magdalhnh Δημοσ. 4 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 4 Ιουλίου 2012 @topos, πολύ χρήσιμες οι πληροφορίες που έδωσες σχετικά με την επιδιόρθωση μισοπεθαμένου σκληρού και μάλιστα θα κάνω μια δοκιμή και η ίδια, στον παλιό μου σκληρό, όταν μπορέσω, μα στην περίπτωση του Doug21 οπού ο άνθρωπος δεν έχει ιδιαίτερες γνώσεις και θέλει άμεσα να αναστήσει τον φορητό του, νομίζω πως η συμβουλή σου, απλώς τον μπερδεύει. Γνώμη μου Doug21, εφόσον αποφάσισες να διαθέσεις κάποια χρήματα , διάλεξε έναν 2,5¨ σκληρό δίσκο...συμφωνώ πως το καλύτερο είναι να πάρεις στις 7200 στροφες ( στο είπα άλλωστε και λίγες σελίδες νωρίτερα, στο θέμα σου ), αλλά και πάλι θα κοιτάξεις την τσέπη σου. Διάλεξε και μια ram είτε 1gb είτε 2gb ( το καλύτερο θα συμφωνήσω είναι + 2Gb στην ήδη υπάρχουσα) και θα χεις ανανεώσει το laptop σου. Ότι έχει ειπωθεί μέχρι τώρα στο θέμα σου, πιστεύω πως σε καλύπτει. Βουρ τώρα για σύγκριση τιμών και αγορές!!!
Doug21 Δημοσ. 4 Ιουλίου 2012 Μέλος Δημοσ. 4 Ιουλίου 2012 θελω να μου πειτε στα ΣΙΓΟΥΡΑ 1) οταν ψαξω για μνημη φυσικα θα ειναι για λαπτοπ, αλλα πρεπει να κοιταξω κατι αλλο εκτος απο το να ειναι 667? οπως μαρκα, ταχυτητα κτλ? ας πουμε βαζουμε ανετα πανω στο 1gb, 2gb? νομιζα οτι πανε μονο ιδια ζευγαρια για λογους συμβατοτητας. 2) οποτε στον δισκο κοιταω να ειναι 2,5 ΣΤΑΝΤΑΡ (?) και 7200? ολα αυτα αλλαζουν πανευκολα απο κατω η οχι?
@topos Δημοσ. 4 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 4 Ιουλίου 2012 Φοβασαι να χαλασεις τον "χαλασμενο" δισκο? Τεσπα,υπαρχει λυση κ για αυτο... Mε αφορμη τον δικο μου χαλασμενο δισκο ειπα να το ψαξω λιγο καλυτερα κ επεσα πανω σε αυτο->hdd regenerator. Κανει (αυτοματα) ενα bootup-ble cd με το προγραμματακι κ υποτιθετε πως "στρωνει" τα bad sectors. Tωρα το δοκιμαζω,θελει ακομα ~40λεπτο να τελειωσει το απλο repair κ ξαναποσταρω results. Eχει κ επιλογη "regenerate" που παιρνει αρκετες ωρες σε λιγο update κ σε αυτο... Υ.Γ Πιστεψε με,ειναι μαθηματικα βεβαιο πως δεν ετρεξαν ποτε καλα τα vista με 1gb ram.Για την επιδεινωση της καταστασης λογικα θα φταινε η "σαρα κ η μαρα" -κ ισως κανας ιος- που εχουν φορτωθει επιπλεων με τον καιρο στο λειτουργικο,αλλα θα ειναι αρκετα ευκολοτερο απλα να κανεις fresh install παρα να προσπαθησεις να επιλυσεις ολα τα θεματα που εχουν δημιουργηθει. Υ.Γ Εχεις pm.. Εdit: 1) Αφου ειπαμε kingston! 2)Περιμενε μπας και το σωσεις... Αν εισαι τοσο βιαστικος α)ssd ocz octane 128 η εναλλακτικα ocz agility 3 128gb β)western digital black 7200rpm σε οποια χωρητικοτητα προτιμας.. γ)δελεαστικο ρισκο και ο συγκεκριμενος seagate,παρολαυτα προσωπικα θα τον απεφευγα παντως. 3)Ευκολοτατα..Μονο να βγαλεις ρευμα κ μπαταρια οταν το κανεις.
magdalhnh Δημοσ. 4 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 4 Ιουλίου 2012 Για να μην έχεις αμφιβολίες σε σχέση με την μνήμη και την συμβατότητα της, βρες καταστήματα που είναι κοντά σου και έχουν τέτοιες μνήμες, πάρε αγκαλιά το λαπτοπ και πήγαινε να την δοκιμάσεις επιτόπου. Ένα καπάκι είναι κάτω από το λαπτοπ...το ξεβιδώνεις και συναντάς τις θέσεις μνήμης. Έχεις δυο και η μία είναι κενή. Σε εκείνη την θέση θα βάλεις την καινούργια, αφού προηγουμένως έχεις αφαιρέσει την τροφοδοσία και την μπαταρία ( στα λέω όσο πιο αναλυτικά μπορώ ). Μετά μπες στα windows και πήγαινε να δεις στις ιδιότητες του υπολογιστή σου, αν δείχνει το σύνολο της μνήμης που έβαλες. Δίσκο οπωσδήποτε 2,5¨. Για δίσκο κοίτα λίγο και σε αυτό το κατάστημα http://www.computerbeast.gr/catalogue?page=shop.browse&category_id=282 έχω ακούσει καλά λόγια και είναι στο κέντρο της Αθήνας.
Doug21 Δημοσ. 4 Ιουλίου 2012 Μέλος Δημοσ. 4 Ιουλίου 2012 δεν θελω συγκεκριμενη μνημη η σκληρο να μου πειτε μιας και αυτο θα το κρινω απο την τιμη και το καταστημα. αλλα το τι πρεπει να εχουν στα χαρακτηριστικα τους για να μην παρω χαζομαρα. τα λινκ απο το σκρουτζ που εδςσα πιο πανω τα ειδατε? αυτα κανουν?
laptop_man Δημοσ. 4 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 4 Ιουλίου 2012 Σκεφτείτε δυό φορές τη συμβουλή για 7.200rpm hdd. Θα ζεσταίνεται υπερβολικά (45 ο C) επειδή είναι παλιό και δεν έχει τις προδιαγραφές για υποστήριξη τέτοιου δίσκου. Έχω θέμα με ένα Αcer 9815,φτάνει 47άρια τώρα το καλοκαίρι και τη ρίχνω με βάση ψύξης.
magdalhnh Δημοσ. 4 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 4 Ιουλίου 2012 Τα χαρακτηριστικά τους τα είπαμε πολλές φορές!!! Ναι κάνουν!!!
@topos Δημοσ. 4 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 4 Ιουλίου 2012 δεν θελω συγκεκριμενη μνημη η σκληρο να μου πειτε μιας και αυτο θα το κρινω απο την τιμη και το καταστημα. αλλα το τι πρεπει να εχουν στα χαρακτηριστικα τους για να μην παρω χαζομαρα. τα λινκ απο το σκρουτζ που εδςσα πιο πανω τα ειδατε? αυτα κανουν? Kαλες αγορες φιλε... Καλη συνεχεια και στους υπολοιπους... @topos over and out! Υ.Γ Τι θερμοκρασιες επιανε ο 5400rpm στο ιδιο laptop,laptopman? Δεν εχω παρατηρησει ποτε ιδιαιτερες διαφορες σε θερμοκρασια σε αντιστοιχες "τραμπες" σε αρκετα laptops,του στυλ ~3βαθμους. Συνηθως οταν "πυρωνει ο δισκος" σε φορητους υποδηλωνει κακη εν γενει ψυξη,μπουκωμενες εξαγωγες,ξεραμενη παστα. Αυτη την στιγμη καθομαι σε ενα compaq που χτυπαει 65αρες ο ιδιος σκληρος που σε αλλο λαπτοπ μαξ ειχε τους 47 βαθμους,
Doug21 Δημοσ. 4 Ιουλίου 2012 Μέλος Δημοσ. 4 Ιουλίου 2012 πειτε μου οτι κανουν αυτα τα δυο να παω να τα παρω να ξεμπερδεψω! http://www.e-gate.gr/index.php?dispatch=products.view&product_id=470 http://www.e-gate.gr/index.php?dispatch=products.view&product_id=37160
laptop_man Δημοσ. 4 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 4 Ιουλίου 2012 Kαλες αγορες φιλε... Καλη συνεχεια και στους υπολοιπους... @topos over and out! Υ.Γ Τι θερμοκρασιες επιανε ο 5400rpm στο ιδιο laptop,laptopman? Δεν εχω παρατηρησει ποτε ιδιαιτερες διαφορες σε θερμοκρασια σε αντιστοιχες "τραμπες" σε αρκετα laptops,του στυλ ~3βαθμους. Συνηθως οταν "πυρωνει ο δισκος" σε φορητους υποδηλωνει κακη εν γενει ψυξη,μπουκωμενες εξαγωγες,ξεραμενη παστα. Αυτη την στιγμη καθομαι σε ενα compaq που χτυπαει 65αρες ο ιδιος σκληρος που σε αλλο λαπτοπ μαξ ειχε τους 47 βαθμους, 40-42.Συνήθως εκμεταλεύομαι στο έπακρο τη "διπλοπυρηνικότητά" του,κατεβάζει,σερφάρει με καμια δεκαριά tabs ανοιχτά,ξεδιαλέγω ταινίες με virtual dub,copiez κλπ. Δεν φταίει το μηχάνημα,για το δίσκο σου λέω.
@topos Δημοσ. 4 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 4 Ιουλίου 2012 Οκς... Τα hdd renegerator μου βγαζει estimated time ~33ωρες σε hdd 232gb καθως παραπλησιο χρονο και σε εξωτερικο hdd με usb 149gb και τα 2 σε "mode regenerate range". Οποτε αυριο μολις τελεψει θα σας πω εαν κανει καθολου δουλεια...
Doug21 Δημοσ. 4 Ιουλίου 2012 Μέλος Δημοσ. 4 Ιουλίου 2012 τελικα αυτα τα δυο που λινκαρα τα κλεινω? κανουν?
dimpa16 Δημοσ. 4 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 4 Ιουλίου 2012 Κανουν. Θες να σου δωσω 1gb μνημη στα 10 ευρω και αν δεν σου κανει να σου δωσω τα λεφτα σου πισω??? 17 ευρω για 1gb!!!! Yμαρτον...
Doug21 Δημοσ. 4 Ιουλίου 2012 Μέλος Δημοσ. 4 Ιουλίου 2012 και φθηνα να λες! μεγαλα μαγαζια αλυσιδες τις εχουν 20+ ευχαριστω για την προσφορα αλλα θα τα παρω και τα δυο μαζι με καρτα κτλ οποτε βολευει ετσι
jpsih Δημοσ. 5 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 5 Ιουλίου 2012 στο λαπτοπ ειναι απαραιτητη η υψηλη χωρητικοτητα του σκληρου για σενα? μηπως βολευεσαι και με καποιον εξωτερικο? κριμα να δωσεις 60 για εναν wd blue (5400rpm).. θα ηταν απειρως καλυτερο να πας για ενα 128gb ssd στα 80+ περιπου ευρω ή στην τελικη (αν δε σε νοιαζει η χωρητικοτητα) ακομα και σε 60αρη ssd με ακομα χαμηλοτερη τιμη.. τελος ας πουν τα υπολοιπα τσακαλια μηπως μπορεις να βρεις ram 2gb σε καλη τιμη (κοιτα και στα μεταχειρισμενα)
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα