dimkoul Δημοσ. 1 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 1 Ιουλίου 2012 Καλημέρα!είμαι τελειόφοιτος πληροφορικής οπότε από προγραμματισμό έχω αρκετές γνώσεις(όλο και αυξάνονται και έχω σίγουρα να μαθω και αλλα).Μου ζητήθηκε να φτιάξω ένα προγραμμα για ενα φίλο για μια μικρή επιχείριση.το έχω ήδη σκεφτεί πως θα το κάνω και δεν θα μου δημιουργήσει καποιο σοβαρο προβλημα.έχω τις εναλλακτικές : 1)php & sql ,2)java 3)c#(visual studio) .Την sql την βαζω γιατι θα βολευε λόγω της εφαρμογής(αν και είναι τοσο μικρή που αναρωτιεμαι ακομα.2-3 πινακες μονο).το προβλημα μου ειναι το εξης:Το φτιάχνω το προγραμμα στο αντιστοιχο περιβαλλον μου(ειτε Apache-php-sql,netbeans,visual studio).μετα αυτό πως θα το δώσω στον πελάτη ως εκτελεσιμο να το κάνει "setup" και να τρέχει;;Γιατι σίγουρα δε μπορω να του βαλώ τα αντιστοιχα εργαλεια που εχω.
TheELF Δημοσ. 1 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 1 Ιουλίου 2012 Το visual studio τουλάχιστον πρέπει αν έχει compile,δεν μπορεί...
dimkoul Δημοσ. 1 Ιουλίου 2012 Μέλος Δημοσ. 1 Ιουλίου 2012 Το visual studio τουλάχιστον πρέπει αν έχει compile,δεν μπορεί... compile εχει σίγουρα.εννοεις να το βγαζει εκτελεσιμο;δεν το εχω προσπαθησει.ειναι το μονο μου ερωτηματικο.αλλα σε περιπτωση που βαλω βαση δεδομενων μεσα σιγουρα θα χρειαστει καποιο setup
TheELF Δημοσ. 1 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 1 Ιουλίου 2012 Αν όπως λες μπορείς να το κάνεις και με πίνακες δεν τίθεται θέμα,αλλά είμαι αρκετά σίγουρος ότι θα υπάρχει και τρόπος να κάνεις include την βάση δεδομένων με κάποιο τρόπο,ή να την επικαλείσαι σαν εξωτερικό αρχείο,δηλαδή αν του δόσεις φάκελο με 2-3 αρχεία αντί για setup χάλασε ο κόσμος;;;
dimkoul Δημοσ. 1 Ιουλίου 2012 Μέλος Δημοσ. 1 Ιουλίου 2012 Αν όπως λες μπορείς να το κάνεις και με πίνακες δεν τίθεται θέμα,αλλά είμαι αρκετά σίγουρος ότι θα υπάρχει και τρόπος να κάνεις include την βάση δεδομένων με κάποιο τρόπο,ή να την επικαλείσαι σαν εξωτερικό αρχείο,δηλαδή αν του δόσεις φάκελο με 2-3 αρχεία αντί για setup χάλασε ο κόσμος;;; δε χαλασε ο κοσμος οχι.αλλα το έχω "περιεργεια" πως φτιαχνουμε ολοκληρωμένο προγραμμα με setup.Γιατι καλός όλος ο προγραμματισμος αλλα αν δε μπορεις να το δωσεις το προγραμμα και να λειτουργει με 2 βηματα,τσαμπα κοπος.Ο πελατης δεν ειναι αναγκασμενος να γνωριζει περι compile,java virtual machines και servers
Moderators Praetorian Δημοσ. 1 Ιουλίου 2012 Moderators Δημοσ. 1 Ιουλίου 2012 Καλημέρα!είμαι τελειόφοιτος πληροφορικής οπότε από προγραμματισμό έχω αρκετές γνώσεις(όλο και αυξάνονται και έχω σίγουρα να μαθω και αλλα).Μου ζητήθηκε να φτιάξω ένα προγραμμα για ενα φίλο για μια μικρή επιχείριση.το έχω ήδη σκεφτεί πως θα το κάνω και δεν θα μου δημιουργήσει καποιο σοβαρο προβλημα.έχω τις εναλλακτικές : 1)php & sql ,2)java 3)c#(visual studio) .Την sql την βαζω γιατι θα βολευε λόγω της εφαρμογής(αν και είναι τοσο μικρή που αναρωτιεμαι ακομα.2-3 πινακες μονο).το προβλημα μου ειναι το εξης:Το φτιάχνω το προγραμμα στο αντιστοιχο περιβαλλον μου(ειτε Apache-php-sql,netbeans,visual studio).μετα αυτό πως θα το δώσω στον πελάτη ως εκτελεσιμο να το κάνει "setup" και να τρέχει;;Γιατι σίγουρα δε μπορω να του βαλώ τα αντιστοιχα εργαλεια που εχω. Το Visual Studio έχει επιλογή για να δημιουργήσεις redistributable install package. Πρέπει να το κοιτάξεις ανάλογα με το ποιά έκδοση του VS έχεις. Μετά υπάρχουν οι εξωτερικές λύσεις, όπως το NSIS, ή το Inno Setup. Σίγουρα θα υπάρχει και κάτι πιο πρόσφατο ή πιο εξειδικευμένο, απλά εγώ με αυτά δουλεύω κυρίως για προγραμματάκια σε Windows. Αν δουλεύεις με λίγους πίνακες θα πρότεινα να έχεις μια embedded λύση για τη βάση σου. H SQLite 3.0 είναι μια πιθανή αξιόλογη λύση. Πρόσεξε να συμπεριλάβεις όλα τα dependencies μαζί με το πακέτο σου, γιατί συνήθως σε developer PCs υπάρχουν προεγκατεστημένες οι απαραίτητες βιβλιοθήκες, που δε θα υπάρχουν στο PC του τελικού χρήστη.
nspyrou Δημοσ. 1 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 1 Ιουλίου 2012 Καλημέρα!είμαι τελειόφοιτος πληροφορικής οπότε από προγραμματισμό έχω αρκετές γνώσεις(όλο και αυξάνονται και έχω σίγουρα να μαθω και αλλα).Μου ζητήθηκε να φτιάξω ένα προγραμμα για ενα φίλο για μια μικρή επιχείριση.το έχω ήδη σκεφτεί πως θα το κάνω και δεν θα μου δημιουργήσει καποιο σοβαρο προβλημα.έχω τις εναλλακτικές : 1)php & sql ,2)java 3)c#(visual studio) .Την sql την βαζω γιατι θα βολευε λόγω της εφαρμογής(αν και είναι τοσο μικρή που αναρωτιεμαι ακομα.2-3 πινακες μονο).το προβλημα μου ειναι το εξης:Το φτιάχνω το προγραμμα στο αντιστοιχο περιβαλλον μου(ειτε Apache-php-sql,netbeans,visual studio).μετα αυτό πως θα το δώσω στον πελάτη ως εκτελεσιμο να το κάνει "setup" και να τρέχει;;Γιατι σίγουρα δε μπορω να του βαλώ τα αντιστοιχα εργαλεια που εχω. dimkoul, ανάλογα με το τι θα χρησιμοποιήσεις θα έχεις και τις ανάλογες επιλογές: Αν παίξεις με PHP ή Java (JSP) & κάποια MySQL ή PostreSQL κλπ, ή τέλος πάντων κάποια Web τεχνολογία δεν χρειάζεσαι deployment. Το ρίχνεις σε έναν web server, Apache πχ, και ουσιαστικά ο "πελάτης" σου έχει πρόσβαση στην Web εφαρμογή μέσω του Web Server. Για Netbeans, ναι θα χρειαστείς setup. Υπάρχουν αντίστοιχα εργαλεία για packing (δεν είμαι fan της Java για να σε διαφωτίσω στο ποια είναι αυτά. Google is your friend!!) Όσων αφορά C# & SQL Server (τώρα) έχεις μερικές επιλογές!!! Ή επιλέγεις το λεγόμενο XCopy deployment, ή Click-Once, ή Setup project. Στο XCopy, είναι αυτό που λέει: Ζιπάκι σε self extracted Zip file, και εφόσων όλοι πλέον έχουν στο μηχάνημά τους, .ΝΕΤ Framework (λόγω των Windows) είσαι κομπλέ. Δεν χρειάζεσαι dependencies, εκτός αν χρησιμοποιείς κάποια 3rd party components. Στο Click-Once, θα χρειαστείς έναν Web Server! Αυτό σημαίνει οτι το Publishing του Desktop Application, γίνεται σε κάποιο URL, και το deployment γίνεται μέσω ΙΕ. Πχ για να εγκαταστήσεις την εφαρμογή στο σύστημα του πελάτη ή πελατών σου γράφεις: > http://MyWebServer.com/MyApplication/MyApplication.application Παράλληλα το Click-Once παρακολουθεί για αλλαγές στις εκδόσεις μέσω manifesh hashing, της εγκατεστημένης εφαρμογής με εκείνη στο web server, οπότε ξέρει πότε να ενημερώσει τον εαυτό της όταν υπάρχουν αλλαγές. Αυτός ο τρόπος είναι γνωστός και ως "Smart Client". Τέλος όσων αφορά το κλασσικό setup, υπάρχει αντίστοιχος τύπος project, στο Visual Studio για το packing. Επιλέγεις και παίρνεις..
dimkoul Δημοσ. 1 Ιουλίου 2012 Μέλος Δημοσ. 1 Ιουλίου 2012 Ευχαριστώ για τις απαντήσεις!!Απο ότι φαίνεται θα ξεκινήσω με Visual Studio και SQLite3 να κάνω και το install(που δεν εχω ξανακάνει).άντε να μαθαίνουμε και κάτι καινούριο.Και σαν εναλλακτική θα δοκιμάσω Click-Once που απο την περιγραφή μου φάνηκε πολύ ενδιαφέρουσα πρόταση! thanks you!!για ό,τι νεότερο θα ξανα-γράψω!
nspyrou Δημοσ. 1 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 1 Ιουλίου 2012 Ευχαριστώ για τις απαντήσεις!!Απο ότι φαίνεται θα ξεκινήσω με Visual Studio και SQLite3 να κάνω και το install(που δεν εχω ξανακάνει).άντε να μαθαίνουμε και κάτι καινούριο.Και σαν εναλλακτική θα δοκιμάσω Click-Once που απο την περιγραφή μου φάνηκε πολύ ενδιαφέρουσα πρόταση! thanks you!!για ό,τι νεότερο θα ξανα-γράψω! Αυτή τη στιγμή έχω έξω 3εις εφαρμογές (Desktop Applications - WinForms) που κάνουν deployment μέσω του Click-Once, που τρέχουν από 2 έως 50 χρήστες, και δεν χρειάστηκε να πάω τοπικά να εγκαταστήσω την εφαρμογή σε κανέναν. Όλοι οι χρήστες αυτο-ενημερώνονται μέσω της εφαρμογής ενώ το μόνο που έχω να κάνω είναι ένα publish τα projects στον Web Server. Είναι καλή λύση και χρησιμοποιείται ευρέως από τη Microsoft και Οpen .NET projects ... Περισσότερες πληροφορίες εδώ ...
dimkoul Δημοσ. 1 Ιουλίου 2012 Μέλος Δημοσ. 1 Ιουλίου 2012 Αυτή τη στιγμή έχω έξω 3εις εφαρμογές (Desktop Applications - WinForms) που κάνουν deployment μέσω του Click-Once, που τρέχουν από 2 έως 50 χρήστες, και δεν χρειάστηκε να πάω τοπικά να εγκαταστήσω την εφαρμογή σε κανέναν. Όλοι οι χρήστες αυτο-ενημερώνονται μέσω της εφαρμογής ενώ το μόνο που έχω να κάνω είναι ένα publish τα projects στον Web Server. Είναι καλή λύση και χρησιμοποιείται ευρέως από τη Microsoft και Οpen .NET projects ... Περισσότερες πληροφορίες εδώ ... πολύ καλό!!δεν το είχα ξαναδιαβάσει.δεν ξέρω αν θα το χρησιμοποιήσω για την συγκεκριμένη εφαρμογή αλλά σίγουρα θα το δουλέψω καποια στιγμή!
dimkoul Δημοσ. 19 Ιουλίου 2012 Μέλος Δημοσ. 19 Ιουλίου 2012 παιδια μπορειτε να με βοηθησετε με κατι;γραφω τα δεδομενα σε xml αρχεια.το εχω αυτο και το αρχειο ειναι της μορφης <xml><Customers> <Customer><name> onoma </name><surname> epitheto </surname> <order> <id>1 </id> <onoma> jdjd </onoma> </order> <order> <id>2 </id> <onoma>jsls</onoma> </order. </customer> <customer> ktl ktl ktl.προσπαθω να το διαβαζω αυτο το αρχειο αλλα δε τα κατεφερνω.ποια ειναι η πιο απλη μεθοδος;με XmlReader δε τα καταφερα.θελω να διαβαζω καθε πεδιο και μετα να φτιαχνω τα objects μου συμφωνα με το xml
defacer Δημοσ. 19 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 19 Ιουλίου 2012 Το διάβασμα του αρχείου είναι μία γραμμή με XElement.Load. Απο κει και πέρα το τι εξαρτάται από το τι ακριβώς θέλεις να κάνεις. Στην απλούστερη των περιπτώσεων ένα projection με LINQ και τελείωσε η υπόθεση: > using System.Xml.Linq; var root = XElement.Load("file.xml"); var customers = root.Elements().Select(c => new Customer { Name = c.Elements("name").Single().Value, Surname = c.Elements("surname").Single().Value, // klp }).ToList();
dimkoul Δημοσ. 19 Ιουλίου 2012 Μέλος Δημοσ. 19 Ιουλίου 2012 Το διάβασμα του αρχείου είναι μία γραμμή με XElement.Load. Απο κει και πέρα το τι εξαρτάται από το τι ακριβώς θέλεις να κάνεις. Στην απλούστερη των περιπτώσεων ένα projection με LINQ και τελείωσε η υπόθεση: > using System.Xml.Linq; var root = XElement.Load("file.xml"); var customers = root.Elements().Select(c => new Customer { Name = c.Elements("name").Single().Value, Surname = c.Elements("surname").Single().Value, // klp }).ToList(); με μπερδευει λιγο η συνταξη αυτη αλλα θα τη δουλεψω να τη δω.το οτι μεσα σε καθε customer εχω πολλα <order> δεν μπερδευει τη κατασταση;επειδη(οπως ειναι λογικο),θελω να βλεπω τις order για καθε customer.
defacer Δημοσ. 19 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 19 Ιουλίου 2012 με μπερδευει λιγο η συνταξη αυτη αλλα θα τη δουλεψω να τη δω.το οτι μεσα σε καθε customer εχω πολλα <order> δεν μπερδευει τη κατασταση;επειδη(οπως ειναι λογικο),θελω να βλεπω τις order για καθε customer. Όχι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα. Αυτό που σε μπερδεύει είναι ότι δεν ξέρεις απο LINQ αν κατάλαβα καλά. Μάθε, είναι το καλύτερο δώρο που μπορείς να κάνεις στον εαυτό σου σαν προγραμματιστής C# (δεν υπερβάλλω ούτε στο ελάχιστο!). Στην πορεία θα δεις ότι δεν υπάρχει κανένα θέμα. Για τα orders θα κάνεις πάλι άλλο projection: >var customers = root.Elements().Select(c => new Customer { Name = c.Elements("name").Single().Value, Surname = c.Elements("surname").Single().Value, Orders = c.Elements("order").Select(o => new Order { // κλπ κλπ }).ToList(), }).ToList();
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα