PudgementDay Δημοσ. 30 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 30 Ιουνίου 2012 Ρε παίδες αγόρασα πρόσφατα τον 8120,με μητρικη την asrock970 extreme4 και έχω πρόβλημα με την ψύκτρα η οποία βουίζει συνεχώς, δουλεύοντας σχεδόν πάντα σε τέρμα στροφές..Όταν πάω λοιπόν στο "asrock extreme tuner" μπορεί να λέει ξέρω γω 50βαθμούς στο cpu..Όταν όμως ανοίγω το amd overdrive η αντίστοιχη θερμοκρασία σε όλα τα clocks δεν ξεπερνά τους 30... Πάω λοιπόν να ρυθμίσω τις θερμοκρασίες που θέλω να "ανοίγει" η γρήγορη ταχύτητα των fans και ακόμα και τέρμα να το βάλω,στους 65°C/10 ταχύτητα , η θερμοκρασία θα ανέβει πολύ γρήγορα και θα πάει γύρω στους 68 με αποτέλεσμα να φορτώνει και πάλι το fan και να κάνει σαν τρελό.. Στην αρχή όταν τον πρωτοσυναρμολόγησα τον ζόρισα αρκετά και νόμιζα οτί επειδη τον είχα φορτώσει έκαν έτσι..Μετα όμως συνειδητοποίησα ότι ακόμα και σε αδράνεια να είναι ο υπολογιστής παίζει και να λειτουργει το fan σε μέγιστες ταχύτητες.Ξέρετε τι μπορεί να φταίει? Και ποιος είναι ο λόγος που δείχνει διαφορετικές θερμοκρασιές απο utility σε utility? Αν δεν υπάρχει άλλη λύση προφανώς θα πάω σε aftermarket cooler, απλά θα ήθελα να το παλέψω και με την stock.. Ελπίζω να βοηθήσετε!!
baskon Δημοσ. 30 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 30 Ιουνίου 2012 30 Βαθμοι θερμοκρασια cpu μεσα στο καλοκαιρι με (φανταζομαι) θερμοκρασια δωματίου 28-29-30 βαθμούς απλώς δεν υπάρχει περιπτωση να ειναι σωστη.. Καταρχας θα πρεπει να μας πεις 3 πραγματα: 1)Εχεις κανει Overclock και αν ναι ποσο? 2)Σε αδρανεια τι θερμοκρασιες δειχνει το Asrock extreme tuner, η εναλλακτικά μπορεις να μπεις στο Bios Και να δεις εκει 100% σιγουρα τι θερμοκρασία εχει ο επεξεργαστης σου σε αδρανεια(αστο 2-3 λεπτα στο Bios αφου ανοιξεις υπολογιστη. 3) Πάστα έχεις την εργοστασιακή που είχε η ψυκτρα πάνω ή εβαλες εσυ? Τελος απο οσο εχω ακουσει το ανεμιστηρι του 8120 δεν ειναι οτι καλυτερο απο αποψη θορυβου..
PudgementDay Δημοσ. 30 Ιουνίου 2012 Μέλος Δημοσ. 30 Ιουνίου 2012 Προχτές το αγόρασα, δεν έχω πειράξει και πολλά, εννοώ δεν έχω ασχοληθεί με overclock ακόμα..Ειδικά όπως βλέπω τα πράγματα, δεν μπορώ και να κάνω άμεσα, γιατί δεν μου περισσεύουν λεφτά για aftermarket ψύκτρα...Πάστα αυτή που είχε άφησα,σε αδράνεια έχει γύρω στα 40-45 όπου είναι και η κατώτερη επιλογή στο tuner. nt1g όχι,μπορείς να μου πεις πως θα το κάνω?? Ευχαριστώ btw
ninos30 Δημοσ. 30 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 30 Ιουνίου 2012 nt1g όχι,μπορείς να μου πεις πως θα το κάνω??Ευχαριστώ btw cool&quiet έχεις ενεργοποιήσει στο βιος; Ψάξε κάπου και θα το βρεις. Είχα ίδια Mobo αλλά πλέον την έδωσα και δεν θυμάμαι που είναι. Αλλά δεν θα γλυτώσεις και πολλά. Μάζευε για ΑΜ και μέχρι τότε υπομονή στα αυτάκια σου
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα