Salvation81 Δημοσ. 11 Ιουλίου 2020 Δημοσ. 11 Ιουλίου 2020 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, verylife78 είπε μα αμα ειδες τι εχω γραψει .... ο δρομος εχει κανονικα 2 λωριδες...η δεξια ειναι κατειλημενη απο τα σταθμευμενα, αλλα εχει χωρο για να κινηθει μηχανη και μαλιστα ανετα. οποτε για πια προσπεραση μιλαμε; Εγω ειχα κινηση κανονικα στην λωριδα μου, την οποια ειχαν ΠΑΡΑΝΟΜΑ καταλαβει οχηματα σταθμευμενα και ο αλλος απο αριστερα χωρις καμια προειδοποιηση (φλας) αποφασισε να εισελθει στην δικη μου λωριδα κινησης...τοσο απλα Αντιθετα με το τι νομιζετε πως ισχυει η μηχανοβιοι δεν υφισταται βαση νομου αυτο που λες, δηλαδη να πηγαινετε αναμεσα στα σταθμευμενα και στα αυτοκινητα με 20 εκατοστα κενο στην καθε πλευρα. Βαση νομου τοσο τα αυτοκινητα οσο και οι μηχανες πρεπει να απασχολουν 1 λωριδα στον δρομο. Το οτι καποιοι εχουν παρκαρει σε μια λωριδα ειναι το ιδιο σαν να Μην υπαρχει αυτη η λωριδα (αν σε ενοχλουν παιρνεις τηλεφωνο την τροχαια να τους βαλει κληση). Γιαυτο και οι σφηνες που κανετε (τα γνωστα ζιγκ ζαγκ και δεν αναφερομαι μονο στα στενα η μεσα στην πολη αλλα και στην Εθνικη) και που πολλες φορες δεν γινεται να σας προσεξουν τα αυτοκινητα (γιατι μια που κοιτας τον καθρευτη, μια που κοιτας μπροστα και το μηχανακι εχει προλαβει και εχει χωθει εκει που δεν ηταν πριν μισο δευτερολεπτο) ειναι παρανομα. Δυστυχως ειμαστε Ελλαδα και η Τροχαια ειναι πανταχου απων, στο εξωτερικο πεφτουν οι κλησεις συννεφο (βεβαια οχι παντου αλλα στον περισσοτερο πολιτισμενο κοσμο). ΥΓ: Εν ολιγοις εσυ Δεν ειχες λωριδα να κινηθεις (και σιγουρα πατουσες την διαχωριστικη παρανομα, αν ηταν παρκαρισμενα αμαξια το 80% της λωριδας θα ηταν πιασμενο), απλα το εκανες και παλι καλα που προσεχες εστω λιγο και δεν εισουν απο την πλειοψηφια που λεει "πρεπει να μας προσεχουν τα αυτοκινητα γιατι εμεις ειμαστε γκαγκα". Επεξ/σία 11 Ιουλίου 2020 από Salvation81
glad1at0re Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2021 Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2021 (επεξεργασμένο) Χαιρετώ! Ερώτηση για όσους πιθανώς γνωρίζουν: Είχα παρκάρει 3-4 μέτρα από μια γωνία μονόδρομου, αφήνοντας το ειδικό πέρασμα στους πεζούς. Ένα μηχανάκι πάρκαρε πίσω μου, ακριβώς δίπλα στην γωνία (ίσως μισό μέτρο απόσταση από την γωνία του πεζοδρομίου κυριολεκτικά), εκεί που αγγίζει ο μονόδρομος στη λεωφόρο. Όπως έκανα όπισθεν να ξεπαρκάρω, κακώς δεν πρόσεξα και τον ακούμπησα κάνοντάς του μικρή ζημία. Τον περίμενα για ώρα, δεν ήρθε, οπότε του άφησα σημείωμα με το τηλέφωνό μου. Προφανώς ο τελικός υπαίτιος είμαι εγώ που δεν πρόσεξα. Αλλά αρχικά δεν ήταν σε παράνομη θέση το μηχανάκι; Ποιος φταίει και ποια είναι η διαδικασία που είναι καλύτερα να ακολουθήσω; Ευχαριστώ! Επεξ/σία 28 Σεπτεμβρίου 2021 από glad1at0re
Ntinaras Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2021 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2021 12 ώρες πριν, glad1at0re είπε Χαιρετώ! Ερώτηση για όσους πιθανώς γνωρίζουν: Είχα παρκάρει 3-4 μέτρα από μια γωνία μονόδρομου, αφήνοντας το ειδικό πέρασμα στους πεζούς. Ένα μηχανάκι πάρκαρε πίσω μου, ακριβώς δίπλα στην γωνία (ίσως μισό μέτρο απόσταση από την γωνία του πεζοδρομίου κυριολεκτικά), εκεί που αγγίζει ο μονόδρομος στη λεωφόρο. Όπως έκανα όπισθεν να ξεπαρκάρω, κακώς δεν πρόσεξα και τον ακούμπησα κάνοντάς του μικρή ζημία. Τον περίμενα για ώρα, δεν ήρθε, οπότε του άφησα σημείωμα με το τηλέφωνό μου. Προφανώς ο τελικός υπαίτιος είμαι εγώ που δεν πρόσεξα. Αλλά αρχικά δεν ήταν σε παράνομη θέση το μηχανάκι; Ποιος φταίει και ποια είναι η διαδικασία που είναι καλύτερα να ακολουθήσω; Ευχαριστώ! Και οι 2 πρεπει να φατε κληση για παρανομο παρκαρισμα, εσυ θα πληρωσεις ομως τις ζημιες του μηχανακιου. 1
Dantε Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2021 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2021 Το οτι ηταν σε παρανομη θεση δε δικαιολογει το οτι του εκανες ζημια με δικη σου υπαιτιοτητα.Αν ερχοταν τροχαια θα του εκοβε ενα προστιμο αλλα η ασφαλιστικη σου παλι θα τον πληρωνε. Εφοσον λες οτι αφησες στοιχεια ,το μονο παραπανω που μπορεις να κανεις ειναι να ενημερωσεις τη τροχαια και αν το ψαξει ο παπακιας να σε βρει για να του κανεις μια δηλωση. Μπραβο σου παντως γιατι δυστυχως η πλειοψηφια που κυκλοφορει εκει εξω ,σου κανει ζημια και μετα φευγουν.Λες και θα τα πληρωσουν απο τη τσεπη τους. 1
Nabuko Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2021 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2021 14 ώρες πριν, glad1at0re είπε και τον ακούμπησα κάνοντάς του μικρή ζημία. Τι ζημιά μπορεί να έκανες επειδή του το ακούμπησες λίγο? Μήπως ήταν από πριν?
Dantε Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2021 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2021 11 λεπτά πριν, Nabuko είπε Τι ζημιά μπορεί να έκανες επειδή του το ακούμπησες λίγο? Μήπως ήταν από πριν? Για να λεει μικρη ζημια,υποθετω δε θα το εριξε οποτε κανα φτερο μπρος η πισω θα του τσακισε. 2
echaskaris Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2021 Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2021 (επεξεργασμένο) ΚΟΚ, άρθρο 34, παράγραφος 2, εδάφιο(?) γ: Η στάση ή στάθμευση οχήματος απαγορεύεται: Σε εισόδους και εξόδους κόμβων και σε απόσταση μικρότερη από δέκα (10) μέτρα από τη νοητή προέκταση της πλησιέστερης οριογραμμής του κάθετου οδοστρώματος. Δηλαδή 10 μέτρα από διασταύρωση (κόμβο). (Edit) https://www.glavopoulos.com/kok-034/ Δεν είδα να το αναφέρει κανείς οπότε το γράφω. Αν κάνω λάθος πείτε μου. Επεξ/σία 8 Οκτωβρίου 2021 από echaskaris
StamTheMan Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2021 Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2021 23 ώρες πριν, echaskaris είπε ΚΟΚ, άρθρο 34, παράγραφος 2, εδάφιο(?) γ: Η στάση ή στάθμευση οχήματος απαγορεύεται: Σε εισόδους και εξόδους κόμβων και σε απόσταση μικρότερη από δέκα (10) μέτρα από τη νοητή προέκταση της πλησιέστερης οριογραμμής του κάθετου οδοστρώματος. Δηλαδή 10 μέτρα από διασταύρωση. (Edit) https://www.glavopoulos.com/kok-034/ Δεν είδα να το αναφέρει κανείς οπότε το γράφω. Αν κάνω λάθος πείτε μου. Υπολογιστε και το παρακατω: θ) Σε απόσταση μικρότερη από είκοσι (20) μέτρα από φωτεινούς σηματοδότες και δώδεκα (12) μέτρα από πινακίδες υποχρεωτικής διακοπής πορείας (STOΡ), ως και σε θέση, στην οποία το όχημα κρύβει από τους χρήστες της οδού τη θέα των πινακίδων σήμανσης και σηματοδοτών. (source ©: www.glavopoulos.gr) Στις 28/9/2021 στις 9:56 ΜΜ, glad1at0re είπε Αλλά αρχικά δεν ήταν σε παράνομη θέση το μηχανάκι; Ηταν.Αυτο δεν αναιρει το οτι φταις εσυ 100%.
cthulhucarbide Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2021 Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2021 23 ώρες πριν, echaskaris είπε σε απόσταση μικρότερη από δέκα (10) μέτρα από τη νοητή προέκταση της πλησιέστερης οριογραμμής του κάθετου οδοστρώματος. Δηλαδή 10 μέτρα από διασταύρωση. (Edit) https://www.glavopoulos.com/kok-034/ Το παρκάρισμα απαγορεύεται σε 5 μέτρα από γωνίες, οπότε το παραπάνω τι ακριβώς εννοεί? Αφού κάθε διασταύρωση έχει και γωνίες, οπότε αυτά τα δύο είναι αντικρουόμενα. Εκτός αν είναι για κάποια ειδική περίπτωση και μου διαφεύγει
Joshua21 Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2021 Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2021 7 ώρες πριν, cthulhucarbide είπε Στις 6/10/2021 στις 5:47 ΜΜ, echaskaris είπε σε απόσταση μικρότερη από δέκα (10) μέτρα από τη νοητή προέκταση της πλησιέστερης οριογραμμής του κάθετου οδοστρώματος. Δηλαδή 10 μέτρα από διασταύρωση. (Edit) https://www.glavopoulos.com/kok-034/ Το παρκάρισμα απαγορεύεται σε 5 μέτρα από γωνίες, οπότε το παραπάνω τι ακριβώς εννοεί? Αφού κάθε διασταύρωση έχει και γωνίες, οπότε αυτά τα δύο είναι αντικρουόμενα. Εκτός αν είναι για κάποια ειδική περίπτωση και μου διαφεύγει Μάλλον δεν ξέρεις τι σημαίνει οριογραμμή, για αυτό και δεν καταλαβαίνεις τι ακριβώς εννοεί. – Οριογραμμές. Οι οριογραμμές είναι συνεχείς μονές γραμμές, που καθορίζουν τα άκρα του χώρου στον οποίο επιτρέπεται (κυρίως σε υπεραστικές οδούς) να κινούνται κανονικά τα οχήματα. http://www.besiris.gr/CHAPTERS/_2Meros 1/_32/_32.3/_12.3.1/Image329.gif Επίσης αυτό που λες για τα 5 μέτρα πουθενά δεν είναι διατυπωμένο έτσι ακριβώς όπως το έγραψες.
cthulhucarbide Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2021 Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2021 1 λεπτό πριν, Joshua21 είπε Μάλλον δεν ξέρεις τι σημαίνει οριογραμμή, για αυτό και δεν καταλαβαίνεις τι ακριβώς εννοεί. – Οριογραμμές. Οι οριογραμμές είναι συνεχείς μονές γραμμές, που καθορίζουν τα άκρα του χώρου στον οποίο επιτρέπεται (κυρίως σε υπεραστικές οδούς) να κινούνται κανονικά τα οχήματα. http://www.besiris.gr/CHAPTERS/_2Meros 1/_32/_32.3/_12.3.1/Image329.gif Επίσης αυτό που λες για τα 5 μέτρα πουθενά δεν είναι διατυπωμένο έτσι ακριβώς όπως το έγραψες. Είμαι σίγουρος ότι μου διαφεύγει κάτι. Ωστόσο η περιγραφή σου δεν βοηθάει και πολύ. Η φωτογραφία σου δεν έχει κάποια διασταύρωση που λέει ο φίλος
Joshua21 Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2021 Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2021 Μόλις τώρα, cthulhucarbide είπε Είμαι σίγουρος ότι μου διαφεύγει κάτι. Ωστόσο η περιγραφή σου δεν βοηθάει και πολύ. Η φωτογραφία σου δεν έχει κάποια διασταύρωση που λέει ο φίλος Την περιγραφή και τη φωτογραφία τα έβαλα μόνο και μόνο για να καταλάβεις τι σημαίνει οριογραμμή, νόμισα ότι θα μπορούσες να φανταστείς μια διασταύρωση και τα υπόλοιπα. Αφού δε μπορείς όμως, πάμε μία ακόμα πιο ταληράκια: Η "νοητή προέκταση της πλησιέστερης οριογραμμής του κάθετου οδοστρώματος" είναι η διακεκομμένη γραμμή που βλέπεις στη φωτό, ε απαγορεύεται να παρκάρεις σε απόσταση μικρότερη των 10 μέτρων από τη διακεκομμένη γραμμή, το κατάλαβες τώρα?
cthulhucarbide Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2021 Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2021 Τώρα κάτι έγινε. Ίσως βέβαια φταίει που στην Ελλάδα μάλλον δεν υπάρχουν αυτές οι γραμμές
Joshua21 Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2021 Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2021 Μόλις τώρα, cthulhucarbide είπε Τώρα κάτι έγινε. Ίσως βέβαια φταίει που στην Ελλάδα μάλλον δεν υπάρχουν αυτές οι γραμμές Στην Ελλάδα που ζω εγώ όχι μόνο υπάρχουν, τις βλέπω σε όλους σχεδόν τους δρόμους. 1
echaskaris Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2021 Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2021 (επεξεργασμένο) 11 ώρες πριν, Joshua21 είπε Στην Ελλάδα που ζω εγώ όχι μόνο υπάρχουν, τις βλέπω σε όλους σχεδόν τους δρόμους. Και δε χρειάζεται να υπάρχουν, γράφει "νοητή οριογραμμή". Επεξ/σία 8 Οκτωβρίου 2021 από echaskaris
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα