dimitris2006 Δημοσ. 2 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 2 Ιουλίου 2012 Μια νέα έρευνα επιβεβαιώνει τα στατιστικά που ίσως υποψιαζόμασταν ότι ισχύουν όσον αφορά τη χρήση των smartphones: οι τηλεφωνικές κλήσεις είναι μία από τις λειτουργίες που χρησιμοποιεί πιο σπάνια ένας χρήστης έξυπνου τηλεφώνου.Η έρευνα πραγματοποιήθηκε από τον πάροχο κινητής τηλεφωνίας Ο2 και αναφέρει ότι ξοδεύουμε κατά μέσο όρο 24 λεπτά και 49 δευτερόλεπτα για πλοήγηση στο Internet καθημερινά μέσα από το κινητό μας τηλέφωνο, ενώ το χρησιμοποιούμε για να πραγματοποιήσουμε τηλεφωνικές κλήσεις μόλις 12 λεπτά και 15 δευτερόλεπτα την ημέρα. Για την ακρίβεια, οι τηλεφωνικές κλήσεις αποτελούν την πέμπτη κατά σειρά πιο χρησιμοποιούμενη λειτουργία ενός smartphone, ενώ προηγείται η πλοήγηση στο Internet, η χρήση κοινωνικών δικτύων (17’), η μουσική (15’) και τα παιχνίδια (14’). Πιο κάτω από τις τηλεφωνικές κλήσεις έρχεται η αποστολή email (11’), τα sms μηνύματα (10’) και η παρακολούθηση τηλεόρασης και το ραδιόφωνο (μαζί 9’). Στο τέλος της λίστας βρίσκεται η χρήση της φωτογραφικής μηχανής (3’). Ορισμένα ακόμη ενδιαφέροντα στατιστικά είναι το γεγονός ότι το 54% των χρηστών κινητών τηλεφώνων νέας τεχνολογίας χρησιμοποιεί τις συσκευές του για ξυπνητήρι, ενώ το 46% δηλώνει ότι είναι η μόνη συσκευή που χρησιμοποιεί για να ενημερώνεται για την ώρα και όλες τις διαδικασίες που σχετίζονται με αυτή. “Τα smartphones είναι πλέον ο σύγχρονος Ελβετικός σουγιάς, αντικαθιστώντας αντικείμενα όπως το ρολόι, την φωτογραφική μηχανή, τα βιβλία ή ακόμη και τους φορητούς υπολογιστές” αναφέρει ο David Johnson γενικός διευθυντής της Ο2. Site: techradar.com
Επισκέπτης Δημοσ. 2 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 2 Ιουλίου 2012 Μήπως όμως στην Ελλάδα που είναι διαφορετικές οι χρεώσεις να αντιστρέφονται τα πράγματα;
argirisparxas Δημοσ. 2 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 2 Ιουλίου 2012 Δεν ξέρω τι γίνεται στην Ελλάδα αλλά η έρευνα μου φαίνεται λογική γιατί όλοι έχουν τρελαθεί με την νέα μόδα των smartphone αλλά και των tablet....
Achilleas90 Δημοσ. 2 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 2 Ιουλίου 2012 Πρέπει να μπει και μία κατηγορία για την πόζα .... νομίζω ότι είναι η κύρια χρήση ακριβών smartphones στην Ελλάδα.
Black Demis Δημοσ. 2 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 2 Ιουλίου 2012 αν χωρίσουμε σε μια μέρα τι χρήσεις κάνω το smartphone 1. 30+ min μουσική (αν είμαι σε δρόμο το έχω για mp3 player) 2. 10+ min internet (να δω κάναν καιρό κλπ κλπ ) 60 mb μήνα αρκούν για αυτά 3. 10+ min phone calls 4. 5+ min sms (να μην στείλουμε κάνα 2 3 sms μέρα?) 5. 1+ min social (θα μπω μια φορά την ημέρα να δω αν έχω κάποιο μήνυμα) 6. 1+ min email (μερικές φόρες κάνα mail την ήμερα) 7. 0 min games (ειπαμε..... όχι και παιχνίδια στο κινητό) 8. 0 min movies (εδώ σε 27' full hd δεν μπορώ καλά καλά να δω ταινία τι να δω εκεί σε 4 - 4+ ίντσες.....) + να προσθέσω.. κάτι γνωστοί μου πήραν iphone και πάνε σε καφετεριες το βάζουν στο τραπεζάκι σε ποιο φανερό σημείο και προσπαθούν να αναδείξουν.......... αυτοί χαλάνε κάνα 4 ώρες μόνο για την πόζα.....
mants118 Δημοσ. 2 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 2 Ιουλίου 2012 αν έχεις smartphone με Wi-Fi τότε πιστεύω ότι το 70-80% του χρόνου πάει σε Facebook/twitter/ίντερνετ... 1
bisbirikos Δημοσ. 2 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 2 Ιουλίου 2012 Για τα βιβλία δεν συμφωνώ. Τα κινητά είναι αναπόφευκτα πολύ μικρά για να αντικαταστήσουν το πολύωρο διάβασμα e-books. Για την φωτογραφική μηχανή σίγουρα τα ακριβά μοντέλα βγάζουν επαρκείς φωτογραφίες με καλό φωτισμό . Με εξαίρεση το αναμενόμενο Nokia 808 Pureview , με 41MPixels. Το πρώτο κινητό ικανό για καλές νυχτερινές φωτογραφίες.
Skylined Δημοσ. 2 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 2 Ιουλίου 2012 Το Galaxy note το χρησιμοποιώ για: -τηλέφωνα/SMS -αναγνωση/αποστολή email -ξυπνητήρι -mp3 player -media player -συσκευή gps -φορητό πολυλεξικό και μεταφραστή -ανγνώστη ebook -πλοήγηση στο ίντερνετ -φωτογραφική μηχανή -φακό -για να κρατάω σημειώσεις -music recognition -κατέβασμα μουσικής -πλήρες επιστημονικό κομπιουτεράκι -παρακολούθηση βίντεο από YouTube και οι δυνατότητές του απλά δεν έχουν τελειωμό. Περίμενα ένα τέτοιο εργαλείο 4-5 χρόνια γιατί έβλεπα προς τα πού βάδιζε η τεχνολογία (και σιγά το δύσκολο πράγμα), όπως και τώρα περιμένω σε 2-3 χρόνια μικρές έξυπνες συσκευές "άλλου" επιπέδου. Τα smartphones και τα tablets δεν είναι "μόδα" όπως ήταν τα netbooks, είναι το μέλλον και ήρθαν για να μείνουν για τα καλά.
speedman_26 Δημοσ. 2 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 2 Ιουλίου 2012 Στο μέλλον θα είναι το δεξί μας χέρι σίγουρα Sent from my iPad using Insomnia
sta2 Δημοσ. 2 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 2 Ιουλίου 2012 Πρέπει να μπει και μία κατηγορία για την πόζα .... νομίζω ότι είναι η κύρια χρήση ακριβών smartphones στην Ελλάδα. Δε θα μπορουσα να το θεσω καλητερα
lampisch Δημοσ. 3 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 3 Ιουλίου 2012 Πρέπει να μπει και μία κατηγορία για την πόζα .... νομίζω ότι είναι η κύρια χρήση ακριβών smartphones στην Ελλάδα. αχχχ ποσο δικιο εχεις!! Sent from my iPhone using Insomnia
Necro17 Δημοσ. 3 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 3 Ιουλίου 2012 εγω οταν μιλαω με καποιον στο τηλεφωνο με το iPhone φαινεται πολλες φορες το μηλο και το βλεπουν αρα αυτο ειναι ποζα; για συνερθεται λιγο και αφηστε τον αλλον να χαιρεται την ζωη του και εσεις κοιταξτε την δικη σας. εδω στην ελλαδα πολλοι εχουν ενα συνδρομο της φοβιας της διαφορετικοτητας, μετο που βλεπουν κατι διαφορετικο το κατακρινουν. ενας κυριος πιο πανω μας ειπε τι κανουν οι φιλοι του που ουτε μ ενδιαφερει εμενα προσωπικα αλλα περα απο αυτο κατακρινει καποιους ανθρωπους οι οποιοι κανουν κατι που δεν θα εκανε ο ιδιος. αν κανω λαθος θα το δεχτω
aiolos.01 Δημοσ. 3 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 3 Ιουλίου 2012 Λογικό είναι να μην είναι πρώτες οι κλήσεις και τα μηνύματα. Αυτά δεν αυξήθηκαν με τη χρήση smartphones. Ίσως να έπεσαν κιόλας (ειδικά τα sms). Αντίθετα οτι έχει να κάνει με το internet ανέβηκε.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα