Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Το καινουριο σπιτι απεχει απο τον ΟΤΕ 450 μετρα.

Τι θα μου προτεινατε;

1) Wind DP M με 23,99€/μηνα + 72,35€ κοστος νεας γραμμης.

ή

2) CYTA DP 8mbit 19€ + απεριοριστα σταθερα 9€ (-30% προσφορα): 25,30€ + 50€ κοστος νεας γραμμης.

Στο 1) εχω 24mbit internet στο 2)8mbit (η ταχυτητα μου αρκει ~ τωρα ειμαι με 6mbit στη HOL).

Το δικτυο της cyta ειναι σταθερο; Απο αποψη τηλ.ομιλιας και ποιοτητας; Ακουγεται καλα και καθαρα οπως σε ΟΤΕ ή εναλλακτικους ή χειροτερα;

Δημοσ.

μέχρι τελευταίας που το έψαχνα και εγώ για cyta, δεν έδιναν κανονική γραμμή για τηλέφωνο, έδιναν voip που σημαίνει:

1.θες το ρούτερ ντε και καλά της cyta για να έχεις και τηλέφωνο.

2. το ρούτερ το δίνουν χωρίς να σου δίνουν ελεύθερη πρόσβαση σε όλες τις ρυθμίσεις

3. αν κοπεί το ρεύμα στο σπίτι, χάνεις και το τηλέφωνο

Δημοσ.

Απο προσωπικη εμπειρια οσο αφορα την Cyta , το θεμα του VoIP ειναι οτι οντως δεν εχεις 100% ολες τις ρυθμησεις σου αλλα αν χρεαιστεις κατι στο κανουν οι τεχνικοι μπαμ μπαμ σε 1-2 ημερες . Απο κει και περα το προβλημα που μπορει να εχεις ειναι αν εχεις πχ πριζες σε διαφορετικους χωρους οπου θα πρεπει και να γινει επιστροφη σηματος για να εχουν ολες οι πριζες σου σημα . Απο θεμα ποιοτητας ηχου δεν εχω καποιο θεμα και μαλιστα οταν περνω στο εξωτερικο ( εχω αρκετους στην Κυπρο ) δεν εχεις εκεινοτ ο κλασσικο Delay Που εχει ο ΟΤΕ . Το ιντερνετ ειναι καλο αλλα ετσι και αλλιως αυτο ειναι σχετικο με την αποσταση σου απο το Α/Κ τον θορυβο απο τους χρηστες στην περιοχη σου και την ποιοτητα του χαλκου σου . η 8αρα ειανι πολυ καλη επιλογη πιστευω , εγω εχω 24αρα και ειμαι στα 1300 μετρα απο το Α/Κ και ειμαι στα 19387 σε Interleaved και το γυρισα σε Fast Path και συγχρονιζω στα 18263 . Οποτε ειμαι αρκετα ευχαριστημενος .

Δημοσ.

Απο προσωπικη εμπειρια οσο αφορα την Cyta , το θεμα του VoIP ειναι οτι οντως δεν εχεις 100% ολες τις ρυθμησεις σου αλλα αν χρεαιστεις κατι στο κανουν οι τεχνικοι μπαμ μπαμ σε 1-2 ημερες . Απο κει και περα το προβλημα που μπορει να εχεις ειναι αν εχεις πχ πριζες σε διαφορετικους χωρους οπου θα πρεπει και να γινει επιστροφη σηματος για να εχουν ολες οι πριζες σου σημα . Απο θεμα ποιοτητας ηχου δεν εχω καποιο θεμα και μαλιστα οταν περνω στο εξωτερικο ( εχω αρκετους στην Κυπρο ) δεν εχεις εκεινοτ ο κλασσικο Delay Που εχει ο ΟΤΕ . Το ιντερνετ ειναι καλο αλλα ετσι και αλλιως αυτο ειναι σχετικο με την αποσταση σου απο το Α/Κ τον θορυβο απο τους χρηστες στην περιοχη σου και την ποιοτητα του χαλκου σου . η 8αρα ειανι πολυ καλη επιλογη πιστευω , εγω εχω 24αρα και ειμαι στα 1300 μετρα απο το Α/Κ και ειμαι στα 19387 σε Interleaved και το γυρισα σε Fast Path και συγχρονιζω στα 18263 . Οποτε ειμαι αρκετα ευχαριστημενος .

το μπαμ μπαμ ειναι 2 ημερες?????

τωρα για μενα η cyta Οκ δινει voip το οποιο δεν ειναι προβλημα αλλα εγω δεν θα εβαζα για τον λογο οτι σε υποχρεωνει να εχεις το δικο της ρουτερ και ψιλοκλειδωμενο που δεν μαρεσει αυτο).θελω να μπορω να βαλω οτι ρουτερ θελω πανω και οχι κατι netfaster κτλ.οποτε δεν θα πηγαινα σε cyta.για wind επισης οχι αφου οι μισοι λενε παραπονα για streaming ,utube Κτλ.εκτος αν σε cyta σπασεις το voip και το σεταρεις σε οποιο ρουτερ θες που ειναι δυσκολο.

Δημοσ.

Με απόσταση 450 μέτρα από ΟΤΕ λογικά δεν θα έχεις πρόβλημα από ταχύτητα.Από προσφορές θα σου πρότεινα να δεις και αυτήν..http://www.forthnetgroup.gr/ServicesDefault.aspx?a_id=841

Δημοσ.

κανονικα στα 450 μετρα μπορει καποιος να παιξει και 23 mbit αναλογα βεβαια το margin.το καλο με την forthnet ειναι οτι δινει 6 margin οποτε θα πετυχεις πολυ καλη ταχυτητα αντιθετα με τα 9 Margin των αλλων.οταν βαλεις ιντερνετ και ενεργοποιηθεις σε οποιαδηποτε εταιρεια πες μας χαρακτηριστικα.βεβαια εχω δει και ατομα σε τετοια αποσταση να παιζουν και 15 Mbit Και λιγοτερο λογω κακης ποιοτητας χαλκου.αλλα σε αυτο δεν μπορεις να κανεις κατι.οτι εταιρεια και να βαλεις τον ιδιο χαλκο θα παρεις.του οτε ειναι αλλωστε ο χαλκος.παντως υπο νορμαλ συνθηκες θα παιξεις καλα.

Δημοσ.

Forthnet δεν θέλω να βάλω γιατι όταν έρχεται ο λογαριασμός έχει 2 πάγια μεσα(σαν τον ΟΤΕ).

Προβληματίστηκα πάντως. Cyta για το

VoIP & wind με το YouTube.

Χρησιμοποιω δηλ πολυ τηλέφωνο & YouTube.

Έμεινε μόνο η hol σαν επιλογη με 3 πάγια δώρο & οπότε έτσι γλύτωνω κατα 90% το κόστος νέας τηλ. γραμμής.

Θα έκανα Forthnet όπως είπα αλλα δισταζω για τον παραπανω λόγο.

Sent from my iPhone using Insomnia

Δημοσ.

οι μισοι παροχοι στελνουν λογαριασμο καθε 2 μηνες.το παραξενο που ειναι?τι να ερχεται καθεμηνα τι να ερχεται καθε διμηνο???

και σε ολους προπληρωνεις συνηθως τον επομενο μηνα:P

Δημοσ.

Έιχα wind πριν 1 χρόνο και κάθε μήνα μέσα στο λογαριασμό χρεώνε 1 παγιο.

Στο πατρικό μου που οι γονείς μου έχουν hol το ίδιο.

Ενω στη Forthnet έρχεται κάθε μήνα αλλα μέσα πληρώνεις 2 πάγια. Γιατι δηλ να προπληρωνω κάθε μήνα πχ 50€ & όχι 25€;

Δημοσ.

Έιχα wind πριν 1 χρόνο και κάθε μήνα μέσα στο λογαριασμό χρεώνε 1 παγιο.

Στο πατρικό μου που οι γονείς μου έχουν hol το ίδιο.

Ενω στη Forthnet έρχεται κάθε μήνα αλλα μέσα πληρώνεις 2 πάγια. Γιατι δηλ να προπληρωνω κάθε μήνα πχ 50€ & όχι 25€;

στην Forthnet Ερχεται καθε διμηνο δεν ερχεται καθε μηνα.και απλα πληρωνεις 2 λογαριασμους αντι να ερχεται καθε μηνα και να πληρωνεις 1.αν ηταν να πληρωνες καθε μηνα 50 ευρω κανεις δεν θα ειχε forthnet

Δημοσ.

Να πω και εγώ τη γνώμη μου.Η hol και η tellas ουσιαστικά (νομίζω πάνω εκεί στηρίζεται η wind για landline δίκτυο) μπροστά στην cyta είναι απλά ερασιτέχνες.Είχα για πολλά χρόνια πρόβλημα και με τους δύο, με καθημερινά disconnects και 100άδες τηλεφωνήματα στο support που δεν φέρανε κανένα αποτέλεσμα.

Και μετά πήγα στην cyta.Εχω ξεχάσει τι θα πει disconnect από τότε.Και μόνο για αυτόν τον λόγο καταλαβαίνετε παιδιά ότι οι διαφορές είναι χαοτικές μεταξύ των διαφόρων isp.

Δημοσ.

Να πω και εγώ τη γνώμη μου.Η hol και η tellas ουσιαστικά (νομίζω πάνω εκεί στηρίζεται η wind για landline δίκτυο) μπροστά στην cyta είναι απλά ερασιτέχνες.Είχα για πολλά χρόνια πρόβλημα και με τους δύο, με καθημερινά disconnects και 100άδες τηλεφωνήματα στο support που δεν φέρανε κανένα αποτέλεσμα.

Και μετά πήγα στην cyta.Εχω ξεχάσει τι θα πει disconnect από τότε.Και μόνο για αυτόν τον λόγο καταλαβαίνετε παιδιά ότι οι διαφορές είναι χαοτικές μεταξύ των διαφόρων isp.

οπως εγραψα και στο αλλο θεμα οτι εσενα η cyta σου εκατσε καλα δεν σημαινει κατι.αλλοι ειναι σε cyta και κατεβαζουν μπινελικια ολη την ωρα και εφυγαν και πηγαν σε αλλη εταιρεια.και την Hol που εχει πολυ περισσοτερο καιρο απο την cuta δεν την θεωρω ερασιτεχνη.την cyta που δεν εχει καταφερει να λυσει βασικα προβληματα με Port forward οπως την εκραζαν η οτι δινει ενα ρουτερ μισοκλειδωμενο και δεν αφηνει τον πελατη να κανει οτι θελει δεν το θεωρω επαγγελματισμο.οπως και ατομαπου ελεγαν αντε να γυρισουμε στον οτε γυρισαν και ειχαν 4-5 Mbit Λιγοτερα απο αλλους παροχους.ολα σχετικα ειναι.ουτε η cyta εχει περισσοτερους πελατες απο Hol.και η Tellas wind πλεον αλλοι λενε τα καλυτερα αλλοι τα χειροτερα.

Δημοσ.

Για το port forward που λες , το έχω κάνει και απλά πήρα ένα τηλέφωνο το τεχνικό τμήμα.

Για τις δικλίδες ασφαλέιας δε μπορείς να κατηγορήσεις μια εταιρία.

Δημοσ.

Για το port forward που λες , το έχω κάνει και απλά πήρα ένα τηλέφωνο το τεχνικό τμήμα.

Για τις δικλίδες ασφαλέιας δε μπορείς να κατηγορήσεις μια εταιρία.

να παρω τηλεφωνο για να κανω port forward ειναι απλα απαραδεκτο?αν εγω θελω να αλλαζω 10 φορες το μηνα ports θα πρεπει να παρω την εταιρεια???ναι κατηγορω την εταιρεια για ενα λογο.και η forthnet δινει voip Με το 784 και ο πελατης εχει πληρη προσβαση σε ολες τις καρτελλες Port forward αλλαγη lan ip κτλ εκτος απο την καρτελλα του voice και το cli.η cyta το να κλειδωσει πχ το port forward ειναι ανωμαλια αυτου που το σκεφτηκε.μου θυμιζει παλια που το ιδιο ειχε κανει η On.επαιρνες τηλ για port forward.απλα ελεος.εφαγε κραξιμο και μετα το ανοιξε.

• 3 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

μέχρι τελευταίας που το έψαχνα και εγώ για cyta, δεν έδιναν κανονική γραμμή για τηλέφωνο, έδιναν voip που σημαίνει:

1.θες το ρούτερ ντε και καλά της cyta για να έχεις και τηλέφωνο.

2. το ρούτερ το δίνουν χωρίς να σου δίνουν ελεύθερη πρόσβαση σε όλες τις ρυθμίσεις

3. αν κοπεί το ρεύμα στο σπίτι, χάνεις και το τηλέφωνο

1. αν εχεις dual wan router (οπως πχ. http://www.draytek.co.uk/products/vigor2830.html ) ή εστω ενα οποιοδηποτε modem-router που να δεχεται απ'εξω wan ( οπως πχ. http://homestore.cisco.eu/store/ciscoeu/en_IE/pd/productID.241269600/ ) οποτε βαζεις το μοντεμ της cyta να δινει εκει ιντερνετ και ολα τα settings ουσιαστικα να γινονται απο το αλλο ή στην χειροτερη ριχνεις ενα DMZ στη μια θυρα lan και την βαζεις σε ενα οποιοδηποτε δικο σου router και απο εκει σετταρεις πλεον οτι θελεις, ετσι δεν λυνεις το προβλημα ?

2. ελπιζω πια ενα dmz να μπορεις να δωσεις ... , αν μπορεις να δωσεις wan σε αλλο ρουτερ (ας μας το επιβεβαιωσει καποιος που εχει cyta plz αυτο) τοτε το μοντεμ της cyta ειναι σαν να μην υπαρχει, το κρατας μονο λογω του τηλεφωνου.

3. αν θελεις να εισαι οκ σε διακοπη ρευματος η μονη σοβαρη λυση ειναι να τα εχεις ολα πανω σε ups (modem,router,φορητο τηλεφωνο κτλ) , οποτε δεν σε ενδιαφερει πλεον το θεμα διακοπης, αν εχεις πανω και το pc σου και το κανεις shut down με το που γινει διακοπη το ups θα κρατησει ωρες με πανω του μονο ρουτερ και τηλεφωνα ....

btw. οσον αφορα το αρχικο ερωτημα ειναι απλη η απαντηση , αν ειναι να βαλεις adsl συμφερει wind φυσικα γιατι δινει 24, αλλιως η cyta εχει νοημα μονο αν σκοπευεις να βαλεις vdsl.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...