RADOM Δημοσ. 30 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 30 Ιουνίου 2012 Επιθυμω να αγορασω μια φθηνη DSLR. Αμα βρω απο 300 ευρω και κατω θα ναι μια χαρα (εκει γυρω θελω την τιμη). Βαρεθηκα τις ψηφιακες που ειναι με μικρους φακους. Θελω μια καλη μηχανη που να μου δινει τη δυνατοτητα να βγαλω εντυπωσιακες φωτογραφιες. Ειμαι αρχαριος σε οτι αφορα τις ρυθμισεις. Σας το λεω για να κρινετε αναλογα 2)Επισης αμα εχετε να μου προτεινετε μηχανη που κοστιζει και παραπανω απο αυτο που θελω, πειτε το. Ερευνα κανω ακομα 3)Επισης, τα χαρακτηριστικα που πρεπει να κοιταζω σε μια DSLR αμα μπορειτε να μου τα εξηγησετε και να μου πειτε πανω κατω... πχ στα laptop Κοιταμε επεξεργαστες, μνημες, καρτες γραφικων και μπορω να κατατοπισω καποιον. Σε οτι αφορα τις μηχανες τι κοιταω αντιστοιχα?
george21gs Δημοσ. 1 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 1 Ιουλίου 2012 καλησπέρα, στα 360 αρχίζουν οι πρώτες dslr , τώρα από εκεί και πέρα, θεαματικές φωτογραφίες μπορείς να βγάλεις και με μια καλή ψηφιακή των 250. Οπότε θα σου πρότεινα να βρεις μια ψηφιακή με ρυθμίσεις manual (ρύθμιση στην οποία μπορείς να επιλέγεις εσύ στοιχεία για τη φωτογραφία όπως ταχύτητα-διάφραγμα, ευαισθησία φωτός κ.α) με την οποία θα μπορείς να πειραματιστής περισσότερο ,να μάθεις να εκμεταλλέυεσε όλες τις ρυθμίσεις και στην συνέχεια ,αν το θεωρείς απαραίτητο να περάσεις στην αγορά dslr..
viper2005 Δημοσ. 2 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 2 Ιουλίου 2012 εντυπωσιακες φωτογραφιες χωρις ακριβους φακους και ωρες στο photoshop is very unlikely... 1
LOULATRANS Δημοσ. 2 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 2 Ιουλίου 2012 ρε συ οχια,το να συστηνεις την 3000 στα 359 ευρω εν ετη 2012 ειναι ντροπη,ειδικα αν μπορει να βρει την 1100δ στα 399.και ειδικα να την συστηνεις εσυ..........
viper2005 Δημοσ. 2 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 2 Ιουλίου 2012 ρε συ οχια,το να συστηνεις την 3000 στα 359 ευρω εν ετη 2012 ειναι ντροπη,ειδικα αν μπορει να βρει την 1100δ στα 399.και ειδικα να την συστηνεις εσυ.......... viper το αμαξι ρε ελληνα επισης την εχει το newsletter του κωτσοβολου... To conclude: την απαντηση μου την εδωσα ποιο πριν για το θεμα της εντυπωσιακης φωτογραφιας... 1
JasonLouk Δημοσ. 2 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 2 Ιουλίου 2012 Εντυπωσιακή φωτό βγάζεις άμα λάχει και με το κινητό σου. Άλλωστε the best camera is the one you always have with you. Μην περιμένεις ότι με το που πάρεις μια x dslr θα βγάλεις την τέλεια φωτό. Θέλει εξάσκηση,διάβασμα,υπομονή. Απλά μια dslr σε βοηθά καθαρά στο τεχνικό κομμάτι μιας φωτογραφίας. Θα σου δώσει καλύτερη ανάλυση,λιγότερο θόρυβο κτλπ. Ψάξε και τις αγγελίες. Μια D3000 είναι εντελώς out dated αλλά μεγάλο σχολείο (κάτοχος)
george21gs Δημοσ. 2 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 2 Ιουλίου 2012 εντυπωσιακες φωτογραφιες χωρις ακριβους φακους και ωρες στο photoshop is very unlikely... αν δεν μιλάμε για επαγγελματική δουλειά στην οποία όντως θα χρειαστείς καλούς φακούς και σώμα,για ερασιτεχνική χρήση χρειαζεσαι απλώς μια καλή ιδέα ,και να έχεις τις απαιτούμενες γνώσεις για να κάνεις μια καλή σύνθεση..Γιαυτο και θεωρω και κάπως ανούσιο να δοθούν πολλά λεφτά για το μεσο που είναι και δευτερεύουσας σημασίας..
@topos Δημοσ. 14 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 14 Ιουλίου 2012 Kαι εγω ειμαι στην ιδια φαση με τον topic starter. Σιγουρα οχι την d3000 γιατι δεν εχει liveview(δεν φαινετε το τι τραβας στην οθονη).Πιστευω πως για νεο χρηστη ειναι αποτρπτικος παραγοντας. Στα 300 ευρω δεν εχεις καμια επιλογη καινουργιας dslr. Στα ~350ευρω(με προσωπικη σειρα προτιμησης) ->Sony a-390 ->canon d1100 ->olympus 420e ->nikon d3000 Aλλα επειτα απο τρελο διαβασμα σε dpgr.gr/dp.com και αλλες δεκαδες εξωτερικου. Μαλλων με βλεπω να πηγαινω σε full manual(psam) bridge. Π.χ nikon p510/fuji hs30exr κοκ...
Str Δημοσ. 15 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 15 Ιουλίου 2012 χωρίς να έχω κάνει πρόσφατη έρευνα αγοράς, πριν κανα δυο χρόνια που πήρα τη δική μου και το είχα ψάξει τότε έχω να σου προτείνω την Olympus. Έχει σύστημα 4/3 και αυτό έχει κάποια πλεονεκτήματα: έχει μικρό όγκο και παίρνει μικρούς φακούς, αν δεις τον 40-180 είναι αρκετά μικρότερος από αντίστοιχους 180άρηδες και αυτό σημαίνει ευκολία μεταφοράς σε όγκο και βάρος. παίρνει φθηνούς φακούς. Η φθηνή κατηγορία φακών 4/3 στέκονται αξιοπρεπέστατα και είναι από τα καλύτερα κατ εμέ VFM επειδή έχει frame 0.5 έχει ταυτόχρονα πλεονέκτημα και μειονέκτημα: κάθε φακός που παίρνεις χρησιμοποιεί στην ουσία γωνία μισή από αυτή που αναφέρει. Τι σημαίνει αυτό? Ο εν λόγω 40-180 για παράδειγμα έχει ζουμ αντίστοιχο με ένα φακό 80-360. Καλό γιατί παίρνεις φακούς με ΠΟΛΥ καλό ζουμ σε καλή τιμή, κακό γιατί χάνεις σε ευρυγώνιους. Εμένα προσωπικά δεν με έχει πειράξει γιατί όταν πήρα την 520 ερχόταν με τον 14-42 το οποίο σημαίνει 28 στην ευρεία του γωνία που είναι αρκετά ευρυγώνιος και δεν χρειάστηκα ποτέ πιο ανοικτό φακό, εκτός των περιπτώσεων αποτύπωσης εσωτερικών χώρων λόγω δουλειάς οπότε έπρεπε να αγοράσω κάποιον 8άρη. Για ρυθμίσεις δεν θα αναφερθώ, γιατί όλες οι dSLR καλύπτουν κάθε πρωτάρη και με μικρή εξοικείωση παίρνεις το αποτέλεσμα που θέλεις. Αυτά για τις ολύμπους και μπορεί κάποιος άλλος να με διορθώσει αν έχω λάθος, και οι κάτοχοι άλλων εταιριών να πουν την εμπειρία τους από τις μηχανές τους για να έχεις καλύτερη εικόνα για κάθε εταιρία. Όσο αναφορά το τεχνικό κομμάτι, θα σου πρότεινα να διαβάσεις μερικά πράγματα για οπτική και τεχνολογία φωτογραφίας, εντελώς επιδερμικά για να κατανοήσεις τις αρχές λειτουργίας των SLR γενικά. Και τέλος όσο αναφορά τις ΚΑΛΕΣ φωτογραφίες, αυτές τις βγάζεις και με μηχανές των 40 ευρώ, αναλογικές ή ψηφιακές ή polaroid ή δεν ξέρω και γω τι. Μια dslr αυτό που θα σου προσφέρει είναι άνεση. Στις ρυθμίσεις, στο φακό, στην ταχύτητα, στην εστίαση και ούτω καθ εξείς. Μην ξεχνάς πως άλλο καλή φωτογραφία άλλο ωραία εικόνα.
Επισκέπτης Δημοσ. 15 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 15 Ιουλίου 2012 Ε! Αμα δεν εχει liveview .... outdated .... Τι αλλο θα ακουσουμε και θα διαβασουμε. Φιλε μου η Nikon 3000 με τον 18-55 vr kit μια χαρα ειναι για σενα. Αν την βρεις παρτην. Ακομα αν βρεις μια μεταχειρησμενη ακομα καλυτερα. Και ασε να λενε οτι θελουν.
_filippos_ Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2013 Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2013 Γειά σας. Ενδιαφέρομαι για μια κάμερα η οποία να έχει καλή σχέση ποιότητα εικόνας και τιμής. Την προορίζω για γραφιστική δουλειά, οπότε το να μπορέι να κρατά τα raw αρχεία ωστε να τα επεξεργάζομαι στον υπολογιστή είναι σημαντικό αλλά και η ποιότητα των φωτογραφιών που θσ βγάζει παίζει σημαντικό ρόλο. Το οικονομικό είναι ένα ζήτημα... δεν υπάρχουν πολλά $$$. Υπάρχει τίποτα που μπορείτε να προτείνετε;
apostolisR Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2013 Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2013 μια απο τις compact υψηλών επιδόσεων (τύπου DSLR) ίσως σε βολέψει!
TAKE5 Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2013 Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2013 Τι εννοείς δεν υπάρχουν πολλά λεφτά? Δώσε ένα όριο
snik Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2013 Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2013 Ριξτε και μια ματια στις mirrorless παντως, εγω ξεκινησα με μια canon 450D και μετα απο 2 χρονια κατεληξα στην samsung nx1000. Ο λογος; Οτι δεν την ειχα πανω μου συχνα μιας και λογω του ογκου της επρεπε να παιρνω τσαντα οταν ηθελα να βγαλω φωτογραφιες. Την samsung την εχω 2 βδομαδες τωρα και τραβαει φωτογραφιες στο ιδιο επιπεδο με την 450D και στις βραδυνες ειναι ελαχιστα καλυτερη. Απο οτι ειδα τωρα την εχει και προσφορα το amazon μαζι με tablet οποτε βγαινει και φθηνοτερα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα