Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Είμαι νέoς στο φορουμ και στο Ιντερνετ γι αυτό ζητώ συγγνώμη εάν αυτό που θα ρωτήσω είναι λίγο ανόητο.

Πριν από ένα μήνα συνδέθηκα με cyta (που να μην το έκανα...) τέλος πάντων δεν θα σας απασχολήσω εδώ με τα μεγάλα προβλήματα που έχω αλλά με μία ερώτηση...

Τελευταίες ημέρες έχω παρατηρήσει ότι όσο οι δύο υπολογιστές που έχω συδεδεμένους στο router ενσύρματα είναι ανοικτοί κανένα πρόβλημα. Όταν τους κλείσω το βράδυ, πέφτει η σύνδεση στο Router με αποτέλεσμα να μην έχω τηλέφωνο (είναι Voip). Η ερώτηση τώρα: καλά αν κοπεί το ρεύμα δεν έχω τηλέφωνο...οι υπολογιστές γιατί πρέπει να είναι ανοικτοί? είναι σαν να καταλαβαίνει το router ότι δεν υπάρχει ροή δεδομένων και κλείνει...

Παρακαλώ πολύ για μία απάντηση...

Δημοσ.

Καποιος θα μπορουσε να ειχε ρυθμισει το ρουτερ οτι οταν δεν υπαρχει ροη δεδομενων να κανει idle timeout.αλλα αυτο ειναι κατι που θα πρεπε να το ειχε προβλεψει η cyta για να μην πεφτει το ιντερνετ οταν γινεται αυτο.και επισης το voip απο μονο του λογικα θα στελνει καποiα data με τον server τους οποτε δεν θα πρεπε να γινεται.δεν νομιζω οτι μπορεις να κανεις κατι εσυ.μιλα μαζι τους να το δουν ειτε να σου κανουν καμια ρυθμιση ειτε κανα firmware update ειτε αλλο ρουτερ.δεν νομιζω οτι ειναι κατι γενικο διοτι πρωτη φορα το ακουω γενικα και πρωτη φορα βλεπω τετοιο θεμα.και οταν λες πεφτει η συνδεση στο ιντερνετ τοτε

α.σβηνει καποιο λαμπακι?

β.οταν ανοιξεις καποιο pc συνδεεται παλι η πρεπει να κανεις εσυ κατι?πχ reboot το ρουτερ.

Δημοσ.

Όταν ανοίξω πάλι το pc πρέπει να κάνω reboot και σε ένα λεπτό όλα είναι κανονικά...

Εννοείται ότι την ερχόμενη εβδομάδα θα περάσει τεχνικός, αλλά δεν περιμένω και πολλά πράγματα...

Τέλος πάντων, ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις...απλά "ήλπιζα ότι μπορεί να είναι κάτι που ρυθμίζεται από τον υπολογιστή...

Δημοσ.

μονο αν εχεις βρει επιλογη στο ρουτερ που να λεει τιποτα σε στυλ dial on demand ή always connected /stay alive και μπορεις να το ρυθμισεις.που ετσι που τα κλειδωνει η cyta σιγα μην ρυθμιζεται αυτο.

Δημοσ.

παιδιά καλημέρα...δεν έχω κάτι συγκεκριμένο σαν λύση να σας πώ...μόνο ότι αποτσεκάρισα στις ρυθμίσεις της κάρτας δικτύου (στην καρτέλα ενέργεια) την εντολή που επέτρεπε στην κάρτα να απενεργοποιείται λόγω οικονομίας..και ώ του θαύματος όταν έκλεισαν οι υπολογιστές to router δεν κούνησε βλέφαρο έως και σήμερα το πρωί...τώρα εάν ήταν αυτό ή εάν έκανε κάτι η cyta στην οποία είχα δηλώσει το πρόβλημα...άγνωστο..θα το μάθω σήμερα που θα επικοινωνήσω μαζί της.

Η κάρτα μου είναι TP LINK

Σας ευχαριστώ όλους που ασχοληθήκατε με το πρόβλημα...

(Τα προβλήματα με τη cyta είναι ένα άλλο μεγάλο κεφάλαιο...)

Δημοσ.

παιδιά καλημέρα...δεν έχω κάτι συγκεκριμένο σαν λύση να σας πώ...μόνο ότι αποτσεκάρισα στις ρυθμίσεις της κάρτας δικτύου (στην καρτέλα ενέργεια) την εντολή που επέτρεπε στην κάρτα να απενεργοποιείται λόγω οικονομίας..και ώ του θαύματος όταν έκλεισαν οι υπολογιστές to router δεν κούνησε βλέφαρο έως και σήμερα το πρωί...τώρα εάν ήταν αυτό ή εάν έκανε κάτι η cyta στην οποία είχα δηλώσει το πρόβλημα...άγνωστο..θα το μάθω σήμερα που θα επικοινωνήσω μαζί της.

Η κάρτα μου είναι TP LINK

Σας ευχαριστώ όλους που ασχοληθήκατε με το πρόβλημα...

(Τα προβλήματα με τη cyta είναι ένα άλλο μεγάλο κεφάλαιο...)

κανονικα δεν πρεπει να ειναι αυτο.δηλαδη η καρτα σου.η καρτα επρεπε να απενεργοποιειται αν δεν υπαρχει κινηση και οχι να δινει εντολη να πεσει η συνδεση.συν οτι εσυ απλα εκλεινες το pc σου δεν ηταν οτι το αφηνες inactive για να πεις οτι το εκανε αυτο.οποτε μαλλον κατι εκανε η cyta.πες μας τι σου ειπαν εκτος αν σου πουν εμεις δεν καναμε κληση.θα ειχε γελιο να ξαναενεργοποιουσες την επιλογη αυτη να δεις αν θα το κανει.αλλα δεν πιστευω οτι φταιει αυτο.δεν μου εχει τυχει ποτε.εχω δει να το κανει αυτο το ρουτερ με ρυθμιση που ειχε dial on demand.redial period οπως και μετα απο ποσω ωρα inactive να κανει Idle.

Δημοσ.

Τελικά ...έφταιγε η Cyta! Εδώ και τρεις ημέρες η γραμμή είναι σταθερή χωρίς καμμία διακοπή (εύχομαι να παραμείνει έτσι...)! Η Cyta όταν την ρώτησα μου είπε ότι έκαναν κάποιες ενέργειες και σταθεροποίησαν τη γραμμή-φυσικά δεν μπήκαν σε λεπτομέρειες. Το ερώτημα είναι: Αφού ήταν κάτι που μπορούσαν να το χειριστούν απομακρυσμένα, γιατί με παίδευαν επί ένα μήνα, λέγοντας ότι πότε φταίει το router, πότε το καλώδιο κλπ κλπ?

Και πάλι ευχαριστώ για τις απαντήσεις...

Δημοσ.

καλα οτι εφταιγε η cyta φαινοταν αφου απο εσενα δεν μπορουσε να γινει κατι.τωρα ποιος ξερει τι πειραξαν.ε ειναι το συνηθως ξεκινανε με τον πελατη φτιαξτε εκεινο κοιταξτε το αλλο κτλ και μετα τα υπολοιπα.απλα σε σενα φαινοταν οτι ειναι λογικα λογω Idle timeout και οχι για καποιο αλλο λογο.και στα Logs τους αμα βλεπουν Logs Θα βλεπαν λογικα οτι πεφτει το ppp και μετα δεν ξαναρχεται και λογικα η αιτιολογια θα ηταν Idle timeout.αφου το εφτιαξαν οκ.:D

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...