Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα στην κοινότητα του insomnia. Σήμερα λοιπόν, έστησα έναν υπολογιστή αποτελούμενο από την Asrock 970 Pro 3, έναν AMD FX 6100, μια ATI HD6850 της Sapphire κ ένα DIMMάκι 8 GB DDR3 ram.

Στήνω λοιπόν το μηχάνημα έξω από το case δούλεψε κανονικότατα. Έκανα κ λίγο overclock (4510 MHz πήγε με τη θερμοκρασία να μη περνάει τους 45 βαθμούς - το πρόσεχα συνέχεια )και σε κάποια φάση το άφησα.

Ξεκινάω, το βάζω στην motherboard, βάζω αποστάτες, βάζω τα πάντα, δεν ανοίγει (ξεκινάει να λειτουργεί CPU/GPU (κρίνοντας από τα ανεμιστηράκια τους), αλλά δεν εμφανίζεται τίποτα στην οθόνη. Το βγάζω από το case το ξαναστήνω μόνο του τίποτα. Η motherboard (νομίζω) δεν έχει speaker και δεν έχει σίγουρα onboard κάρτα γραφικών. Οπότε και που δοκίμασα χωρίς την κάρτα γραφικών δεν κατάλαβα κάτι.

Τι μπορεί να έγινε; Τι μπορώ να κάνω;

Δοκίμασα clear cmos αρκετές φορές αλλά τζίφος.

Τελευταία επιλογή - και πιο δύσκολη- είναι να δοκιμάσω άλλη motherboard. Tίποτα άλλο;

Δημοσ.

Δεν ξέρω αρκετά , αλλα μήπως είναι θέμα οθόνης ή θέμα συνδεσμολογίας οθόνης - κάρτας γραφικών ... είχα και εγώ παρόμοιο πρόβλημα και απλά έβαζα την οθόνη στην θύρα της motherboard αντί στην θύρα της κάρτας γραφικών ... μου πήρε κάνα πεντάλεπτο μέχρι να το καταλάβω , ένα επίσης παρόμοιο πρόβλημα μου είχε τύχει είναι θέμα "υπέρ-τροφοδοσίας" ( ή κάτι τέτοιο ) που έπρεπε να βγάλω το pc από την πρίζα και να πατήσω 4-5 φορες το διακοπτάκι power on . [Εμένα μου άρεσε ο Κύρα πιο πολύ από τον L :mrgreen: ] .

Ελπίζω να βοήθησα έστω και λίγο !

Δημοσ.

Eυχαριστώ για τις απαντήσεις σας αλλά:

@nick_mantas δεν έχει onboard κάρτα γραφικών η motherboard οπότε αναγκαστικά βάζω το καλώδιο μόνο στη κάρτα γραφικών.. Επίσης η συνδεσμολογία pc-οθόνης είναι σίγουρα οκ, αφού στην αρχή όταν έστησα το pc έξω από το case δούλεψε (και έβλεπα στην οθόνη το UEFI) :(

@ninos30 Ξέχασα να το αναφέρω όντως, και το 6pinο της κάρτας γραφικών έβαλα και το 8pino του επεξεργαστή έβαλα. (την πρώτη φορά δούλεψε έξω από το case, μετά μέσα στο case δε δούλεψε-ούτε όταν το ξαναέβγαλα)

Δημοσ.

Δοκίμασε να το ξαναβγάλεις όπως είναι από το κουτί και να δεις άμα δουλεύει . Αν είναι όλα καλα ξαναβαλτο στο κουτί αλλά να είσαι 100% σίγουρος ότι δεν εχει κάποια επαφή με το plate του κουτιού σου και δημιουργείτε βραχυκύκλωμα . Δες ολους τους αποστατες αν είναι σωστα στη θεση τους και προσεξε όλα τα κυκλοματα να είναι σε νορμαλ αποσταση από το κουτι . Μου φαίνεται ότι είναι κάποιο βραχυκύκλωμα .

Δημοσ.

Δε βλέπω να μπορείς να κάνεις και πολλά πράγματα.Κάτι πρέπει να συνέβη κατα την τοποθέτηση στο κουτί και κάτι να χάλασε..

Βρες ένα spekerακι να συνδέσεις στη mobo να δεις αν κάνει ήχους.

Αν δεν πετύχει τίποτα,σαν ύστατη προσπάθεια βγάλε τη μνήμη και το cpu απο τη mobo κάνε μια εκκίνηση και μετά ξαναβάλτα πάνω μήπως δουλέψει.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...