nzeppos Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2013 Share Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2013 90 μεν το θλιβερό Empire αλλά από τα "επίσημα" και "επαγγελματικά" reviews, που η αξία τους παραδοσιακά είναι λίγο μεγαλύτερη από των σκουπιδιών. Τα user reviews είναι στο 68. Φυσικά στο Rome2 όλες οι βαθμολογίες είναι -ακόμα- χαμηλότερες. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
zeniath Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2013 Share Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2013 Εγώ δεν έχω καταλάβει πως λειτουργεί το όλο θέμα με το civil war. Ξεκινάω σαν Αθήνα και έχω το 37% (νομίζω) των citizens(nobles σε άλλους, elder chiefs σε αλλους κοκ) και ανεβαίνει μόνο του. Χωρίς να μου λέει "εφόσον έκανες αυτό κέρδισες υποστήριξη" μόνο όταν χάνεις σου λέει. Και δε ξέρω πως κερδίζω γιατί έχω φτάσει να έχω το 73% υπέρ μου αλλά είναι επειδή έχω κάνει research techs? έχω χτίσει πολλά high lvl κτίρια? έχω κατακτήσει πολλά settlements? έχω κατακτήσει 3 provinces? έχω εξαφανίσει από τον χάρτη τους μακεδόνες/σπαρτιάτες/ηπειρώτες/Tylies/Κνωσσό κλπ? έχω πολλά trade routes? πολλά tradable resources? 3 defencive allies? 2 millitary allies? Δεν ξέρω τι απ'όλα αυτά με έχει κάνει να κερδίσω υποστήριξη και με εκνευρίζει. Μου αρέσει πάντως που έχει και cultural και economic win conditions και όχι μόνο conquest 90 μεν το θλιβερό Empire αλλά από τα "επίσημα" και "επαγγελματικά" reviews, που η αξία τους παραδοσιακά είναι λίγο μεγαλύτερη από των σκουπιδιών. Τα user reviews είναι στο 68. Φυσικά στο Rome2 όλες οι βαθμολογίες είναι -ακόμα- χαμηλότερες. εγώ περιμένω patches πρώτα και μετά θα ψηφίσω. πιστεύω και άλλοι το ίδιο κάνουν. οι 1000+ που έχουν ψηφίσει είναι τίποτα μπροστά σε αυτούς που παίζουν το παιχνίδι. μόνο οι haters ψήφισαν τόσο γρήγορα. ούτε εγώ έχω red sky btw. Ας φτιάξουν το end turn times και θα είμαι χαρούμενος πάντως 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Super Moderators Snoob Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2013 Super Moderators Share Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2013 Tα περί "κονσολοποίησης" της σειράς τα άκουγα από το πρώτο Rome και εντάθηκαν από εκείνο το ανεκδιήγητο Spartan Total Warrior. Και στο Empire φώναζαν κάποιοι για εκείνα τα πράσινα κυκλάκια γύρω από τις μονάδες. Γενικά, φωνές υπήρχαν από καιρό. Για μένα το βασικό και δυσκολότερο θέμα είναι οι μάχες και κατ' επέκταση η τεχνητή νοημοσύνη. Όταν έχει πλεονέκτημα κινείται αξιοπρεπώς (σπάει τις δυνάμεις για να σε χτυπήσει από δύο μεριές, δημιουργεί συνδυασμό μονάδων που αλληλοϋποστηρίζονται, σηκώνει ασπίδες όταν δέχεται βολές βαρέων όπλων κτλ. και επιτέλους οι στρατηγοί δεν αυτοκτονούν, ορμώντας μόνοι εναντίον όλων). Αλλά, και πάλι όταν έχει μειονέκτημα είναι απογοητευτικά στατική, δε νομίζω ότι είναι τόσο εξαιρετικά δύσκολο να πεις σε ένα στρατό που υστερεί και υπερασπίζεται πόλη "μαζέψου στα στενά που οδηγούν στο κέντρο και κρύψου πίσω από κτίρια" (ώστε να περιοριστεί το πλεονέκτημα του επιτιθέμενου και να γλιτώσεις από μερικές βολές ακοντιστών/σφενδονιστών κτλ.) Η ΑΙ, όμως, ήταν πάντοτε προβληματική. Αυτή τη φορά έχω την αίσθηση πως κάτι προσπάθησαν να κάνουν, αλλά και πάλι υπάρχουν θέματα. Στον πρόλογο, λ.χ., από τη στιγμή που περνάς στο Σάμνιο (και επομένως έχεις μπλοκάρει τις δυνάμεις του αντιπάλου) η ΑΙ πελαγώνει, υποχωρεί χωρίς λογική. Θα πει κανείς ότι είναι scripted η συμπεριφορά της (ενδεχομένως) αλλά και πάλι, η τελευταία μάχη ήταν απογοητευτική, ένας μεγάλος στρατός και δύο μικρότεροι, που θα μπορούσαν να προσφέρουν μια καλή πρόκληση (τουλάχιστον για μένα, που στο RTS... δεν) "προτίμησαν" να εξοντωθούν λόγω αδυναμίας κάλυψης του κόστους συντήρησης των μονάδων, παρά να κάνουν μία ύστατη, έστω, αντεπίθεση. Στα θετικά, ότι οι Γαλάτες προσπάθησαν να βοηθήσουν τους συμμάχους τους, αλλά με μόνο μία επαρχία δεν μπορούσαν να φτιάξουν σοβαρό στρατό για να απειλήσουν. Πάντως, αν η διπλωματία (που στα προηγούμενα TW ήταν για μένα μεγαλύτερο πρόβλημα από κάθε ΑΙ) σταθεί αξιοπρεπώς, θα έχει ενδιαφέρον. 90 μεν το θλιβερό Empire αλλά από τα "επίσημα" και "επαγγελματικά" reviews, που η αξία τους παραδοσιακά είναι λίγο μεγαλύτερη από των σκουπιδιών. Τα user reviews είναι στο 68. Φυσικά στο Rome2 όλες οι βαθμολογίες είναι -ακόμα- χαμηλότερες. Και το 81% από τα επίσημα και επαγγελματικά είναι. Θέλω να πω, αυτή τη φορά το είδαν πιο αυστηρά ή ρεαλιστικά ή ό,τι άλλο. Καλό κάνει που περιορίζονται οι διθύραμβοι, έστω κι αν κάποιες κατηγορίες είναι υπερβολικές (ορισμένοι, ας πούμε, δεν έχουν ζήσει ή προτιμούν να μη θυμούνται την εποχή της Activision και του περίπου επίσημου 3-patch policy). Αυτά που γράφω, δεν σημαίνουν ότι το παιχνίδι είναι έπος, σε καμία περίπτωση, αλλά έχει τις βάσεις για κάτι καλό και διάθεση για υποστήριξη φαίνεται πως υπάρχει, δε βγήκαν με το θράσσος της Bioware να πουν ότι "δεν εκτιμάτε την καλλιτεχνική μας ακεραιότητα" και τι άλλο έλεγαν κάποιοι ανεκδιήγητοι όταν έσφαξαν το ME3. Ο Πόντος, ας πούμε, έχει μια έξοχη αρχική θέση με πάρα πολλά διλήμματα και αποφάσεις. Με ανθρώπους αντιπάλους/συμπαίκτες θα ήταν καταπληκτική ιστορία, ειδικά αν έθετες όρο να πας για μη στρατιωτική νίκη, άρα δε χρειάζεται να κατακτήσεις όλο το χάρτη. 3 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Super Moderators Snoob Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2013 Super Moderators Share Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2013 Εγώ δεν έχω καταλάβει πως λειτουργεί το όλο θέμα με το civil war. Ξεκινάω σαν Αθήνα και έχω το 37% (νομίζω) των citizens(nobles σε άλλους, elder chiefs σε αλλους κοκ) και ανεβαίνει μόνο του. Χωρίς να μου λέει "εφόσον έκανες αυτό κέρδισες υποστήριξη" μόνο όταν χάνεις σου λέει. Και δε ξέρω πως κερδίζω γιατί έχω φτάσει να έχω το 73% υπέρ μου αλλά είναι επειδή έχω κάνει research techs? έχω χτίσει πολλά high lvl κτίρια? έχω κατακτήσει πολλά settlements? έχω κατακτήσει 3 provinces? έχω εξαφανίσει από τον χάρτη τους μακεδόνες/σπαρτιάτες/ηπειρώτες/Tylies/Κνωσσό κλπ? έχω πολλά trade routes? πολλά tradable resources? 3 defencive allies? 2 millitary allies? Δεν ξέρω τι απ'όλα αυτά με έχει κάνει να κερδίσω υποστήριξη και με εκνευρίζει. [...] Aπό ό,τι ξέρω θεωρητικά (ελπίζω κάποια στιγμή να βρω χρόνο να προχωρήσω το campaign μου αρκετά για να το επιβεβαιώσω και στην πράξη) η υποστήριξη που έχεις προέρχεται από το gravitas των χαρακτήρων που ανήκουν στην οικογένειά σου. Εγώ με την Ήπειρο έχω τους Μολοσσούς 3 (στρατηγό, ναύαρχο και έναν statesman που μάλλον θα τον κάνω 3ο στρατηγό) και έχω στη Λάρισσα έναν ακόμη στρατηγό από άλλη οικογένεια. Άρα, με τον Πύρρο να κυριαρχεί και δύο συγγενείς από πίσω, έχω στην αρχή (hard επίπεδο) 85% κυριαρχία και αν βγάλω και το νεαρό στο χάρτη (αυτή τη στιγμή εμφανίζεται μόνο στο faction tab) θα έχω ακόμη περισσότερο. Την Αθήνα δεν την έχω δει πώς ξεκινάει, αλλά με μόνο μία περιοχή από όσο ξέρω και δύο στρατούς, λογικά θα έχει πιο περίεργες ισορροπίες αρχικά. Όπως περιγράφεις το παιχνίδι σου, όμως, έχεις αυξήσει θεαματικά το gravitas, με τόσες κατακτήσεις. Οι καθοριστικές νίκες, η εξόντωση εχθρικών στρατευμάτων και η εξάπλωση της κυριαρχίας μέσω διπλωματίας αυξάνουν το gravitas. Το θέμα, βέβαια, είναι αυτά να τα κάνεις με μέλη της οικογένειάς σου, γιατί αν το αστέρι σου στρατηγός/ναύαρχος είναι μέλος άλλης οικογένειας, θα αυξηθεί το δικό του gravitas. Φυσικά, υπάρχουν περιπτώσεις όπου δεν μπορείς να αποφύγεις τη χρήση στρατηγών/ναυάρχων από άλλες οικογένειες, οπότε αν τα πράγματα γίνουν επικίνδυνα για τις ισορροπίες, έχεις τη δυνατότητα να διαδώσεις φήμες σε βάρος των εκτός οικογένειας χαρακτήρων και, σε ακραίες περιπτώσεις, να επιχειρήσεις ακόμη και να τους δολοφονήσεις. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
zeniath Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2013 Share Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2013 Μια φορά μόνο έχω πάρει τυπάρα από άλλη οικογένεια για να μην μειωθεί το support μου και έτυχε(!) να πάει μόνος του(!) να πολεμήσει ένα στρατό των Μακεδόνων με 20 units. Δεν κατάλαβα γιατί το έκανε αυτό, πραγματικά, το είπα και στην εκκλησία του δήμου και ούτε αυτοί κατάλαβαν πως το αποφάσισε(!). Αλλά τουλάχιστον έπεσε ηρωικά (εδώ δε κρατιέμαι και σκάω στα γέλια ) 3 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
comfuzio Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2013 Share Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2013 Ένα άλλο "bug?" που βρήκα σε μάχη με πολλούς στρατηγούς πχ εγώ με 2 και ο άλλος με 2 φουλ στρατό και οι 2 πλευρές ο δεύτερος στρατός του αντιπάλου αν και διανύει την μια πλευρά του χάρτη ως την άλλη πάντα έρχονται ξεκούραστοι. Μου έγινε ως τώρα 3 φορές αυτό το πράγμα. Εμένα ο 2ος στρατηγός που μπήκε πιο μετά στην μάχη για να έρθει στο σημείο της συμπλοκής και με ευνοϊκό έδαφος (κατηφόρα) και με ιππικό και περίπου τα 3/10 του χάρτη είχε σχεδόν πεθάνει από την κούραση και ο άλλος από την άλλη με heavy μονάδες και ανηφόρα και ανέβηκε με turbo! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
RoS23 Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2013 Share Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2013 Καλααα παμε 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
zeniath Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2013 Share Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2013 Άτσα η Κνωσσός, κοίτα να δεις αυτοκρατορία Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
daidalos1 Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2013 Share Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2013 σε ποιο επιπεδο δυσκολιας παιζεις? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
zisis13 Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2013 Share Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2013 Εμενα η κνωσσος ειναι 2 δευτερη χειροτερη μετα την ηπειρο.Εχει μονο μια πολη την Hierapytna (ενας θεος ξερει πως προφερεται και αν ειναι η αληθινη ιεραπετρα) και η μακεδονια της εχει κανει block στο λιμανι και δεν την κατακταει ποτε εδω και παρα πολλα χρονια.Θελω να την κατακτησω για να την βγαλω απο την μεση και δεν μπορω γιατι η μακεδονια εχει ξεχασει ενα μικρο της πλοιο στο λιμανι της κρητης. RoS23 εχεις ξεχασει ενα κομματακι στην πορτογαλια Σου χαλαει το image Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Super Moderators Snoob Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2013 Super Moderators Share Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2013 Ναι, η σημερινή Ιεράπετρα είναι (Ιεράπυτνα, Ιερός Λόφος). Νομίζω οι Ικένιοι και οι Αρβέρνιοι είναι από τα πλέον ευνοϊκά κράτη για να ξεκινήσεις, υπό την έννοια ότι βρίσκονται μακριά από τις "μεγάλες δυνάμεις" και περιτρυγιρίζονται από "ουδέτερους". Αυτό με την Κνωσσό με μπερδεύει: από ό,τι βλέπω, υπάρχουν αρκετά παράλια στο νησί για απόβαση, δεν μπορείς να κινηθείς πεζός και να κατακτήσεις την πόλη; Αν υπάρχει ναυτικός αποκλεισμός δε γίνεται δηλαδή; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
zeniath Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2013 Share Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2013 Όχι δε μπορείς, το ίδιο είχα πάθει με την Sardes (νομίζω) εκεί στην Σμύρνη τέλος πάντων, με ανάγκασε να ξεκινήσω νέο game γιατί εκνευρίστηκα τόσο πολύ/ Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Super Moderators Snoob Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2013 Super Moderators Share Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2013 Εφόσον είναι έτσι, πρέπει να προστεθεί στα θέματα τα οποία είναι για διόρθωση. Εξαετείς πολιορκίες να τις φανταστώ (κάπως) μέχρι να πέσει η πόλη, αλλά ναυτικούς αποκλεισμούς επ' αόριστον; Θα έπρεπε να υπάρχει κάποιο attrition που να περιορίζει τη διάρκεια του ναυτικού αποκλεισμού. Δηλαδή τι κάνουν, πετάνε πετονιές και ψαρεύουν για να φάνε στα πλοία; Εντωμεταξύ, βλέπω το Βρινδήσιο χωρίς στρατό (με αξιοπρεπή αλλά αντιμετωπίσιμη φρουρά) και λέω να μαζέψω ό,τι έχω και να περάσω απέναντι, αλλά θέλω το λιγότερο ένα γύρο πολιορκία για να φτιάξω σκάλες και δεν ξέρω πόσο κοντά είναι ο Ρωμαϊκός στρατός. Λουκούμι στόχος, πόλη με τείχη και λιμάνι (κάθομαι και το φιλοσοφώ με την Ήπειρο μέχρι να αποφασίσω τι θα κάνω, να δω πότε θα βρω ώρα να κάνω τη θεωρία, πράξη). Η πιο βατή λύση είναι να τραβήξω βόρεια, στην Ιλλυρία. Εντωμεταξύ, με τα penalty που κουβαλάνε στις διπλωματικές σχέσεις οι Ηπειρώτες (παλλικάρι πρώτης ο Πύρρος, με όλο τον κόσμο τσακωμένος) άντε να κάνεις συμμαχίες. Και για κάποιο λόγο ξεκινάω με συνθήκη με τους Μακεδόνες να μπαινοβγαίνουμε στα εδάφη ο ένας του άλλου, ελεύθερα (military access). Να μου κατσικωθούν έξω από την Απολλωνία και να μην μπορώ να τους πω κουβέντα, δηλαδή. Με τους Σπαρτιάτες είμαι σε πόλεμο αλλά έχουν συμμάχους τους Μακεδόνες στην άμυνα και από την Πέλλα βλέπουν και τις δύο περιοχές μου. Οι Αθηναίοι είναι υποτελείς των Μακεδόνων, όλοι με θεωρούν ύποπτο, άντε να δω τι θα γίνει. Α, έχω εμπόριο με τους Συρρακούσιους, οι οποίοι όμως είναι κομματάκι λαμόγια. Σκέφτομαι να τους ψήσω για συμμαχία, μήπως την πέσουν από τα Δυτικά στους Ρωμαίους κι εγώ από τα Ανατολικά, να τους φάμε τη Μεγάλη Ελλάδα παρέα, αλλά ικανούς τους έχω να επιτεθούν στους Καρχηδόνιους, με τους οποίους αν (μεγάλο αν αυτό) καταφέρω να ανοίξω εμπόριο, έχω διακόσια νομισματάκια στο γύρο και προσβλέπω σε συμμαχία, να απασχολήσουν τους Ρωμαίους. Μύλος. Γι' αυτό και ξαναλέω, έτσι και είχε μάχες διαχειρίσιμες (για μένα, που δεν μπορώ τις πραγματικού χρόνου, η μόνη λύση είναι η συχνή προσφυγή στην παύση) θα ήταν καταπληκτικό παιχνίδι με ανθρώπους αντιπάλους, το chat θα έπαιρνε φωτιά για συμμαχίες, λυκοφιλίες και δε συμμαζεύεται. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
zisis13 Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2013 Share Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2013 Όχι δε μπορείς, το ίδιο είχα πάθει με την Sardes (νομίζω) εκεί στην Σμύρνη τέλος πάντων, με ανάγκασε να ξεκινήσω νέο game γιατί εκνευρίστηκα τόσο πολύ/ Δεν ξεκιναω new game γιατι εχω σπαταλησει τοσο χρονο στο να περιμενω να αλλαξουνε οι πανω απο 100 γυροι που σκεφτομαι οτι μεχρι να ξαναφτασω στο 100π.Χ θα σπαταλησω μια μερα στο να περιμενω να αλλαζουν οι σημαιουλες .Μια ειναι η λυση αγνοω το προβλημα γινομαι δυνατος....και ξεσκιζω την μακεδονια που εχει κανει ναυτικο αποκλεισμο στην κνωσσο,παιρνω την ιεραπετρα και μετα βαδιζω προς πελα...Το πολη-κρατος της αθηνας θα λαμψει για αλλη μια φορα Εχοντας κατακτησει ολη τη σημερινη ελλαδα,κωνσταντινουπολη και μικρα ασια.Αρκει να μην με βαλει στοχο ενα fanction απο τα ιεροσολυμα...εχουνε κατακτησει αφρικη και ασια...τρομος Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
comfuzio Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2013 Share Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2013 Βασικά θέλω να παίξω το Multiplayer campaign αλλά κανένας από τους κολλητούς μου δεν παίζει total war τους φαίνεται δύσκολο. Θέλει κανείς να ξεκινήσουμε παρέα ένα στο χαλαρό ως σύμμαχοι; Δεν λέω για κάψιμο αλλά 5-6 turns όταν ευκαιρούμε. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα