Προς το περιεχόμενο

TP-Link TL-WR1043ND ή Netgear Router N Dual Band 2x300Mbps WNDR3700

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γεια σας φιλοι μου, θα ηθελα αν γνωριζετε καποια βοηθεια-γνώμη-συμβουλή, σχετικα με καποιο απο τα 2 ρουτερ που θελω να παρω.

Ειμαι 4 σχεδον χρονια συνδρομητης της FORTHNET η οποια οταν πρωτο-συνδεθηκα μου εδωσε (δεν ξερω αν μου το'χει δωσει δανεικο)

το "THOMSON TG585 v7" (με 1 κεραια).

Αυτό δηλαδη:

images?q=tbn:ANd9GcSc7c9tx_sFKFLMphpfXb8jxIvcNYXk2UEQzSjoX9HLNdudp-xWvYKS5Pba

Πλέον εχω βαρεθει το συγκεκριμενο Router, και θελω να το αλλαξω, και φυσικα αν ειναι δανεικο αυτο το "THOMSON TG585 v7" να τους το επιστρέψω πισω!

Εχω κατασταλάξει λοιπόν σε αυτα τα 2 οπου δεν ξερω ποιο απο τα 2 να διαλέξω:

1)

TP-Link TL-WR1043ND

TLWR1043ND.jpg

ή

2)

Netgear Wireless Router N Dual Band 2x300Mbps, Gigabit, WNDR3700

1351400.jpg

------------------------------------------------------------------------------------

Μενω σε μονοκατοικια τυπου μεζονετα, και στο ισογειο στο σαλονι εχουμε την τηλεοραση οπου εχουμε καρτα ασυρματου δικτυου, και στον πανω οροφο εχω το Ασυρματο Ρούτερ μου το "THOMSON TG585 v7" (με 1 κεραια)

Ομως η τηλεοραση κατω δεν πιανει το σημα του ρουτερ μου, ποτε το πιανει, ποτε δεν το πιανει καθολου, και ετσι θελω να παρω ενα απο αυτα τα δυο ρουτερ που βλεπετε πιο πανω στις φωτογραφιες, οπου φυσικα το σημα στο ισογειο κατω απο μενα θα φτανει αρκετα δυνατό, αρα η τηλεοραση θα συνδεεται διχως διακοπες στο Internet.

To προβλημα μου είναι πιο από τα 2;;;;;;

Το Νο1

TP-Link TL-WR1043ND

εχει 3 κεραιες, αρα εξυπακούεται ότι εχει ισχυρό σημα, τουλαχιστον 1 οροφο πανω, και 1 οροφο από κατω θα τους καλύπτει σιγουρα, ΟΚ δεν θελω να πιανω π.χ σε ολη την πολυκατοικια (εαν έμενα).

Το Νο2

Netgear Router N Dual Band 2x300Mbps WNDR3700

ομως εχει διπλή συχνοτητα με 300 Μbps η κάθε μια, φυσικα και αυτή ισχυρό σήμα πιστεύω, αλλά δεν εχει κεραίες, εστω 2 ή 3.

------------------------------------------------------------------------------------

Αυτο λοιπον που μ'ενδιαφερει ειναι να πιανει ολος ο χωρος κατω στο ισογειο FULL σημα ειτε για την τηλεοραση για να συνδεεται στο δικτυο, ειτε για οποιαδηποτε αλλη συσκευη που χρειαστει να συνδεθει από το ισογειο, αφου το ασυρματο ρουτερ μου "THOMSON TG585 v7" (με 1 κεραια) εγω τωρα το εχω στον πανω οροφο.

Ετσι λοιπον ποιο θεωρειται ατού;;;;

Ενα ρουτερ με 3 κεραιες αρα δυνατο σημα σιγουρα;

ή

Ενα ρουτερ χωρις κεραιες αλλα με διπλη συχνοτητα και ισχυ εως 600 Μbps;;;;;;

Δημοσ.

α.δενειναι δανεικο το v7>σου ανηκει.

β.τα 2 αποκατω δεν ειναι adsl router ειναι σκετο ρουτερ οποτε δεν σου κανουν γιατι αν βαλεις σκετο ρουτερ μετα πρεπει να κρατησεις και το thomson σαν adsl modem.τα σκετα ρουτερ δεν εχουν modem πανω.απλα εχουν μια υποδοχη wan/internet και περιμενουν ιντερνετ εκει αλλα με ethernet.

γ.οτι θα παρεις ενα ρουτερ που ειναι n η εχει παραπανω κεραιες παλι δεν σημαινει οτι θα φτασει το σημα κατω.καλο θα ηταν το ρουτερ να μπει σε καλυτερο σημειο αν γινεται η αλλιως καλωδιο μεχρι κατω η Powerline.

δ.αν ηταν να παρω modem/router θα πηγαινα σε vigor 2710n.επισης οτι παιζει dual band δεν σημαινει οτι θα κερδισεις

κατι σε Home use ουτε οτι θα παιξει πιο μακρια ουτε επισης οτι η tv σου υποστηριζει 5 ghz.

και μην το πηγαινεις με της κεραιες μονο.

πχ αν παρεις ενα air live που ειναι 500Mw ρουτερ θα εχει με μια κεραια η με 2 , πολυ καλυτερο σημα απο οτι πχ το Tp link με 3 κεραιες.

δεν ειναι μονο η κεραια ειναι και τα mw.και τα περισσοτερα router,adsl router ειναι 100mw Που ειναι το default.

full χλωμο να εχεις με εμποδια ειδικα πατωμα.

επισης οτι ειναι μεχρι 600mbps δεν λεει κατι.αν η αποσταση και τα εμποδια ειναι πολλα οχι 600 αλλα ουτε 60 δεν θα δεις.

μην τρελενεσαι με τα νουμερα η με τις 2 η 3 κεραιες.

επισης οτι παιζει στα 5ghz ειναι πολυ καλο για Links αλλα για Home use ενα και το αυτο κατα καποιο τροπο.

επισης για τα 5ghz

Limited range

Generally, the lower the frequency the farther a wireless signal can travel. Therefore, devices on a 5 GHz network will tend to have a shorter range than those using 2.4 GHz. This can be mitigated somewhat with sophisticated antenna technology, but if a given device is relatively far from the wireless access point, you may have better luck connecting via 2.4 GHz.

Δημοσ.

Έχω το 1043D και είμαι αρκετά ευχαριστημένος. Το έχω στο ισόγειο και έχω πολύ καλό σήμα στον ίδιο όροφο, δύο σπίτια μακρια (4 τοίχοι) και στον πρώτο όροφο ως τα μισά του σπιτιου. Το σπίτι είναι 140 τετραγωνικά με πλευρά 30μ. οπότε το σήμα φτάνει ως τα 15 μέτρα περίπου, στο οριζόντιο επίπεδο σε έναν όροφο διαφορά. Στον δεύτερο όροφο έχω 4 γραμμές σήμα αλλά μόνο με ανοικτό το παράθυρο του φωταγωγού, με κλειστό μόνο μία.

Δημοσ.

Eγω παλι με προσφατη εμπειρια με tp-link εχω φτασει στο εξης συμπερασμα->

Φτηνα,απλο interface,με πολυ καλη εμβελεια αλλα μεχρι να τα ρυθμισεις και να δουλεψουν εφτυσα αιμα(μια συστοιχια repeaters)

Θα προσπαθησω να τα αποφυγω σε επομενη αγορα.

Δημοσ.

Έχω το 1043D και είμαι αρκετά ευχαριστημένος. Το έχω στο ισόγειο και έχω πολύ καλό σήμα στον ίδιο όροφο, δύο σπίτια μακρια (4 τοίχοι) και στον πρώτο όροφο ως τα μισά του σπιτιου. Το σπίτι είναι 140 τετραγωνικά με πλευρά 30μ. οπότε το σήμα φτάνει ως τα 15 μέτρα περίπου, στο οριζόντιο επίπεδο σε έναν όροφο διαφορά. Στον δεύτερο όροφο έχω 4 γραμμές σήμα αλλά μόνο με ανοικτό το παράθυρο του φωταγωγού, με κλειστό μόνο μία.

το σημα ποσο θα φτασει εξαρτατε το σπιτι.

πχ αν ενα σπιτι ειναι πετρα δεν θα φτασει ουτε 5 μετρα.αν ο τοιχος ειναι διπλη σειρα τουβλα η οχι. αν ο τοιχος ειναι ψευδοτοιχος θα περασει και 5 τετοιους και παει λεγοντας.το ιδιο και για το πατωμα.αν ειναι μαρμαρο η ξυλο κτλ κτλ.

εχει να κανει με το υλικο και ποσο σιδερο εχει μεσα οταν μιλαμε για πατωματα κτλ.μετα που βρισκεται το ρουτερ αν εχει εμποδια η οχι αν τρωει παρεμβολες απο κατι αλλο και αλλα τοσα.αν υπαρχει τζαμι απο καπου θα περασει ευκολα το σημα.

Eγω παλι με προσφατη εμπειρια με tp-link εχω φτασει στο εξης συμπερασμα->

Φτηνα,απλο interface,με πολυ καλη εμβελεια αλλα μεχρι να τα ρυθμισεις και να δουλεψουν εφτυσα αιμα(μια συστοιχια repeaters)

Θα προσπαθησω να τα αποφυγω σε επομενη αγορα.

repeater που ειχα σεταρει για ενα φιλο μαζι με το Firmware update δνε πρεπει να φαγα ουτε 10 λεπτο.τωρα αν εσυ εβαλες Repeater πανω στο repeaterπου αυτος κανει repeat το ρουτερ τοτε μπερδευει το πραγμα συν οτι δεν ειναι και η καλυτερη ενδεδειγμενη λυση.κατα τα αλλα ναι.οτι πληρωνειςπαιρνεις ειναι.κατι φτηνο και καλο για τα λεφτα του που θα σε βγαλει ασπροπροσωπο χωρις να εχει τα τρελα feautures Υποχρεωτικα.απο αλλα Noname τα θεωρω πολυ καλυτερα.δηλαδη ειναι μια γνωστη φτηνη μαρκα.πιο χαλια ειναι πχ τα crypto αλλα ειναι πιο ακριβα:P

• 9 μήνες μετά...
Δημοσ.

Sorry που ξεθάβω το θέμα αλλά και εγώ ενδιαφέρομαι για την αγορά του  1043 για χρήση repeater σε 3όροφη μεζονέτα. Διάβασα ότι είναι στην λίστα DD-WRT για να αυξήσω την εμβέλεια το οποίο με ενδιαφέρει. Αυτή την στιγμή στον 2ο όροφο είναι το TG585 v7  και θέλω να το βάλω στον 1ο(το Nexus 7 εχει 77dBM σήμα σε εκέινο το σημείο).

Δημοσ.

Sorry που ξεθάβω το θέμα αλλά και εγώ ενδιαφέρομαι για την αγορά του  1043 για χρήση repeater σε 3όροφη μεζονέτα. Διάβασα ότι είναι στην λίστα DD-WRT για να αυξήσω την εμβέλεια το οποίο με ενδιαφέρει. Αυτή την στιγμή στον 2ο όροφο είναι το TG585 v7  και θέλω να το βάλω στον 1ο(το Nexus 7 εχει 77dBM σήμα σε εκέινο το σημείο).

αχ ενα χρονο μετα ξεθαβουμε θεματα.:P

αν θες κατι πιο δυνατο παρε ρουτερ της airlive.με αλλαγη firmware παιζει παραπανω απο 100mw Που ειναι το default και το νομιμο.επισης για μενα το repeater δεν ειναι η καλυτερη λυση.αν μπορουσες να εβαζες απλα access point και να το ενωνες με το thomson θα ηταν καλυτερη λυση.ισως να ειναι πιο ακριβο το air live αλλα το θεωρω καλυτερη μαρκα απο το tp link.επισης θα μπορουσες να κατεβαζες το thomson στον μεσαιο οροφο για να ειναι ισομοιρασμενο αναμεσα στους 3 οροφους.αν μπορεις να ριξεις καλωδιο μεχρι κατω η πανω τοτε μπορεις και ενα δευτερο adsl router που σου περισσευει να το κανεις access point.

Δημοσ.

αχ ενα χρονο μετα ξεθαβουμε θεματα. :P

αν θες κατι πιο δυνατο παρε ρουτερ της airlive.με αλλαγη firmware παιζει παραπανω απο 100mw Που ειναι το default και το νομιμο.επισης για μενα το repeater δεν ειναι η καλυτερη λυση.αν μπορουσες να εβαζες απλα access point και να το ενωνες με το thomson θα ηταν καλυτερη λυση.ισως να ειναι πιο ακριβο το air live αλλα το θεωρω καλυτερη μαρκα απο το tp link.επισης θα μπορουσες να κατεβαζες το thomson στον μεσαιο οροφο για να ειναι ισομοιρασμενο αναμεσα στους 3 οροφους.αν μπορεις να ριξεις καλωδιο μεχρι κατω η πανω τοτε μπορεις και ενα δευτερο adsl router που σου περισσευει να το κανεις access point.

Το thompson είναι ήδη στον μεσαίο όροφο και ίσα-ίσα πιάνει στον 3ο(σοφίτα). Στον 1ο με το ζόρι φτάνει και ισόγειο-υπόγειο δεν το συζητώ καν. Δύσκολο να κάνω access point γιατί ο κάθε όροφος είναι σαν ξεχωριστό διαμέρισμα οπότε δεν βγαίνουν καλώδια εκτός. Αναγκαστικά κοιτάζω σε repeater δηλαδή παρόλο που έχω περίσσια ένα Τechnicolor TD5130 και ένα Philips CGA5722. 

Airlive που έψαξα λίγο δεν βρήκα στο amazon και στο skroutz δεν είχε πολλά. Να κοιτάξω μήπως σε repeater έτοιμο ή καλύτερα σε ρούτερ με δυνατότητα repeat?

Δημοσ.

τα μισα repeaters συνηθως παιζουν και σε αλλα modes.πχ τις tp link παιζουνσε 4-5 διαφορετικα Modes.της air live σε 8 διαφορετικα Modes.απο access point,universal repeater,repeater,wireless client Και διαφορατετοια.

Δημοσ.

τα μισα repeaters συνηθως παιζουν και σε αλλα modes.πχ τις tp link παιζουνσε 4-5 διαφορετικα Modes.της air live σε 8 διαφορετικα Modes.απο access point,universal repeater,repeater,wireless client Και διαφορατετοια.

Χριστός Ανέστη!  :D Συμφωνώ ότι μπορεί να έχουν περισσότερα modes αλλά εγώ χρειάζομαι universal repeater/repeater μόνο. Μήπως έχεις κάτι να προτείνεις συγκεκριμένο με μεγάλη εμβέλεια σε μέγιστο price range 70€? 

Δημοσ.

Χριστός Ανέστη!  :D Συμφωνώ ότι μπορεί να έχουν περισσότερα modes αλλά εγώ χρειάζομαι universal repeater/repeater μόνο. Μήπως έχεις κάτι να προτείνεις συγκεκριμένο με μεγάλη εμβέλεια σε μέγιστο price range 70€? 

σε κανα air live Θα πηγαινα .τα tp link ειναι οτι πληρωνεις παιρνεις και δεν φτανουν τα 70 ευρω.μετα εχει της dlink ενα μοντελο που ειναι αρκετα καλο μετα σε πιο δυνατα εχει η air live αλλα ποσο ευκολα θα βρεις ελλαδα ειναι ενα θεμα.μετα δεν ξερω τι υπαρχει σε ubiquiti που γενικως ειναι μια πολυ καλη  μαρκα.η δες στο site η ας απαντησει καποιος αλλος.

Δημοσ.

σε κανα air live Θα πηγαινα .τα tp link ειναι οτι πληρωνεις παιρνεις και δεν φτανουν τα 70 ευρω.μετα εχει της dlink ενα μοντελο που ειναι αρκετα καλο μετα σε πιο δυνατα εχει η air live αλλα ποσο ευκολα θα βρεις ελλαδα ειναι ενα θεμα.μετα δεν ξερω τι υπαρχει σε ubiquiti που γενικως ειναι μια πολυ καλη  μαρκα.η δες στο site η ας απαντησει καποιος αλλος.

Ευχαριστώ πολύ για το info και για τον κόπο σου. Θα κοιτάξω από εξωτερικό μπας και μου φέρουν τίποτα. Είχα βάλει στο μάτι ένα της Αmped Wireless αλλά δεν ήθελα να περιμένω να μου το φέρουν. 

Δημοσ.

απο εξωτερικο οτι και να γινει την εβδομαδουλα την θες πανω κατω για να στο φερουν.

Εννοούσα συγγενείς που θα έρθουν το καλοκαίρι. Το amazon.ca δεν στέλνει Ελλάδα  :P

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...