Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Προσπαθώ να κάνω calibration..Αποσυνδεω το mag safe..Καποιο στιγμή καθώς δουλεύω μου βγάζει μήνυμα ότι σώσε τα πάντα γιατί θα σβήσω.Δεν κλείνω τίποτα και κάποια στιγμή σβήνει.... δεν το πειράζω καθόλου..Μετα από 24 ώρες συνδέω το mag safe και ανάβω..

Μόλις ανοίγω μου ανοίγει όλα τα πρόγραμμα που είχα αφήσει..

Ηταν ακόμα σε hibernate για να κρατήσει όλα τα πρόγραμματα που είχα ανοιχτά στην μνήμη;;

Ποσό καιρό να το αφήσω σε sleep-hibernate mode πάρα πάνω από 24ωρες?

θέλω να αδειάσω τελείως την μπαταριά..

Επεξ/σία από Tablet
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Η απορία μου είναι γιατι εφόσον το αφήνω 24 ώρες σε safe sleep mode ουσιαστικά όταν το ανοίγω είναι σαν να είχε μπει για λίγη ώρα σε sleep..

Κανονικά δεν θα έπρεπε να ειχε κρατήσει τα προγράμματα εκεί που τα άφησα ανοιχτά μετά από τόσες ώρες , έτσι δεν είναι;

Ποση ωρα κραταει το safe sleep mode(hibernation)

Επεξ/σία από Tablet
Δημοσ.

Η απορία μου είναι γιατι εφόσον το αφήνω 24 ώρες σε safe sleep mode ουσιαστικά όταν το ανοίγω είναι σαν να είχε μπει για λίγη ώρα σε sleep..

Κανονικά δεν θα έπρεπε να ειχε κρατήσει τα προγράμματα εκεί που τα άφησα ανοιχτά μετά από τόσες ώρες , έτσι δεν είναι;

Έχω την εντύπωση ότι έχεις μπερδέψει αρκετά τους όρους hibernation και sleep mode. Είναι δύο τελείως διαφορετικά πράγματα:

Στο sleep mode ο υπολογιστής στην ουσία συνεχίζει να είναι ενεργός και καταναλώνεται έστω και ελάχιστα ενέργεια από το φορτιστή ή την μπαταρία.

Στο hibernation αντίθετα ο υπολογιστής σου "σώζει" όλα τα ανοιχτά προγράμματα και την κατάσταση τους στον δίσκο και μετά βγαίνει εκτός λειτουργίας. (όπως το shut down). Δεν καταναλώνει έξτρα ενέργεια από την στιγμή εκείνη και μετά.

Το hibernation δεν έχει χρονικό όριο...και μετά από ένα χρόνο να ανοίξεις τον υπολογιστής σου θα ξεκινήσει στην κατάσταση που ήταν προτού μπει σε "λήθαργο"

Δημοσ.

Δηλαδη μετα απο 24 ωρες εχει αδειάσει τελειως η μπαταρια;;

Πως γινεται να κραταει το τελευταιο state του χωρις να καταναλωνει εστω λιγη ενεργεια;;

Δημοσ.

το hibernation κανει shut down. απλα κραταει στο σκηρο δισκο ολα τα προγραματα που ειχες ανοιχτα.ετσι οταν ξανα ανοιξεις τον υπολογιστη θα παει στο σκληρο θα διαβασει τα προγραματα που ειχες ανοιχτα και θα στα επαναφερει.'γιατι δεν σβηνουν οοοολα τα αρχεια σου απο τον σκληρο αφου τον βγαζεις απ το ρευμα?' να στο πω αλλιως mrgreen.png και 'ποσο καιρο μπορει ο σκληρος να κρατησει τα αρχεια του μεσα χωρις να περνει ρευμα ??'

Δημοσ.

Το θέμα, που το έχω και εγώ, είναι ότι σε κάποιες φάσεις όταν μείνει για αρκετές ώρες (12+) χωρίς μπαταρία τότε όταν τον "ξυπνάς" είναι σαν να αρχίζει από την αρχή... μέχρι και το chime κάνει.

Δεν έχω μάθει ακόμα τι ακριβώς παίζει... εάν κάποιο ξέρει ας ρίξει λίγο φως.

Δημοσ.

Σε παλαιότερο pro που είχα με SL μετά από deep sleep δεν μου εμφάνιζε τα παράθυρα..

Μπορεί να μου πει κάποιος με ποιον τρόπο αδειάζει η μπαταριά τελείως;;

Εγώ αυτό που κάνω είναι..

αποφορτίζω πλήρως και όταν μπαίνει σε sleep το αφήνω χωρίς φορτιστή για τουλάχιστον 12ωρες..

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...