KasperSpy Δημοσ. 2 Ιουλίου 2012 Μέλος Δημοσ. 2 Ιουλίου 2012 αυτην ακριβως εχω και κατεβασα τα Drivers - ATI SB600 RAID Driver εδω : http://www.msi.com/product/mb/K9A2-Platinum.html#/?div=Driver&os=Win7%2032
TheELF Δημοσ. 2 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 2 Ιουλίου 2012 Αυτά είναι τα σωστά driver αλλά δες τι λέει στα specification On-Board SATA • 4 SATA II (1~4) ports by AMD® SB600 • 2 SATA II (5~6) ports by Promise® T3, support SAS ready devices, for storage devices only • 2 eSATA ports by Promise® T3, for storage devices only Οπότε πρόσεχε να είναι και ο σκληρός σε μια από της amd SB600, αν είναι σε μια από αυτές που λέει storage devices only δεν είναι για εγκατάσταση οπότε δεν θα τον βλέπουν.
KasperSpy Δημοσ. 2 Ιουλίου 2012 Μέλος Δημοσ. 2 Ιουλίου 2012 Δυστηχως ο χρονος δεν με περνει για να το κοιταξω και να το κανω τωρα....αυριο θα το δω και θα ενημερωσω.....ευχαριστω για τον χρονο και την βοηθεια σου !
KasperSpy Δημοσ. 3 Ιουλίου 2012 Μέλος Δημοσ. 3 Ιουλίου 2012 Και παλυ τιποτα... η μητρικη εχει δυο κοκκινες θυρες και τεσσρις μπλε δοκιμασα μια κοκκινη τιποτα μετα δοκημασα και σε μια μπλε παλυ τιποτα
washcloud Δημοσ. 5 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 5 Ιουλίου 2012 Αν έχεις φλόπι στο μηχάνημα, δοκίμασε να φτιάξεις δισκέτα με τον driver, αντί για το USB (μπας και...). Ο δίσκος πάντως, "δεν έχει λόγο να μη φαίνεται" (και γενικώς, όπως είπε κι ο Ελφ "δεν έχει λόγο να 'χει πάθει κάτι").
STORM1978 Δημοσ. 5 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 5 Ιουλίου 2012 Αυτά είναι τα σωστά driver αλλά δες τι λέει στα specification Οπότε πρόσεχε να είναι και ο σκληρός σε μια από της amd SB600, αν είναι σε μια από αυτές που λέει storage devices only δεν είναι για εγκατάσταση οπότε δεν θα τον βλέπουν. Και παλυ τιποτα... η μητρικη εχει δυο κοκκινες θυρες και τεσσρις μπλε δοκιμασα μια κοκκινη τιποτα μετα δοκημασα και σε μια μπλε παλυ τιποτα Αν καταλαβα καλα οι 4 μπλε ειναι και οι σωστες θυρες. Βαλτον διαδοχικα στην 1 μετα στην 2 κλπ και ταυτοχρονα θα εκτελεις την εγκατασταση των windows. Λογικα θα πρεπει να παιξει στην sata 1 θυρα απευθειας. Αλλιως μπορει εντελει να εχει θεμα ο σκληρος και να τον στειλεις σουμπιτο για να το προλαβεις το D.O.A. (Dead On Arrival), κοινως "Νεκρος επι τι εμφανιση". Οι εταιρειες ως συνηθως δινουν περιπου 7 μερες για αυτο και πρεπει να στον αλλαξουν με αλλον νεο ιδιο σκληρο.
washcloud Δημοσ. 5 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 5 Ιουλίου 2012 ...τι νεκρός; Αφού τον φόρμαρε μέσω των παλιών του Windows... Όσο για τις θύρες, οι "φορ στόρατζ όνλι", δε σημαίνει ότι δεν θα βλέπει τον δίσκο η εγκατάσταση, αλλά ότι δεν θα μπορεί να εκκινήσει το λειτουργικό με τον δίσκο σε αυτές (προφανώς είναι "dummy" o controller που τους αντιστοιχεί). Αναρωτιέμαι πάντως εάν ο driver που έβαλε ήταν ο σχετικός για τις "μπλε" ΜΟΝΟ (δεν ξέρω τί ρόλο βαράει το site της MSI, αλλά ΝΟΜΙΖΩ θα έπρεπε να έχει 2 ξέχωρους SATA driver για τους 2 controller που προφανώς έχει η μητρική του...Εκτός κι αν τους έχει και τους δυο μαζί στο zip αρχείο και πρέπει να τους ξεχωρίσει...) και αυτός είχε τον δίσκο σε κάποια κόκκινη, όταν αποπειράθηκε την εγκατάσταση. Εκτός κι αν πήγε για εγκατάσταση τουλάχιστον δύο φορές, με κάθε φορά σε διαφορετικού χρώματος θύρα τον δίσκο, και με τον (έναν, αυτόν για τις "μπλε" θύρες) driver στο φλασάκι...... edit :φλασάκι είπα, και μου ήρθε φλασία. Ο "RAID driver" (τελευταίο αρχείο για κατέβασμα), πρέπει να είναι ο driver για τις κόκκινες θύρες. Ο "κανονικός" για τις μπλε, ΜΆΛΛΟΝ εμπεριέχεται στο αρχείο-τέρας (~400ΜΒ) που είναι το πρώτο που διατίθεται για κατέβασμα (system drivers κι αρχίδια κατσαρά...). Οπότε, ts, το κατεβάζεις, βρίσκεις τον "σωστό" driver, τον περνάς στο φλασάκι, κι έχοντας στην (μπλε...) θύρα "SATA1" (τσέκαρε την μητρική να δεις ποιά είναι αυτή) τον δίσκο, δοκιμάζεις εγκατάσταση...Αν έχω δίκιο, τράβα μια μήνυση στην MSI με αιτιολογία "καραγκιόζηδες"...
STORM1978 Δημοσ. 5 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 5 Ιουλίου 2012 ...τι νεκρός; Αφού τον φόρμαρε μέσω των παλιών του Windows... Όσο για τις θύρες, οι "φορ στόρατζ όνλι", δε σημαίνει ότι δεν θα βλέπει τον δίσκο η εγκατάσταση, αλλά ότι δεν θα μπορεί να εκκινήσει το λειτουργικό με τον δίσκο σε αυτές (προφανώς είναι "dummy" o controller που τους αντιστοιχεί). Αναρωτιέμαι πάντως εάν ο driver που έβαλε ήταν ο σχετικός για τις "μπλε" ΜΟΝΟ (δεν ξέρω τί ρόλο βαράει το site της MSI, αλλά ΝΟΜΙΖΩ θα έπρεπε να έχει 2 ξέχωρους SATA driver για τους 2 controller που προφανώς έχει η μητρική του...Εκτός κι αν τους έχει και τους δυο μαζί στο zip αρχείο και πρέπει να τους ξεχωρίσει...) και αυτός είχε τον δίσκο σε κάποια κόκκινη, όταν αποπειράθηκε την εγκατάσταση. Εκτός κι αν πήγε για εγκατάσταση τουλάχιστον δύο φορές, με κάθε φορά σε διαφορετικού χρώματος θύρα τον δίσκο, και με τον (έναν, αυτόν για τις "μπλε" θύρες) driver στο φλασάκι...... Εννοω πως μπορει να την ειδε ο σκληρος με το φορμαρισμα(αν και ειναι ελαχιστο το ποσοστο να γινει αυτο), και εν πασει περιπτωση, ολοι οι νεοι σκληροι ερχονται φορμαρισμενοι και δεν χρειαζεται να ξαναφορμαριστουν απο την αρχη.
washcloud Δημοσ. 5 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 5 Ιουλίου 2012 Αν είναι να έχει πρόβλημα ο δίσκος, δεν θα ολολκηρωνόταν καν το φορμάρισμα που του έκανε. Όχι θα ολοκληρωνόταν "και μετά θα του το έβγαζε". Στην συντριπτική των περιπτώσεων. Το ότι τον φόρμαρε, το ανέφερα για να υποδείξω ότι ήταν οκ, και όχι νεκρός - δεν βλέπω τί σχέση έχει με το "έρχονται φορμαρισμένοι" (...έχω επίσης καιρό να δω ολοκαίνουριο δίσκο δε, αλλά κάθε άλλο παρά φορμαρισμένοι ξέρω να έρχονται. Εκτός κι αν είναι εσωτερικοί. Όχι ότι έχει σημασία για το θέμα-απλά λέω...). Και τεσπα ένας "νεκρός" δίσκος, δεν φαίνεται καν στο BIOS, όχι στην εγκατάσταση λειτουργικού...
KasperSpy Δημοσ. 7 Ιουλίου 2012 Μέλος Δημοσ. 7 Ιουλίου 2012 Παιδια πολυ καλες οι συμβουλες σας και ευχαριστω! Σκεφτηκα να κατεβασω ολους τους drivers που ειναι οι πρωτοι στη σελιδα που εδωσα πριν....να τους ξεζιπαρω να τουσ βαλω στο στικακι και απο εκει με το που κσεκινισω την εγκατασταση των windows να τα βαλω να ψαξουν τον οδηγο στο φλασακι
KasperSpy Δημοσ. 7 Ιουλίου 2012 Μέλος Δημοσ. 7 Ιουλίου 2012 Τιποτα δεν πατυχενει αλλα τωρα που εχω τον παλιο σκληρο επανω στο πισι και σινδεδεμενο τον καινοθργιο στο Υπολογιστης μου φενετε ο σκληρος , πηγα στην διαχειριση συσκευων και μου δηχνει οτι δεν υπαρχει οδιγος για τον Ελεγκτη RAID
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα