Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

:shifty: Το θέμα έχει ως εξής , όταν πρωτόπειρα τον υπολογιστή μου πριν δυο χρονια περίπου ... δούλεψα μια φορά τις μπροστά θύρες ακουστικών από τότε δεν τις έχω ξανά δουλέψει ... το θέμα είναι ότι τώρα που τις χρειάζομαι για κάποιο λόγο δεν μου αναγνωρίζουν τα ακουστικά άρα δεν δουλεύουν ... να διευκρινίσω ότι οι πίσω θύρες έχουν τα μεγάλα ηχεία που έχω αλλα δεν βολεύουν για τα ακουστικά , επίσης οι μπροστά usb θύρες δουλεύουν μια χαρά τις χρησιμοποιώ συνέχεια , στον πινακα ελεγχου / ήχος , μου δείχνει κανονικά ότι υπάρχουν οι μπροστά θύρες μικροφώνου και ακουστικών , απλά είτε ακουστικά έχω πάνω είτε όχι μου δείχνει ότι δεν είναι συνδεδεμένα . :cry: Τι μπορεί να φταίει , πως μπορώ να το φτιάξω ? :unsure:

Ελπίζω να μην σας μπέρδεψα πολύ , περιμένω απαντήσεις σας ! Ευχαριστώ ! B)

Δημοσ.

για δοκιμασε τα ακουστικα στην πισω θυρα μηπως φταινε τα ακουστικα

στις πίσω θύρες όλα κανονικά ! και τα ηχεία να βάλω στις μπροστά πάλι δεν δουλεύουν ...

Δημοσ.

Δοκίμασε αυτό:

Problem solved, just had to tick the box "Disable front panel jack detection" in Realtek HD Audio Manager.

Επίσης δώσε κι άλλα στοιχεία για το HW/λειτουργικό. πχ onboard κάρτα? ποιά? ποια ΜΒ? σε τι OS?

Αν έχεις Realtek είναι έτσι οι ρυθμίσεις?

post-71156-0-69789800-1340982912_thumb.jpg

Δημοσ.

Δοκίμασε αυτό:

Επίσης δώσε κι άλλα στοιχεία για το HW/λειτουργικό. πχ onboard κάρτα? ποιά? ποια ΜΒ? σε τι OS?

Αν έχεις Realtek είναι έτσι οι ρυθμίσεις?

MB Brand : Gigabyte

MB Model : GA-MA785GT-UD3H

Η κάρτα ήχου είναι αυτή της mb

δεν έχω realtek .

* Οι μπροστά θύρες είναι του κουτιού turbo x cerberous .

Δημοσ.

Κοίτα τι μαθαίνει κανεις :whistle: !!! έψαξα στο pc μου δεν βρήκα το realtek οποτε το κατεβάζω τώρα από την σελίδα ...

Με τα PC το μόνο γνωμικό που ταιριάζει απόλυτα είναι το:

"Εν οίδα ότι ουδέν οίδα!!!"

Ωραία, αφού βάλεις τον επίσημο driver (και όχι τον generic των Windows) θα σου φορτώσει resident ένα πρόγραμμα στην μπάρα. Και όταν συνδέσεις μπροστά ένα ηχείο/ακουστικά/μικρόφωνο θα σου βγάλει ένα μήνυμα του στυλ: "You just plugged a device to the audio pin" και στο κεντρικό μενού του προγράμματος θα πρέπει να γίνει ενεργή η μπροστινή σύνδεση. Αν τα κάνει όλα αυτά είμαστε σε καλό δρόμο (δες τα δικά μου που έχω μπρος και πίσω ακουστικά/ηχεία και είναι τα πράσινα ενεργά):

post-71156-0-55981900-1340985411_thumb.jpg

Δημοσ.

Με τα PC το μόνο γνωμικό που ταιριάζει απόλυτα είναι το:

"Εν οίδα ότι ουδέν οίδα!!!"

Ωραία, αφού βάλεις τον επίσημο driver (και όχι τον generic των Windows) θα σου φορτώσει resident ένα πρόγραμμα στην μπάρα. Και όταν συνδέσεις μπροστά ένα ηχείο/ακουστικά/μικρόφωνο θα σου βγάλει ένα μήνυμα του στυλ: "You just plugged a device to the audio pin" και στο κεντρικό μενού του προγράμματος θα πρέπει να γίνει ενεργή η μπροστινή σύνδεση. Αν τα κάνει όλα αυτά είμαστε σε καλό δρόμο (δες τα δικά μου που έχω μπρος και πίσω ακουστικά/ηχεία και είναι τα πράσινα ενεργά):

ούτε πάλι μου τα αναγνωρίζει ... μήπως κάηκαν οι θύρες jack ? Αλλα πολύ περίεργο δεν τις έχω χρησιμοποίηση εκτος μιας φοράς που μου είχαν χρειαστεί !

Μήπως έχει να κάνει τίποτα με το BIOS ?

Δημοσ.

Δεξιά πάνω στην φώτο, κάτω από εκεί που λέει Device Advanced Settings έχει ένα φακελάκι. Click on it και τσέκαρε την επιλογή και ξαναδοκίμασε. Είναι αυτό που λέω στο Post 4

Δημοσ.

τα είδα όλα αυτά και είναι ένταξη ρυθμισμένα !

Για να είμαστε σίγουροι εννούσα αυτό (συννημένη και η photo):

Problem solved, just had to tick the box "Disable front panel jack detection" in Realtek HD Audio Manager.

Σε μένα είναι unticked. Στον φίλο που σου έβαλα το quote λύθηκε κάνοντάς το ticked.

Αν δεν είναι από εκεί, άνοιξε το κουτί να βεβαιωθείς πως το καλωδιάκι είναι κουμπωμένο στην Mobo και δεν κουνήθηκε. Να κάηκαν τα jack το θεωρώ μάλλον απίθανο

post-71156-0-26362200-1340988556_thumb.jpg

Δημοσ.

Για να είμαστε σίγουροι εννούσα αυτό (συννημένη και η photo):

Σε μένα είναι unticked. Στον φίλο που σου έβαλα το quote λύθηκε κάνοντάς το ticked.

Αν δεν είναι από εκεί, άνοιξε το κουτί να βεβαιωθείς πως το καλωδιάκι είναι κουμπωμένο στην Mobo και δεν κουνήθηκε. Να κάηκαν τα jack το θεωρώ μάλλον απίθανο

AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA! Εγώ νόμιζα ότι δεν πρέπει να είναι ticked και έτσι το είχα unticked !!! ok είμαι λίγο απρόσεχτος !!! Problem solved !!!!!!!!!!

Ευχαριστώ πολύτιμη βοήθεια !!!!!!!!!!!!!!!

Δημοσ.

:)

Αν είναι unticked δουλεύει με τον τρόπο που σου είπα πριν (βγάζει μήνυμα και καταλαβαίνει το PC να στείλει τον ήχο μπρος). Πολλές φορές όμως για άγνωστο λόγο ΔΕΝ καταλαβαίνει ότι κάτι κουμπώνεις εκεί οπότε γιοκ ήχος. Αν το τικάρεις στέλνει μπρος πίσω όλη την ώρα (έχεις μεγαλύτερο CPU usage αλλά μικρό το κακό)

Δημοσ.

:)

Αν είναι unticked δουλεύει με τον τρόπο που σου είπα πριν (βγάζει μήνυμα και καταλαβαίνει το PC να στείλει τον ήχο μπρος). Πολλές φορές όμως για άγνωστο λόγο ΔΕΝ καταλαβαίνει ότι κάτι κουμπώνεις εκεί οπότε γιοκ ήχος. Αν το τικάρεις στέλνει μπρος πίσω όλη την ώρα (έχεις μεγαλύτερο CPU usage αλλά μικρό το κακό)

Νομίζω ότι από cpu είμαι καλά !

AMD Phenom II X6 1055T

CPU Arch : 1 CPU - 6 Cores - 6 Threads

CPU PSN : AMD Phenom II X6 1055T Processor

CPU EXT : MMX(+), 3DNow!(+), SSE (1, 2, 3, 4A), x86-64, AMD-V

CPUID : F.A.0 / Extended : 10.A

CPU Cache : L1 : 6 x 64 / 6 x 64 KB - L2 : 6 x 512 KB

CPU Cache : L3 : 6144 KB

Core : Thuban (45 nm) / Stepping : PH-E0

Freq : 803.71 MHz (200.93 * 4)

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...