Προς το περιεχόμενο

Total War: Rome II

mchls

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 1,4k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δεν είναι και τόσο άσχημα τα πράγματα. Ίσως σε μερικούς που έχουν μυστήριο hardware/software/outdated drivers/bad crack μπλα-μπλα-μπλα να είναι όντως άσχημο το παιχνίδι. 

Σίγουρα έχει bugs και κενά και είναι αναγκαίες κάποιες αλλαγές αλλά δεν είναι ότι δεν παίζεται σαν παιχνίδι. Υπομονή και ας ελπίζουμε ότι θα αλλάξουν τα πράγματα και θα διορθώσουν τα όποια προβλήματα.

Εμένα αυτό που μου χάλασε στο όλο story είναι ότι το Steam το είχε-έχει ακόμα 55 ευρώ και το πήρα από το Πλαίσιο με τα DVD και τις Ελληνικές πόλεις-κράτη 39,90(μετά από κράξιμο που τους έριξα στο facebook μαζί με κάτι άλλους). Φαρμακείο ή μου φαίνεται το steam; Κανονικά αφού το steam δεν δίνει το φυσικό μέσο (3DVD!!!) θα έπρεπε να το είχε αρκετά πιο φθηνά.

• Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

To steam γενικά δεν είναι φτιαγμένο για να αγοράζεις παιχνίδια, μιας και αρχικά δίνει την προτεινόμενη τιμή λιανικής αλλά για τις προσφορές του αργότερα ή για ως ένα μέσο on-line ενεργοποίησης και drm.

Αν το συγκρίνεις με την ιστορία των ως τώρα total war είναι απαράδεκτο. ΑΙ που επιτίθεται αυτοκτονικά στις πόλεις σου, το παίζω στο legendary και οι μάχες τελειώνουν σε 3 λεπτά που ο υπολογιστής κάνει μαζικό ντου. Τα γραφικά διορθώθηκαν με το patch και δε με ενδιαφέρουν και ιδιαίτερα όσο τα νέα mechanics που σπάνε το παιχνίδι. Victory points, απουσία οικογενειακού δέντρου, άθλιο χτίσιμο στις πόλεις με casual τρόπο και κυρίως 5 λεπτά για να τελειώσει ο γύρος...

Για εμένα μετά από το day 1 dlc, είναι τελείως απαράδεκτο να κυκλοφορεί έτσι παιχνίδι. Και ακόμη πιο παράξενο είναι να βλέπω fan να λένε "ε σιγά δεν πειράζει, θα το διορθώσουν σύντομα ή θα βγουν mods."

Αν είναι να σώζουν τα mods το παιχνίδι τότε να ξέρω να το παίρνω πειρατικό.

• Like 1

Δεν έχεις και άδικο σε όλα αυτά που λες. Έπρεπε να κάνανε open beta για να βγάλουν ένα σοβαρό προϊόν αλλά πολύ φοβάμαι ότι με αυτό το gameplay αν κάνανε open beta μετά θα το αγόραζαν πολλοί λίγοι :P 

Anyway ίδωμεν! 

Ρε παιδιά βλέπω ότι το παιχνίδι έχει πάρει καλές βαθμολογίες και έχει metacritic score 82. Είμαι πορωμένος με τα Total War και ειδικά με το Rome, τι λέτε να το αγοράσω ή όχι ; Το game σε γενικές γραμμές είναι καλό ή λαμακία ;

Ποτέ μην κοιτάτε official forums. Εκεί κατοικούν 2 κατηγορίες ανθρώπων, fanboyz και haterz δεν θα διαβάσετε σοβαρή άποψη εκεί μέσα και αυτό ισχύει για όλα τα games. Το Rome2 δεν είναι τόσο τραγικό όσο λένε ούτε ήταν ready for launch.

Έχει προβλήματα. Τα έχουμε πει. Αλλά εκτός από τα πολλά προβλήματα παραμένει playable και αρκετά εθιστικό. Όταν με το καλό έρθουν τα AI patch, End Turn Time patch, και graphics glitches patch τότε θα μπορούμε να λέμε για πολύ δυνατό game.

Κάποιος ανέφερε ότι του την χαλάει που πρέπει για να έχεις στρατούς να έχεις generals οπωσδήποτε. Καλά κάνουν, ήταν τραγικό να έχεις ένα ένα unit να κόβουν βόλτες στις επαρχίες σου χωρίς κάποιον να τους δίνει εντολές και χωρίς να ακολουθούν το πρόσταγμα κανενός και χωρίς να υπάρχει κάποιος να τους κοντρολάρει.

Σου λέει ανάλογα με τις περιοχές που έχεις έχεις και τόσο κόσμο, δε μπορείς με μόνο την αθήνα να έχεις 8 Στρατηγούς και 50.000 άτομα να κάνουν προέλαση, απλά δεν γίνεται, δεν ήταν κουνέλες οι Αθηναίες να κλάνουν και να βγάζουν στρατιώτες.

Το family tree που λείπει ναι είναι ένα θέμα μεν, αλλά από την άλλη έχεις την δυναστεία σου, δεν είναι από ένα άτομο αλλά από πολλά και είναι ξεκάθαρο δεν είναι τόσο τραγικό όσο το παρουσιάζετε κάποιοι.

Στα bonus είναι που μπορείς να αναστήσεις στρατιές με τα bonus που είχαν όταν καταστράφηκαν για να συνεχίσεις το legacy τους.

Στα μείον είναι ότι το έκαναν Civilization και πλέον δεν υπάρχει νόημα να έχεις Admirall + fleet αφού κάνουν μόνοι τους embark οι στρατιώτες και πολεμάνε κανονικά. ΒΕΒΑΙΑ είναι λογικό γιατί εκείνη την εποχή αυτό γινόταν, τα πλοία κοπάναγαν το ένα το άλλο και κάνανε board, δεν είχαν κανόνια ή τπτ τέτοιο για να υπάρχει λόγος ύπαρξης ξεχωριστού unit Ναυτικού, οπότε αν και με χαλάει, έχει απόλυτη λογική που συμβαίνει.

Ρε παιδιά βλέπω ότι το παιχνίδι έχει πάρει καλές βαθμολογίες και έχει metacritic score 82. Είμαι πορωμένος με τα Total War και ειδικά με το Rome, τι λέτε να το αγοράσω ή όχι ; Το game σε γενικές γραμμές είναι καλό ή λαμακία ;

Από users έχει 4.2 (τραγικό, το παιχνίδι δεν είναι για τόσο low αλλά the hate flows strong). Απ'ότι έχω δει ΔΕΝ το έχουν κάνει ακόμα rate οι users (1257 ratings ενώ το game έχει χτυπήσει 120.000 players στο steam) και φαίνεται ότι περιμένουν τα Patch πριν το κάνουν rate οι παίχτες όπως περιμένω κ εγώ.

Για μένα το game atm είναι για 6.5 και έχει τα φόντα αν patchαριστεί σωστά να πάει για 8.5

• Like 2

Σε αυτό έχεις άδικο zeniath. Η Αθήνα ήταν μια πόλη 400.000+ κατοίκων την εποχή αυτή και ήταν υποχρεωτικό για να είσαι πολίτης να είσαι και οπλίτης αφού αμυνόσουν για το δικό σου κτήμα/σπίτι κτλ οπότε οι Αθηναίες δεν ήταν κουνέλες αλλά η πόλη είχε πολύ κόσμο που άνετα έδινε 50.000+ στρατό (ναυτικό κυρίως). Στο Rome έφτανε 50.000 κατοίκους το μέγιστο η πιο καλή πόλη πράγμα μη ρεαλιστικό. Πάντως μπορώ να ζήσω και με λίγους στρατηγούς αν και θα ήταν πολύ πιο ωραίο τουλάχιστον να μπορούμε να φτιάχνουμε τον αμυντικό στρατό όπως εμείς θέλουμε και όχι άλλους mob!!!

Βασικά μαρέσει αυτό το σύστημα με τους στρατηγούς. Όταν μεγαλώσεις αρκετά την αυτοκρατορία σου μπορείς να έχεις 12 στρατεύματα και 8 στόλους που είναι πολύ καλό σαν νούμερο.

Σε αυτό έχεις άδικο zeniath. Η Αθήνα ήταν μια πόλη 400.000+ κατοίκων την εποχή αυτή και ήταν υποχρεωτικό για να είσαι πολίτης να είσαι και οπλίτης αφού αμυνόσουν για το δικό σου κτήμα/σπίτι κτλ οπότε οι Αθηναίες δεν ήταν κουνέλες αλλά η πόλη είχε πολύ κόσμο που άνετα έδινε 50.000+ στρατό (ναυτικό κυρίως). Στο Rome έφτανε 50.000 κατοίκους το μέγιστο η πιο καλή πόλη πράγμα μη ρεαλιστικό. Πάντως μπορώ να ζήσω και με λίγους στρατηγούς αν και θα ήταν πολύ πιο ωραίο τουλάχιστον να μπορούμε να φτιάχνουμε τον αμυντικό στρατό όπως εμείς θέλουμε και όχι άλλους mob!!!

Ρε ναι απλά ήταν απλοί γιωτάδες με όπλα δεν ήταν τακτικός στρατός με εκπαίδευση (ή έτσι νομίζω). Wait wikipedia searching right nao

Γράψε λάθος, από μικρούς τους ετοιμάζανε και στα 18 τους έστελναν στο στρατό για να υπηρετήσουν. Αλλά ναι, πάει αναλογικά με τον πληθυσμό στο Rome 2 και ο στρατός πάει περίπου. Το να έχεις τόσα πολλά στρατεύματα να κόβουν βόλτα απλά δεν ήταν λογικό. Τώρα σου λέει, κατακτάς περιοχές και τσουπ στο πρώτο threshold του Imperium από 3 Generals -> 6 Generals και από 2 agents (και 2 Admirals αλλά who cares for them right now)

• Like 2

Η Αθηνα μπορει σε καποια χρονικη στιγμη να ηταν πολη 400.000 αλλα αυτο δεν σημαινει οτι ολοι πολεμουσαν....Ουτε οτι ειχε π.χ 100.000 στρατο...Απο τις 400.000 πληθυσμο βγαλτε εξω μετοικους-δουλους-γυναικες-παιδια και ζητημα στρατευσιμοι να ηταν οι 5.000...Εδω η Σπαρτη στην ακμη της ειχε max 8000 Οπλιτες-Ομοιους και στη δυση της το 371π.Χ-ηττα στα Λευκτρα παρεμεινε με μολις 700....Και παντα η Σπαρτη ειχε μεγαλυτερο στρατο απο την Αθηνα...Ακομα και στον Πελοποννησιακο πολεμο σε μαχες μεταξυ της Πελοποννησιακης και Αθηναικης Συμμαχιας ζητημα οι συνολικοι στρατοι να εφταναν τις 6.000-7.000....Ακομα και στη Σικελικη εκστρατεια που σταλθηκαν 5.000 οπλιτες το 1/3 ηταν Αθηναιοι και οι υπολοιποι ηταν συμμαχοι...

• Super Moderators

Δεν έχω παίξει ελεύθερο campaign πολύ (προσπαθώ να αποφασίσω τι θα κάνω με τις επιλογές της Ηπείρου) αλλά από όσα έχω δει ακόμη, η ΑΙ πελαγώνει λίγο όταν έχει αριθμητικό μειονέκτημα και δεν μπορεί να χρησιμοποιήσει τα (λίγα) πλεονεκτήματα που προσφέρει η άμυνα σε οικισμό.

Επίσης αρνητική είναι η απουσία τειχών στους οικισμούς πλην των πρωτευουσών. Έχω ως Ήπειρος δύο από τα τρία μέρη της "Μακεδονίας" (δε νομίζω ότι υπάρχει λόγος να μιλήσουμε για την "ιστορικότητα" και τη γεωγραφική ακρίβεια του χάρτη, υποχρεωτικά γίνονται συμβιβασμοί εκεί) και είμαι (και θα παραμείνω, έως ότου κινηθώ εναντίον της Πέλλας, κάποτε) ανοχύρωτος. Νομίζω ότι θα έπρεπε να υπάρχει η δυνατότητα να κατασκευάσεις έστω κάποιου είδους περίφραξη. Εντάξει, να μην υπάρχουν  παντού πελώρια τείχη με πύργους κτλ, αλλά δεν μπορεί μετά από 60 γύρους να είναι η (πρακτικά) πρωτεύουσά σου απροστάτευτη. Δεν ξέρω, μπορεί να το εκτιμήσω καλύτερα στην πορεία, αλλά ως τώρα δε μου αρέσει.

Επίσης, δεν έχω καταλάβει πώς, ακριβώς, λειτουργούν οι statesmen, που εμφανίζονται στο faction tab. Αυτό που διαπίστωσα είναι ότι, εφόσον μπορείς να φτιάξεις στρατό/στόλο, είναι υποψήφιοι στρατηγοί/ναύαρχοι. Agent δεν μπορώ αυτή τη στιγμή να στρατολογήσω άλλο, οπότε δεν ξέρω αν θα μπορούσε να είναι dignitary ή champion, κατάσκοπος πάντως δεν είναι (ίσως λόγω φύλου, αφού αυτή τη φορά είναι γυναίκες). Υποθέτω ότι είναι καλύτερης ποιότητας υποψήφιοι, αλλά δεν ξέρω συγκεκριμένα πώς και γιατί.

Στα θετικά ότι σου θέτει διλήμματα, στρατιωτικά και πολιτικά, ειδικά αν προσπαθείς για πολιτιστική ή οικονομική νίκη και πρέπει να έχεις συμμαχίες και εμπορικές σχέσεις. Λ.χ. οι Ηπειρώτες που ξεκινούν με σοβαρή ποινή στις διπλωματικές σχέσεις τους με τις άλλες Ελληνικές πόλεις (και περίεργες διπλωματικές σχέσεις μεταξύ Μακεδόνων, Αθηναίων και Σπαρτιατών) πρακτικά (όπως το βλέπω, τουλάχιστον) έχουν επιλογή να ανοίξουν πόλεμο με τους Ρωμαίους (ιστορικά βάσιμο) ή να επιτεθούν στους βόρειους (non playable, δε θυμάμαι το όνομά τους τώρα) γείτονες, οι οποίοι όμως είναι οι μόνοι εν δυνάμει αξιόπιστοι σύμμαχοι/εμπορικοί εταίροι στην περιοχή (εφόσον ισχύουν στην πράξη αυτά που φανερώνουν οι τάσεις των factions). Από την άλλη, εκεί που είναι τοποθετημένη η κατάσκοπος, είναι σαν να σου λέει "στείλε με ανάμεσα σε Αθήνα και Σπάρτη για να σε ειδοποιήσω εγκαίρως αν ανηφορίζει στρατός" -αλλά έτσι χάνεις τα bonus στην παραγωγή που σου προσφέρει, πράγμα περίεργο βέβαια σε χαρακτήρα κατασκόπου.

Γενικά, έχει ωραίες ιδέες και παραδόξως ούτε κόκκινους ουρανούς είδα, ούτε πρόσωπα ζόμπι, ούτε σύρσιμο στο campaign map, όσο το έπαιξα, οπότε δεν το έχω δει τόσο αρνητικά όσο κάποιοι άλλοι. 

Πάντως, ακόμη κι αν είναι λίγο "άδικο" το 81% που συγκεντρώνει Μ.Ο. βαθμολογίας αυτή τη στιγμή, κακό δεν κάνει στη CA να προσγειωθεί λίγο (βλέπω το 90% του ανεκδιήγητου -out of the box- Empire και φρίττω). 

• Like 1

Το παιχνίδι έχει αξιώσεις να γίνει το καλύτερο Total War που κυκλοφόρησε ποτέ. Οι καινοτομίες του στην εκστρατεία είναι ικανές να προσφέρουν μεγάλο στρατηγικό βάθος. Η υλοποίηση είναι απαράδεκτη μαζί με την αρκεϊντίλα που βγάζουν οι μάχες οι οποίες καταλήγουν σε μπουλούκια λες και παίζουμε Age Of Empires. Οι σημαίες που πετάγονται σε ανύποπτο χρόνο είναι τελείως σουρεάλ για ένα Total War ενώ η τεχνητή νοημοσύνη είναι ένα κεφάλαιο μόνη της.

Τα τεχνικά προβλήματα θα λυθούν, η κακή τεχνητή νοημοσύνη και κάποιες ανισορροποίες στην εκστρατεία θα βελτιωθούν αλλά τα θέματα που είναι προϊόντα του σχεδιασμού του παιχνιδιού δεν νομίζω να αλλάξουν. Κυκλοφορεί μια θεωρία συνομωσίας πως αυτές οι αλλαγές έγιναν επειδή η Σέγκα/Κρηέιτηβ σκέφτεται να το κυκλοφορήσει και στις κονσόλες αλλά δεν ξέρω κατα πόσο είναι βάσιμη.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...