Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα στην παρέα.

Μέσα στην επόμενη εβδομάδα, θα προχωρήσω σε αγορά νέου PC και θα ήθελα την γνώμη σας.

Θέλω να παίζει άριστα Diablo III/WoW αλλά και ολίγων από BF3 & Skyrim. Eιδικά για το D3 αναθεώρησα πολλά σχετικά με τις απαιτήσεις. Σε PC φίλου με GTX470 και Quad Core Q9450 @ 2.66Ghz το παιχνίδι παρουσιάζε αισθητά κολλήματα και FPS Drops ανα διαστήματα. Δεν ξέρω τι κάνει η Blizzard, πάντως διαισθάνομαι κακό προγραμματισμό σε πολλά κομματιά του παιχνιδιού μιας και διαβάζω απο αρκετούς για σχετικά προβλήματα, με δυνατά συστήματα.

Πέρα από αυτό, το PC θα τρέχει λίγο Photoshop καθώς και 1-2 ερευνητικές εφαρμογές που χρειάζονται σχετικά καλή CPU.

Δεν θέλω να προβώ σε αναβαθμίση για ένα αξιoσέβαστο διάστημα ειδικά σε θέμα CPU/GPU, γι'αυτό και θα προσπαθήσω να διαθέσω έως 1400-1500 ευρώ για πύργο, οθόνη δεν χρειάζομαι.

Στο θέμα της CPU έχω καταλήξει στον i7-3770k, αλλά θα ήθελα την γνώμη σας αν αξίζει να επενδύσω στο νέο Socket (2011), αν και διαβάζοντας στα ξένα fora, οι περισσότεροι λένε πως δεν προσφέρει κάτι το ιδιαίτερο σε αναλογία με το κόστος.

Σχετικά με την μητρική, είμαι ανάμεσα στην Asus Maximus V Gene και στην P8Z77-V Deluxe. Η maximus με κόστος στα 200 ευρώ δειχνει καλή επιλογή (ειδικά για overlock), αν και εχω κάποιες αμφιβολίες λογω μεγέθους micro ATX. Δεν σκοπεύω να κάνω τρελό σύστημα με πολλές GPU οπότε ο χώρος έρχεται σε 2η μοίρα, αλλά αναρωτιέμαι μήπως υπάρχουν θέματα θερμοκρασίας γενικότερα λόγω περιορισμένου χώρου;

Σχετικά με την GPU, η GTX670 στην dcu έκδοση της Asus φαίνεται απίστευτη, διαβάζω τα καλύτερα σε reviews.

Να σημειώσω ότι ήδη στην κατοχή μου έχω εναν SSD (OCZ Vertex 3) καθώς και μνήμες Corsair (2x4GB) 1600Mhz τα οποία και είχα αγοράσει σε προσφορά πριν λίγο καιρό. Δεν ξέρω αν αξίζει να μπει άλλο ένα ζευγάρι μνήνες για να φτάσει τα 16GB, αλλά μου φαίνεται υπερβολή.

Ακούω τις προτάσεις σας!

Ευχαριστώ για τον χρόνο σας.

• Απαντ. 55
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Καλησπερα!

Λοιπον εγω πιστευω πως ο ι7 ειναι υπερβολικος για παιχνιδια και πως με ι5 εισαι υπερκαλυμμενος!

Αυτη ειναι μια συνθεση απο μενα! Μνημη και ssd δεν εβαλα αφου ειπες οτι ηδη εχεις!

Ακομα μπορεις να κοιταξεις αν θες εδω που θα τα βρεις ολα πιο φθηνα και μπορεις να φορτωσεις ακομα περισσοτερα με τα ιδια λεφτα μιας και οι τιμες του ειναι wow

Ελπιζω να βοηθησα αρκετα

Το μαγαζι ειναι το vision studio της θεσσαλονικης

Καλησπέρα στην παρέα.

Μέσα στην επόμενη εβδομάδα, θα προχωρήσω σε αγορά νέου PC και θα ήθελα την γνώμη σας.

Θέλω να παίζει άριστα Diablo III/WoW αλλά και ολίγων από BF3 & Skyrim. Eιδικά για το D3 αναθεώρησα πολλά σχετικά με τις απαιτήσεις. Σε PC φίλου με GTX470 και Quad Core Q9450 @ 2.66Ghz το παιχνίδι παρουσιάζε αισθητά κολλήματα και FPS Drops ανα διαστήματα. Δεν ξέρω τι κάνει η Blizzard, πάντως διαισθάνομαι κακό προγραμματισμό σε πολλά κομματιά του παιχνιδιού μιας και διαβάζω απο αρκετούς για σχετικά προβλήματα, με δυνατά συστήματα.

Πέρα από αυτό, το PC θα τρέχει λίγο Photoshop καθώς και 1-2 ερευνητικές εφαρμογές που χρειάζονται σχετικά καλή CPU.

Δεν θέλω να προβώ σε αναβαθμίση για ένα αξιoσέβαστο διάστημα ειδικά σε θέμα CPU/GPU, γι'αυτό και θα προσπαθήσω να διαθέσω έως 1400-1500 ευρώ για πύργο, οθόνη δεν χρειάζομαι.

Στο θέμα της CPU έχω καταλήξει στον i7-3770k, αλλά θα ήθελα την γνώμη σας αν αξίζει να επενδύσω στο νέο Socket (2011), αν και διαβάζοντας στα ξένα fora, οι περισσότεροι λένε πως δεν προσφέρει κάτι το ιδιαίτερο σε αναλογία με το κόστος.

Σχετικά με την μητρική, είμαι ανάμεσα στην Asus Maximus V Gene και στην P8Z77-V Deluxe. Η maximus με κόστος στα 200 ευρώ δειχνει καλή επιλογή (ειδικά για overlock), αν και εχω κάποιες αμφιβολίες λογω μεγέθους micro ATX. Δεν σκοπεύω να κάνω τρελό σύστημα με πολλές GPU οπότε ο χώρος έρχεται σε 2η μοίρα, αλλά αναρωτιέμαι μήπως υπάρχουν θέματα θερμοκρασίας γενικότερα λόγω περιορισμένου χώρου;

Σχετικά με την GPU, η GTX670 στην dcu έκδοση της Asus φαίνεται απίστευτη ειναι πολυ ασταθης καρτα, διαβάζω τα καλύτερα σε reviews.

Να σημειώσω ότι ήδη στην κατοχή μου έχω εναν SSD (OCZ Vertex 3) καθώς και μνήμες Corsair (2x4GB) 1600Mhz τα οποία και είχα αγοράσει σε προσφορά πριν λίγο καιρό. Δεν ξέρω αν αξίζει να μπει άλλο ένα ζευγάρι μνήνες για να φτάσει τα 16GB, αλλά μου φαίνεται υπερβολή.

Ακούω τις προτάσεις σας!

Ευχαριστώ για τον χρόνο σας.

Δημοσ.

Ευχαριστώ θερμά, πολύ ενδιαφέρουσα πρόταση! Μήπως όμως και η GTX680 είναι κάπως, too much?

Η GTX670 DirectCU μου φαίνεται πιο λογική στον λόγο απόδοσης/κόστους.

Δημοσ.

Μερικές παρατηρήσεις για την συνθεση του γιατρού!

Μπορει η μητρική να είναι στο όνομα μια maximus αλλα δεν πάυει να ειναι micro atx και να μην προσφέρει κατι ιδιαιτερο για τα λεφτα που ζητάει...

http://www.visionstudio.gr/prodinfo.asp?id=29206&cat=3&sub=369&pmanuf=196&sort=3&step=undefined

H 680 όντως είναι κακή επιλογή απέναντι στο vfm της 670.

Ποιος ο λόγος να χαθούνε 10Ε για drive

http://www.visionstudio.gr/prodinfo.asp?id=25531&cat=9&sub=undefined&pmanuf=undefined&sort=3&step=undefined

Τα 750 είναι υπερβολικά αν δεν σκέφτεσαι να πας σε sli / cf

http://www.visionstudio.gr/prodinfo.asp?id=23359&cat=17&sub=0&pmanuf=979&sort=3&step=undefined

Με τα λεφτά που κερδίζεις απο τα παραπάνω παίρνεις έναν τετοιο ...

http://www.visionstudio.gr/prodinfo.asp?id=29222&cat=6&sub=318&pmanuf=undefined&sort=3&step=2 (εκτός αν αυτός που έχεις είναι ήδη 120αρης)... αλλίως δεν βαζεις καν τον ssd και κερδίζεις καποια χρήματα για να πας διακόπες!

Και γενικά έχεις ένα πιο ισοροπημένο μηχάνημα!

Στην συγκεκριμένη περίπτωση καποιο πρόβλημα παίζει με το pc του φίλου η με την σύνδεση στο internet και όχι με το diablo... το οποίο έχει τραγικά χαμηλές απαιτήσεις και παίζει ανετότατα και σε πολυ πολυ πιο αδύναμα συστήματα!

Δημοσ.

Μερικές παρατηρήσεις για την συνθεση του γιατρού!

Μπορει η μητρική να είναι στο όνομα μια maximus αλλα δεν πάυει να ειναι micro atx και να μην προσφέρει κατι ιδιαιτερο για τα λεφτα που ζητάει... Σε αυτο εχεις δικιο! Κοιτα για μενα αν δεν χρησιμοποιεις καθε δυνατοτητα που εχει η μητρικη, δεν αξιζει να δωσεις τοσα! Κατα την γνωμη μου με μια m-pro ειναι υπερκαλυμμενος και γλιτωνει και το 60αρικο

http://www.visionstudio.gr/prodinfo.asp?id=29206&cat=3&sub=369&pmanuf=196&sort=3&step=undefined

H 680 όντως είναι κακή επιλογή απέναντι στο vfm της 670. Ναι αλλα ο φιλος μας λεει πως θελει να το κρατησει το μηχανημα για 2-3 τουλαχιστον χρονια οποτε πιστευω πως θα τον καλυψει καλυτερα η 680 και στα παιχνιδια του αργοτερα θα εχει καλυτερα αποτελεσματα σε fps απο την 670 και καθολου λαγκ

Ποιος ο λόγος να χαθούνε 10Ε για drive. Ενταξει μωρε επειδη ειναι ποιοτικα και γνωστα στον κοσμο εδω θα δωσει 1500Ε στα 10 θα κολησουμε

http://www.visionstudio.gr/prodinfo.asp?id=25531&cat=9&sub=undefined&pmanuf=undefined&sort=3&step=undefined

Τα 750 είναι υπερβολικά αν δεν σκέφτεσαι να πας σε sli / cf Αργοτερα δεν ξερεις

http://www.visionstudio.gr/prodinfo.asp?id=23359&cat=17&sub=0&pmanuf=979&sort=3&step=undefined

Με τα λεφτά που κερδίζεις απο τα παραπάνω παίρνεις έναν τετοιο ...

http://www.visionstudio.gr/prodinfo.asp?id=29222&cat=6&sub=318&pmanuf=undefined&sort=3&step=2 (εκτός αν αυτός που έχεις είναι ήδη 120αρης)... αλλίως δεν βαζεις καν τον ssd και κερδίζεις καποια χρήματα για να πας διακόπες!

Και γενικά έχεις ένα πιο ισοροπημένο μηχάνημα!

Για τον ι5 ελπιζω να συμφωνεις μην με κραξεις και κει :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Δημοσ.

Ευχαριστώ παιδιά για τις προτάσεις. Θα παίζω σε ανάλυση 1920x1080.

Σχετικά με την μητρική, η maximus αν και micro-atx, αναφέρουν πως είναι εξαιρετική σε θέματα overclocking, από κει και πέρα εμένα δεν με πειράζει ο περιορισμένος χώρος, αρκεί να μην υπάρχουν θέματα θερμοκρασίας.

Για την 680 το σκέφτομαι, αλλά θα δείξει!

Οσό ν'αφορά το D3 υπάρχει σοβαρό πρόβλημα απο πολλούς χρήστες, googlarete diablo 3 fps stuttering και θα βρείτε πολλά και διάφορα. Ένας λόγος για τον SSD είναι και αυτός.

Δημοσ.

Ευχαριστώ παιδιά για τις προτάσεις. Θα παίζω σε ανάλυση 1920x1080.

Σχετικά με την μητρική, η maximus αν και micro-atx, αναφέρουν πως είναι εξαιρετική σε θέματα overclocking, από κει και πέρα εμένα δεν με πειράζει ο περιορισμένος χώρος, αρκεί να μην υπάρχουν θέματα θερμοκρασίας.

Για την 680 το σκέφτομαι, αλλά θα δείξει!

Οσό ν'αφορά το D3 υπάρχει σοβαρό πρόβλημα απο πολλούς χρήστες, googlarete diablo 3 fps stuttering και θα βρείτε πολλά και διάφορα. Ένας λόγος για τον SSD είναι και αυτός.

Κριμα ειναι αφου δινεις τα λεφτα να μην παρεις 680!

Η v gene εχει δωρο 1 χρονο αδεια kaspersky και daemon tools full αλλα πιστευω πως ειναι ολιγον υπερεκτιμημενη μητρικη και πως αυτη που προτεινε ο stm αξιζει πιο πολυ

Δημοσ.

Καλα ρε doctor πάλι τα ίδια ;

680 για να παίζει diablo 3 ; 600 ευρώ κάρτα ;

ε σιγα τι ειναι για τον doctor 600 ευρω?

Δημοσ.

Καλα ρε doctor πάλι τα ίδια ;

680 για να παίζει diablo 3 ; 600 ευρώ κάρτα ;

Ρε παιδακια μου γλυκα, δεν παιρνεις 600 ευρω καρτα μονο για diablo 3 αλλα και για απαιτητικα παιχνιδια οπως bf3, crysis 2... Και αντι να μιλατε και να σχολιαζετε την συνθεση μου φτιαξτε και σεις τπτ για να βοηθησετε το παιδι που παρεπιμπτωντως δεν εχει δωσει σημεια ζωης ακομα! stm δεν μιλαω για σενα!

Δημοσ.

τι λες για αυτο;

οταν καποιος εχει και διαθετει τοσα λεφτα τα περισσοτερα θα πανε σε καρτα γραφικων αφου αναφερει μονο παιχνιδια...Συμφωνω με τον doctor.Εγω δεν θα επαιρνα καρτα των 600€ γιατι δεν τα εχω αφου ομως διαθετει 1500€ τα 600 ειναι μια χαρα στην καρτα

post-225789-0-48932900-1341255271_thumb.png

Δημοσ.

τι λες για αυτο;

οταν καποιος εχει και διαθετει τοσα λεφτα τα περισσοτερα θα πανε σε καρτα γραφικων αφου αναφερει μονο παιχνιδια...Συμφωνω με τον doctor.Εγω δεν θα επαιρνα καρτα των 600€ γιατι δεν τα εχω αφου ομως διαθετει 1500€ τα 600 ειναι μια χαρα στην καρτα

Συγνώμη, αλλά θα τροφοδοτήσει υπολογιστη, όχι τον πυρηνικό σταθμο της φουκουσίμα.. Λαθος, και το τροφοδοτικό και ο ssd..

Ενα corsair στα 650 watt θα είναι υπεραρκετο... Και για ssd θα προτιμούσα και πάλι κάποιον corsair ελέω καλής φημης στο RMA.

Δημοσ.

τι λες για αυτο;

4gb;υπερβολικό τροφοδοτικό,όχι ποιοτικό κουτί για το μπατζετ που διαθέτει,αφού βάζεις Ζ68,πέτα και έναν 2500k!

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...