Προς το περιεχόμενο

Total War: Rome II

mchls

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 1,4k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Για τις εμπορικές συμφωνίες σε normal επίπεδο δυσκολίας με την Μακεδονία δεν υπάρχει πρόβλημα. Ίσα ίσα που έχω κάνει εμπορικές συμφωνίες και με neutral factions ενώ έχουν έρθει 2-3 και μου έχουν ζητήσει από μόνες τους ενώ δεν τις είχα ανακαλύψει καλά καλά στο χάρτη. Επίσης έχω κάνει αρκετά εύκολα συμμαχίες με Ardiaei, Sparta, Pergamon και Seleucids και διατηρώ φιλικές σχέσεις με άλλες factions.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Super Moderators

H μόνη συμφωνία στον πρώτο γύρο που μου προτάθηκε (αντί εμπορικών συναλλαγών που ζήτησα εγώ) είναι από τη Μακεδονία σύμφωνο μη επίθεσης αν τους δώσω και 3500.

Δεν παν στον Ξέρξη να δουν αν έρχομαι;

Τέλος πάντων, θα κοιτάξω να αυξήσω τη στρατιωτική μου ισχύ, αλλά πρώτα πρέπει να επενδύσω στη Μεγάλη Ελλάδα, επίκειται επανάσταση σε 3 γύρους έτσι όπως έχουν θυμώσει με την κατάκτηση της πόλης.

Αλλά δε μου κάνει κέφι να το προχωρήσω, πήρα ολόκληρη τειχισμένη πόλη και δεν το αισθάνομαι σαν επιτυχία, εκμετάλλευση της ανεπάρκειας της ΑΙ είναι...

Φόρτωσα την αρχική θέση του Πόντου. Αντίθετα με τους Ηπειρώτες, ο Μιθριδάτης και οι δικοί του έχουν 1-2 προοπτικές συνεργασιών (με Αθήνα και Τραπεζούντα, ενώ είναι ήδη σύμμαχοι με τη Βιθυνία) αλλά και πάλι βλέπω μια πολύ μεγάλη δυστοκία στην πραγματοποίηση συμφωνιών. Δεν ξέρω αν έχει να κάνει το επίπεδο δυσκολίας, αλλά είναι κάπως να σε αγαπάνε οι άλλοι (+70) και να τους λες "ελάτε να κάνουμε μια εμπορική συμφωνία" και να αρνούνται.

Μόνο όταν έχεις 2+ tradeable resources που ΔΕΝ έχουν αυτοί τότε θα κάνουν trade και με χαρά (εκτός από εξαιρέσεις πχ. Ρωμαιοι που δεν θέλουν να κάνουν για κανένα λόγο μαζί μου)

Πρέπει να το ψάξω περισσότερο, βέβαια, είναι πολλά θέματα τα οποία μόνο με τον πειραματισμό τα καταλαβαίνεις, η εγκυκλοπαίδεια του παιχνιδιού δε λέει τίποτε. Ας πούμε, η δυνατότητα αντικατάστασης στρατηγού, πώς λειτουργεί; Αντικαθιστάς έναν ηλικιωμένο για να μη σου πεθάνει πάνω στην εκστρατεία, ας πούμε; Ή για να βάλεις εγκαίρως ένα νέο ώστε να πάρει εμπειρία; Κι ο παλιός, τι γίνεται; Επιστρέφει στο pool των statesmen ή χάνεται;

Πάνε πίσω στο pool των statemen και μπορείς να τους ξαναχρησιμοποιήσεις όποτε θες. Για παράδειγμα, τα αρχίδια (sic) οι ολιγάρχες στην Αθήνα έχουν βάλει σκοπό να σκοτώνουν (ή έστω να κάνουν attempt) όλους τους στρατηγούς μου. Οπότε όταν κάποιος είναι wounded βάζω ένα δικό τους, και όταν ο δικός μου είναι οκ κάνω replace τον καινούριο με τον παλιό που ήταν wounded

• Super Moderators

Παράγω λάδι και κρασί. Ούτε οι Μακεδόνες, ούτε οι νότιοι Ιλλυριείς έχουν κάτι από τα δύο, αλλά αρνούνται πεισματικά να συμφωνήσουν να κάνουμε εμπόριο.

Και άντε να δεχτώ πως οι Μακεδόνες έχουν ένα θέμα με το ότι βρίσκομαι σε πόλεμο με τους Σπαρτιάτες. Οι Ιλυρριείς, τι στεναχώρια έχουν; Δεν τους ένοιαξε καν ότι πολεμάω πλέον τη Ρώμη, ουδέτεροι είναι απέναντί μου, και πάλι όχι λένε. Για δοκιμή, πρόσθεσα και 4000 στην πρόταση: χαμηλές πιθανότητες αποδοχής είχε και πάλι. Οι υπόλοιποι που βλέπω αυτή τη στιγμή, δεν πληρουν πάντως τα 2 tradeable resources, οπότε ίσως να θέλουν 3 λόγω δυσκολίας. Η δίπλα περιοχή έχει άλογα, αλλά θα χρειαστώ καιρό για να κάνω κάποια κίνηση.

Θα το ψάξω περισσότερο, γιατί αν η διπλωματία λειτουργεί υποφερτά, το πολύ-πολύ να το ρίξω στο auto-resolve για να έχει κάποια ελπίδα η ΑΙ όταν κάνω επίθεση. Στην άμυνα θα αναλαμβάνω εγώ, γιατί για να μου επιτεθεί σημαίνει ότι (νομίζει πως) θα κερδίσει.

Τα πλοία βλέπω αρκετά βελτιωμένα σε σχέση με το Shogun 2, εκεί δεν μπόρεσα να τα χειριστώ ποτέ αξιοπρεπώς, εδώ κάτι πάει κι έρχεται.

Κοίτα και γω που παράγω 8 από τα 9 resources και πάλι δεν μπορώ να κάνω εμπόριο με κάποιους. Απλά δεν θέλουν ή θα θέλουν μετά από 2-3 turns και πάντα θα μου ζητάνε και λεφτά.

Μετά από πολλές μάχες είδα ότι οι φάλαγγες παίζουν πολύ μικρό ρόλο στην μάχη (εκτός και αν αμύνεσαι πίσω από τοίχο) αφού οι skirmisers/archers κτλ τους βγάζουν εκτός υπερβολικά εύκολα.

• Super Moderators

Θα δω στους επόμενους γύρους τι θα γίνει, αλλά κάποιες αρνήσεις είναι έξω από κάθε λογική. Με τους Καρχηδόνιους έχω ένα μεγάλο κοινό εχθρό, ενδεχόμενο κέρδος 200+ (δηλαδή κάλυψη συντήρησης μίας καλής μονάδας χωρίς άλλη επένδυση ή μισό κόστος μισθοφορικής μονάδας) και λένε όχι. Εντάξει, απλά θα ήθελα να ξέρω τις προγραμματιστικές παραμέτρους, από περιέργεια.

Επίσης, όταν κάνεις μια τρανταχτή (έστω gamey) νίκη, καλό θα ήταν να "μετράει": πήρα την κύρια πόλη της Μεγάλης Ελλάδας από τους Ρωμαίους, μια τέτοια επίδειξη δύναμης θα έπρεπε να έχει έναν αντίκτυπο, όχι μόνο αρνητικό στους αντιπάλους, αλλά και θετικό σε εν δυνάμει συμμάχους.

Οι φάλαγγες είναι τέλειες για άμυνα, αλλά σε ανοιχτή μάχη θέλουν υποστήριξη, λογικά από ιππικό, για τις πτέρυγες. Ή κόντρα τοξότες/πελταστές/σφενδονιστές.

Ιστορικά, η αργή τους κίνηση και η έλλειψη ευελιξίας ήταν αυτή που οδήγησε στην ήττα των Ελληνικών και Ελληνιστικών πόλεων (από Μεγάλη Ελλάδα μέχρι Ασία) αφού διάφοροι λαοί ανέπτυξαν περισσότερο ευέλικτες μορφές διάταξης του πεζικού. Ο Μιθριδάτης με μία φάλαγγα είχε μεγαλουργήσει στον Πόντο, μέχρι που έπεσε πάνω στους έφιππους τοξότες...

• Like 1

Η συζήτηση που γίνεται στις τελευταίες σελίδες απλό όσους παίζετε το game με κάνει να ανησυχώ αν μπορεί να διορθωθεί κάποια στιγμή έστω και με συνεχόμενα patch.

• Super Moderators

Ορισμένα πράγματα σίγουρα διορθώνονται: η εμμονή στον ένα γύρο ανά έτος, ήδη έχει φτιαχτεί με κάποιο mod.

Επίσης, δεν φαντάζομαι να είναι δύσκολο να πεις σε δύο μονάδες λογχοφόρων μην καταδιώκετε μονάδες τις οποίες είναι αδύνατο να προλάβετε έξω από τον τομέα που σας στηρίζουν οι σύντροφοί σας.

Ούτε νομίζω πως είναι δύσκολο να πεις στους τοξότες να μην κάθονται ακίνητοι στα τείχη ή στην τελείως άλλη άκρη από τον εχθρό.

Οι παρατηρήσεις που αφορούν τη διπλωματία δεν έχουν ελεγχθεί σε βάθος χρόνου, αλλά με μια αξιοπρεπή διπλωματία (για τις δικές μου προτιμήσεις) το παιχνίδι αποκτά άλλες διαστάσεις, γιατί πραγματικά η κατάσταση στην οποία βρίσκονται τα διάφορα factions (ειδικά σε hard αφετηρία, αλλά και ορισμένες normal) δεν επιτρέπουν καουμποϊλίκια.

Γεγονός είναι ότι η ΑΙ της σειράς ποτέ δεν έδρεπε δάφνες ποιότητας και είναι πραγματικά ανεξήγητη η αδυναμία της CA να λύσει χτυπητά θέματα. Αυτό είναι το βασικό πρόβλημα, όχι οι αδυναμίες του παιχνιδιού (που διορθώνονται) αλλά η στάση των devs (και κατ' επέκταση των παραγωγών).

• Super Moderators

Δοκίμασα με την Ήπειρο στο normal επίπεδο και αυτή τη φορά η Μακεδονία δέχτηκε την εμπορική συμφωνία. Οι υπόλοιποι αρνούνται (όχι παράξενο, αφού μόνο με τους νότιους Ιλυρριείς έχω ουδέτερες σχέσεις). Οπότε, φαίνεται πως το επίπεδο δυσκολίας παίζει ρόλο. 

Κοληματάκια κάνει και σε μένα ιδίως στο campaign map στις μάχες τρέχει μια χαρά. Εχώ πάρει τους Σπαρτιάτες και μέσα σε 10 γύρους αφού πρώτα κατέκτησα την Αθήνα μου κύρηξαν όλοι που είναι γύρω πόλεμο. Κατα σειρά οι Μακεδόνες, η Ηπειρος οι κρήτες, οι κύπριοι και ο κατάλογος δεν τελειώνει. 

Μιλάμε σε ελεύθερη πολιορκία είμαι. Δεν μάσησα όμως και την έπεσα με την μια στην κρητη αλλά και εκεί τα πράγματα στην πολιορκία της Ιεράπετρας είναι αρκετά δύσκολα.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...