Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Εχω ενα linksys wag354g το οποιο το εχω σε bridge mode με ενα usrobotics(απο το οποιο παιρνω ιντερνετ).Το linksys το μονο που κανει ειναι να δινει ασυρματο στο σπιτι.Οταν δουλευει για κανα μισαωρο σβηνει το λαμπακι του wifi και δεν εχει ασυρματο δικτυο.Ουτε στο interface μπορω να μπω με καλωδιο παρα μονο αν του κανω ρεσταρτ.Οταν κολλαει ομως απο το λαπτοπ ανιχνευεται κανονικα το ssid της συνδεσης μου αλλα δεν κανει συνδεση.Ειναι προβλημα hardware λετε η κατι αλλο?

Δημοσ.

Τελικα πεταξα το linksys που ειχα και πηρα ενα tp-link που ειναι μονο wireless router.Το προβλημα ειναι πως ενω εχω τον Dhcp ενεργοποιημενο στο ρουτερ που παιρνω ιντερνετ οταν τον κλεισω στο tp-link δεν δινει ip στο κινητο και στο laptop.Κανονικα δεν πρεπει να εχω dhcp στο modem/router και disable στο router ποθ παιρνω το ασυρματο?Επισης οταν παω να βαλω στο tp-link lan ip την 192,168,1,1 μου λεει οτι δεν μπορει να ειναι στο ιδιο subnet με την wan ip.Τι κανω λαθος?

Δημοσ.

Εχω ενα linksys wag354g το οποιο το εχω σε bridge mode με ενα usrobotics(απο το οποιο παιρνω ιντερνετ).Το linksys το μονο που κανει ειναι να δινει ασυρματο στο σπιτι.Οταν δουλευει για κανα μισαωρο σβηνει το λαμπακι του wifi και δεν εχει ασυρματο δικτυο.Ουτε στο interface μπορω να μπω με καλωδιο παρα μονο αν του κανω ρεσταρτ.Οταν κολλαει ομως απο το λαπτοπ ανιχνευεται κανονικα το ssid της συνδεσης μου αλλα δεν κανει συνδεση.Ειναι προβλημα hardware λετε η κατι αλλο?

παμε απο την αρχη για να καταλαβεις μερικα πραγματα.α.δεν χρειαζοταν να το βαλεις bridge mode>το Linksys εχει το bridge mode στο κομματι του modem και οχι στο κομματι του ρουτερ.οποτε το bridge mode του linksys ειναι απλα για να μπαινεις με εικονιδιο η να στελνεις τα στοιχεια απο αλλο ρουτερ.δεν εχει καμια σχεση με το bridge mode ενος ρουτερ.επισης και Pppoa/pppoe να το αφηνες το Linksys Παλι θα επαιζε κανονικα.για το Linksys Μονο Firmware update μπορουσες να του κανεις και κανα Hard reset η να εβαζες αλλο κλειδωομα.

Τελικα πεταξα το linksys που ειχα και πηρα ενα tp-link που ειναι μονο wireless router.Το προβλημα ειναι πως ενω εχω τον Dhcp ενεργοποιημενο στο ρουτερ που παιρνω ιντερνετ οταν τον κλεισω στο tp-link δεν δινει ip στο κινητο και στο laptop.Κανονικα δεν πρεπει να εχω dhcp στο modem/router και disable στο router ποθ παιρνω το ασυρματο?Επισης οταν παω να βαλω στο tp-link lan ip την 192,168,1,1 μου λεει οτι δεν μπορει να ειναι στο ιδιο subnet με την wan ip.Τι κανω λαθος?

εσυ πας τωρα να σεταρεις το Tp link οπως εκανες με το Linksys .δηλαδη να του δωσεις μια Ip που ειναι στο range του adsl router σου και να του κλεισεις τον dhcp για να παιξει.αν θες να κανεις αυτο που ειναι το πιο ευκολο τοτε δεν θα συνδεσεις το καλωδιο ethernet στην wan/internet αλλα σε μια Lan υποδοχη.

αν θες να παιξεις τωρα με την wan/internet Τοτε θα πρεπει να εχει αλλο subnet αλλες Ip το tp link.πχ το adsl router μπορει να ειναι 192.168.1.1 και το tp link να ειναι 192.168.2.1 αντι για 192.168.1.2 που πηγες να το βαλεις με την λογικη του Linksys.επισης μην το κανεις ετσι γιατι μετα θα εχεις 2 Nat και θα πρεπει να κανεις διπλα Port forward.

ο τριτος τροπος ειναι να γυρισεις το usr σε bridge mode ωστε να μην βαζεις εκει τα στοιχεια και μετα να βαλεις το tp link να κανει αυτο κληση Pppoe πανω στο Usr.δηλαδη τα στοιχεια θα μπουν στο Tp link και αυτο θα τα στειλει στο Usr>εκει πραγματι θα παιξεις με την wan /internet υποδοχη και θα εχεις μονο ενα nat.το πιο ευκολο ειναι να παιξεις με την Lan οπως με το Linksys παντως.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...