Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Στο σπίτι που φρεσκομετακόμισα, δεν υπάρχει πρίζα τηλεφώνου στο χώρο που θα είναι το desktop (δηλ. στο γραφείο μου. Άρα, μόντεμ και τηλέφωνο στήθηκαν στο χωλ, σε μια απόσταση 6-7 μέτρων. Δε θέλω να κάνω τρύπες και να περάσω καλώδιο, άρα πάω σε λύση powerline ή usb (/pci) wireless adapter. Σκέφτομαι για τη δεύτερη λύση, γιατί είναι πιο οικονομική. Έχει κάποιο σοβαρό μειονέκτημα έναντι της πρώτης; Και μήπως έχετε να προτείνετε συγκεκριμένους adapters (ή και powerline) γιατί είναι πάρα πολλά εκεί έξω και τα διαφορα review δε με έχουν βοηθήσει....

Δημοσ.

Το να σου πω το αυτονόητο ότι σαν το Ethernet CAT5 δεν έχει, φαντάζομαι είναι περιττό.

http://www.youtube.com/watch?v=Sue1Zvmh8JA

Σε αυτό το video θα δεις λίγο τις διαφορές των 3 (ethernet/WiFi/Powerline) και θα πάρεις μια ιδέα. Είναι φυσικά ξεκάθαρο πως προμοτάρουν το Powerline (πχ ενώ τα Pings στο Powerline είναι ξεκάθαρα χειρότερα αν δεις την οθόνη, αυτός λέει ότι είναι καλύτερα σε σχέση με το Wi-Fi) αλλά βλέποντας τις συγκρίσεις θα κρίνεις μόνος σου.

Εγώ θα πήγαινα στην λύση του Wireless εκτός αν είσαι σίγουρος πως το ηλεκτρικό δίκτυο του σπιτιού σου είναι άριστο. Μειονέκτημά του φυσικά η όποια έξτρα ακτινοβολία που θα υπάρχει στο σπίτι σου (πίστεψέ με όμως πως το επιπλέον είναι πολύ μικρό σε σχέση με το ήδη υπάρχον; είναι σαν να βάζεις ένα γραμμάριο παραπάνω σε έναν τόνο). Το Powerline επηρεάζεται αρκετά από την ποιότητα των καλωδίων του σπιτιού σου, μπορείς να είσαι άτυχος και να μην είναι στο ίδιο δίκτυο το σαλόνι με το χωλ, και δεν μπορείς να το βάλεις πάνω στα πολύμπριζα/UPS. Πρέπει να το καρφώσεις απ' ευθείας στον τοίχο.

Το Powerline συνήθως χρησιμοποιείται ως έσχατη λύση. Εκεί που δεν υπάρχει Ethernet δηλαδή και δεν φτάνει το WiFi.

Πάντως αν υπάρχει η πιθανότητα του Ethernet, μην την προσπερνάς έτσι εύκολα.

Δημοσ.

Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση και την άποψη!

Έχεις απόλυτο δίκιο για το ethernet, κι εγώ το σκέφτομαι ακόμη. Απλά ενώ η απόσταση δεν είναι μεγάλη, πρέπει να γίνουν ένα σωρό τρύπες και να περάσει από κουζίνα και μπάνιο! Μπελάς και ακαταστασία δηλαδή σε ένα σπίτι μάλιστα που δεν είναι δικό μου. Γι αυτό σκέφτηκα το wifi. Αλλωστε αυτές τις ημέρες που είμαι με το λάπτοπ, δουλεύει άψογα και με καλές ταχύτητες. Αλλά κοιτάω τα διάφορα usb wireless adapters και δε ξέρω ποιο να εμπιστευτώ. Το linksys ae1000 π.χ. και το netgear wna-3100 φαίνονται να είναι οι καλύτερες επιλογές αλλά και πάλι διαβάζω κι αρκετά παράπονα

Δημοσ.

Τσεκαρε αν υπαρχουν τοσο στο γραφειο οσο και στο χωρο που μπηκε το modem σημεια κεραιας τηλεορασης. Κι απο αυτα περναει cat5 και σε ενα 90% επικοινωνουν μεταξυ τους, εστω και μεσω τριτου (κεντρικου) κουτιου.

Σαν το cat5 δεν εχει, απτις 3 μεθοδους που προτεινεις. Απο κει και περα wifi για σιγουρες δουλειες. Το powerline ειναι ρισκο απο πολλες αποψεις συν οτι μπορει σημερα να δουλευει και αυριο οχι. Απο usb adapters οποιο και να παρεις θα κανεις τη δουλεια σου.

Δημοσ.

Τσεκαρε αν υπαρχουν τοσο στο γραφειο οσο και στο χωρο που μπηκε το modem σημεια κεραιας τηλεορασης. Κι απο αυτα περναει cat5 και σε ενα 90% επικοινωνουν μεταξυ τους, εστω και μεσω τριτου (κεντρικου) κουτιου.

Σαν το cat5 δεν εχει, απτις 3 μεθοδους που προτεινεις. Απο κει και περα wifi για σιγουρες δουλειες. Το powerline ειναι ρισκο απο πολλες αποψεις συν οτι μπορει σημερα να δουλευει και αυριο οχι. Απο usb adapters οποιο και να παρεις θα κανεις τη δουλεια σου.

Ευχαριστώ για την απάντηση.

Δυστυχώς, εκεί που είναι το μόντεμ δεν έχει πρίζα κεραίας. Είναι το χωλ άλλωστε, οπότε δεν υπήρχε και λόγος μάλλον. Οπότε ή πρέπει να τρυπήσω τοίχους (που γίνεται αλλά θα ήθελα να το αποφύγω) ή πάω σε wifi απ'ότι φαίνεται ε; Σκέφτομαι να κινηθώ σε κάτι αξιοπρεπές από πλευράς μάρκας (Netgear, Linksys, TP-Link κλπ) και κάθε πρόταση, ιδέα ή σκέψη για κάποιο δεκτή :-)

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...