leoma Δημοσ. 29 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 29 Ιουνίου 2012 Γειά σας!!ενδιαφέρομαι να φτιάξω έναν υπολογιστή για gaming και θα ήθελα την συμβουλή σας. Ποσό που διαθέτουμε :μέχρι 750 Χρήση υπολογιστή :gaming Ειδικά προγράμματα που θα χρησιμοποιήσουμε:τιποτα το ιδιαιτερο Αν στη σύνθεση χρειαζόμαστε οθόνη? Υπάρχει LG FullHD 32' Αν στη σύνθεση χρειαζόμαστε και πληκτρολόγιο,ηχεία,ποντίκι?οχι Τοποθεσία στην οποία βρισκόμαστε ( για την επιλογή κατάλληλου καταστήματος).Ζωγράφος Αθήνα Αν τα κομμάτια που θέλουμε να αγοράσουμε θέλουμε να είναι απο ένα κατάστημα ή επιθυμούμε την αγορά απο διαφορετικά καταστήματα?δεν έχω πρόβλημα απο διαφορετικά καταστήματα Αν επιθυμούμε να συναρμολογηθεί το σύστημα στο κατάστημα(στην περίπτωση που δεν γνωρίζουμε πως να το συναρμολογήσουμε) ή το σύστημα θα στηθεί απο τον ενδιαφερόμενο?το συναρμολογώ και μόνος μου Αν επιθυμούμε λειτουργικό σύστημα και πιο.διαθέτω Win7 Έκανα μια σύνθεση και θα ήθελα να ακούσω την γνώμη σας και τυχόν αλλαγές πάνω σε αυτή ή αν πρέπει να πάω σε κάτι τελείως διαφορετικό.. Ευχαριστώ πολύ για την βοήθεια!!
ninos30 Δημοσ. 29 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 29 Ιουνίου 2012 Εγώ βλέπω 2 προβληματάκια στην σύνθεσή σου: 1) VGA. Δεν αξίζει τα λεφτά της (190 ευρώ) η GTX560. Κάτι σε α)6870 (περίπου ίδια/καλύτερη με την απλή GTX560) β)7850 να κοιτάξεις. Με την (α) θα γλυτώσεις κάποια χρήματα που θα βοηθήσουν στο 2. Με την (β) θα φας όλο το budget αλλά είναι μια πολύ δυνατή κάρτα 2)α) Είναι μικρός ο 500αρης για ένα σύγχρονο PC ως μοναδικός δίσκος. Θυμίζω πως το Max Payne 3 από μόνο του πιάνει 30GB. 2-3 παιχνιδάκια, 5-6 ταινίες τον γέμισες. Θα είσαι σβήσε/βάλε. Δες για 1ΤΒ minimum 2)β) Υπάρχει και το θέμα του SSD. Έστω ένας 60αρης θα έπρεπε να μπει για λειτουργικό. "Πάει" αλλιώς το PC με SSD, σε βαθμό που δεν θα το πιστεύεις. Από VS (χωρίς SSD) πας στα 745 και σου έβαλα τον 3570 επεξεργαστή με Ζ77ΜΒ + καλύτερες μνήμες&τροφοδοτικό. Αν ψάξεις δεξιά κι αριστερά κομμάτι-κομμάτι μπορείς να γλυτώσεις άλλο ένα 20-30 ευρώ (πχ 6870 με περίπου 150 ευρώ). Το κουτί είναι ενδεικτικό. Με 60αρι SSD θα πας στα 800 (http://visionstudio.gr/prodinfo.asp?id=24815&cat=6&sub=318&pmanuf=1142&sort=3&step=undefined).
snakes Δημοσ. 29 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 29 Ιουνίου 2012 Θα συμφωνήσω με τον από πάνω όμως μην πάρεις μια κάρτα όπως η 7850 γιατί θα σου φάει όλο το budget χωρίς ουσιαστικό λόγο.. πήγαινε σε κάποια τέτοια Δεν ξέρω αν είναι όντως καλή αυτή που πόσταρα βιαστικά την βρήκα γι αυτό... Πάντως νομίζω πως επιβάλλεται να βάλεις ssd..
leoma Δημοσ. 29 Ιουνίου 2012 Μέλος Δημοσ. 29 Ιουνίου 2012 Ναι, νομίζω πως η 7850 είναι αρκετά ακριβή και λέω να μείνω στην ..Όσο για SSD, το σκέφτομαι για το μέλλον.. ninos30 ήθελα να σε ρωτήσω, αν ξέρεις κάποιο ανάλογο κατάστημα με το VS σε αθήνα.. Υπάρχει κάποια άλλη εναλλκτηκη σε μητρική, γιατί η συγκεκριμένη δεν υπάρχει σε πολλά καταστήματα.. κάτι ακόμα, για έναν τέτοιο υπολογιστή, πόσα watt τροφοδοτικό χρειάζεται? κάτι σε Powercolor Radeon HD 6870 1024MB για κάρτα?? τροφοδοτικό PREMIER SL-8600EPS POWER SUPPLY 600W?
ninos30 Δημοσ. 29 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 29 Ιουνίου 2012 - Μαγαζί που να έχει συνολικά καλύτερες τιμές/ποικιλία όσο το VS δύσκολα. Κομμάτι-κομμάτι κάτι θα καταφέρεις - Για άλλη μητρική δες εδώ: http://www.skroutz.gr/s/1645596/Gigabyte-GA-Z77-D3H.html?from=autocomplete, http://www.skroutz.gr/s/446800/MSI-Z77A-G43.html?keyphrase=MSI+Z77A-G43 - 6870 όποια και να πάρεις το ίδιο είναι. Κοινώς την πιο φθηνή. - Μην κοιτάς τα Watt σε ένα τροφοδοτικό. Είναι ο πιο εύκολος τρόπος να ξεγελαστείς. Πάρε κάτι επώνυμο πχ Corsair, TT, OCZ (και δεν μιλάω για πιο ακριβά Antec, Enermax, Seasonic κλπ). Αυτό ας πούμε (30A στην +12V/88% efficiency), όσο τρελό κι αν σου φαίνεται θα σου κάνει μια χαρά την δουλεία, πολύ περισσότερο από το Premier που έβαλες. Απλά εμένα μου αρέσει να έχω λίγο "αέρα" στα τροφοδοτικά. Ξόδεψε κανα 50αρικο minimum εκεί.
leoma Δημοσ. 29 Ιουνίου 2012 Μέλος Δημοσ. 29 Ιουνίου 2012 αυτό με το τροφοδοτικό δεν το φανταζόμουν καθόλου..κάτι σε CORSAIR CMPSU-500CX BUILDER SERIES 500W πως σου φαίνετε?
ninos30 Δημοσ. 29 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 29 Ιουνίου 2012 αυτό με το τροφοδοτικό δεν το φανταζόμουν καθόλου..κάτι σε CORSAIR CMPSU-500CX BUILDER SERIES 500W πως σου φαίνετε? Υπερεκτιμημένο αν θέλεις την άποψή μου. Αν μπεις σε κανα σοβαρό site στο εξωτερικό, το κράζουνε λόγω του κακού regulator που έχει και γενικώς των φθηνών υλικών κατασκευής. Βγάζει 30Α στην +12V όσο ακριβώς και το 380αρι που σου έβαλα παραπάνω. ΠΡΟΣΟΧΗ, δεν λέμε ότι είναι κακό τροφοδοτικό, αλλά ακριβό (πλέον) για αυτά που προσφέρει. Δεν απευθύνεται σε gaming-rigs ΑΛΛΑ σε απλά PC, για τα οποία είναι άριστο. Εξάλλου δες τι λέει και η ίδια η Corsair: CX series™ power supply units are an excellent choice for basic system builds and desktop PC computer upgrades. CX Series PSUs are available in a variety of power configurations, and include features that are normally found only on premium power supplies. H corsair βγάζει εξαιρετικά PSUs (ελέω Seasonic) αλλά από σειρά ΤΧ και πάνω. Δες εδώ Thermaltake Berlin 630 ή εδώ ΟCZ ZS550. Απλά τα Corsair τα βρίσκεις πολύ εύκολα. Αν πάντως καταλήξεις εκεί, δεν θα το μετανιώσεις κιόλας. Πάρε κι ένα Link από το πιο εξειδικευμένο ίσως forum του χώρου (για όλο το HW): Recommended PSUs
leoma Δημοσ. 30 Ιουνίου 2012 Μέλος Δημοσ. 30 Ιουνίου 2012 ευχαριστώ πολύ για την βοήθεια..κάτι τελευταίο..το κουτί THERMALTAKE V3 BLACK EDITION πως σας φαίνετε?
Δεινόσαυρος Δημοσ. 30 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 30 Ιουνίου 2012 Βλέπω ότι βάζεις κλειδωμένο επεξεργαστή, άρα δεν σε ενδιαφέρει το o/c. Μπορείς να πας σε μια H77 μητρική, ώστε να γλυτώσεις το επιπλέον κόστος. Επίσης αν θέλεις να πας σε intel και θέλεις να κάνεις σωστά τη δουλεια, βάλε τον ssd αργότερα και μην πέσεις κατω από 7850 σε κάρτα γραφικών.
leoma Δημοσ. 30 Ιουνίου 2012 Μέλος Δημοσ. 30 Ιουνίου 2012 νομίζω η 7850 είναι λίγο ακριβή δυστυχώς..αλλά ίσως πρέπει να το σκεφτώ.. SSD θα βάλω σίγουρα αργότερα..έχεις κάποια συγκεκριμένη μητρική να μου προτίνεις? Επειδή βλέπω ότι και εσύ έχεις την hd6870, ήθελα να ρωτήσω αν είσαι ικανοποιημένος..όπως επίσης και με την θήκη, γιατί σκεφτόμουν την ίδια οσον αφορά τον επεξεργαστή, λέω να καταλήξω σε i5-3570K..
Δεινόσαυρος Δημοσ. 30 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 30 Ιουνίου 2012 Στην κάρτα πρέπει να πάνε τα λεφτά εφοσον μιλάμε για gaming pc. Αυτη κάνει τη διαφορά. Δεν θα κερδίσεις κάτι από τον intel αν έχεις σχετικά αδύναμη κάρτα. Καλή η 6870 αλλά όχι για το μέλλον. Πρόταση: -Εναλλακτικά και για μεγαλύτερη ισσοροπία, βλέπεις και 3450 + Η77 με 7850. Ο 3570K είναι για overclocking κάτι το οποιο δε χρειάζεσαι.
leoma Δημοσ. 30 Ιουνίου 2012 Μέλος Δημοσ. 30 Ιουνίου 2012 θα μπορούσα λες εναλλακτικά να χρησιμοποιήσω i5 και Asrock H77 Pro4/MVP?? άσχετο, αν έμενα προς το παρών σε 6870, θεωρείς οτι θα μπορούσα στο μέλλον να βάλω και μια δεύτερη κάρτα σε crossfire?
Δεινόσαυρος Δημοσ. 30 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 30 Ιουνίου 2012 θα μπορούσα λες εναλλακτικά να χρησιμοποιήσω i5 και Asrock H77 Pro4/MVP?? άσχετο, αν έμενα προς το παρών σε 6870, θεωρείς οτι θα μπορούσα στο μέλλον να βάλω και μια δεύτερη κάρτα σε crossfire? Μητρική: http://www.visionstudio.gr/prodinfo.asp?id=29321&cat=3&sub=undefined&pmanuf=undefined&sort=undefined&step=1 Επεξεργαστής: http://www.visionstudio.gr/prodinfo.asp?id=29654&cat=2&sub=370&pmanuf=undefined&sort=undefined&step=undefined Κάρτα γραφικών: http://www.visionstudio.gr/prodinfo.asp?id=29153&cat=5&sub=undefined&pmanuf=undefined&sort=undefined&step=3 Και είσαι περίπου στο ίδιο μπάτζετ. Δεύτερη 6870 δεν έχει νόημα να βάλεις (εννοώ να πας εξαρχής με τέτοιο σκεπτικό). Θα σε κόψει η μνήμη στα μελλοντικά παιχνίδια + οι θερμοκρασίες + κατανάλωση + οι όποιες ασυμβατότητες ή μη σωστή αξιοποίηση του cf. Επίσης για cf πας και σε ακριβότερο κουτί.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα