Προς το περιεχόμενο

Total War: Rome II

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

για τις εμπορικες συμφωνιες δεν συμφωνω..σου λενε και οχι και στα πρωτα αιτηματα..

Στην πραγματικότητα εννοώ...

Εμείς π.χ. με την Τουρκία. Είμαστε 200 χρόνια στην κόψη του ξυραφιού. Δε σημαίνει ότι δεν έχουμε εμπορικές συμφωνίες με την Τουρκία.

• Like 1
  • Απαντ. 1,4k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Αυτή η νέα πολιτική έκδοσης παιχνιδιών πολύ μου τη δίνει.
"Πότε θα δοκιμάσουμε τη Beta? Αφού το πουλήσουμε! Θα το κάνουν χιλιάδες gamer δωρεάν!" 
Αυτό που δεν αντιλαμβάνονται είναι ότι σχεδόν οποιοσδήποτε οπαδός της σειράς θα το έκανε δωρεάν!

Και πιστέψτε με το gametesting είναι πονοκέφαλος. Έχω ένα φιλαράκι που δε θέλει να βλέπει game ζωγραφιστό!

Έκανα preorder μόνο και μόνο για τα Greek states. Το παιχνίδι θα έρθει στα ίσια του σε κάνα εξάμηνο και βεβαίως θα διασωθεί απο την modding κοινότητα... 

Εν τω μεταξύ η άμαζον δεν έστειλε το flyer με τους κωδικούς μαζί με το παιχνίδι! (της κακομοίρας έγινε) ήρθε με email τέσσερις μέρες μετά! Και προχθές ξανάρθε άλλο ένα, με διαφορετικό κωδικό! Αν δε βρω κάνα φιλαράκι να το χαρίσω, το πουλάω ευχαρίστως (ένα καφέ?)

Δε το έχω ξεκινήσει ακόμα, αλήθεια δεν έχει guard mode?

Δημοσ.

Θεωρώ πάντως πως η τόσο αρνητική στάση των λαών ακόμα και στις εμπορικές συμφωνίες δεν είναι ρεαλιστική.

Κανείς μα κανείς δεν λέει όχι σε εμπορικές συμφωνίες ακόμα και όταν είσαι στα πρόθυρα πολέμου.

Έχω κάνει τόσες εμπορικές συμφωνίες στο normal επίπεδο με Μακεδονία που σε λίγα turns δεν θα έχω ποιον να πολεμήσω αφού έχω φιλικές σχέσεις λόγω των εμπορικών συμφωνιών και δεν θέλω να χάσω έσοδα!

• Super Moderators
Δημοσ.

@JasonChart:

Όχι, δεν ισχύει αυτό, υπάρχει guard mode (στο στρατηγικό χάρτη, δεν ξέρω αν εννοείς στον τακτικό χάρτη).

Στα βάσανα της Ηπείρου, οι άτιμοι οι Σπαρτιάτες επιτέθηκαν αμέσως (ευτυχώς δεν τους ακολούθησε η Αθήνα και η Μακεδονία). Πρώτα, πήγαν να μου φάνε το στρατηγό των κύριων δυνάμεών μου, με την κατάσκοπό τους. Ευτυχώς όχι μόνο απέφυγα τραυματισμό, αλλά έβγαλα και την κατάσκοπο για ένα τουλάχιστον γύρο εκτός, αφού την τραυμάτισαν οι σωματοφύλακες του στρατηγού.

Την ίδια ώρα, ο στρατός των Σπαρτιατών που κινήθηκε εναντίον μου είδε ότι είχα τις δυνάμεις μου έξω από τη Λάρισα, και κινήθηκε προς Απολλωνία. Τους έκλεισα το δρόμο της επιστροφής προς νότο με τον κυρίως στρατό, αφού για λίγο δεν έφτανα να επιτεθώ, επέστρεψα το βασικό μου στόλο στην πόλη, άφησα μια μικρή φρουρά στη Λάρισα και περίμενα.

Στο γύρο τους, οι Σπαρτιάτες, πανέξυπνα, πήγαν να ξεφύγουν μέσω Μακεδονίας, έκαναν τον κύκλο και βρέθηκαν πάνω από τη Λάρισα. Ατύχησαν, όμως, αφού η δική μου κατάσκοπος ανέβηκε επίπεδο, της έδωσα δυνατότητα να προσθέτει +6% στο εύρος κίνησης του στρατηγού που συνοδεύει, την έβαλα στον κυρίως στρατό μου και πρόλαβα τους Σπαρτιάτες στα σύνορα Λάρισας-Πέλλας. Νίκη περιφανής, αλλά δυστυχώς δεν είχα ταχύ ιππικό να προλάβω όλες τις μονάδες που υποχωρούσαν. Εξόντωσα δύο μονάδες Σπαρτιατών οπλιτών, σκότωσα το στρατηγό, αλλά τα υπολείμματα μιας τρίτης μονάδας οπλιτών μαζί με ό,τι απέμεινε από τους ακοντιστές που τους συνόδευαν, ξαναπέρασαν στη Μακεδονία. Τουλάχιστον, δεν μπορούν να αναπληρώσουν απώλειες εκεί πάνω.

Περιττό να πω ότι στο 1 εναντίον 1 οι Σπαρτιάτες, στην αρχή τουλάχιστον, είναι ασύγκριτοι. Άμυνα και πάλι άμυνα, αλλά τα οικονομικά μου παραμένουν χάλια.

Την ίδια ώρα, το τουρ της Αδριατικής που επιχειρώ με έχει φέρει σε επαφή με νέα factions, αλλά δεν έχω καταφέρει να πετύχω νέες εμπορικές συμφωνίες. Το πρόβλημα είναι πως όλη η δυτική Μικρά Ασία είναι ελληνιστικά factions, άρα θα με έχουν στη μπούκα, που σημαίνει πως δύσκολα θα πετύχω κάτι προς τα εκεί (αν έχω καταφέρει να επιζήσω μέχρι να εξερευνήσω τόσο).

Τουλάχιστον ξεκίνησε πόλεμος μεταξύ Ρώμης και Καρχηδόνας και κάπως μαλάκωσαν οι Καρχηδόνιοι απέναντί μου, αλλά και πάλι δεν τους κόβει να συνεργαστούμε, όσο κι αν το προσπαθώ. 

Γενικά, πολύ καλύτερη πρόκληση από ό,τι ο Πόντος (τον οποίο όμως συνιστώ ανεπιφύλακτα για όποιον θέλει να μάθει το παιχνίδι, έχει εμπόριο, συμμαχίες διαφόρων ειδών και αρκετούς πολέμους, διαφορετικούς πολιτισμούς και δράση με τους πράκτορες των αντιπάλων).

• Like 1
Δημοσ.

Έχω κάνει τόσες εμπορικές συμφωνίες στο normal επίπεδο με Μακεδονία που σε λίγα turns δεν θα έχω ποιον να πολεμήσω αφού έχω φιλικές σχέσεις λόγω των εμπορικών συμφωνιών και δεν θέλω να χάσω έσοδα!

Η λυση ειναι μια,κατακτησε τους και θα εχεις και πιο πολλα εσοδα αφου θα εχεις τις πολεις τους.

Δημοσ.

Η λυση ειναι μια,κατακτησε τους και θα εχεις και πιο πολλα εσοδα αφου θα εχεις τις πολεις τους.

Καλά προφανώς αλλά το διασκεδάζω! Άλλωστε με την Ρώμη δεν έχω έρθει ακόμα σε σύγκρουση.

Δημοσ.

έχω τους 2 στρατούς μου στους αρδαιους ενώ στην αθήνα έχω αφήσει εναν πιτσιρικα στρατηγό ετσι για αμυνα. εφτιαξα σταβλους στην αθηνα και θέλω να στειλω τα αλογα στην ηπειρο. μόνα τους δε μπορούν να πάνε? πρεπει να πάνε με τον στρατηγό ή να έρθει ο στρατηγος της ηπείρου να τα πάρει?

• Super Moderators
Δημοσ.

Τα στρατεύματα/πλοία μετακινούνται μόνο όταν βρίσκονται μαζί με στρατηγό/ναύαρχο (ορθότατα κατά τη γνώμη μου).

Επίσης, βρήκα λύση στο διπλωματικό πρόβλημα των Ηπειρωτών, θα το περιγράψω για όσους τυχόν ενδιαφέρονται σε επόμενο μήνυμα, καθώς αφορά γενικότερα το διπλωματικό μηχανισμό του παιχνιδιού.

• Like 1
Δημοσ.

Έχω την εντύπωση ότι τα στρατεύματα πλέον δεν μπορούν να μετακινηθούν χωρίς General.

Ναι,οσο περισσοτερα εδαφη εχεις τοσο πιο πολλους στρατους θα μπορεις να φτιαξεις.

• Super Moderators
Δημοσ.

Λοιπόν, διπλωματία:

Επειδή η Ήπειρος ξεκινά με κάκιστες σχέσεις με τους γείτονες, έφτιαξα ένα στόλο να αναζητήσει νέους λαούς προς τα δυτικά, με την ελπίδα να πέσω πάνω σε Λατίνους και Κέλτες, ώστε να μην έχω την ποινή από την Ελληνική δυσπιστία.

Συνάντησα την Ετρουσκική Ομοσπονδία, η οποία φυσικά είναι σε πόλεμο με τους Ρωμαίους. Ξεκινούσαν ουδέτεροι απέναντί μου. Εφόσον οι σχέσεις μου με τους Ρωμαίους δε σώζωνται (αφετηρία στο -80 και βάλε), σκέφτηκα να προτείνω "άνευ ανταλλάγματος" στους Ετρούσκους να μπω κι εγώ στον πόλεμο: αμέσως, πέρασαν σε θετική στάση απέναντί μου και από εκεί και μετά μπόρεσα να φτιάξω κι άλλο τις σχέσεις μας, καταλλήγοντας και σε εμπορική συμφωνία.

Ο πόλεμος με τη Ρώμη μου ανοίγει μέτωπο στα δυτικά (το οποίο δε χρειάζομαι...) αλλά παράλληλα μου επέτρεψε να αυξήσω τα έσοδά μου, χωρίς να ξοδέψω χρήματα.

Αντίστοιχα θετικά επέδρασε ο πόλεμος και στις σχέσεις μου με τους Καρχηδόνιους, αλλά και πάλι δεν ήταν αρκετό για να πειστούν να προχωρήσουμε σε εμπόριο (...) Οπότε, μπήκα και σε ένα δικό τους πόλεμο με ένα faction στα νότια της Ιβηρικής χερσονήσου, κι έτσι μπόρεσα και εμπόριο να κάνω μαζί τους, και μόνοι τους να μου ζητήσουν non-aggression pact, ώστε να έχουμε τώρα πολύ φιλικές σχέσεις.

Έτσι, τέσσερις-πέντε γύρους μετά την έναρξη, εκεί που είχα δύο ουδέτερους και τέσσερις εχθρικούς γείτονες, έχω τρεις φιλικούς με εμπόριο και τρεις-τέσσερις ουδέτερους, που μπορώ να χειριστώ ανάλογα με τις ανάγκες του παιχνιδιού.

Φυσικά, δεν είναι όλα ρόδινα, κάθε άλλο: οι Ρωμαίοι ετοιμάζουν επίθεση, ενώ οι Σπαρτιάτες παρότι ηττήθηκαν πάλι, εξακολουθούν την επίθεση. Οι Αθηναίοι είναι πάντοτε επικίνδυνοι, ενώ οι Μακεδόνες όσο παραμένουν ουδέτεροι καλό είναι για μένα, αλλά αποτελλούν απειλή.

Το colpo grosso ήταν η επιτυχία της κατασκόπου μου, η οποία κατάφερε να πείσει την κατάσκοπο των Σπαρτιατών να έρθει στο δικό μου στρατόπεδο: 2 κατάσκοποι πλέον (κανονικά θέλεις imperium 2 και πάνω από χίλια νομίσματα για 2ο κατάσκοπο) και οι Σπαρτιάτες εκτός του ότι έχασαν έναν έμπειρο συνεργάτη, θα χρειαστεί να ξοδέψουν για να την αντικαταστήσουν.

Η κατάσταση παραμένει δύσκολη, αλλά περισσότερο διαχειρίσιμη.

• Like 1
Δημοσ.

Ρε συ Snoob, αν και δεν παίζω το παιχνίδι (θα περιμένω μέχρι να... ισιώσει) μπαίνω κάθε μέρα στο νήμα μόνο και μόνο για να διαβάσω τις περιπέτειές σου. Πρέπει να τα μαζέψουμε κάπου όλα αυτά :P

• Like 3
Δημοσ.

εντω μεταξυ εχει κυκλοφορησει και το beta patch 2.0 !!! για να δουμε τι θα δουμε και με αυτο !!! :confused: 

αλλα ετοιμαζεται και 3ο απο αυτα που διαβαζω !!!αντε καλα!!λετε να παμε και σε 4ο;

http://forums.totalwar.com/showthread.php/90955-Patch-2-Beta-Now-Available?s=

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...