Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα και χαίρεται...

Έχω αυτή τη gigabyte μητρική και θα θελα να μάθω αν κρατιέται ακόμα σε καλό επίπεδο για να πάρω νέα κάρτα γραφικών μέχρι 125 ευρώ.. επεξεργαστή intel core i5 στα 2,6 ghz default και ram μόλις απέκτησα αυτές..

εκεί που κολλάω είναι στο ότι οι υποδοχές επέκτασης της μητρικής είναι pci express 2.0 ενώ οι καινούργιες κάρτες βγαίνουν στα 3.0... θα ήθελα να μάθω ποίες είναι οι διαφορές και αν αξίζει να πάρω νέα κάρτα γραφικών. έχω την nvidia geforce 8600 gt directx-11 512 mb και μάλλον έχει αρχίσει να με αφήνει....

Ευχαριστώ εκ τον πρωτέρων

Δημοσ.

Για να δεις ότι δεν παίζει κανένα ρόλο με τις τωρινές VGA το PCIex 3.0

http://www.overclock.net/t/1188376/hardwarecanucks-hd-7970-pci-e-3-0-vs-pci-e-2-0-comparison

Στην επόμενη ή στην παρεπόμενη γενιά ίσως...

Και επειδή θα αναρωτιέσαι, υπάρχει backwards compatibility τόσο στα slots των MBs όσο και στις VGA. ΔΛΔ PCIeX 3.0 κάρτα παίζει κανονικά σε PCIeX 2.0 (και μικρότερο) και PCIeX 3.0 MB δέχεται κάρτες PCIeX 2.0.

H διαφορά των 2 έχει να κάνει με το bandwidth (κοινώς τον όγκο των δεδομένων που μπορεί να περάσει σε 1 sec). Ονομαστικά του 2.0 είναι 5GT/s και του 3.0 8GT/s. ΑΛΛΑ επειδή το 3.0 έχει και καλύτερους αλγόριθμους κωδικοποίησης στην ουσία είναι περίπου διπλάσιο (η κωδικοποίηση τρώει το ~20% του bandwidth του 2.0 ενώ τα αντίστοιχα νούμερα για το 3.0 είναι ~8%). Σε αυτήν την κωδικοποίηση οφείλονται και οι ελάχιστες διαφορές που φαίνονται στα γραφήματα παραπάνω, και όχι στο περισσότερο bandwidth.

http://en.wikipedia.org/wiki/PCI_Express

Αλλά όπως είπαμε οι τωρινές κάρτες ούτε κατά διάνοια "γεμίζουν" το PCIeX 2.0 για να απαιτείται το 3.0.

So go for it, για όποια κάρτα ταιριάζει στο budget σου (καμμία πάντως gaming κάρτα δεν κοστίζει 125 ευρώ από τις καινούριες σειρές. Η πιο φθηνή είναι η 7770 που εννοείται πως δεν αξίζει σε σχέση με την 6850)

Δημοσ.

ευχαριστώ για την εξήγηση θα τη μελέτήσω απόψε κι όλας για να μπώ στο νόημα..! δεν αναζητώ το gaming αντε καμια φορά παιζω κανα halo ή κανα fear να περάσει η ώρα..! απλά είχα ένα θεματάκι με τις προηγούμενες ram και μάλλον θέλει και η κάρτα γραφικών αλλαγή γιατί οι θερμοκρασίες της και κάτι blue screens μου δείχνουν αυτό.. δεν έβρισκα κάτι να μου εξηγήσει τι παίζει με τα slots και δεν ήθελα να το παρακινδυνέψω.. δηλαδή με λίγα λόγια ότι μου κάνει παίρνω?

υγ : καμια πρόταση??!!!

συν πλην 125 ευρώ ! απλά εκει θα κινηθώ!

Δημοσ.

Με 100 ευρώ βρίσκεις μια hd5850 στις αγγελίες και είσαι άρχοντας για πολύ καιρό ...

Πολύ καλύτερη από την 7770 αλλά ακόμα και από την 6850 ...

Απλά τσέκαρε το τροφοδοτικό σου γιατί χρειάζεται δύο εξάπινα.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...