alexpeykh Δημοσ. 29 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 29 Ιουνίου 2012 Θέλω να φτιάξω μια σύνθεση με max 300 ευρώ και αν γίνεται και λίγο πιο χαμηλά. Ο υπολογιστής θα χρησιμοποιηθεί για πολύ απλές εργασίες (internet, μουσική, word) αλλά θα πρέπει να αντέξει στο χρόνο (μπορεί και δεκαετία). Απαραίτητα είναι λοιπόν το HDMI, usb3, sata3, 4gb μνήμης. Η οθόνη, το πληκτρολόγιο και το ποντίκι υπάρχουν, καθώς και ένα ide αντιγραφικό. Υπάρχει επίσης κι ένας IDE δίσκος αλλά θεωρώ πως είναι καλύτερο να πάρω έναν sata. Μια πρώτη σύνθεση που έφτιαξα είναι η εξής : CPU : Intel Pentium G630 2.70GHz Dual Core Motherboard : Asus P8H61-M Pro Δίσκος : Western Digital 500GB Caviar Blue SATA III Κουτί : Asus TA-86 Μνήμη : Kingston 4GB HyperX blu 1333MHz CL9 Τροφοδοτικό : Corsair Builder Series CX430 V2 430W Σύνολο βγαίνει γύρω στα 298 νομίζω. Η μνήμη είναι ένα stick για οικονομία slot αλλά και τιμής. Πως σας φαίνονται οι επιλογές; Θα μπορούσα να κόψω από κάπου, πχ τροφοδοτικό, motherboard; Το msystems στήνει το κουτί δωρεάν για να μην κάθομαι να το κάνω εγώ; Αν πάρω το τροφοδοτικό από άλλο κατάστημα, από τη στιγμή που δεν το έχει, θα μου το στήσουν; Ευχαριστώ
alexpeykh Δημοσ. 29 Ιουνίου 2012 Μέλος Δημοσ. 29 Ιουνίου 2012 Δυστυχώς δε μπορώ να ξοδέψω περισσότερα, αλλά κι οι ανάγκες θα είναι πολυ απλές, για αυτό και το ποσό είναι σχετικά μικρό.
Red Devil Δημοσ. 29 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 29 Ιουνίου 2012 τα 500Gb τα χρειαζεσαι ολα αν οχι παρε εναν ssd για να τρεχει γρηγορα το pc http://www.msystems.gr/index.php?category=2021&product=13059
Δεινόσαυρος Δημοσ. 29 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 29 Ιουνίου 2012 Kαλησπέρα. Το hdmi γιατί είναι απαραίτητο? Θα το συνδέσεις σε τηλεόραση ή οθόνη με ηχεία? Ωραίες οι επιλογές σου, αλλά η μητρική είναι ακριβή για H61.
alexpeykh Δημοσ. 29 Ιουνίου 2012 Μέλος Δημοσ. 29 Ιουνίου 2012 Το hdmi χρειάζεται για σύνδεση με τηλεόραση. Το ξέρω οτι βγαίνει ακριβή η μητρική, αλλά το usb3 σε 1 με 2 χρόνια θα είναι απαραίτητο. Χωρίς usb3, sata3 και hdmi η μητρικη ειναι 18 ευρω πιο φθηνη. Αξίζει; Κάποιο πιο φθηνό τροφοδοτικό;
Thanos1972 Δημοσ. 29 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 29 Ιουνίου 2012 Bottleneck ειναι οτι λεει η λεξη.το πισω μερος του μπουκαλιου ειναι γεματο δεδομενα αλλα τα δεδομενα αυτα πρεπει να περασουν απο τον λαιμο του μπουκαλιου για να βγουν προς τα εξω.ομως ο λαμος ειναι λεπτος οποτε οση δυναμη και να βαλεις θα καθυστερουν να περασουν τα δεδομενα απο τον λαιμο.εαν δεν εχει τον λαιμο αλλα ειναι ιδιο παχος με την βαση τοτε τα δεδομενα θα βγαινουν πιο ευκολα. (ηπια μια μπυρα σε ενα τεταρτο και με χτυπησε λιγο με την ζεστη.....). Edit:λαθος νημα..οτι ναναι.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα