KraLL Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2013 Αξιζει το παιχνιδι να παω να το αγορασω η να κοιταξω για πειρατικο λογω των πολλων bugs που διαβαζα και οταν διορθωθει με το καλο αν δεν εχω ξενερωσει το αγοραζω; Αν μπορεις να βρεις κατι αλλο για να περασεις τον ελευθερο χρονο σου, για μενα καλυτερα να περιμενεις και το ξανακοιτας αργοτερα. Δεν εχει σημασια αν θα το βρεις "δωρεαν" ή θα το αγορασεις. Το θεμα ειναι οτι αυτη την στιγμη εχεις (1) αρκετα μεγαλη πιθανοτητα να εχεις προβληματα με τα γραφικα σε σημειο να μην μπορεις να παιξεις καν και (2) αν εισαι λιγο πιο απαιτητικος σαν και μενα, το παιχνιδι ειναι ενα mindless blitzkrieg (αν γραφω σωστα τον ορο) σε θεμα σχεδιασμου και AI που το κατανταει βαρετο και ανουσιο. Μεσα σε ολα αυτα λογω κακου optimization περιμενεις 1-2 λεπτα για να τελειωσει καθε turn που σημαινει οτι πχ σε 10 λεπτα παιχνιδιου αν δεν κανεις μαχες ο ιδιος σε πεδιο μαχης για Χ λογους ή και καθολου μαχες, ουσιαστικα παιζεις τα 3 λεπτα και τα αλλα 7 περιμενεις τις αλλες φυλες να τελειωσουν τους γυρους. Προσωπικα μετανιωσα που το εκανα pre-order και αφου επαιξα ενα campaign και απλα κανοντας full stacks και κοτσαροντας και εναν agent μεσα, τα εστελνα διασπαρτα στον χαρτη και ανα 1-2 γυρους κατακτουσαν και νεα πολη το καθενα, το παρατησα εχοντας κατακτησει το μισο χαρτη, mindless blitzkrieg... Παρολα αυτα αν θες να το δοκιμασεις σου συνιστω να το βρεις πρωτα "δωρεαν" να δεις αν εχεις προβλημα με τα γραφικα που θα στο κανουν unplayable εξ αρχης και αν εισαι ενταξει και σου αρεσει τοτε καλυτερα αγορασε το για να παιρνεις κατευθειαν και σωστα τα εβδομαδιαια updates που εχουν πει οτι θα βγαζουν και θα φτιαχνουν σιγα σιγα το παιχνιδι μιας και το game ειναι ουσιαστικα σε beta...
Grey Warden Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2013 Ετοιμάζομαι από βδομάδα να ξεκινήσω νέο campaign σε μεγαλύτερο βαθμό δυσκολίας καθώς στο normal η Ρώμη έχει αναλωθεί σε έναν πόλεμο με την Καρχηδόνα και την Λιβύη που δεν μπορεί να τον κερδίσει ολοκληρωτικά. Έχω εξασφαλίσει military access από τους Pictones που ελέγχουν την βόρεια Ιταλία και από Etruscan League και Arevaci που ελέγχουν την νότια και ετοιμάζομαι για γερό χουνέρι στους Ρωμαίους να τελειώνω με την πάρτη τους με μία στρατιά από βορρά, 2 από νότο και μία από τη θάλασσα της Αδριατικής.
daidalos1 Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2013 <p>Οκ ομολογώ πως το patch διόρθωσε αρκετά πράγματα. Ο χάρτης φαίνεται πλέον καλύτερος και όπως και τα γραφικά. Επιτέλους το παιχνίδι στο legendary άρχισε να έχει ενδιαφέρον και πρόκληση μπορώ να πω, με την Ρώμη και τους Κέλτες να μου κυρρήτουν ομαδικά πόλεμο. Το παιχνίδι προσπαθώ να το παίξω ρεαλιστικά γι'αυτό δεν προδίδω τη Σπάρτη και τη Μακεδονία αλλά προσπαθώ να φτιάξω μια πανελλήνια ομοσπονδία ενάντια στη Ρώμη. Ως τώρα δουλεύει, οι Σπαρτιάτες ήδη αποβιβάσθηκαν στην Ιταλική Χερσόνησο. Οι Ρωμαίοι θα είναι άξιοι αντίπαλοι αλλά μου έκοψαν την φόρα στις ανατολικές υποθέσεις μου αφού είχα κατακτήσει τα παράλλια της Μ.Ασίας και έλεγα να κάνω εκστρατεία προς την ενδοχώρα σαν τον Αγησίλαο.</p> Το patch beta εννοεις..??
grotenfrod Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2013 Ναι σόρι το δεύτερο patch σε beta που πέρασα.
Super Moderators Snoob Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2013 Super Moderators Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2013 H Αθήνα έπεσε. Η επιστροφή του Αθηναϊκού στρατού από τις ανατολικές του περιπέτειες, σε συνδυασμό με τον κατάπλου του στόλου των Αθηναίων στον Πειραιά και τις πληροφορίες των κατασκόπων μου ότι ο Δημοχάρης στρατολογούσε νέες μονάδες, κατέστησε μονόδρομο την επόμενη κίνησή μου. Έπρεπε να επιτεθώ, όσο υπήρχε ακόμη χρόνος. Με τα οικονομικά μου σε άθλια κατάσταση, ξόδεψα ό,τι απέμενε στα δημόσια ταμεία για να εξασφαλίσω τις υπηρεσίες δύο μονάδων μισθοφόρων οπλιτών. Βάδιζα στο δρόμο της χρεοκοπίας, και επίσημα πλέον. Όμως, αν δεν έκανα πρώτος κίνηση, ήμουν χαμένος έτσι κι αλλιώς. Ακόμη και με τους μισθοφόρους, υστερούσα αριθμητικά. Οι τρεις στρατοί των Ηπειρωτών έφτασαν στα τείχη της Αθήνας με 2113 πολεμιστές, και απέναντί τους βρήκαν 3120 Αθηναίους και τα Μακρά Τείχη. Οι Ηπειρώτες, όμως, είχαν ένα πλεονέκτημα, το οποίο αποδείχτηκε καθοριστικό: Οι Αθηναίοι δε βρίσκονταν συγκεντρωμένοι μέσα στην πόλη: ο ναύαρχος Κλεισθένης και ο στρατηγός Ζηνόβιος συνωστίζονταν στο Φάληρο, καθώς ο φρούραρχος Αυτόλυκος είχε αποβιβάσει τους ακοντιστές του στόλου της φρουράς στο λιμάνι, κλείνοντας τις θέσεις εκεί. Αυτό σήμαινε ότι οι Αθηναϊκές ενισχύσεις θα έπρεπε να αποβιβαστούν εκτός των τειχών. Κι εκεί, θα τους περίμεναν οι Ηπειρώτες. Κρυμμένοι στα δέντρα, οι Ηπειρώτες ιππείς τσάκισαν τους ακοντιστές του Κλεισθένη, οι οποίοι βιάστηκαν να αποβιβαστούν για να τρέξουν προς την παραθαλλάσσια πύλη. Μέχρι να φτάσουν τα αποβατικά του Ζηνόβιου με τους οπλίτες, είχαν προλάβει να έρθουν και οι Ηπειρώτες οπλίτες. Υπό την απειλή του ιππικού των Μολοσσών και έχοντας χάσει τους ακοντιστές του, ο Ζηνόβιος προσπάθησε να φτάσει στην πόλη, όμως οι μισθοφόροι των Ηπειρωτών πρόλαβαν δύο μονάδες τους και ξέσπασε σκληρή μάχη μπροστά στην πύλη. Αιφνιδιασμένοι από την επίθεση των Ηπειρωτών, οι Αθηναίοι έτρεξαν να στηρίξουν το Ζηνόβιο. Κι αυτό, σφράγισε τελικά την τύχη τους. Η φρουρά άφησε αφύλακτη την πύλη στα δυτικά, στέλνοντας ό,τι σφενδονιστές είχε να αποκρούσουν τους Ηπειρώτες στα ανατολικά. Στα δάση πέρα από την πύλη, όμως, κρυβόταν ο Πύρρος με τις ενισχύσεις των Ηπειρωτών. Μια γρήγορη επίθεση στα αφρούρητα, πλέον, τείχη, επέτρεψε σε μια μονάδα αναλώσιμων πολιτοφυλάκων να κάψει την πύλη. Μέχρι να στρέψουν οι Αθηναίοι μερικές μονάδες οπλιτών και σφενδονιστών προς τα εκεί, οι Ηπειρώτες βρίσκονταν ήδη μέσα στα τείχη, με την πύλη δική τους. Λίγη ώρα μετά, η ανατολική παραθαλλάσια πύλη κατέρρεε απέναντι στους δαυλούς των μισθοφόρων. Οι μισθοφόροι επιτέθηκαν στις εξασθενημένες Αθηναϊκές άμυνες, με την υποστήριξη των βετεράνων Ηπειρωτών της Σπαρτιατικής εκστρατείας. Με τις δυνάμεις τους διασπασμένες από τις διαρκείς μετακινήσεις και 480 άντρες από τους αρχικούς 3210 να συγκροτούν 4 μονάδες όχλου, οι εφεδρείες των Αθηναίων βρέθηκαν ανάμεσα σε δύο Ηπειρωτικούς στρατούς. Η πτώση της Ακρόπολης έφερε και δεύτερο στρατηγικό σημείο στα χέρια των Μολοσσών, οδηγώντας σε αντίστροφη μέτρηση για την ήττα των Αθηναίων. Η τελευταία τους ηρωϊκή έφοδος απέναντι στις λόγχες των Ηπειρωτών, που πλέον απλά τους περίμεναν, ήταν καταδικασμένη σε αποτυχία. Με το Δημοχάρη και το Ζηνόβιο ήδη νεκρούς, οι πολιτοφύλακες του φρούραρχου Αυτόλυκου υπέκυψαν στις ορέξεις των Ηπειρωτών σφενδονιστών, οι οποίοι θωρακισμένοι πίσω από τις λόγχες των οπλιτών τους σφυροκοπούσαν ανελέητα. Η Αθηναϊκή αντεπίθεση απέτυχε, οι Ηπειρώτες κράτησαν τα 2 από τα 3 καίρια σημεία και με το χρόνο για την ανάκτηση του ενός να λήγει, οι αμυνόμενοι πανικοβλήθηκαν και τράπηκαν σε φυγή. (Λιγότερο λογοτεχνική στρατηγική ανάλυση και οι αντιδράσεις των άλλων factions μετά την πτώση της Αθήνας σε επόμενο μήνυμα...) 12
fever25 Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2013 Παίδες να ξεκινήσω το ROME ή το EUROPA IV?
zeniath Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2013 Δεν έχει καμία σχέση το ένα με το άλλο (μπορεί να φαίνεται ότι μοιάζουν). Προσωπικά δεν είμαι φαν των Paradox Interactive Games κάνε ότι θες. Θα σου πρότεινα παίξε κανά Civ V με το BNW μέχρι το Rome 2 να πατσαριστεί σε σχετικά καλό βαθμό και μετά παίξε Rome 2
Simewn Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2013 Απογοήτευση το παιχνίδι και μεγάλη κλεψιά. Δεν πρόλαβαν να το φτιάξουν, τους πίεσε η Sega και το κυκλοφόρησαν και ένα μήνα πιο νωρίς από αυτό που είχαν ανακοινώσει και έδεσε το γλυκό. Λείπουν ολόκληρα κομμάτια του παιχνιδιού και τα περισσότερα είναι μπαλώματα και ασυναρτησίες. Οι μάχες βαρετές και πάρα πολύ γρήγορες! Δεν άντεξα παραπάνω από 9-10 ώρες... Έβαλα για να συγκρίνω το παλιό παιχνίδι και αφού ξεπέρασα λίγο τα γραφικά ξανακόλλησα! Επικές μάχες, αισθάνεσαι οτι διοικείς στρατό και με το darth mod ανεκτή ΑΙ (όσο γίνεται). Όσα patch και να βγουν δε νομίζω να σωθεί η κατάσταση, θέλει πάρα πολύ δουλειά και φαντάζομαι απλά θα φτιάξουν τα τεχνικά προβλήματα αφήνοντας το παιχνίδι τραγικά ελλειπές και ασύνδετο. Το πρώτο το έχω ολοκληρώσει 4 φορές συν 2-3 φορές όταν ανακάλυψα τα mod και δεν το έχω βαρεθεί ακόμα. Την πρώτη φορά μάλιστα έκανα ένα χρόνο να τελειώσω το campaign εφόσον δεν είχα χρόνο να παίξω και ευχαριστιόμουν κάθε μάχη, μικρή ή μεγάλη. Ακόμα θυμάμαι που ανυπομονούσα να βρω χρόνο να καθίσω να παίξω (δεν είμαι βραδινός τύπος) Το καινούριο δεν την πάλεψα να κάνω τον πρόλογο, βαρέθηκα. Ξεκίνησα κατευθείαν campaign και το παράτησα μετά από λίγο...
Super Moderators Snoob Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2013 Super Moderators Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2013 H στρατηγική θέση των Ηπειρωτών στο campaign που παίζω παραμένει δυσχερής: με την τπώση της Αθήνας τα οικονομικά έστρωσαν κάπως, όμως θα χρειαστεί να διώξω ό,τι μισθοφόρους πήρα, καθώς με 420 νομίσματα για κάθε μονάδα μισθοφόρων ανά γύρο, δεν πρόκειται να σηκώσω κεφάλι. Η Μακεδονία βρίσκεται σε πόλεμο μαζί μου, καθώς επιτέθηκα στους Αθηναίους, όμως λίγο μετά την πτώση της Αθήνας διέρρηξε δεσμούς μαζί τους (δεν είναι πλέον client state η Αθήνα). Τεχνικά, δεν ξέρω αν αυτό οφείλεται στο ότι δεν υπάρχει πλέον πόλη Αθηναϊκή, όμως υπάρχουν τα υπολείμματα του στόλου του Κλεισθένη (ο οποίος κατάφερε να επιζήσει της σφαγής των ακοντιστών στην ακτή) και ένας λοχαγός που κρατά τα υπολείμματα του στρατού του (νεκρού) Ζηνόβιου. Προφανώς οι Αθηναίοι δεν μπορούν να απειλήσουν (χωρίς πόλη, οι ελάχιστες δυνάμεις τους έχουν attrition), όμως αν αποκλείσουν τον Πειραιά θα πρέπει να μετακινήσω έναν από τους δύο στόλους της Αδριατικής για να ξεμπερδέψω οριστικά. Ο βασικός στόλος πρέπει να παραμείνει στη Δύση, καθώς οι Ρωμαίοι συγκροτούν λεγεώνα στο Βρινδήσιο, οπότε θα πρέπει να ξοδέψω (χρήματα που αυτή τη στιγμή δεν έχω) για να φτιάξω το δεύτερο στόλο. Στα θετικά, παρότι εμφανίστηκε ο ένας Μακεδονικός στρατός στην Πέλλα, είναι πολύ μικρός και δεν μπορεί να απειλήσει άμεσα. Παρότι δεν έχω "μάτια" στη Θράκη, είναι φανερό ότι η αρχική μου εκτίμηση πως ο πόλεμος των Μακεδόνων με την Τύλιδα δεν πηγαίνει καλά επαληθεύεται. Το πρόβλημα είναι ότι οι Ρωμαίοι γιγαντώνονται (έχουν ευνοϊκή αφετηρία) και τις νίκες απέναντι σε Σπάρτη (κυρίως) και Αθήνα, τις πλήρωσα ακριβά. Πλέον, όμως, έχω 2 μέτωπα αντί για 4, εμπειρότερες μονάδες και υποφερτές σχέσεις με τους Αρδιαίους, τους Καρχηδόνιους και προοπτικές συμμαχίας ή εμπορικής συμφωνίας με τις Σάρδεις, την Πέργαμο και ενδεχομένως τη Βιθυνία. Περιέργως, οι Θράκες, αν και είμαι εχθρός των Μακεδόνων, δε δείχνουν να συγκινούνται: μια διμέτωπη επίθεση θα με βοηθούσε σημαντικά, πρέπει να το προσπαθήσω. Κέρδισα χρόνο, ενώ η ρήξη της συμμαχίας Μακεδόνων και Αθηναίων σημαίνει ότι, παρότι στο -40, οι σχέσεις με τους Μακεδόνες είναι θεωρητικά αναστρέψιμες. Σαφώς τα πράγματα είναι πιο θετικά πλέον, όμως από όσα factions έχω δει, οι Ηπειρώτες σαφώς έχουν την πλέον δύσκολη αφετηρία: εκτός από ικανότητα, θέλει και τύχη, γιατί αν αποφασίσουν οι Αθηναίοι να επιτεθούν μαζί με τους Σπαρτιάτες, δε νομίζω ότι σώζεται η κατάσταση (τουλάχιστον όχι αρκετά γρήγορα ώστε να αποφευχθεί εμπλοκή της Μακεδονίας και της Ρώμης, οπότε η όποια προοπτική επιβίωσης για τους Ηπειρώτες περνά στη σφαίρα της επιστημονικής φαντασίας). Είναι λογικό, βέβαια, εφόσον έχεις 3 major factions σε γειτονικές αφετηρίες, με κακές έως κάκιστες σχέσεις μεταξύ τους, η θέση της Ηπείρου να είναι η χειρότερη, ειδικά από τη στιγμή που ξεκινά σε πόλεμο με τους Σπαρτιάτες και το πανίσχυρο πεζικό τους. 6
Super Moderators Thresh Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2013 Super Moderators Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2013 ψήνεις κόσμο να αρχίσει το game πάντως, εύκολα... 4
{TDi}Dj2k..infc Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2013 Εδώ ο κολλητός μου δεν ψήνεται που την πρώτη φορα που έπαιξε Rome 1 κόλλησε 28 ώρες non-stop και από τότε το έχει τερματίσει κάμποσες φορες. Wait for patch.
Super Moderators Snoob Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2013 Super Moderators Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2013 ψήνεις κόσμο να αρχίσει το game πάντως, εύκολα... Το παιχνίδι έχει αδυναμίες και το έχω γράψει, αλλά γεγονός παραμένει πως είτε με τον περισσότερο βατό Πόντο, είτε με την ζόρικη Ήπειρο (δεν είμαι καθόλου βέβαιος ότι την έχω γλιτώσει σε πρώτο στάδιο) είναι διασκεδαστικό: με τον Πόντο είχα θέμα εσωτερικών ισορροπιών, έπαιξα πολλές και σημαντικές μάχες με στρατηγούς εκτός οικογένειας, με αποτέλεσμα να κινδυνεύω πολύ νωρίς με εμφύλιο. Για την Ήπειρο, τα έχω γράψει αναλυτικά: κυκλωμένη από εχθρούς, με συμμαχίες απέναντί της, με οικονομικά πολύ δύσκολα, και όλα αυτά στο hard, δηλαδή μπορείς να επιδιώξεις ακόμη πιο απαιτητική αφετηρία. Από εκεί και πέρα, η διπλωματία (παρότι έχει θέματα "λογικής") προσφέρει περιθώρια ελιγμών, η ΑΙ με τα δεδομένα προβλήματά της κινεί agents μόλις βρει ευκαιρία, και γενικά υπάρχει δράση. Προφανώς, αν στη θέση της ΑΙ είχες τρεις ανθρώπους συμμάχους, η Ήπειρος ήταν τελειωμένη μέσα σε 5 γύρους το πολύ, αν ξεκινούσε Μακεδονία, Αθήνα και Σπάρτη ταυτόχρονα να κάνουν μοιρασιά. Βέβαια, αν είχες ανθρώπους, ίσως να υπήρχε περίπτωση να κάνει η Ήπειρος κάποια συμφωνία με την Αθήνα για μοιρασιά του ευρύτερου Ελλαδικού χώρου, πράγμα που η ΑΙ αρνείται πεισματικά, καθώς παίζει by the numbers, όμως και πάλι έχει μερικές θαυμάσιες στιγμές (όταν λ.χ. οι κυκλωμένοι Σπαρτιάτες προσπάθησαν να ξεφύγουν περνώντας από τα εδάφη της Μακεδονίας ή όταν οι Μακεδόνες, με τον πόλεμο στη Θράκη να τους δυσκολεύει, εγκατέλειψαν τους ηττημένους Αθηναίους). Και τελικά, δε νομίζω να μπορείς να ζητήσεις κάτι περισσότερο από ένα παιχνίδι, παρά να είναι διασκεδαστικό. Το Rome II είχε (και έχει, σε μεγάλο βαθμό) προοπτικές να γίνει επικό, αλλά ακόμη και στην τωρινή του μορφή δεν είναι για μένα τόσο τραγικά κακό όσο θεωρούν κάποιοι. Κι από την άλλη χαίρομαι που περιορίστηκε το λιβάνισμα της CA, γιατί είχε ξεφύγει η κατάσταση, ειδικά από το Empire και μετά.
Alchemist` Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2013 -Day 12- Com Status: Game still unplayable Message End --- YYYYYYYY
Amakatzis Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2013 Το Total War Rome 2 τι υπόθεση έχει; Διαλέγεις ένα λαό και έχεις ως στόχο να κατακτήσεις περιοχές ;
chek2fire Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2013 Ναι και να δώσεις μάχες, να αναπτύξεις τις πόλεις σου
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα