Προς το περιεχόμενο

Ψηφοφορία: Ποιο antivirus προτιμάτε; 01/07/12 – 31/12/2012  

323 μέλη έχουν ψηφίσει

1. 1. Ποιο antivirus προτιμάτε;

• avast!
    • AVG Anti-Virus
    • Avira AntiVir
    • BitDefender
    • ClamAV / ClamWin
    • Comodo Antivirus
    • Microsoft Security Essentials
    • PC Tools AntiVirus
    • F-Secure Anti-Virus
      0
    • G Data AntiVirus
    • Kaspersky Anti-Virus
    • McAfee AntiVirus Plus
    • ESET NOD32 Antivirus
    • Norton AntiVirus
    • Panda Antivirus Pro
    • Trend Micro Titanium AntiVirus Plus
    • Άλλο (παρακαλώ διευκρινίστε με μήνυμα ποιο)
    • Κανένα (παρακαλώ διευκρινίστε με μήνυμα γιατί όχι)

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 142
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Με το windows defender των 8, θα χρειαστω και antivirus?

Όχι κατά την γνώμη μου δεν χρειάζεσαι. Το Windows Defender των Win 8 είναι το Security Essentials της MS, που είναι ένα αρκετά καλό anti-virus.

Το Windows Defender θα το βρεις και στα Vista/7.

Αλλά και μόνο που κάνεις την ερώτηση, θεωρώ πως ναι... θα χρειαστείς!

Κάνεις λάθος. Το Windows Defender που υπάρχει εξαρχής στα 7 και στα Vista δεν έχει καμία σχέση με των 8, που είναι κλάσεις ανώτερο...

Δημοσ.

Δεν χρησιμοποιω antivirus εδω και αρκετα χρονια! Οι λογοι ειναι πολυ απλοι:

1)Ολα οσα εχω δοκιμασει βαρενουν απο αρκετα εως πολυ το μηχανιμα

2)Η προστασια που προσφερουν δεν θεωρω οτι αξιζει τους πορους που αποροφανε

3)Να το εχω εγκατεστημενο και να το απενεργοποιω για να κραταω πορους μου φαινετε ηλιθιο

4)Τους "βαρβατους" ιους ποτε δεν μπορει να τους αντιμετωπισει

5)Αφου καταληγω να βγαζω τον ιο χειροκινιτα, γιατι να μην το κανω εξαρχης;

6)Εχω πολυ καλη γνωση του τι κατεβαζω και γενικοτερα τι "μπαινει" και "βγαινει" απο τους δισκους μου οποτε εχω ριξει το ρισκο για ιους κατα πολυ

7)Αν παθω την ζημια ειναι πολυ ευκολο να κατεβασω καποιο free antivirus και αν ειμαι τυχερος μπορει να εντοπισει τον ιο ωστε να τον αφαιρεσω η και να τον αφαιρεσει μονο του, αλλιως ουτος η αλλος το format ειναι ο μονοδρομος

8)Τελευτεα φορα που με χτυπισε ιος ητανε πριν 3 χρονια, και προτελευτεα πριν 5, επομενος για μια φορα ανα 2-3 χρονια δεν νομιζω πως αξιζει τον κοπο να ασχολουμε με ενημερωσεις κλπ.

• Like 1
Δημοσ.

Όχι κατά την γνώμη μου δεν χρειάζεσαι. Το Windows Defender των Win 8 είναι το Security Essentials της MS, που είναι ένα αρκετά καλό anti-virus.

Κάνεις λάθος. Το Windows Defender που υπάρχει εξαρχής στα 7 και στα Vista δεν έχει καμία σχέση με των 8, που είναι κλάσεις ανώτερο...

Διαφώτισε με... Το Windows Defender στα Windows 8 δε παραμένει ένα ξεχωριστό πρόγραμμα?

Διότι αν παραμένει ένα ξεχωριστό πρόγραμμα, όσο κλάσης ανώτερο κι αν είναι από τις προηγούμενες του εκδόσεις, δε παύει να είναι ένα antispyware, κι όχι ένα antivirus πρόγραμμα!

Άλλο οι δυνατότητες του "σε συνδυασμό" με το Microsoft Security Essentials, κι άλλο οι δυνατότητες του "από μόνο του"!

Υπό αυτή τη λογική δε θα'πρεπε να το συνδυάσει με το MSE ή κάποιο άλλο antivirus?

Δημοσ.

Διαφώτισε με... Το Windows Defender στα Windows 8 δε παραμένει ένα ξεχωριστό πρόγραμμα?

Διότι αν παραμένει ένα ξεχωριστό πρόγραμμα, όσο κλάσης ανώτερο κι αν είναι από τις προηγούμενες του εκδόσεις, δε παύει να είναι ένα antispyware, κι όχι ένα antivirus πρόγραμμα!

Άλλο οι δυνατότητες του "σε συνδυασμό" με το Microsoft Security Essentials, κι άλλο οι δυνατότητες του "από μόνο του"!

Υπό αυτή τη λογική δε θα'πρεπε να το συνδυάσει με το MSE ή κάποιο άλλο antivirus?

Είναι ξεχωριστό πρόγραμμα και είναι anti-spyware μαζί με anti-virus όπως το MSE.

MSE was designed to offer anti-virus protection, while the Windows Defender was previously meant to provide users with anti-spyware protection.

http://news.softpedia.com/news/Windows-8-Consumer-Preview-Windows-Defender-MSE-256470.shtml

• Like 1
Δημοσ.

Το Windows defender υπάρχει ενσωματωμένο στο windows 8 CP, με ενεργοποιημένο service κτλ.

Και είναι ακριβώς όπως το τωρινό mse. Ίδια μηχανή, definitions κτλ.

Απλά μέχρι τώρα ήταν windows defender ενσωματωμένο μόνο ως antispyware. Και το mse η λύση στον τομέα antivirus ως ξεχωριστό download.

Δημοσ.

Παλιότερα χρησιμοποιούσα τα Panda και ήμουν πάρα πολύ ευχαριστημένος...τώρα χρησιμοποιώ τα avast(επειδή είναι free) δεν με ενθουσιάζουν και τόσο..Αυτά που θα ήθελα να αγοράσω είναι τα malwares,είναι απίθανα

Δημοσ.

Πολλοί γράφουν πως δε χρησιμοποιούν αντιβιοτικό για 1, 3, 7, 157.043 χρόνια & δεν έχουν πρόβλημα. Το αστείο είναι πως δεν χρησιμοποιούν ούτε ψαχτήρι για έλεγχο & αν κάνανε ένα τέτοιο έλεγχο θα βρίσκανε κακόβουλο λογισμικό που δε ξέρανε πως υπήρχε μέσα απλά & μόνο επειδή δεν έχει κάνει εμφανή τη παρουσία του. :-)

• Like 2
Δημοσ.

^^^ Πολλές φορές το σκέφτηκα αυτό...

Όταν θα τους εγκατασταθεί κάνας dialer και τους έρθει κάνα χιλιάρικο λογαριασμός τηλεφώνου από κλήσεις προς Ιαπωνία & όπου αλλού υπάρχει, τότε θα καταλάβουν πως οι ιοί δε κάνουνε μόνο τους υπολογιστές να σέρνονται, αλλά κι άλλες χειρότερες δουλειές!

Κι εφόσον υπάρχουν (πλέον) free antivirus, θα μπορούσαν άνετα να επιλέξουν ένα από αυτά, προκειμένου να μη χρεωθούν σουίτα αν δε το επιθυμούν. Δε τη καταλαβαίνω τη λογική του "προσέχω", όταν πιο πριν υπάρχει και η λογική του "λαμβάνω τα μέτρα μου όσο κι αν προσέχω"!

Δημοσ.

Εγώ μια φορά τους καταλαβαίνω διότι δεν είναι μόνο η χρέωση για την αγορά ενός αντιβιοτικού που δε θέλουν ώστε να πάνε σε free, αλλά & το γεγονός πως το αντιβιοτικό απορροφά πόρους. Αυτό που δε συμμερίζομαι είναι πως πολλοί δεν χρησιμοποιούν κάποιο ψαχτήρι μια στις τόσες για να βεβαιώσουν τη καθαρότητα του συστήματος τους, μιας & αυτοί το χρειάζονται ακόμα περισσότερο.

Όσο για το "προσέχω", αυτό είναι απαραίτητο σε κάθε περίπτωση.

Δημοσ.

Όσους πόρους κι αν απορροφά, για μένα είναι δεδομένο ότι θα το εγκαταστήσω! Στο κάτω-κάτω εγώ ας πούμε χρησιμοποιώ το Norton Internet Security. Είναι 60€ το χρόνο για 3 υπολογιστές (κοινώς από 20€ ο υπολογιστής)! Σιγά το ποσό!!

Και υπάρχουν τόσα και τόσα φτηνότερα, ίσως όχι και τόσο "αυστηρά" ως προς τα συστήματα όπως το Norton, θα μπορούσε κάποιος να επιλέξει ένα από αυτά.

Αλλά ακόμη και θέμα πόρων να'ναι... Είναι σαν να μη χρησιμοποιείς προφύλαξη όταν κάνεις "κάτι άλλο", επειδή ενδεχομένως να σ'ενοχλεί. Αυτά είναι βλακείες, διότι αυτό ή αυτά που μπορεί να πάθεις αν δε χρησιμοποιείς, θα σ'ενοχλήσουν μια και καλή ΠΟΛΥ περισσότερο!!

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...