Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Χαχαχα. Λοιπόν ο πύργος βρέθηκε και λειτουργεί κανονικά. Είναι Turbo-X αγορασμένος το 2004-05 και έχει ΧΡ επάνω. Τη διαφορά ανάμεσα σε θύρες SATA και IDE δεν τη γνωρίζω. Θα τον ανοίξω και ελπίζω να βγάλω άκρη. Ο σκληρός μου είναι HITACHI XL1000. Η θήκη του δηλαδή γράφει Hitachi επάνω. Το μαιλ που τους έστειλα ήταν το πρώτο πράγμα που έκανα όταν είδα ότι δεν λειτουργεί. Μου απάντησαν σήμερα σε γκρικλις. Πόσο ξεφτίλες όμως;

• Απαντ. 30
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Οι θήρες SATA είναι αυτές που βλέπεις στο link του washcloud με τις φωτογραφίες. Εναλλακτικά πες μας το μοντέλο της μητρικής (όταν ξεκινά το pc κάπου στη μαύρη οθόνη γράφει το μοντέλο της).

325383.jpg

Επίσης θα χρειαστείς & το καλώδιο δεδομένων SATA (το κόκκινο στις εικόνες)

@ washcloud: The pic I like

Δημοσ.
Ο σκληρός μου είναι HITACHI XL1000. Η θήκη του δηλαδή γράφει Hitachi επάνω.

...έφαγα φαίνεται φλασιά με κάποιο άλλο thread όπου ο δίσκος ήταν της LaCie...

Σόγγυ.

Σου είχα στείλει εν τω μεταξύ κι ένα pm. Τσέκαρέ το αν δεν το έχεις κάνει.

...κι όπως τονίζει και ο αποπάνω, στο προηγούμενο ποστ έδωσα 2 λινκ που οδηγούν σε εικόνες ώστε να καταλάβεις τη διαφορά μεταξύ SATA και IDE connectors πάνω στις μητρικές, ώστε να βγάλεις συμπέρασμα εάν όντως υπάρχουν SATA στον Τ-Χ σου. Τσέκαρέ τα για να μην παιδεύεσαι. (...αφού είναι του '04-'05, ενδέχεται να έχει SATA, ίσως 2, ίσως και 4 από δαύτες). 

Δημοσ.

Αυτή η φωτό βοηθάει; έχει τις απαραίτητες πληροφορίες; tumblr_m6lbld9Yn51rreyd6o1_500.jpg

Αχ τώρα το είδα το pm (δεν έχω ενεργοποιήσει τα notifications προφανώς)

Δημοσ.

Ναι, έχει αυτό που σου ζήτησε ο άδικος, δηλαδή το μοντέλο της μητρικής [Albatron PX865PE Lite Pro Version 2.0 ] για να τσεκαριστεί το μοντέλο της μέσω Google και να διαπιστωθεί εάν έχει SATA θύρες ή όχι. Πάντως, με βάση τις εικόνες που λίνκαρα, μπορείς ήδη να ξεχωρίσεις εάν υπάρχουν τέτοιες πάνω στη μητρική.

(...κείμενο που είναι υπογραμμισμένο στο φόρουμ, ενδέχεται να είναι λινκ, έχε το υπ' όψιν)

edit : την τσέκαρα την μητρική, και όντως έχει δύο SATA θύρες. Ο δίσκος/οι δίσκοι που έχει ο Τ-Χ σου, τί μέγεθος έχει/έχουν; (και κυρίως τί ελεύθερο χώρο, εκτός κι αν τα αρχεία που ίσως περιέχονται στον/στους δίσκους του, δεν σε νοιάζουν)

Δημοσ.

Ο,τι δίσκο/δίσκους να έχει & άδειοι να είναι το '05 πολύ δύσκολα να είχες χωρητικότητες 700GB+. Πρέπει να βρεις κάποιον άλλο δίσκο 1ΤΒ στην καλή για να πάρεις το αντίγραφο ασφαλείας. Σύνδεσε στη πρώτη SΑΤΑ τον υπό εξέταση δίσκο να δεις ότι τον αναγνωρίζει & δουλεύει & μετά σκέφτεσαι για το μέσο που θα στείλεις τα δεδομένα.

Ήρθε η ώρα να "λερώσεις τα χέρια σου" βασικά. Πρέπει να ανοίξεις το κουτί για να εντοπίσεις τις SATA αλλά & αν το τροφοδοτικό βγάζει τροφοδοσίες για sata δίσκους...fear.png. Χρειαζόμαστε 2 & από δαύτες για να μη μπλέξεις με αντάπτορες & ιστορίες. Αν όχι, θα χρειαστείς & αυτό.

Και το νου σου στα links!

Δημοσ.

Ε του '04-05 είναι αγορασμένος ο υπολογιστής, δε σημαίνει κι όλας ότι δεν μπήκε κανένας πιο πρόσφατος δίσκος έκτοτε πάνω του... (...όχι ότι κι εγώ δεν το βλέπω ως πιθανότερο να είναι με τον μανίσιο Τ-Χ, άντε κα'ναν 250άρη δηλαδή...). Τεσπα θα μας πει η ίδια τί έχει πάνω, και λίγο από 'δω-λίγο από 'κει τα αρχεία, θα βρεθεί η άκρη χωρίς να χρειαστεί να προβεί σε αγορά (αν και εδώ που τα λέμε, μάλλον θα βολευτεί με το να πάρει απλά άλλη θήκη, τελικά).

...Λολ εν τω μεταξύ, η πικ για SATA power connector που λίνκαρες...."τρομάζει" ωρέ :ρ (...πού την πέτυχες...)

Εγώ θα έλεγα, όπως έλεγες κι ο ίδιος, να μην την "αγχώνεις" με το τροφοδοτικό (εκτός του ότι κατά πάσα πιθανότητα θα έχει, αφού η μητρική είχε SATA θύρες - δεν μπορώ να τους φανταστώ ΤΟΣΟ ζωάδια, να μην έχει μια SATA γραμμή η....συνθεσάρα). Αν μας πει "παιδιά πώς τον συνδέω" λέμε για αντάπτορα (εεε δηλαδή αυτά που ήδη είπες).

Δημοσ.

Χμμ... βασικά ναι είχα ξεχάσει τελείως ότι μάλλον θα πάει για κουτί οπότε false alarm. Γύρισα σπίτι & φόρεσα το άλλο μυαλό, δεν είχε προλάβει να κάνει sync biggrin.gif

1 sata power & είμαστε κομπλέ (turbox & ευελιξία δε συνάδουν, αμφιβάλλω αν το psu έχει παραπάνω, ασχέτως τη Μ/Β-εξάλλου οι sata δίσκοι τότε θυμάσαι είχαν & 4pin τροφοδοσία).

Άιντε να δούμε...

Δημοσ.

Σωστό το περί τροφοδοσίας των τότε-SATA με Molex. Ούτε που μου πέρασε από το μυαλό (εγώ πάλι ένα το 'χω, και το κουράζω...).

Δημοσ.

στην θεωρεία όλα είναι υπέροχα. Στη πράξη όμως το αποτέλεσμα είναι πως στη προσπάθειά μου να ανοίξω τον σκληρό, έγδαρα τη θήκη -εμφανώς- και ακόμα δεν έχω καταφέρει να τον ανοίξω. Πρώτο συμπέρασμα, η εγγύηση χάθηκε όπως και να έχει...

Δημοσ.

Έγδαρες ή όχι από τη στιγμή που έχει σφραγίδα & κοπεί θα τη χάσεις έτσι & αλλιώς. Εκτός αν κατάφερνες να τη βγάλεις με υδρατμούς ή πιστολάκι. Ένα απλό εξωτερικό γδάρσιμο δεν ακυρώνει την εγγύηση γιατί δεν σημαίνει πως πήγες να το ανοίξεις απαραίτητα...

Δημοσ.

τον έγδαρα στις εγκοπές που βάζεις το κατσαβίδι για να τον ανοίξεις. Φαίνεται ότι έχει γίνει προσπάθεια να παραβιαστεί. Το αυτοκόλλητο αντιθέτως το έβγαλα με μεγάλη επιτυχία. Τες πα, έχω ανοίξει τον δίσκο αυτή τη στιγμή και πάω να ανοίξω και τον πύργο. Ο Θεός (μου) βοηθός... αν και σε αυτό το σημείο δεν έχω πολυκαταλάβει που ακριβώς πρέπει να τον συνδέσω και από που θα κρέμεται το καλωδιάκι τροφοδοσίας, τον ανοίγω και βλέπουμε... (παίζει να με βοηθήσεις μέσω skype?)

Δημοσ.

Παίζει απλά θα περιμένεις να επιστρέψω στο σπίτι σε καμία ωρίτσα. Φτιάξε καφέ, ετοιμάσου ψυχολογικά & χαλάρωσε tongue.gif

Καλώδιο για δεδομένα Sata έχει ήδη;

sata-cable.jpg

Δημοσ.

Καλά, δεν νομίζω ότι μπορώ να το κάνω μόνη μου όλο αυτό, ακόμα και με βοήθεια μέσω σκάιπ. Έχω βγάλει μόνο το εξωτερικό πλαϊνό του πύργου, δεν ξέρω πως να τον ανοίξω περισσότερο γιατί έχει πράγματα κολλημένα επάνω του ακόμα και στο εσωτερικό πλαϊνό πράγμα. Και αυτό το καλώδιο που μου λες δεν το βλέπω. Βλέπω διάφορα καλώδια αλλά είναι χωμένα πίσω από το εσωτερικό πλαϊνό και δεν ξεχωρίζω τίποτα.

Δημοσ.

Χμ, πάντως ίσως να μην χρειαστεί καν η εγγύησή* του, αν όλα παν' καλά (αν το πρόβλημα το έχει η θήκη) κι απ' τη στιγμή που προτίθεσαι να αγοράσεις άλλη. Γενικά όμως...βιάζεσαι : Αφού βλέπεις ζόρια, δεν έπρεπε να συνεχίσεις με "λίγο απ' όλα" (μια με τον δίσκο, μια με τον πύργο...).

Για να γίνει δουλειά (χωρίς ζημιές) θέλει αγάλι-αγάλι.

*...πάντως αφού η ταινία ασφαλείας είναι οκ, ίσως σώζεται και η εγγύηση, αν -χτύπα ξύλο- την χρειαστείς : δεν έχεις παρά να τον παραδώσεις στην αντιπροσωπεία εδώ (αν θυμάμαι καλά είχες πει ότι έτσι θα γίνει, και δεν θα τον στείλεις Ολλανδία η ίδια σου, πληρώνοντας και 10€ μεταφορικά), κι αν είτε εδώ, είτε στην Ολλανδία τους ξινίσει, τί να γίνει....Μπορεί όμως και να τον δεχτούν...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...