@kon_! Δημοσ. 29 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 29 Ιουνίου 2012 Καλησπέρα παίδες! Θα ήθελα την βοήθειά σας σχετικά με ένα project που έχω αναλάβει.Μου έχει δοθεί ένα πρόγραμμα το οποίο είναι γραμμένο σε Perl και δουλεύει σε command prompt και μου ζητήθηκε να δημιουργήσω ένα GUI το οποίο θα τρέχει σε Linux. Το θέμα μου είναι ότι δεν ξέρω πώς να δημιουργήσω το GUI για Perl καθώς είναι η πρώτη φορά που χρησιμοποιώ την γλώσσα αυτή.Διαβάζω για να μάθω τα βασικά της αφού έχω γνώσεις από άλλες γλώσσες προγραμματισκού. Τι θα μου προτείνατε να κάνω;Να χρησιμοποιήσω για παράδειγμα Perl/TK για να κάνω το GUI,να χρησιμοποιήσω καμία βιβλιοθήκη έτσι ώστε να μπορώ μέσω java προγράμματος να καλώ την Perl ή να μετατρέψω το Perl πρόγραμμα σε κάποια άλλη γλώσσα που γνωρίζω και έπειτα να κάνω το GUI του; Ευχαριστώ εκ των προτέρων, Κωνσταντίνος
moukoublen Δημοσ. 29 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 29 Ιουνίου 2012 Υπάρχει το GTK2-Perl όπου μπορείς μέσα απο την perl να κάνεις χρήση της GTK βιβλιοθήκη γραφικών (είναι αρκετά βασική βιβλιοθήκη γραφικών. Δύσκολο το θέμα σου. Το να μετατρέψεις όλο το πρόγραμμα σε άλλη γλώσσα μου ακούγεται πάρα πολλή δουλεία (θα βγουν και πολλά προβλήματα που δε μπορείς να προβλέψεις νομίζω λόγω της διαφορετικής φιλοσοφίας των γλωσσών). Να φτιάξεις ενα fronted σε java που να καλεί την perl μου ακούγεται πολλή δουλειά στο marshaling των δεδομένων. Τι ακριβώς κάνει η εφαρμογή στην perl και πόσο μεγάλη είναι;
@kon_! Δημοσ. 29 Ιουνίου 2012 Μέλος Δημοσ. 29 Ιουνίου 2012 Το πρόγραμμα που μου έχει δοθεί σε perl κάνει parse μια ιστοσελίδα χρησιμοποιώντας ένα συγκεκριμένο αρχείο που του δίνει ο χρήστης (κατάληξης .wpf) και εμφανίζει τα δεδομένα που θέλουμε είτε στην οθόνη είτε τα αποθηκεύει σε αρχείο μια συγκεκριμένης μορφής(π.χ.xml).Το πρόγραμμα δεν είναι πολύ μεγάλο αλλά δυστυχώς Perl βλέπω πρώτη φορά στην ζωή μου.
moukoublen Δημοσ. 29 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 29 Ιουνίου 2012 Ωραία, δεν ακούγεται τεράστιο. Αν το πρόγραμμα έχει φτιαχτεί δομημένα και απομονώνει όλες τις αυτόνομες -ως προς τη λειτουργία τους- μονάδες, τότε θα είναι εύκολο να κρατήσεις μόνο το μηχανισμό και να αλλάξεις το πως του δίνονται τα inputs (site, path αρχείου .wpf καθώς και αρχείο εκτύπωσης) τα οποία με τη σειρά σου εσύ θα τα παίρνεις απο διάφορα dialogs, ενδεχομένως, του gui. Αν τώρα είναι γραμμένο χύμα... Θα πρέπει επί της ουσίας να ξεσκονίσεις τον κώδικα του και να απομονώσεις τα όσα χρειάζονται. Σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να το διαβάσεις το πρόγραμμα και να το καταλάβεις. Πάντως απ όσο γνωρίζω η Perl είναι εύκολη γλώσσα. Προσωπικά (και με κάθε επιφύλαξη) θα έλεγα να κοιτάξεις ποια είναι η πιο εύκολη βιβλιοθήκη γραφικών για την Perl και να φτιάξεις εκει το gui.
mtsouk Δημοσ. 29 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 29 Ιουνίου 2012 Γιατί δεν το κάνεις με web interface? Πρέπει το πρόγραμμα να είναι "αυτόνομο"; φιλικά,
@kon_! Δημοσ. 29 Ιουνίου 2012 Μέλος Δημοσ. 29 Ιουνίου 2012 @moukoublen Το πρόγραμμα δεν θα το πειράξω σχεδόν καθόλου.Ουσιαστικά θα φτιάξω το gui που θα χρησιμοποιεί ένα κομμάτι του perl προγράμματος γιατί κάποια κομμάτια του κώδικα είναι περιττά και δεν θα χρειαστούν.Το μόνο που θα πρέπει να έχει το πρόγραμμα για αρχή είναι ένα browse button για να δώσεις το path του .wpf αρχείου και μια address bar που θα βάζει ο χρήστης το url.Μετά θα υπάρχει ένα parse button που ουσιαστικά θα κάνει parse την ιστοσελίδα και θα εμφανίζει τα δεδομένα βάσει του .wpf αρχείο.Thanx για τις συμβουλές. @mtsouk Δεν γνωρίζω αν θα μπορούσα να χρησιμοποιήσω web interface.Αν μπορώ έχεις κάτι συγκεκριμένο να μου προτείνεις;
moukoublen Δημοσ. 29 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 29 Ιουνίου 2012 Ακριβώς αυτό σου λέω! Αν αποσπάσεις επιτυχώς τον μηχανισμό - κώδικα που κάνει το parse με βάση το αρχείο και την παραγωγή της εξόδου, τότε θα μπορέσεις εσύ τα inputs σου να τα έχεις στο gui και απο κει να τα "δίνεις" στον μηχανισμό που θα σου κάνει τη δουλειά. Εκτός αν οπως είπα παραπάνω είναι φτιαγμένο εντελώς δομημένα και υπάρχει ήδη για παράδειγμα (επαναλαμβάνω παράδειγμα) μια συνάρτηση που να της δίνεις το url το path .wpf και να σου επιστρέφει string ο,τι επιστρέφει τέλος πάντων που έτσι την παίρνεις αμέσως. Αν δεν είναι όμως τόσο τέλεια δομημένο θα πρέπει να βρεις τι κάνει τι και να κοψεις-ράψεις που λέμε. Φυσικά οχι στο ίδιο το πρόγραμμα. Αλλα θα πάρεις απο αυτό τον κώδικα για το δικό σου. Για να δεις τι υπάρχει και πώς είναι φτιαγμένο πρέπει να διαβάσεις τον κώδικα και να τον καταλάβεις.
mtsouk Δημοσ. 29 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 29 Ιουνίου 2012 @mtsouk Δεν γνωρίζω αν θα μπορούσα να χρησιμοποιήσω web interface. Αν μπορώ έχεις κάτι συγκεκριμένο να μου προτείνεις; Τρέχει το perl πρόγραμμα και το αποτέλεσμά του το εισάγεις σε ένα πρόγραμμα που εμφανίζεται στο Web. (ανάλογα με το πως γνωρίζεις εσύ να κάνεις αυτή την δουλειά). Δεν είναι ιδιαίτερα δύσκολο αλλά θέλει ψάξιμο. φιλικά,
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα