Βασούλι Δημοσ. 2 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 2 Ιουλίου 2012 Γειά σε όλους. Χρειάζομαι βοήθεια με το S.M.A.R.T. μου. Λοιπόν ψάχνω να το απενεργοποιήσω & στο IDE Configuration δεν μου βγάζει την επιλογή disable αλλα μου βγάζει τις επιλογές: Auto, cd/dvd, not installed & ARMD. Τί πρέπει να επιλέξω για να το απενεργοποιήσω;
ninos30 Δημοσ. 2 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 2 Ιουλίου 2012 Δεν θα το βρεις εκεί. Είναι ξεχωριστή επιλογή στο BIOS που λέει SMART Eabled/Disabled Τώρα απ' ότι λές έχεις laptop και τα BIOS εκεί είναι λίγο περίεργα. Ποιο έχεις?
Βασούλι Δημοσ. 2 Ιουλίου 2012 Μέλος Δημοσ. 2 Ιουλίου 2012 Εμένα δεν μου βγάζει τόσα πολλά. Πού τα βρίσκεις? έχω το asus pro52l series
washcloud Δημοσ. 2 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 2 Ιουλίου 2012 Εμένα δεν μου βγάζει τόσα πολλά. Πού τα βρίσκεις? έχω το asus pro52l series Προφανώς απλά πόσταρε εικόνα "από ένα τυχαίο ΒΙΟS" (ίσως και το δικό του), ενδεικτικά. Κατά τ' άλλα, όπως ήδη σου είπε, ενδέχεται να μην υπάρχει καν ρύθμιση για απενεργοποίησή του (τα λαπτοπίσια BIOS είναι "φτωχά", από άποψη δυνατότητας ρυθμίσεως, συνήθως...). Όμως, άσχετα από ολ' αυτά, παίζει να έχεις "σοβαρό θέμα" με τον δίσκο (υποθέτω πως θες να το απενεργοποιήσεις, διότι μόλις ξεκινά το μηχάνημα σταματάει σε S.M.A.R.T. error μήνυμα και χρειάζεται να πατήσεις κάποιο πλήκτρο για να συνεχίσει το μπουτάρισμα - πράγμα που θεωρείς σπαστικό...; ), το οποίο να μην πάρεις αψήφιστα και να τον ελέγξεις μέσα απ' το λειτουργικό με τη χρήση σχετικού προγράμματος. Επίσης να φροντίσεις για αντίγραφα των αρχείων σου, μην έχεις καμμιά έκπληξη...
Βασούλι Δημοσ. 2 Ιουλίου 2012 Μέλος Δημοσ. 2 Ιουλίου 2012 όποτε θυμάτε το βγαζει. Βρήκες μήπως τι είναι το ARMD? Δεν υπάρχει περίπτωση να το απενεργοποιήσω με κάποια απο τις επιλογές που μου δίνει?
TheELF Δημοσ. 2 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 2 Ιουλίου 2012 όποτε θυμάτε το βγαζει. Βρήκες μήπως τι είναι το ARMD? Δεν υπάρχει περίπτωση να το απενεργοποιήσω με κάποια απο τις επιλογές που μου δίνει? Aτα ReΜovable Device, ide συσκευή δηλαδή αλλά που να αφαιρείτε και οπότε δεν θα είναι συνεχώς παρών στην εκκίνηση.
ninos30 Δημοσ. 2 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 2 Ιουλίου 2012 Όπως τα λέει ο washcloud είναι για τα laptop. Κι όντως η photo είναι από το ΝΕΤ. Δες μήπως το έχει και στο main κομμάτι του BIOS. Δυστυχώς το manual είναι πολύ φτωχό σε αυτό το κομμάτι και στο ΝΕΤ δεν βρήκα κάτι To ARMD σημαίνει ATAPI Removable Media Device (ARMD). Αναφέρεται σε παλιές συσκευές με ATAPI σύνδεση που δεν ήταν CD/DVD όπως τα super-floppy. Ξέχνα το αυτό
Βασούλι Δημοσ. 2 Ιουλίου 2012 Μέλος Δημοσ. 2 Ιουλίου 2012 Δηλαδή όπως το Usb. Υπάρχει περίπτωση άν αλλάξω την επιλογή σε cd/dvd να είναι το πρώτο που θα bootαρει & να μην βγάζει αλλο το smart κατα την εκκίνηση?
washcloud Δημοσ. 2 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 2 Ιουλίου 2012 Όχι. Δεν έχει σημασία η σειρά εκκίνησης των συσκευών. ...και για δικό σου καλό, επαναλαμβάνω : μην ξεχαστείς κοιτώντας το δέντρο="σπάσιμο" με την ειδοποίηση/παύση μπουταρίσματος και χάσεις το δάσος=τα (πιθανά) αναντικατάστατά σου αρχεία... Στην τελική, ίσως "η πιο σωστή λύση" να είναι αλλαγή δίσκου.... (μιας και τα SMART των BIOS είθισται να σταματάνε το μπουτάρισμα, όχι για ψύλλου πήδημα, αλλά όταν ο δίσκος έχει χοντρό πρόβλημα).
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα