Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

1. αν εχεις dual wan router (οπως πχ. http://www.draytek.c.../vigor2830.html ) ή εστω ενα οποιοδηποτε modem-router που να δεχεται απ'εξω wan ( οπως πχ. http://homestore.cis...ctID.241269600/ ) οποτε βαζεις το μοντεμ της cyta να δινει εκει ιντερνετ και ολα τα settings ουσιαστικα να γινονται απο το αλλο ή στην χειροτερη ριχνεις ενα DMZ στη μια θυρα lan και την βαζεις σε ενα οποιοδηποτε δικο σου router και απο εκει σετταρεις πλεον οτι θελεις, ετσι δεν λυνεις το προβλημα ?

2. ελπιζω πια ενα dmz να μπορεις να δωσεις ... , αν μπορεις να δωσεις wan σε αλλο ρουτερ (ας μας το επιβεβαιωσει καποιος που εχει cyta plz αυτο) τοτε το μοντεμ της cyta ειναι σαν να μην υπαρχει, το κρατας μονο λογω του τηλεφωνου.

3. αν θελεις να εισαι οκ σε διακοπη ρευματος η μονη σοβαρη λυση ειναι να τα εχεις ολα πανω σε ups (modem,router,φορητο τηλεφωνο κτλ) , οποτε δεν σε ενδιαφερει πλεον το θεμα διακοπης, αν εχεις πανω και το pc σου και το κανεις shut down με το που γινει διακοπη το ups θα κρατησει ωρες με πανω του μονο ρουτερ και τηλεφωνα ....

1.δεν γινεται.επειδη της cyta δεν μπορεις να το γυρισεις σε bridge θα εχεις τα παρακατω προβληματα.

α.διπλο nat.

β.τα voip παραμενουν στο ρουτερ της cyta.

γ.ip παιρνει το router της cyta..

δ.θελεις διπλο Port forward.με διπλο wan θα ειχε νοημα αν γινοταν bridge το ρουτερ της cyta αλλα μετα δεν θα σηκωσει voip.

2. ε.αν κανεις dmz οκ μετα θα κανεις τα pf απο το dual wan αλλα ποιο το νοημα???δεν θα κερδισεις κατι οσο παιρνει Ip της cyta.

3.ναι το Ups ειναι μια καλη λυση

Δημοσ.

1.δεν γινεται.επειδη της cyta δεν μπορεις να το γυρισεις σε bridge θα εχεις τα παρακατω προβληματα.

α.διπλο nat.

β.τα voip παραμενουν στο ρουτερ της cyta.

γ.ip παιρνει το router της cyta..

δ.θελεις διπλο Port forward.με διπλο wan θα ειχε νοημα αν γινοταν bridge το ρουτερ της cyta αλλα μετα δεν θα σηκωσει voip.

2. ε.αν κανεις dmz οκ μετα θα κανεις τα pf απο το dual wan αλλα ποιο το νοημα???δεν θα κερδισεις κατι οσο παιρνει Ip της cyta.

3.ναι το Ups ειναι μια καλη λυση

κατσε μπερδευτικα τωρα :D

αρα δηλαδη να γυρισεις σε bridge δεν γινεται οποτε παει αυτο, αν βαλεις dmz και δουλευεις ολο το lan με δευτερο δικο σου οποιοδηποτε router οσον αφορα τα port forward κτλ δεν εισαι οκ ? υπαρχει καποιο μειονεκτημα ? (εκτος βεβαια απο το κοστος αγορας δευτερου router αν υποθεσουμε οτι δεν εχεις καποιο περισευουμενο)

Δημοσ.

κατσε μπερδευτικα τωρα

αρα δηλαδη να γυρισεις σε bridge δεν γινεται οποτε παει αυτο, αν βαλεις dmz και δουλευεις ολο το lan με δευτερο δικο σου οποιοδηποτε router οσον αφορα τα port forward κτλ δεν εισαι οκ ? υπαρχει καποιο μειονεκτημα ? (εκτος βεβαια απο το κοστος αγορας δευτερου router αν υποθεσουμε οτι δεν εχεις καποιο περισευοθμενο)

αν το γυρισεις σε bridge mode δεν θα σηκωσει sip τουλαχιστον με την παραμετροποιηση που εχει το ρουτερ της cyta.θα γινοταν με αλλο τροπο αλλα δεν εχεις προσβαση οποτε δεν μετραει.αφου Port forward σε αφηνουν οποτε ποιο το νοημα να κανεις dmz?ασε που το thomson δεν εχει ακριβως dmz.το dmz του απο το Interface ειναι λιγο θεμα ενω απο το cli δεν μπορεις αφου δεν εχεις προσβαση.το thomson κανει παρα πολλα αν εχεις cli .χωρις cli

Δημοσ.

αν το γυρισεις σε bridge mode δεν θα σηκωσει sip τουλαχιστον με την παραμετροποιηση που εχει το ρουτερ της cyta.θα γινοταν με αλλο τροπο αλλα δεν εχεις προσβαση οποτε δεν μετραει.αφου Port forward σε αφηνουν οποτε ποιο το νοημα να κανεις dmz?ασε που το thomson δεν εχει ακριβως dmz.το dmz του απο το Interface ειναι λιγο θεμα ενω απο το cli δεν μπορεις αφου δεν εχεις προσβαση.το thomson κανει παρα πολλα αν εχεις cli .χωρις cli

α μαλιστα αρα τελικα δεν υπαρχει θεμα με το port forward ? μπορεις να το κανεις μονος σου ? ή πρεπει να τους παρεις να μπουν στο ρουτερ σου να το κανουν αυτοι ?

Δημοσ.

Νομιζω μπορεις αν και πιο παλια λενε επαιζαν κατι θεματα.για μενα παντως εταιρεια που δινει δικο της router preconfigured δεν θα την προτιμουσα.θελω να βαζω οτι ρουτερ θελω εγω πανω.

ειτε μπορεις παντως ειτε οχι το θεμα ειναι οτι την Ip την παιρνει το δικο τους modem.

Δημοσ.

Νομιζω μπορεις αν και πιο παλια λενε επαιζαν κατι θεματα.για μενα παντως εταιρεια που δινει δικο της router preconfigured δεν θα την προτιμουσα.θελω να βαζω οτι ρουτερ θελω εγω πανω.

ειτε μπορεις παντως ειτε οχι το θεμα ειναι οτι την Ip την παιρνει το δικο τους modem.

1. εισαι αρχηγος :D απαντησεις express

2. συμφωνω, ποτε δεν μου αρεσαν τα preconfigured, αν ξερεις απο internet, routers κτλ και θελεις να κανεις 5 πραγματα παραπανω τα χερια σου ειναι δεμενα με το preconfigured.

3. ας πουμε τωρα οτι πεταω στα σκουπιδια τη μαπα-μοντεμ που δινουν και κολλησω στη γραμμη κατι τετοιο : http://www.draytek.co.uk/products/vigor2850.html

α. θα παιξει κανονικοτατα, απλα χανω το voip τηλεφωνο ?

β. υπαρχει περιπτωση να μην παιξει καθολου το ιντερνετ ή να υπαρχουν σοβαρα προβληματα ωστε να αναγκαστω να γυρισω στο preconfigured (αγνοωντας το voip τηλεφωνο)?

αν ισχυει το "α" εχω κατι υποψιν μου πολυ καλο :D , αν ισχυει το "β" τοτε ειναι game over ...

Δημοσ.

εφοσον ολες οι ρυθμισεις ειναι ιδιες για ολους τους παροχους θα παιξει το ιντερνετ κανονικα αλλα θα χασεις το voip.για να παιξει το voip περα απο το να βρεις τις ρυθμισεις και να τις κανεις Manual θελει και mac spoofing γιατι στο voip η cyta βαζει κατι σαν mac filtering και μονο τα δικα της router συνδεονται.στο ιντερνετ οσο ξερω δεν ισχυει οποτε μπορεις να βαλεις οτι θες.καποιος εδωμεσα το ειχε σεταρει το voip σε αλλο ρουτερ.

Δημοσ.

εφοσον ολες οι ρυθμισεις ειναι ιδιες για ολους τους παροχους θα παιξει το ιντερνετ κανονικα αλλα θα χασεις το voip.για να παιξει το voip περα απο το να βρεις τις ρυθμισεις και να τις κανεις Manual θελει και mac spoofing γιατι στο voip η cyta βαζει κατι σαν mac filtering και μονο τα δικα της router συνδεονται.στο ιντερνετ οσο ξερω δεν ισχυει οποτε μπορεις να βαλεις οτι θες.καποιος εδωμεσα το ειχε σεταρει το voip σε αλλο ρουτερ.

ωραια χεχε , αρα ειμαστε οκ, προς το παρον δεν υπαρχει θεμα γιατι δεν εχει vdsl ροδο, αλλα θα παω αθηνα καποια στιγμη σχετικα συντομα και ειναι ηδη δεδομενο το που θα μεινω, οποτε κανω καποιες σκεψεις για τις μελλοντικες μου κινησεις :D

προβλεπω μετα το το τοπικ για dual-adsl σε ενα pc, να φτιαχνω κανενα για vdsl με cyta χωρις το δικο τους μοντεμ :D

thanks για τις γρηγορες και διαφωτιστικες απαντησεις ;)

Δημοσ.

ωραια χεχε , αρα ειμαστε οκ, προς το παρον δεν υπαρχει θεμα γιατι δεν εχει vdsl ροδο, αλλα θα παω αθηνα καποια στιγμη σχετικα συντομα και ειναι ηδη δεδομενο το που θα μεινω, οποτε κανω καποιες σκεψεις για τις μελλοντικες μου κινησεις

προβλεπω μετα το το τοπικ για dual-adsl σε ενα pc, να φτιαχνω κανενα για vdsl με cyta χωρις το δικο τους μοντεμ

thanks για τις γρηγορες και διαφωτιστικες απαντησεις

vdsl ουτε εγω εχω δοκιμασει.εχω δει καποια λιγο δοκιμαστικα και φτανει και 60 down με 30 up αλλα κατι παραπανω δεν εχω δοκιμασει.ειναι 4 bands νομιζω αντιθετα με μια του adsl που ειναι μια οσο θυμαμαι..το βασικο ειναι οτι με της cyta πρεπει να μενεις κοντα στον οτε αλλιως forget it.μεγιστη θεωρητικη αποσταση 1 km .στην πραξη αμα εχεις κανα χαλια χαλκο ουτε στα; 500 δεν θα παιξει:P

ως τωρα τα μονα που εχω δει και εχω δοκιμασει λιγακι οχι τιποτα εκτενες ειναι fiber περιπου 60-70 mbit up/down και cisco router 2800 series με 4 adsl πανω σε multilink.

ωραια πραγματα για δοκιμη αλλα 2 vdsl θα ειναι ακριβες.

αν τα ριξεις στο vigor σου το modem της cyta μπορεις να το κρατησεις.αυτο επισης που δεν ξερω για την cyta ειναι αν θελει Username/password για να μπεις στο ιντερνετ και αμα στα δινει.διοτι αμα δεν στα δινει και να βαλεις δικο σου adsl router/vdsl router αμα δεν εχεις τα στοιχεια παλι δεν θα εχεις ουτε ιντερνετ περα απο voice.

Δημοσ.

vdsl ουτε εγω εχω δοκιμασει.εχω δει καποια λιγο δοκιμαστικα και φτανει και 60 down με 30 up αλλα κατι παραπανω δεν εχω δοκιμασει.ειναι 4 bands νομιζω αντιθετα με μια του adsl που ειναι μια οσο θυμαμαι..το βασικο ειναι οτι με της cyta πρεπει να μενεις κοντα στον οτε αλλιως forget it.μεγιστη θεωρητικη αποσταση 1 km .στην πραξη αμα εχεις κανα χαλια χαλκο ουτε στα; 500 δεν θα παιξει:P

ως τωρα τα μονα που εχω δει και εχω δοκιμασει λιγακι οχι τιποτα εκτενες ειναι fiber περιπου 60-70 mbit up/down και cisco router 2800 series με 4 adsl πανω σε multilink.

ωραια πραγματα για δοκιμη αλλα 2 vdsl θα ειναι ακριβες.

αν τα ριξεις στο vigor σου το modem της cyta μπορεις να το κρατησεις.αυτο επισης που δεν ξερω για την cyta ειναι αν θελει Username/password για να μπεις στο ιντερνετ και αμα στα δινει.διοτι αμα δεν στα δινει και να βαλεις δικο σου adsl router/vdsl router αμα δεν εχεις τα στοιχεια παλι δεν θα εχεις ουτε ιντερνετ περα απο voice.

ειναι στα 518 μετρα συμφωνα με το site τους, ισως να μην παιξει τελεια, αλλα στα 518 ελπιζω οτι σε γενικες γραμμες θα ειναι αρκετα ικανοποιητικη η συνδεση.

δεν τιθεται θεμα για 2 vdsl :D δεν εχει και νοημα αλλωστε, μιλαμε για θεωρητικο max 70-100 mbit τρελλα πραγματα :D και 1 καλη ειναι .

ναι αυτο με το user/pass ειναι ενα σοβαρο θεμα ... μπορει καποιος που εχει αραγε να μας πει ?

Δημοσ.

ειναι στα 518 μετρα συμφωνα με το site τους, ισως να μην παιξει τελεια, αλλα στα 518 ελπιζω οτι σε γενικες γραμμες θα ειναι αρκετα ικανοποιητικη η συνδεση.

δεν τιθεται θεμα για 2 vdsl :D δεν εχει και νοημα αλλωστε, μιλαμε για θεωρητικο max 70-100 mbit τρελλα πραγματα :D και 1 καλη ειναι .

ναι αυτο με το user/pass ειναι ενα σοβαρο θεμα ... μπορει καποιος που εχει αραγε να μας πει ?

στα 500 μετρα και χαλια γραμμη να εχεις κανονικα πρεπει να παιξει καλυτερα απο το adsl οτι και να γινει.καλα ναι 2 vdsl εχουν νοημα αλλα πολλα λεφτα.ρωτα στο αλλο θεμα και για το Username kai password.νομιζω οτι τα εχεις αυτα γιατι αν θυμαμαι καλα μια ειχε παρει ενα ρουτερ αλλο και το ειχε βαλει προσωρινα που της ειχε χαλασει το δικο της(αυτο που της εδωσε η cyta).αν θυμαμαι καλα απο ενα τοπικ στο ινσομνια πριν κανα διμηνο.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...