Προς το περιεχόμενο

Total War: Rome II

mchls

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 1,4k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

It took us until Monday to get a case of this happening in the studio, but it was a very simple fix, so we’ve decided to put it out as a single issue patch. This bug was introduced very late in the process, but we absolutely should have found and fixed it before release.

Αυτό μου θυμίζει το γνωστό...

8054.image_5F00_thumb_5F00_35C6E986.png

Τραγικό για έμπειρο στούντιο όπως η CA, αλλά κάλλιο αργά παρά ποτέ.

• Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Super Moderators

To παιχνίδι έχει αδυναμίες (πέρα από τα αμιγώς τεχνικά, που θεωρώ πως θα τα φτιάξουν) και προφανώς με ανθρώπους θα ήταν τελείως διαφορετική η πρόκληση, πάντως εγώ το διασκεδάζω πολύ: έχω αρκετά μέτωπα, η Αρμενία που νωρίτερα με πλήρωσε για να της δώσω ειρήνη τώρα γιγαντόνεται, πήρε την Τραπεζούντα και μία επαρχία από τους Σελευκίδες, οι οποίοι νωρίτερα την είχαν χάσει από επανάσταση.

Οι δολοφονίες, δηλητηριάσεις, τραυματισμοί κατασκόπων, πρωταθλητών και πρέσβεων δίνουν και παίρνουν, μακρινές φυλές νομάδων από την υπερκαυκασία στέλνουν ήρωες να περιπλανηθούν (μαζεύοντας χρυσάφι και αποκαλύπτοντας το χάρτη) και γενικά υπάρχει πολλή δράση.

Οι μάχες ως τώρα είναι σχετικά εύκολες (υπενθύμιση ότι είμαι κακός στο RTS και παίζω πολύ με pause) αλλά τα έχω χρειαστεί μια-δυο φορές και με τους Αρμένιους προβλέπεται σφαγή, έχουν 2 20ρηδες στρατούς.

Εμένα με εκνευρίζει η Κνωσσός. Έχω κατακτήσει όλη την Ελλάδα, Μακεδονία, Ιταλία, Μεγάλη Ελλάδα και αυτοί αν και Defencive Allies, δεν λένε για καμία παναγία να γίνουν Client State. Δε παίρνουν χαμπάρι ότι όταν τελειώσω με την επέλαση στα Δυτικά θα στείλω ένα στρατό να τους βάλω στην αυτοκρατορία των Σπαρτιατών με το ζόρι; Δεν έχω κάνει καμία κίνηση απέναντί τους, ποτέ έτσι; μου πρότειναν Defencive Alliance και τέλος. Μετά καμία επαφή. 

Μαλάκες κρητικοί τι περιμένεις... :lol:

Γεια σας, με λένε Πέργαμο, και μια και έχω πόλεμο με 356 διαφορετικά κράτη είπα για τραμπουκισμό να σταματήσω και το non-agression pact που είχα μαζί σας. (2 turn μετά καταστράφηκε not by me)

1024x640.resizedimage

• Like 2

Αν φτιάξουν τα campaign map problems (όπως λένε) μετά το μόνο που έχουν να κάνουν (από easy fixes) είναι να κάνουν πιο agressive το AI και μετά έχουν χρόνο για να φτιάξουν το battle AI.

Εγώ πάντως μέχρι τότε παίζω autoresolve γιατί στο battle είναι σα να παίζεις με νήπια. Τουλάχιστον στο autoresolve έχω και κάποια units dead που και που

• Super Moderators

Εγώ δεν παίζω autoresolve, γιατί με κυκλώνουν 20ρηδες στρατοί και με το τυπικό "έχω τόσους, έχεις τόσους, αποτέλεσμα" δε με βλέπω καλά.

Από αυτά που θα ήθελα να φτιάξουν (πέρα από το να υπάρχουν εποχές ή έστω να μοιραστεί ο χρόνος στα δύο) είναι να εξηγήσουν στην ΑΙ πως, εφόσον χάνει τις μονάδες της επειδή δεν τις σηκώνει οικονομικά, είναι καλύτερα να διώξει μερικές και να ανασυνταχτεί στην πορεία, παρά να τις χάνει λίγο-λίγο από λιποταξία.

Το παθαίνει αυτή τη στιγμή η Αθήνα, που δεν έχει πόλεμο και είναι θλιβερό να το βλέπεις. Συμβαίνει και στις Σάρδεις και τους Σελευκίδες, αλλά αυτοί τουλάχιστον έχουν 2 μέτωπα.

Απέσπασα από τους Αρμένιους την Τραπεζούντα, οπότε απέκτησα την πρώτη ολόκληρη επαρχία μου, Βιθυνία & Πόντος. Το εμπόριο βελτιώθηκε, η πειρατεία περιορίστηκε καθώς ελέγχω τη θάλασσα, μπορώ να εκδίδω διατάγματα.

Αμέσως οι Αρμένιοι κινητοποιήθηκαν, έχω έναν 20αρη στρατό που απειλεί δύο επαρχίες μου: το δίλημμα είναι αν θα του κλείσω το δρόμο, με κίνδυνο να χάσω τη μάχη και ένα μεγάλο στρατό μου (σε autoresolve πιθανότατα θα έχανα) ή αν θα θυσιάσω να μου αποσπάσει μια πόλη και να του επιτεθώ στον επόμενο γύρο με δύο στρατούς.

Την ίδια ώρα, οι Γαλάτες με τις τελευταίες μονάδες τους κινούνται εναντίον της Άγκυρας, την οποία λογικά θα κρατήσω (τειχισμένη γαρ) με μόνο θέμα ότι δεν είναι μέλος της οικογένειάς μου ο στρατηγός που περιμένει εκεί (έχει γούστο η πολιτική). Λίγο πριν καταλάβω την Τραπεζούντα εμφανίστηκαν και faction rebels, τους οποίους στον επόμενο γύρο θα εξοντώσω, ενώ από το νότο της Αρμενίας ανεβαίνουν στρατεύματα της Μεσοποταμίας για να εκμεταλλευτούν το πανηγύρι μεταξύ Ποντίων και Αρμενίων.

Γούστο έχει, αν φτιάξουν κάπως την ΑΙ και βελιτώσουν θέματα που έχουν να κάνουν με attrition/desertion, θα περάσουμε ώρες με αυτό το παιχνίδι.

Υ.Γ. Τι οδηγό ανάπτυξης θέλεις; Κάθε πόλη έχει από 4 έως 6 θέσεις για κτίρια. Το ένα είναι σίγουρα ο κυρίως οικισμός (δε γίνεται αλλιώς). Τα άλλα, ανάλογα το τι θες να κάνεις και τι χρειάζεσαι. Λ.χ., στην παλιά Κολχίδα έχω θέμα με τις πολιτιστικές διαφορές, φτιάχνω ναό. Στην Καπαδοκία έχω πόλεμο από το νότο, φτιάχνω αλλού πανοπλίες και αλλού κτίρια για νέες μονάδες. Όταν με το καλό γίνει ειρήνη και θα έχω πλουτήσει αισχρά (λέμε τώρα) μπορεί να τα αντικαταστήσω, δεν είναι ό,τι γράφει δεν ξεγράφει, έχει και dismantle.

Υ.Γ. 2: Οι nobles είναι χρησιμότατοι, ειδικά αν προλάβεις να τους αναπτύξεις λίγο πριν τους επιτεθούν αντίπαλοι πράκτορες.

Δεν είναι μόνο αυτά (AI)το παιχνίδι θέλει και ένα γενικό make over.

-Να μπούνε πάλι πίσω τα family tree και να βγει αυτή η μπούρδα που έχει τώρα.

-Να μπορείς να κάνεις city walls σε όλες τις πόλεις αν ο πολιτισμός σου το επιτρέπει φυσικά ή όσο σου επιτρέπει.

-Να μπει το trade settlement και το bribe ή give as gift settlement.

-Να μπει skill tree και να βγει αυτό το άθλιο pool που βγάζει τα ίδια και τα ίδια skills σε ότι να'ναι σειρά.

-Να μπει κάποιο όριο στα payments, έχω φτάσει 1,5εκ και μου ζητάνε όλοι non aggression pact ή trade aggrement ΚΑΙ 160.000+!!!

-Να μπούνε cut scenes σε διάφορα πράγματα που κάνεις στο παιχνίδι πχ δολοφονίες με τους agents κτλ. Τώρα έχει μόνο για τα slave rebelions.

-Να καταλαβαίνει το παιχνίδι όταν τιμωρείς τις εξεγέρσεις και τους σκοτώνεις όλους και να γίνεται παράδειγμα για να μην υπάρχουν άλλες ή αν είσαι ελαστικός να δρα ανάλογα. Τώρα δεν έχει κανένα αντίκτυπο πουθενά!

-Να φτιάξουν τα formations απλά τραγικό να βάζω 2-3 σειρές φάλαγγες και να σπάνε! Οκ η πρώτη αλλά η δεύτερη πως;;;

• Like 4

Αυτό που έχει αρχίσει να γίνεται εκνευριστικό είναι οι υπερβολικές επιθέσεις που τρως από τους ίδιους τους δικούς σου. Δε γίνεται κάθε λίγο και λιγάκι να τρώω assasination attempts και να μην χάνουν καθόλου support αυτοί αλλά εγώ έτσι και τολμήσω να κάνω κανα secure promotion έχω χάσει 3-5% από support. Επίσης δεν έχει καμία λογική, να είμαι σε πόλεμο και να στέλνουν assasin οι ΔΙΚΟΙ ΜΟΥ στον general ΕΝ ΩΡΑ SIEGE.

ΕΛΕΟΣ ΔΗΛΑΔΗ

Όντως σε μάχες που έχεις αριθμητικό μειονέκτημα το auto resolve σε χαντακώνει. Δε πα να 'χεις 4-5 rank general και troops? Αν ο άλλος έχει 1100 κι εσύ 800-850 θα τον πιεις εκεί που αν παίξεις μόνος σου είναι περίπατος.

Αυτό που παρατήρησα είναι ότι αν ο General και οι bodyguards είναι cavalry τότε είναι πραγματικά ασταμάτητος.

Βρέθηκα με μειονέκτημα σε μάχη 1900 vs 3500+ και κλασσικά έστειλα τον general να κάνει flank τα ranged (αυτοί οι μαλάκες με τις σφεντόνες). Πρέπει να διέλυσε μόνος του γύρω στα 1200 units. Charge+fear+intimidate+furious charge και τα λέγαμε. Σαν κοτόπουλα έτρεχαν. Έστησα τα ranged σε διπλή μακριά παράταξη πίσω από τους pikemen (anti-cavalry tactics) και σε 10 λεπτάκια καθάρισα όλο το στρατό του αντιπάλου αφού ουσιαστικά το τραγικό ΑΙ έπεφτε πάνω στις ασπίδες και από πίσω charge o σπασμένος ο general.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...