώτα Rome και Μedieval).

Eπομένως, αν ελπίζω σε κάτι, αυτό είναι να δούμε βελτιωμένη ΑΙ και τα υπόλοιπα διορθώνονται στην πορεία.

• Like 1

Τότε να φανταστώ δεν θα σε πείραζε αν στο νεο Rome αφήνονταν υπονοούμενα οτι οι Μακεδόνες δεν ήταν Έλληνες αλλά ήταν κάτι ξεχωριστό όπως συνέβαινε στο πρώτο Rome ; Τόσο στόκοι ήταν αυτοί που το έφτιαξαν. Σκέψου πόσοι θα αγοράσουν το παιχνίδι και έτσι πόσο σημαντική είναι η ιστορική ακρίβεια.

υπονοουμενα πως το εννοεις επειδη εχω καιρο να το παιξω

παντως και ιστορικα την περιοδο που καλυπτει το παιχνιδι το βασιλειο της Μακεδονιας ερχοταν σε συγκρουση με τις πολεις-κρατη Αθηνα,κλπ

δεν σημαινει οτι οι Μακεδονες δεν ηταν Ελληνες

δεν το θεωρω λαθος να υπαρχει και Μακεδονια και Ελληνικες πολεις-κρατη

αν εχεις παιξει το mod το Europa Barbarorum που την ψαχνει ιστορικα υπαρχει και 3ο faction η Ηπειρος

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...