Doug21 Δημοσ. 2 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 2 Ιουλίου 2012 *Αν ειμαι σε λαθος μερος παρακαλω ας μεταφερθει στο σωστο και σορρυ! Λοιπον, εχω ενα Toshiba satellite Που το πηρα περιπου πριν 4-5 χρονια. μεχρι και πριν 2 χρονια πηγαινε μια χαρα και τον τελευταιο καιρο σερνεται. τι παθαινει? 1) πολυ ωρα να ξεκινησει και ειδικα να μπορεις να κανεις κατι οπως να ανοιξεις καποιο προγραμμα κτλ 2) συνεχεια crashes απο toshiba flash cards κτλ 3) χασαμε πριν λιγο καιρο και το wireless με αποτελεσμα να παρουμε στικακι 4) υπερθερμαινεται (εχει και κατι σπασιματακια εδω κι εκει) 5) ενω ας πουμε με το "can you run it?" μου λεει οτι μπορω να παιξω μερικα παιχνιδια, δεν παιζονται στην πραγματικοτητα 6) πολυ κολλημα στα web browsers ανεξαρτητου ταχυτητας ιντερνετ εκεινη την ωρα 7) γενικα αργουν πολυ οι μεταφορες αρχειων, το ανοιγμα φακελων κτλ τωρα, πριν κανα δυο μηνες καθαρισα οτι σαβουρα βρηκα χειροκινητα κι εκανα κι ενα format (εχει vista και δεν ξερω αν μπορω να βαλω καπως xp-αν ξερει καποιος ας μου πει!). defgrament κανει με προγραμμα. ελευθερο χωρο στο δισκο εχει πολυ. αυτα μου ερχονται τωρα. σωζεται η κατασταση η παει για πεταμα?
Doug21 Δημοσ. 2 Ιουλίου 2012 Μέλος Δημοσ. 2 Ιουλίου 2012 εσωτερικα εσωτερικα οχι. τα καθιερωμενα φυσηματα στις εσοχες επ'εξω μονο. ειναι σημαντικο να υποθεσω? παιζει ομως για ολη αυτη την κατασταση να φταει απλα αυτο? πως γινεται σωστος καθαρισμος σε λαπτοπ να μην εχουμε κι αλλα?
discoboyminimal Δημοσ. 2 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 2 Ιουλίου 2012 hard disk sentinel . δοκιμασε και πες τι σου εβγαλε, λογικα θα χτυπησε κανας σκληρος μετα απο τοσα χρονια.επισης ενα φρεσκαρισμα το χρειαζεσαι.λιγο αερα στα ανεμιστηρια να φυγουν οι σκονες κανα καθαρισματακι μεσα στο σκληρο.επισης αφου εβαλες vista σβηστα, και βαλε 7 αν εχεις πανω απο 2gb ram αλλιως κανα modded xp για να κανουμε και την φιγουρα και καλα οτι ειναι 7
ninos30 Δημοσ. 2 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 2 Ιουλίου 2012 Ta 1-7 στα κάνει και μετά το format? Το πήγες και σα κανα πρατήριο να το φυσήξεις με τον αέρα από τις εξαγωγές του αέρα? XP θα μπορείς να βάλεις άνετα. Και μάλλον και 7. Το ανάποδο θα ήταν πιο δύσκολο. EDIT Oups με προλάβατε
Doug21 Δημοσ. 2 Ιουλίου 2012 Μέλος Δημοσ. 2 Ιουλίου 2012 hard disk sentinel . δοκιμασε και πες τι σου εβγαλε, λογικα θα χτυπησε κανας σκληρος μετα απο τοσα χρονια.επισης ενα φρεσκαρισμα το χρειαζεσαι.λιγο αερα στα ανεμιστηρια να φυγουν οι σκονες κανα καθαρισματακι μεσα στο σκληρο.επισης αφου εβαλες vista σβηστα, και βαλε 7 αν εχεις πανω απο 2gb ram αλλιως κανα modded xp για να κανουμε και την φιγουρα και καλα οτι ειναι 7 Ta 1-7 στα κάνει και μετά το format? Το πήγες και σα κανα πρατήριο να το φυσήξεις με τον αέρα από τις εξαγωγές του αέρα? XP θα μπορείς να βάλεις άνετα. Και μάλλον και 7. Το ανάποδο θα ήταν πιο δύσκολο. EDIT Oups με προλάβατε λοιπον, ευχαριστω για τις συμβουλες. για να δουμε.. -ναι ολα αυτα τα κανει και μετα το φορματ. -βιστα ειχε τα δικα του και δεν εχω εγω αλλα να του βαλω και λεφτα δεν παιζουνε... τωρα για κατι αλλο δεν το συνηθιζω αλλα αν ειναι να σωσουμε το λαπτοπ.. δεν ξερω. αλλιως ας αφησουμε τα βιστα. -δεν εχω φυσηξει τιποτα με δυνατο μηχανημα. λετε να το κανω οπωσδηποτε? να το ανοιξω η απο εξω? -το Hard disk sentinel ειναι προγραμματακι? θα το κανω αν ειναι σε λιγο γιατι δεν το εχω μαζι μου το λαπτοπ τωρα - α και να πω οτι οσο αφορα τα windows, δε με νοιαζει καθολου το ποσο ΚΑΛΑ ειναι σε επιλογες κτλ. αυτο που θελω ειναι να εινα ιελαφρια ωστε να τρεχει ανετα το μηχανημα και να μου παιζει παιχνιδια και προγραμματα ανετα.
discoboyminimal Δημοσ. 2 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 2 Ιουλίου 2012 θα σου ελεγα να πεταξεις κανα linux πανω στο λαπτοπ επειδη ειναι ελαφρια και τζαμπε αλλα θες και παιχνιδια.τωρα η θα βρεις κανα μεταχειρισμενο xp να βαλεις απανω η θα πρεπει να ψαχτεις λιγο μονος.....φυσιγμα δεν θελει ιδιετερο ισα ισα να βαρεσεις μια δυνατη απο το φουρφουρι και να βγει κανα κιλο χωμα απο την εξοδο, δεν χρειαζεται να το ανοιξεις.ναι το hd sentinel ειναι προγραμματακι και τσεκαρει τον σκληρο σου για προβληματα, αν και νομιζω οτι ειναι εκει το προβλημα ας μας το επιβεβαιωσει.α και καλα θα ηταν να μην ξαναβαλεις vista.
dimpa16 Δημοσ. 2 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 2 Ιουλίου 2012 Μπορεις να δωσεις το ακριβες μοντελο του Toshiba σου?
Doug21 Δημοσ. 2 Ιουλίου 2012 Μέλος Δημοσ. 2 Ιουλίου 2012 Μπορεις να δωσεις το ακριβες μοντελο του Toshiba σου? ναι θα το ποσταρω σε λιγο που θα το εχω στα χερια μου αυτο πηρα απο το hard disk sentinel το μοντελο μου ειναι Α200-14D
SpirtouLisS Δημοσ. 2 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 2 Ιουλίου 2012 με ηρεμια θα κανεις backup αμεσα οτιδηποτε πολυτιμο αρχειο εχεις στο λαπτοπ. αυτο προεχει τωρα. ο δισκος σου οπως βλεπεις και στο hd sentinel πεθαινει. στο performance βλεπεις οτι μπορει ακομα να διατηρητε εν ζωη προφανως με καλυπτοντας τα bad sectors μονοσς του ο δισκος. οταν πια δε θα μπορει να το κανει its over οταν το κανεις το backup και εισαι ασφαλης ελα εδω να σου πουμε τι να κανεις μετα και τι δισκο να παρεις.
Doug21 Δημοσ. 2 Ιουλίου 2012 Μέλος Δημοσ. 2 Ιουλίου 2012 μπορει καποιος να μου εξηγησει τι ακριβως βλεπω στην εικονα που ποσταρα γιατι δεν καταλαβαινω τι ειναι τι? απο backup ειμαστε οκ, μετα τι κανω? αξιζει να αγορασω κατι αλλο για αυτο το Laptop ?
SpirtouLisS Δημοσ. 2 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 2 Ιουλίου 2012 μπορει καποιος να μου εξηγησει τι ακριβως βλεπω στην εικονα που ποσταρα γιατι δεν καταλαβαινω τι ειναι τι? απο backup ειμαστε οκ, μετα τι κανω? αξιζει να αγορασω κατι αλλο για αυτο το Laptop ? στην εικονα βλεπεις προφανως τη free εκδοση του sentinel εχεις 66 bad sectors στο δισκο σου δηλαδη τομεις που δε μπορει να γραφει ή να ανακτηθει δεδομενο οσο το performance ειναι στο 100% ο δισκος αυτοματα εντοπιζει μεσω firmware τα bad sectors και τα απομονωνει. αυτο το κανει μεχρι ενος σημειο σε ενα τομεα ασφαλειας που μπορει να απορροφησει ενα συγκεκριμενο αριθμο bad sectors. οταν αυτος ο τομεας ασφαλειας τελειωσει το performance θα πεσει απο το 100% και μετα ο δισκος δεν ειναι ποια ανακτησιμος πληρως. να σου πω οτι τα προγραμματα ελεγχου των εταιριων wd και seagate δε σου βγαζουν bad sectors αν ο τομεας ασφαλειας δε καλυφθει ως ενα βαθμο. αυτο για να μη αλλαζουν με εγγυηση σκληρους με λιγα bad sectors. αξιζει να αλλαξεις δισκο. δεν ειναι ακριβοι. οτιδηποτε αναφερεις και αφορα καθυστερηση πχ σε browsing, ξεκινημα, κτλ οφειλεται στη κατασταση του δισκου. κ θες ενα sata δισκο 2.5'' ο δισκος σου τωρα ειναι αυτος μπορεις να βαλεις και SSD αν θες. αλλα στη θεση σου δε θα επενδυα σε ενα παλιο λαπτοπ γιατι δε θα κερδισω κατι. ο ssd οπως και να ναι θα σου μεινει. ή ενα μηχανικο δισκο κανει 50 ευρω περιπου
Doug21 Δημοσ. 2 Ιουλίου 2012 Μέλος Δημοσ. 2 Ιουλίου 2012 αυτην την αλλαγη την κανω ανετα μονος μου η θελει τεχνικο? η διαφορα του κανονικου δισκου με τον ssd (καρτα δεν ειναι αυτο)? ποια ειναι?
SpirtouLisS Δημοσ. 2 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 2 Ιουλίου 2012 αυτην την αλλαγη την κανω ανετα μονος μου η θελει τεχνικο? η διαφορα του κανονικου δισκου με τον ssd (καρτα δεν ειναι αυτο)? ποια ειναι? ο κανονικος δισκος ειναι μηχανικος με βηματικο μοτερ ενω ο ssd μπορεις να τον φανταστεις σαν ενα πολυ πολυ μεγαλο φλασακι. δε εχει κινουμενα μηχανικα μερη. ξεχνα τον ssd παντως δε θα κερδισεις κατι σε ταχυτητα και ειναι ακριβοι. εγω ημουν στη θεση με ενα πολυ πιο παλιο λαπτοπ με χτυπημενο δισκο και βολευτηκα με την λυση του μηχανικου σκληρου την αλλαγη την κανεις εσυ πολυ ευκολα. μια θυρα στο κατω μερος του λαπτοπ σου ξεβιδωνεις και λογικα ειναι αμεσα προσβασιμος δισκος και μνημες. αν δε το κανεις μονος σου παρολα αυτα δεν αξιζει γιατι σε καταστημα θα σου παρουν 30 ευρω για 1 λεπτο που θα κανουν να στον αλλαξουν.
Doug21 Δημοσ. 2 Ιουλίου 2012 Μέλος Δημοσ. 2 Ιουλίου 2012 ωραια. εχεις να προτεινεις καποιο καταστημα? με πμ αν απαγορευεται εδω. να δω και τιμες ονλαιν κτλ. και τι να ψαξω κτλ σε ποιοτητα. η γνωμη εσας που ξερετε ποια ειναι? ειναι δυνατον να οφειλονται ΟΛΑ στον δισκο? λετε να ειμαστε τοσο τυχεροι ωστε με 50 ευρω να φτιαξουμε το λαπτοπ? ακομα θα με ενδιεφερε το που μπορω να βρω πληκτρα για αυτο το λαπτοπ μιας κι εχουμε παιδακι και τα εσπασε!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα