Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα, πριν 3 μηνες εβαλα τους 12.x Catalyst drivers απο το site της AMD. Απο τοτε αρχισαν όλα τα προβλήματα. Σε καποια συγκεκριμενα Games κολουσε το pc ( το γνωστο προβλημα με το TDR και το amd driver has stopped message ) επισης δν ειχα αναμενομενο performance σε πολλα games. αυτο ειναι ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ εν ετη 2012 να μη μπορουν να φτιαξουν driver της προκοπης. βλεπω παντου στο νετ παιδια να αντιμετοπιζουν παρομοια προβληματα με το δικο μου κ ολα εξετιας DRIVER. Σημερα το πρωι λοιπον με εκοψε κ εκανα τα παντα απο amd ati driver uninstall, εκανα ρεσταρτ κ εβαλα τους driver που προτινει το Windows Update (11.5 Catalyst)... Guess what, τα πάντα δουλευουν ΑΨΟΓΑ και εχω επισης τρομερη βελτιοση οσον αφορα τα fps στα games μου. (COD4/BF/LOL) μεχρι στιγμης δν εχει το παραμικρο κολλημα σε κανενα παιχνιδι. απο θερμοκρασιες τα ιδια (idle:50c load:75c). Θα ηθελα να πω πως μετανοιωσα πικρα που διαλεξα ΑΤΙ (ενω εχουν καλο hardware εχουν τους χειροτερους drivers ever). Tοσα χρονια διαλεγω nVIDIA και δν ειχα το παραμικρο ... πραγματικα λυπαμαι που εδωσα ευκαιρια στην ΑΤΙ. αυτα απο μενα ελπιζω καποιο παιδι που εχει το ιδιο προβλημα με εμενα οπως κ με χιλιαδες αλλους ATI Owners να βγαλει τους AMD Ati official latest drivers και να προτιμισει αυτους απο το Windows Update των windows(μαλλον τα windows διαλεγουν τον πιο stable && optimized driver για την καρτα).

My spec:

cpu:i5 750 @ 3.2GHz

mobo:asrock p55 extreme

ram:corsair 2x2GB 1600mhz

vga:ati hd 4870 1gb

P.S Κατι αλλο, γιατι η καρτα μου εχει μονο 1χ6pin connector για παροχη ρευματος και παντου στο internet βλέπω πως οι 4870 εχουν 2χ6pin ?

Δημοσ.

Γιατι απλως καποιες υλοποιησεις ήταν με ενα 6 pin connector.

Προφανως δεν σηκωνουν πολύ OC αλλα απο την αλλη επισης προφανώς εχουν χαμηλοτερη καταναλωση σε Max..

Εχοντας παρομοια υλοποιηση σε 4870 μπορω να πω με σιγουρια οτι οσον αφορα τη μνημη δεν υπάρχει κανενα θεμα με το OC μεχρι κοντά στα 1100 Mhz (από 900 stock).

Οσον αφορα τη Gpu Ομως τα περιθώρια είναι ελάχιστα εως μηδαμινά(10-15 Mhz).

Δημοσ.

Την Παρασκευή παιδευόμουν ατελείωτες ώρες να βγάλω άκρη!

Έβαλα τους 12.6 και το PC είχε γενικά "πρόβλημα". Για παιχνίδια δε μπορώ να σας πω γιατί είναι PC για δουλειά και έχει μόνο onboard κάρτα γραφικών. Κατά τη διάρκεια της εκίνησης στη μάυρη οθόνη με τη σημαία αργούσε πολύ περισσότερο και ακουγόντουσαν οι σκληροί δίσκοι υπερβολικά, σα να έκαναν αναζήτηση ή όπως σκανάρουμε με antivirus. Μετά την είσοδο στα windows το Kaspersky αργουσε να ανοιξεί, επίσης μου έβγαζε ένα μικρό cmd μαύρο παράθυρο για 2-3 δευτερόλεπτα.

Ξαναέβαλα τους 12.4 και τα πράγματα βελτιώθηκαν ή τελοσπάντων έγιναν όπως πριν. Η κάρτα μου είναι HD4290, δεν με ενδιέφεραν βέβαια οι επιδόσεις της κάρτας, αλλά ακολουθώντας τα βήματα στη σελίδα της AMD για chipsets drivers σε πάει στους 12.6 Στα relese notes όμως δεν είναι στη λίστα η HD4290??? ...μα εγώ ρε αδερφέ μου θέλω τους chpsets drivers! Κάνω driver sweeper και τρέχω ένα exe που έχει στη σελίδα της AMD για έλεγχο drivers. Μου βγάζει ότι οι καταλληλότεροι είναι 11.6 hotfix b. Τους περνάω και ΘΑΥΜΑ! Όλα δουλεύουν τέλεια! Πάω στο check for updates στο catalyst center και μου κατεβάζει τους 12.6, χωρίς να είναι compatible όπως αναφέρεται για HD4290,τους περνάει και πάλυ προβλήματα.

Τελικά πέρασα πάλι αυτούς έλεγε το προγραμματάκι και απενεργοποίησα το αυτόματο update

Το PC είναι: 1090Τ, GA-890GPA-UD3H,

Τα συμπεράσματα δικά σας, έχασα όλη το βράδυ της Παρασκευής χωρίς λόγο. Αν κάποιος χρήστης δεν έκανε δοκιμές θα εμπιστευόταν το αυτόματο update του Catalyst :huh:

Δημοσ.

εχω xfx 6850, κατεβαζω τους καινουριους drivers καθε φορα που μου βγαζει το μηνυμα και δουλευουν ολα κανονικοτατα σε οτι παιχνιδι εχω ασχοληθει. ισως να ειμαι απο τους τυχερους μιας και διαβαζω παρομοια προβληματα με τα δικα σου με τους drivers. ισως η συγκεκριμενη καρτα (6850) να συμπεριφερεται καλυτερα με τους καινουριους drivers τι να πω

Δημοσ.

Δεν μου έχει δημιουργηθεί ποτέ πρόβλημα με τους drivers.Προβλήματα υπάρχουν και στη nvidia ...

Sent from my GT-I9000 using Insomnia

Δημοσ.

προβληματα εχουν και οι 2 εταιριες με τους Drivers!

η διαφορα ειναι οτι η AMD βγαζει καθε μηνα drivers, ενω η NVidia.. οποτε το θυμηθει...!!!

Brolly..., με αφορμη το θεμα σου και κατα την προσωπικη μου αποψη, οι κατοχοι καρτων ATI-AMD κανετε-κανουμε ενα λαθος! εξακολουθειτε κα βαζετε νεο driver σε καρτα παλια σειρας! Γιατι?

οταν σταματαει η παραγωγη μια σειρας, οι drivers εχουν φτασει σχεδον στο MAX της αποδοσης, και αυτοι που βγαινουν μετα, ριχνουν το βαρος του προγραμματισμου στις νεες σειρες με τις νεες τεχνολογιες.

ετσι δεν θεωρω οτι υπαρχει λογος ανανεωσης, μετα απο καποιους drivers!

Δημοσ.

η διαφορα ειναι οτι η AMD βγαζει καθε μηνα drivers, ενω η NVidia.. οποτε το θυμηθει...!!!

Brolly..., με αφορμη το θεμα σου και κατα την προσωπικη μου αποψη, οι κατοχοι καρτων ATI-AMD κανετε-κανουμε ενα λαθος! εξακολουθειτε κα βαζετε νεο driver σε καρτα παλια σειρας! Γιατι?

οταν σταματαει η παραγωγη μια σειρας, οι drivers εχουν φτασει σχεδον στο MAX της αποδοσης, και αυτοι που βγαινουν μετα, ριχνουν το βαρος του προγραμματισμου στις νεες σειρες με τις νεες τεχνολογιες.

Δικιο εχεις..αλλα δεν συνεχιζουν να βγαινουν νεα games?

Δημοσ.

Οταν παω στο σιτε φιλε μου της AMD ATI και μου προτινει για την καρτα μου τους 12.4 τοτε αυτοι νομιζουν οτι ειναι οι καλυτεροι :) δεν το κανω ΕΓΩ το λαθος αλλα η εταιρια. το οτι βγαζει η AMD ATI καθε μηνα drivers και η nVIDIA οποτε προκιψει προβλημα δε σου λεει κατι ? :)

Δημοσ.

My spec:

cpu:i5 750 @ 3.2GHz

mobo:asrock p55 extreme

ram:corsair 2x2GB 1600mhz

vga:ati hd 4870 1gb

P.S Κατι αλλο, γιατι η καρτα μου εχει μονο 1χ6pin connector για παροχη ρευματος και παντου στο internet βλέπω πως οι 4870 εχουν 2χ6pin ?

Φίλε μου η κάρτα σου ΔΕΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕΤΑΙ από τα νέα catalyst releases.

Είναι LEGACY κάρτα.

Πρέπει να χρησιμοποιείς τους driver που προτείνει η εταιρεία και όχι όποιους να ναι.

ΚΑτηγορείς την εταιρεία ενώ φόρτωσες ΛΑΘΟΣ driver στην κάρτα.

Όπως είπες και μόνος σου, με τους παλιούς είσαι μια χαρά.

Δημοσ.

Εγώ πάντως μόνο με nvidia είχα πρόβλημα, πήρα Xbox360 (φοράει nvidia) rrod , πήρα λαπτοπ με nvidia 8400m κάηκε , όλες μου τις ati απο 1998 μέχρι σήμερα τις έχω και λειτουργούν άψογα με πιο παλιά την radeon 9100 mobility και πιο καινούρια την hd6670

Δημοσ.

Ειναι γνωστο το θεμα.

Η καθε εταιρεια οταν βγαζει νεους driver εχει στα υποψιν κυρίως την σειρά που κυκλοφορεί αυτη τη στιγμή στην αγόρα και αντε και την προηγούμενη.

Για τους υπολοιπους συνηθως οι νεοι driver δε προσφερουν τιποτα είτε προσφερουν προβληματα..

Για κανε μια αναζητηση και για τους drivers Της Nvidia σε παλιοτερες καρτες και προβλήματα ακόμα και με την επιταχυνση flash οπου απλως δε δουλευει..

Οπότε παντου τα ιδια είναι και αν και Nvidia Και ΑMD υποτιθεται οτι βγαζουν νεους driver για ολες της καρτες μόνο για ολες τις καρτες δεν ειναι..

Δημοσ.

Φίλε μου η κάρτα σου ΔΕΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕΤΑΙ από τα νέα catalyst releases.

Είναι LEGACY κάρτα.

Πρέπει να χρησιμοποιείς τους driver που προτείνει η εταιρεία και όχι όποιους να ναι.

ΚΑτηγορείς την εταιρεία ενώ φόρτωσες ΛΑΘΟΣ driver στην κάρτα.

Όπως είπες και μόνος σου, με τους παλιούς είσαι μια χαρά.

Οταν παω στο σιτε φιλε μου της AMD ATI και μου προτινει για την καρτα μου τους 12.4 τοτε αυτοι νομιζουν οτι ειναι οι καλυτεροι :) δεν το κανω ΕΓΩ το λαθος αλλα η εταιρια.

Δημοσ.

παντως και εγω που εχω μια ati radeon hd4670 (δεν ξερω αν θεωρειται legacy ή οχι) τοσο το site της amd οσο και της sapphire μου προτεινουν τους 10.4. για την ακριβεια της amd, τους 10.4b

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...