Doug21 Δημοσ. 3 Ιουλίου 2012 Μέλος Δημοσ. 3 Ιουλίου 2012 τελικα θα μου πειτε τι βλεπω σε αυτο που ποσταρα? ποιες μνημες θελουμε τελικα?
laptop_man Δημοσ. 3 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 3 Ιουλίου 2012 Ό,τι γράφει η μνήμη που φοράει το laptop σου απ τη μάνα του.
Doug21 Δημοσ. 3 Ιουλίου 2012 Μέλος Δημοσ. 3 Ιουλίου 2012 αυτο το screenshot γιατι μου ζητηθηκε? τι μας εδειξε?
dimpa16 Δημοσ. 3 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 3 Ιουλίου 2012 Αν θες απο το CPU-Z να δεις την συχνοτητα των μνημων,τοτε ανοιξε το,πηγενε εκει που λεει Memory και δες εκει που γραφει DRAM Frequency, την συχνοτητα της μνημης σου.Εσυ θα πρεπει να δεις 333 ή 334.
Doug21 Δημοσ. 3 Ιουλίου 2012 Μέλος Δημοσ. 3 Ιουλίου 2012 Καταρχάς σιγουρέψου λίγο για την μνήμη που " φοράς ", γιατί μου κάνει εντύπωση ότι η μεταχειρισμένη μνήμη που σου πρότεινα, απο το ίδιο μοντέλο λαπτοπ με το δικό σου, δεν είναι 667 αλλά 533ΜΗΖ. Κατέβασε το CPU-Z http://www.cpuid.com/softwares/cpu-z.html ( δεξιά της σελίδας επέλεξε 1,61 setup english με μωβ γραμματα , θα το δεις ) και τρέξτο απο τον φορητό σου. Δες τι στοιχεία σου δίνει η καρτέλα SPD αυτο που εγραψε η μαγδαληνη!
dimpa16 Δημοσ. 3 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 3 Ιουλίου 2012 Στην καρτελα του SPD,περνεις τα στοιχεια της μνημης σου. Μαρκα μνημης,σε τι συχνοτητα αν την τρεξεις τι χρονισμους και ρευματα θα δωσεις. Δεν τα χρειαζεσαι στην παρουσα φαση αυτα.
Doug21 Δημοσ. 3 Ιουλίου 2012 Μέλος Δημοσ. 3 Ιουλίου 2012 απο τα λιγα που εχω ψαξει μαλλον θα καταφυγω στη λυση καποιου μαγαζιου για αγορα μνημης και δισκου ωστε να εχω την εγγυηση και το μαγαζι αν κατι παει στραβα. Ακομα, οι δοσεις βοηθανε! αν καποιος τα εχει βρει καπου φθηνα (στην ελλαδα) ας πει
@topos Δημοσ. 4 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 4 Ιουλίου 2012 Λοιπον φιλε doug, Επειδη εχω αντιστοιχο ηλιακιακα μηχανηματακι που το χρησιμοποιω καθημερινα θα ελεγα: 1)Eαν δεν εχεις σημαντικα αρχεια στο λαπτοπ και ζοριζεσαι οικονομικα ασε των σκληρο που ηδη εχεις πανω.Μπορει να σου δουλεψει για μια βδομαδα ακομα,μπορει και 2 χρονια. 2)Κανενας λογος δεν υπαρχει να πας σε σετ 2x2gb.Kρατας το 1gb που εχεις και του προσθετεις αλλο μια ραμ των 2gb(μην ακουσω για dual channel κτλ,δεν υπαρχει περιπτωση να καταλαβει απολυτως καμια διαφορα) .Προτιμησε κατα την γνωμη μου αυτην.Ποτε μεχρι σημερα δεν ειχα ασυμβατοτητα με μνημες kingston. Υπαρχει κ φθηνοτερη αλλα δεν ξερω καθολου την μαρκα. 3)Κατεβασε τα win8 rc που ειναι τζαμπα δοκιμαστικα εφοσων ψαχνεσαι να αλλαξεις τα vista και απο Νοεμβριο που θα κλειδωσουν βλεπεις τι θα κανεις... 4)Βγαλε τον σκληρο σου πριν του περασεις καινουργια win και βαλε τον στο σταθερο(συνδεεις κανονικα 2 καλωδια-ρευματος κ sata) και τραβα του συνεχομενα format(οχι "γρηγορη διαμορφωση") στο ενδιαμεσο ξανατσεκαρεις κ με το hdsentinel.Υπαρχει ενδεχομενο να στρωθουν μερικα bad sectors.Σε αντιστοιχη δικη μου περιπτωση πηγε απο 17%->73% health..
Doug21 Δημοσ. 4 Ιουλίου 2012 Μέλος Δημοσ. 4 Ιουλίου 2012 Λοιπον φιλε doug, Επειδη εχω αντιστοιχο ηλιακιακα μηχανηματακι που το χρησιμοποιω καθημερινα θα ελεγα: 1)Eαν δεν εχεις σημαντικα αρχεια στο λαπτοπ και ζοριζεσαι οικονομικα ασε των σκληρο που ηδη εχεις πανω.Μπορει να σου δουλεψει για μια βδομαδα ακομα,μπορει και 2 χρονια. 2)Κανενας λογος δεν υπαρχει να πας σε σετ 2x2gb.Kρατας το 1gb που εχεις και του προσθετεις αλλο μια ραμ των 2gb(μην ακουσω για dual channel κτλ,δεν υπαρχει περιπτωση να καταλαβει απολυτως καμια διαφορα) .Προτιμησε κατα την γνωμη μου αυτην.Ποτε μεχρι σημερα δεν ειχα ασυμβατοτητα με μνημες kingston. Υπαρχει κ φθηνοτερη αλλα δεν ξερω καθολου την μαρκα. 3)Κατεβασε τα win8 rc που ειναι τζαμπα δοκιμαστικα εφοσων ψαχνεσαι να αλλαξεις τα vista και απο Νοεμβριο που θα κλειδωσουν βλεπεις τι θα κανεις... 4)Βγαλε τον σκληρο σου πριν του περασεις καινουργια win και βαλε τον στο σταθερο(συνδεεις κανονικα 2 καλωδια-ρευματος κ sata) και τραβα του συνεχομενα format(οχι "γρηγορη διαμορφωση") στο ενδιαμεσο ξανατσεκαρεις κ με το hdsentinel.Υπαρχει ενδεχομενο να στρωθουν μερικα bad sectors.Σε αντιστοιχη δικη μου περιπτωση πηγε απο 17%->73% health.. καλημερα κι ευχαριστω λοιπον 1) δεν αμφιβαλλω οτι θα συνεχισει να δουλευει για αρκετο καιρο οπως ειναι αλλα δεν δουλευει καλα το λαπτοπ οποτε να μεινει ως εχει ειναι προβλημα. βεβαια το λες στο 4) τι να κανω και θα σου πω 2)ελεγα μηπως επαιρνα μια του 1gb απλα. δεν ξερω. βεβαια ενα παιδι δινει 2 των 2gb η καε μια σε καλη τιμη και θα το σκεφτω κι απο εκει 3)ισχυει οτι με win7 ισως εχω προβληματα και να θελει αλλαγη dos? 4)αυτο που λες δεν ειμαι και πολυ γνωστης για να το κανω και δε θα ηθελα να ρισκαρω να κανω κατι στο desktop. δεν μπορει να γινει αυτο πανω στο laptop? παιδια οποιαδηποτε απο αυτες παρω κανει? http://www.skroutz.gr/c/56/mnhmes-pc-ram/f/46383_46393_46402/1GB-DDR2-Laptop.html?keyphrase=ddr2 το ιδιο και για αυτους τους δισκους? http://www.skroutz.gr/c/88/esoterikoi-sklhroi-diskoi/f/342148/251-%CE%AD%CF%89%CF%82-500GB.html?keyphrase=hard+drive&order_dir=asc&page=1
@topos Δημοσ. 4 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 4 Ιουλίου 2012 Kατα 99% δεν θα καταφερεις τιποτα με την αλλαγη του δισκου.Και εφοσων ανεφερες και δοσεις και οτι εισαι ζορισμενος οικονομικα εγω δεν θα το εκανα. Οσο για την ραμ.. Το δικο λαπτοπ το πηρα με 2gb ram k vista(καλα το 1gb ειναι απλα αστειο και δεν θα επρεπε εξαρχης να το δινουν με vista) και δουλευε οκ,βεβαια η χρηση που του κανουμε ειναι αρκετα διαφορετικη,εγω ειμαι συχνα στα 80 tabs και παιζω κ με photoshop που κ που(οχι ταυτοχρονα εννοειτε).σε καποια φαση τσιμπησα μια 2gb και ειχα συνολο 3gb->το μηχανηματακι πηρε αισθητα σε "αερα". Μετα μου προεκυψε αλλη μια ρσμ 2gb και ειχα συνολο 4gb σε dual channel->ανεπαισθητη βελτιωση,σπανιοτατα πιανει τα 3gb απο το task manager και για να γινει αυτο θελει ιδιαιτερη προσπαθεια ~150 tabs στον chrome. Oποτε και με 2gb θα εισαι οκ,αλλα προσωπικα πιστευω πως τα 3gb ειναι το "sweetspot" τουλαχιστων σε vista.Tα 4gb κακο δεν κανουν αλλα οχι να "βαλεις δοσεις" για να εχεις πραγματικα μη αντιληπτη διαφορα(σε δικη σου χρηση). Τελος,μπορεις να κανεις format χωρις να τον βγαλεις απο το λαπτοπ αλλα δεν θα εχεις την δυνατοτητα να διαπιστωσεις εαν "γινετε δουλεια" μεχρι να ξαναπερασεις τα win. Δεν καταλαβα τι εννοεις για τα win8 rc?Τα κατεβαζεις νομιμοτατα απο το site της microsoft με αδεια μεχρι των νοεμβριο(εαν δεν κανω λαθος). Οσο για το σκληρο δισκο,προσωπικα το δικο μου φορουσε εναν στις 5400rpm και τον αλλαξα με αλλων σε 7200rpm,αισθητοτατη διαφορα(αρκετα μεγαλυτερη απο τα 3gb->4gb). Και μολις πριν 1 βδομαδα τσιμπησα ενα ssd οπου και εκλεισε οριστικα ο κυκλος των αναβαθμισεων στο συγκεκριμενο λαπτοπ.Ειμαι απολυτα ευχαριστημενος,το λαπτοπ πλεων πεταει...restart και ξανα στα win σε ~10sec.Install-unistall αστραπιαια. Αυτο που θελω να σου πω ειναι πως εαν παρολα αυτα θελεις να τσιμπησεις σκληρο δισκο(απολυτα αχρειαστος κατα την γνωμη μου) πηγαινε σε καποιων ταχυτερο εστω κ με μικροτερη χωρητικοτητα.Ειτε σε μηχανικο 7200rpm ειτε σε ssd.Χιλιες φορες να τσιμπησεις μονο 2gb+ ram και να δωσεις την διαφορα στον σκληρο. Αλλα επιμενω στο να μην τον αλλαξεις για την χρηση που του κανεις.Τσιμπησε πρωτα μια ram,περνα και τα win8 και ειμαι σιγουρος οτι ολα θα δουλευουν ρολοι. Υ.Γ Για ξαναδωσε ενα λινκ με ποιο ακριβως λαπτοπ εχεις.
Doug21 Δημοσ. 4 Ιουλίου 2012 Μέλος Δημοσ. 4 Ιουλίου 2012 το λαπτοπ που εχω ειναι το toshiba satellite A200-14D εγω παλι δεν καλαταλαβαινω πως εισαι σιγουρος οτι η αλλαγη δισκου δεν χρειαζεται ενω οι αλλοι λενε οτι ο δισκος φταιει για ολα και ειναι ουσιαστικα νεκρος. Εδω μου ειπαν να μην ανοιγω καν το λαπτοπ απο δω και περα! καποιος κανει λαθος σιγουρα, το θεμα ειναι ποιος!
@topos Δημοσ. 4 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 4 Ιουλίου 2012 Εν δυναμη νεκρος, Οπως σου ξαναειπα,ισως κρατησει μια βδομαδα ισως 2χρονια. Εαν σου περισσευανε και το μηχανημα "εβγαζε δουλεια" η ειχες ευαισθητα δεδομενα θα σου ελεγα να κουμπωσεις εναν ssd χωρις δευτερη σκεψη.Αλλα να βαλεις δοσεις για να πας παλι σε μηχανικο 5400rpm? Aλλα στην τελικη,με σεβασμο στους εχοντες αντιθετη αποψη.Εγω προσωπικα σου ειπα τι θα εκανα και τι ακριβως συστηνω: Τα δεδομενα->Το μηχανημα σου σιγουρα σερνετε 100% εξαιτιας της ram και πιθανως απο "ασυμμαζευτο" λειτουργικο(που οσο κ να το συμμαζεψεις δεν θα σωθει η κατασταση λογο ram). Eνεργειες-> 1)Τσιμπας μια μνημη sodimm 2gb ram 2)Βγαζεις το σκληρο σου και τον περνας στο desktop.Του κοπανας format και ταυτοχρονα βλεπεις εαν βελτιωνετε η κατασταση με hdsentinel. 3)κατεβαζεις τα win8 και τα περνας στο δισκο Κατα 99% οπως προειπα θα δουλευουν ολα ρολοι. Στο 1% που παλι κανω εγω λαθος απλα θα αναγκαστεις μετεπειτα να αγορασεις μετεπειτα σκληρο.Στην ουσια με αυτο που σε λεω εγω απλα δεν εχεις να χασεις απολυτως τιποτα. Στην αντιθετη περιπτωση πιθανοτατα να αγορασεις εναν σκληρο που δεν το χρειαζεσαι. Ευχαριστως θα εβαζα και στοιχημα με οποιων θελει,εαν ειχα την δυνατοτητα να στο κανω εγω. Υ.Γ Μηχανικους παραξενους θορυβους δεν ακους απο τον σκληρο που εχεις τωρα?Υποθετω πως οχι μιας κ θα το ειχες αναφερει... Υ.Γ2 Ειδα τα specs κ επαληθευτικε μια υπονοια που ειχα->συμφωνα με αυτο ο cpu σου δεν υποστηριζει 64bit εντολες,aka δεν θα σου δουλεψουν ποτε τα 4gb μνημης εκτος και εαν περνουσες ειδικο προγραμματακι εξομοιωσης σκληρου της ραμ αλλα αυτα στην προκειμενη περιπτωση ειναι ιστοριες για αγριους.Και σιγουρα εαν ειχες την γνωση κ διαθεση να το κανεις δεν υπηρχε ποτε περιπτωση να δουλευες vista με 1gb ram.(Χωρις παρεξηγηση...)
Doug21 Δημοσ. 4 Ιουλίου 2012 Μέλος Δημοσ. 4 Ιουλίου 2012 Οποτε μεχρι ποση μνημη μπορω να δουλεψω? και γιατι παρεξηγηση? κακο ειναι να μην ειμαστε εξπερ σε ολα?
@topos Δημοσ. 4 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 4 Ιουλίου 2012 Χοντρικα θα ελεγα απο ~2700 μεχρι 3300.Η διαφορα προκυπτει απο την μνημη της καρτας γραφικων σου,αλλα ειναι πιο εξειδικευμενη συζητηση αυτο... Οπως και να εχει τσιμπα ειτε 1gb ειτε 2gb (εγω θα πηγαινα στα 2gb*) και με βαση τα προηγουμενα λογικα θα εισαι οκ. Προτιμησε επιπλεων kingston ειτε 667 ειτε 800. *Οπως ειπα θεωρω sweetspot τα 3gb αλλα επιπλεων στην πιο παρατραβηγμενη εκδοχη ολων να μην ειναι συμβατες μεταξυ τους θα βαλεις μονο το καινουργιο dimmακι και θα χεις 2gb. Ξεκινα λοιπον με format(s) και ram και βλεπεις.. Y.Γ Καποιος αλλος μπορει να παρεξηγουσε και δεν ειχα καμια προθεση για κατι τετοιο... Υ.Γ2 Εχω εναν σκληρο 2.5 με 56% health εαν θελεις να σου ριξω και screenshot με το πριν και μετα μολις κατσω κ ασχοληθω μαζι του-αλλαχτηκε ο συγκεκριμενος επειδη α)το λαπτοπ δουλευει εργασιες σχολης και κυριοτερο β)εκανε μηχανικους θορυβους.
Doug21 Δημοσ. 4 Ιουλίου 2012 Μέλος Δημοσ. 4 Ιουλίου 2012 απλα το αλλο που σκεφτομαι ειναι οτι αν αφησω αυτον τον δισκο και οντως φταιει μονο η ΡΑΜ, μπορει ανα πασα στιγμη να ψοφησει αυτος και να χασω τα παντα. Απο την αλλη και δεν καταλαβα τι μου ειπες να κανω με το desktop ΚΑΙ δεν ξερω πως ΚΑΙ φοβαμαι μην χαλασω κατι! να προσθεσω οτι να φταιει ΜΟΝΟ η ραμ σχεδον το αποκλειω μιας και δουλευε μια χαρα το λαπτοπ πριν καιρο
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα